Merhaba arkadaşlar... yaklaşık 20 aylık evli ve bunun 16 ayı çocuk isteği ve denemesiyle geçen birisi olarak aynı yolun yolcusu arkadaşlarımın arasındayım. Denemelerimiz hep hüsranla sonuçlandı ve artık zamanımızda kalmadı benim yaşım itibariyle.
Geçtiğimiz ekim ve en son şubat aylarında tüm tahlil ve tetkikler yapıldı. Hormonlara ve tüplere bakıldı, herhangi bir sorun bulunamadı.Hemde yaşıma göre bütün değerler çok iyi durumdaydı. FSH 5.11 AMH 2.74 ve diğer tüm hormonlarda olması gerektiği gibi ve hatta yaşıma göre çok çok iyi.Tüpler açık, kist yok, miyom yok, fazla kilom yok ideal kilomdayım. Ve bu arada yaşım 41. doktorlar bebek olmaması için herhangi bir biyolojik neden bulamayınca değerlerim normal bile olsa bu durumu yaşıma bağladılar. En son şubat ayında gittiğimiz doktor 6 ay daha deneyin ağustos ayında tüp bebek yapalım dedi.
Eşime yapılan testte toplam hareketlilik değeri %45 ileri hızlı hareket %5 çıktı. Üroloji doktoru ileri hızlı hareketin düşük olduğunu, bu durumun normal yoldan hamilelik için sıkıntı olduğunu,gerçekleşmesinin imkansız olmadığını ancak ihtimalin çok az olduğunu ve uzun bir süreç alacağını söyledi. Benim yaşımdan dolayı gecikmenin risk olacağı için bizi direk tüp bebek doktoruna yönlendirdi. Ve o doktor da sağolsun eşimi hiç incelemedi, direk bana ve yaşıma yoğunlaştı. Beni tüplere bakmak da dahil olmak üzere araştırdı inceledi bir şey bulamayınca da 6 ay süre verip gönderdi. Eşimin değerleri için bana göre sorun değil dedi, nihayetinde doktor tüp bebekçi sperm olması yeterli onun için harekete takılmadı. Ben başlarda her şey normal ve bir problemim yokken tüp bebek düşünmem diye direndim, normal yollardan olsun istedim ama maalesef artık başka çare kalmadı, çünkü verilen 6 aylık sürede doldu ama sonuç yine hüsran bizde. Yanlış anlamayın tüp bebeğe karşı değilim asla, sadece hiç bir sorunum yokken bu işi direk ticarete döken insanların eline düşüp sağlığımdan da olmak korkum. Yanlış uygulamalarla normal olan değerlerimin bozulmasından korkuyorum. Çok yakın bir arkadaşımın başına geldi bunlar maalesef.
Sonuç itibariyle Ağustos ayında tedaviye başlamayı planlıyorum. Bana önerebileceğiniz önceliği para değil gerçekten aileleri çocuk sahibi yapmak olan, dürüst, güvenilir bir doktor ve merkez ismi var mıdır ?
İlgilenen herkese şimdiden teşekkür ederim.