• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek, Mobbing, Kaygı… Hepsi Aynı Anda Geldi

35smyrna35

Guru
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2013
74
57
288
İzmir
Merhaba kızlar,

Daha önce yazmıştım… Tüp bebek tedavisindeyim. Bir yandan babamın hastalığı, bir yandan uzun süredir yaşadığım iş yerindeki mobbing… Her şey üst üste geldi. Ve sonunda öyle bir noktaya geldim ki; oturdum, kendime dürüstçe sordum: “Hangisinden vazgeçersem biraz nefes alabilirim?” Cevap belliydi. İşimden istifa ettim.

Bu kolay bir karar olmadı. Ama inanın, sanki sırtımdaki yükten biraz kurtulmuş gibi hissediyorum. Transferim, Allah nasip ederse Temmuz başında olacak. O zamana kadar biraz destek vereceğim ama sonra tamamen bırakacağım. Doğru mu yaptım, bilmiyorum… Bazen evde kalmak beni endişelendiriyor. “Ya sıkılırsam? Ya insanlar iş bulamazken ben elimdekinden oldumsa? Ya transfer tutmazsa?” diye kafamın içinde durmadan dönen sorular var.

Son zamanlarda ellerimde ve ayaklarımda egzama başladı. Hormonal yükü zaten biliyorsunuz… Ama inanın, ben çok yoruldum. Hem de öyle böyle değil… Ruhum, bedenim, kalbim... Hepsi aynı anda yoruldu.

Ve ne zaman buraya yazsam, sizden bir şeyler duysam… Kalbim biraz olsun ferahlıyor. “Kadın kadının yurdudur” derler ya… Gerçekten öyle. Bu süreçte farkında bile olmadan bana güç veriyorsunuz. Destekleriniz, varlığınız o kadar kıymetli ki. Hepinize yürekten teşekkür ederim.

Kendiniz için en doğru kararı size vereceksiniz
İş stresi ciddi anlamda bazen çekilecek gibi olmuyor bazen şunu derdim şu aldığımdan daha azını alayım ama huzurum olsun.
Siz de üzerinizden o yükü atarak huzura ermişsiniz :)

Olumsuz düşünmeyin hayat zaten hep
olasılıklar üzerine kuruludur.
Su akar yolunu bulur.

Siz içinizi ferah tutun tüp bebeğe odaklanın Rabbim inşAllah kucağınıza sağlıklı ve hayırlı bir evlat nasip eder♥️🌸

İş stresi, sosyal hayatı çok etkiliyor. Tüp bebek annesi olarak sizi çok iyi anlıyorum. O süreci yaşamayan pek anlayamaz, ilaçlar ve anormal değişen hormonlar işleri daha da zorlaştırıyor. Ben de tüp bebek sürecinde işten hep izin aldım, yıllık izinlerimi kullandım. Hatta biraz da ücretsiz izin aldım. O süreç stresi kabul etmiyor çünkü. Üstelik ilaçları, iğneleri iş ortamında kullanmak da makul gelmedi, zorlandım. Evimde rahat olmak istedim. İğnesiydi, fitiliydi, anormal değişen hormonlardı, tutacak mı kaygısıydı derken iyi ki süreci evimde geçirmişim dedim sonunda. Hele bir de o bebeği uzun süredir istiyor ve bekliyorsanız bence en doğru kararı vermişsiniz.

Yine iş bulursunuz. Çalışmaya alışmış bir kadınsanız zaten süreci atlatıp normal hamileliğe döndüğünüzde sıkılırsınız. Sonrasına da bakarsınız artık. Maddi kaygınız yoksa da acele etmeyin. Kafanızı boşaltın, öyle atlatın bu süreci.

Yani oturup düşündüğümde… en mantıklı olanı yaptığıma inanıyorum.
İstanbul’da yaşıyorum, Anadolu yakasında. İşim Avrupa yakasındaydı, gidiş geliş zaten ayrı bir yorgunluk.
Ama yine de… bilmiyorum. Kendimi çaresiz hissediyorum. Hormonlardan mı, yaşadıklarımdan mı, belki de ikisi birden.

Bir yanda babamın hastalığı, bir yanda regl bekleyişi.
O kadar stresliyim ki, reglim sırf bu yüzden gelmeyecek diye korkuyorum.
Dualarımda hep aynı şey var:
Rabbim yolumu aydınlatsın…
Beni sağlıklı bir evlat haberiyle sevindirsin,
Babamı da şifasıyla buluştursun.

Sizde benim için, babam için, transferim için dua eder misiniz?

Ağır bir mobbing miydi, açıkçası kişiye göre değişir; muhtemelen birçok kişi bu duruma katlanıyor olabilir. Ancak şunu söyleyebilirim ki; resmi tatillerde çalıştırmak isteyen, çok kaba davranan, iş olmadığında bağıran, insan yerine koymayan bir yöneticim var. Ekipten sevdiği kişilerin sözünü dinler, benim doğru söylediklerimi ise dikkate almaz. İzin almak için bile utana sıkıla başvururum, izin verdikten sonra surat asar. Mesai kavramı yok; gece saat 23.00’te bile iş ile ilgili mesaj atar, arar. Sadece işini düşünen bu yöneticiyle çalışmak gerçekten çok zor.

Şimdi bunları yazınca anladım ki, iyi ki istifa etmişim :)

Sıkıntıya sokmayacaksa işyerinde ne tarz mobbinge maruz kaldınız

Merhaba kızlar,

Daha önce yazmıştım… Tüp bebek tedavisindeyim. Bir yandan babamın hastalığı, bir yandan uzun süredir yaşadığım iş yerindeki mobbing… Her şey üst üste geldi. Ve sonunda öyle bir noktaya geldim ki; oturdum, kendime dürüstçe sordum: “Hangisinden vazgeçersem biraz nefes alabilirim?” Cevap belliydi. İşimden istifa ettim.

Bu kolay bir karar olmadı. Ama inanın, sanki sırtımdaki yükten biraz kurtulmuş gibi hissediyorum. Transferim, Allah nasip ederse Temmuz başında olacak. O zamana kadar biraz destek vereceğim ama sonra tamamen bırakacağım. Doğru mu yaptım, bilmiyorum… Bazen evde kalmak beni endişelendiriyor. “Ya sıkılırsam? Ya insanlar iş bulamazken ben elimdekinden oldumsa? Ya transfer tutmazsa?” diye kafamın içinde durmadan dönen sorular var.

Son zamanlarda ellerimde ve ayaklarımda egzama başladı. Hormonal yükü zaten biliyorsunuz… Ama inanın, ben çok yoruldum. Hem de öyle böyle değil… Ruhum, bedenim, kalbim... Hepsi aynı anda yoruldu.

Ve ne zaman buraya yazsam, sizden bir şeyler duysam… Kalbim biraz olsun ferahlıyor. “Kadın kadının yurdudur” derler ya… Gerçekten öyle. Bu süreçte farkında bile olmadan bana güç veriyorsunuz. Destekleriniz, varlığınız o kadar kıymetli ki. Hepinize yürekten teşekkür ederim.
Isin maddi boyutunu bilemem ama tup bebek transfer sonrasi sureci evde gecirmek cok cok rahat ve konforlu bence. Ben de tup bebekle hamile kaldim ve transfer sonrasi islerimi ayarlayip evden calistim, igneler fitiller is yerinde zor oluyor maalesef. Bu bakimdan iyi bir karar vermissiniz bence 🙏🏻 calismaya alisiksaniz da bir sure sureci atlatip alistiktan sonra yine is bakarsiniz bulunur elbet 🙏🏻 umarim saglikla kolaylikla pozitifi gorursunuz ❤️🙏🏻

İş konusunda bişey diyemem ama bebeğiniz için özel dua edeceğim inşallah tez zamanda olur, babanız da şifasini bulur. Umudunuzu kaybetmeyin

Ben tedavi görürken babam baya rahatsızdı ama kendimi motive ettim bu bebek olursa o da bende mutlu olacağız diyerekten başladım tedaviye .Tedavi esnasında stres yükünü azaltmak gerekiyor işi artık düşünmeyin kendinize yönelin beslenmenize dikkat edin kendinizi mutlu edecek şeyler yapın transfer tutmazsa ne olacak diye düşünmeyin olduğunu hayal edin olmazsa da işi gücü sonra düşünürsünüz şu an en önemli şey bu tedavi sizin için zaten tedavi görürken evde olmak daha konforlu olacak öyle düşünün.

Ben tedavi görürken babam baya rahatsızdı ama kendimi motive ettim bu bebek olursa o da bende mutlu olacağız diyerekten başladım tedaviye .Tedavi esnasında stres yükünü azaltmak gerekiyor işi artık düşünmeyin kendinize yönelin beslenmenize dikkat edin kendinizi mutlu edecek şeyler yapın transfer tutmazsa ne olacak diye düşünmeyin olduğunu hayal edin olmazsa da işi gücü sonra düşünürsünüz şu an en önemli şey bu tedavi sizin için zaten tedavi görürken evde olmak daha konforlu olacak öyle düşünün.
Aynı yoldan geçmişiz anladığım kadarıyla. Önümüzdeki hafta iş yerimde son haftam bir an önce evime dönüp kendime yönelmek istiyorum :KK200:

Isin maddi boyutunu bilemem ama tup bebek transfer sonrasi sureci evde gecirmek cok cok rahat ve konforlu bence. Ben de tup bebekle hamile kaldim ve transfer sonrasi islerimi ayarlayip evden calistim, igneler fitiller is yerinde zor oluyor maalesef. Bu bakimdan iyi bir karar vermissiniz bence 🙏🏻 calismaya alisiksaniz da bir sure sureci atlatip alistiktan sonra yine is bakarsiniz bulunur elbet 🙏🏻 umarim saglikla kolaylikla pozitifi gorursunuz ❤️🙏🏻
Ah umarım pozitif haberini görürüm ve buraya gelip sizlere yazarım :KK200:

Aynı yoldan geçmişiz anladığım kadarıyla. Önümüzdeki hafta iş yerimde son haftam bir an önce evime dönüp kendime yönelmek istiyorum :KK200:
Evet tüp Bebek tedavisi ile anne oldum tedavim uzun sürdü çalışıyor olsaydım o kadar rahat hastaneye gidip gelemezdim. Bol bol dinlenin yürüyüş yapın sevdiğiniz şeylerle oyalanin pozitif olmak çok önemli umarım güzel sonuç alırsınız 🌸

Back
X