tüp bebek; nasıl tutar - neden tutmaz?

apache

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2008
169
1
96
Ankara
NE KADAR ÖNEMLİ SORULAR DEĞİL Mİ ARKADAŞLAR?

Sizlerle önce kendi hikayemi paylaşmak istiyorum.Hepinizin yorumlarını ve en çok da dualarını bekliyorum.

30 yaşındayım.5 senelik evliyim 2006 da evlendim. evlendiğimizde ne yazık ki 1 sene doğum kontrol hapı kullandım (ve maalesef safra kesemden oldum.safra kesem 2008 de alındı.)evlendikten sonra çocuk soranları zaten ilk sene düşünmediğim için takmıyordum.sonra safra kesemden rahatsızlanınca ameliyat olana kadar onu öne sürdüm çocuk soranlara.halbuki hapı bırakalı 1 sene olmasına rağmen hamile kalamıyordum.

2006 da evlendim,2007 de hapı bıraktım,2008 de ameliyatla safra kesem alındı.2008 ve 2009 da kendiliğinden olur umuduyla bekledim.bu ay olmadı önümüzdeki ay olur dedim hep.hem kendimi kandırdım hem onca zamanım boşa gitti.doktordan o kadar korkuyordum ki kaçtım sanırım.

neyse 2010 da artık psikolojim iyice bozuldu herkesin çocuğu oluyordu benim yoktu.içim acıyordu gizli gizli ağlar oldum depresyona girdim.doktor fobimi çok zor da olsa yenerek özel bir hastaneye gittim ama alttan muayene olamadım.dr.da dışarıdan ultrasonla baktı.eşimde bir sıkıkntı yoktu benimde tüm tahlillerim normaldi.ve 3 ay yumurta gelişimi için hormon ve çatlatma iğnesiyle takvim programı verdi.bu arada pcoslu olduğumu öğrendim o yüzden hamile kalamıyordum.çünkü yumurtalarım yeterince olgunlaşamıyordu.3 ay kullandığım hormonlar bende öyle sancılar yaptı ki tedaviyi bırakmak zorunda kaldım.sonra gene kaçtım bu ay olur şu ay olur diye.2010 da bitti.

(kendime o kadar kızıyorum ki korkaksın birşeyi beceremedin kaça kaça 5 sene geçti diyorum.eşimlede hep bu stresler karamsarlık kendime olan kızgınlığım yüzünden özel hayatımız sanki hep zorunluluktu da öteye geçemedi gene benim yüzümden.eşimle bile rahat olamadım en güzel yıllarımız böyle bomboş geçti birbirimize yaklaşmaktan kaçar olduk.hep benim yüzümden.beceriksizin tekiyim çünkü.)

neyse 2011 haziranda gözümü karartıp ama titreye titreye ANKARA GÜVEN HAST. gittik tüp bebek için.HASAN SARP ÖZCAN ı çok duymuştum.muayene olamadığımı söyledim.ama o ısrar etti.ağlaya ağlaya muayene oldum ama hasan bey o kadar anlayışlı davrandı ki...
zorda olsa muayene oldum 5 cm.lik bir kistim olduğunu söyledi 18 gün doğum k.hapı kullandım kist kaybolunca;tüp bebek tedavisine başladık.

herşey çok yolunda gitti kistim yok oldu.20 tane yumurtam oluştu.13 ü başarıyla döllendi.8 tanesi 3.günde bile çok kaliteliydi.bana 3.gün transfer yapıldı.zor muayene olduğum için anestezi ile transferim oldu.en kaliteli embriyo 1 tane olarak yerleştirildi.kalan 7 yumurtam 5.güne ulaşamamış bizde çok şaşırdık ve üzüldük.bu yüzden dondurulamadılar.

transferim 2 ağustosta oldu.15 i tahlil günümdü.o kadar umutluydum ki.Ramazan dedim mübarek ay Rabbim yüzüme bakar,öyle çok dua ettim ki o 13 gün yatarken.ama olmadı kan tahlilim de değerim 1,49 çıktı.doktorumda çok üzüldü.herşey bu kadar iyiyken neden böyle oldu?

nasip değilmiş biliyorum ama nerde yanlış yaptık,ne yapmalıydık...o kadar çok soru varki kafamda biliyorum çok uzun yazdım ama inşallah sıkılmazsınız.yanımda olmanıza,paylaşımlarınıza o kadar çok ihtiyacım var ki.neden tutmadı eksik olan ne?şimdi4-5 ay beklemem lazımmış.nasıl bekliycem beklerken ne yapmalıyım hiçbir şey bilmiyorum.BOM BOŞUM.

bak kendin sormuş kendin cevap vermişsin canım NASİP.eşinde sorun yok anladığım kadarıyla sendeki sorunu da büyük ölçüde aşmışsınız..6.tüp bebek denemesini yapan biliyorum.Allah ın takdiri canım daha zamanı var demek ki..biz de istiyoruz uzun zamandır ama eşim azosperm nasip diyoruz sabrediyoruz Rabbim bi kapı kapatır bi kapı açar..olacak inşallah umudunu kaybetme...kendini de bu şekilde hırpalama..stres hamile kalmaya en büyük engel..Allah'a sığın...

canım Allah yardım etsin inşallah en yakın zamanda müjdeli haberini alırım.benim daha çok taze ya bide gerçekten o kadar umutluydum ki.herşey o kadar yolunda giderken neden böyle oldu diyorum.gittiğim yer mi hatalı.yada hiç rahim filmim çekilmedi başka bir tedavi yapılmadı yada 8 yumurtam nasıl birden kötü oldu.

bu konularla ilgili o kadar eksik bilgim var ki.şimdi beklerken ne yapmalıyım.neden rahat muayene olamıyorum neden eşimle rahat değilim o kadar yargılıyorum ki herşeyi.en çok da kendimi...

geçmiş olsun,Allah diğer sefere yüzünüzü güldürsün İnşallah..vajinal muayene sırasında yaşadığın rahatsızlık fiziksel mi ruhsal mı acaba?yani gerçekten canın çok mu yanıyor yoksa kendini rahatsız hissettiğin için mi kasılıyorsun?eşinlede aynı durum söz konusu sanırım.hep mi böyleydi yoksa bebek olayından sonra mı oldu?akılma vajinusmus olabileceğin geldi,o yüzden sordum...tüp bebek hikayene gelince seninde dediğin gibi herşey nasip..ötesi yok..senin yerinde olsam başka bir merkeze daha giderdim,onlar nasıl bir tedavi uygulayacak sorardım.biraz daha araştırıp öyle denerdim.birde hemen olumsuzluğa kapılma,ilkinde olacak diye birşey yok.burda ne hikayeler okuyoruz,ne mucizeler oluyor..

çok teşekkkür ederim Allah güzel bebişlerini size bağışlasın.vajinal muayenede de ilişkide de giriş kısmım çok acıyor içeride acı duymuyorum.dr.vajinismus olmadığımı söyledi.ama bir türlü düzelmedi.eşimede ilişki sırasında hep komutlar veriyorum rahat olamıyorum canım acıcak diye.benim ki hem psikolojik hem fiziksel sanırım.dr.bu konuyla ilgili değil de tüp bebek odaklı tedaviye yöneldi.yani kistim yok oldu 18 gün doğum k.hapı kullandım sonra lucrine başladım,gonal f ve çatlatma iğnesi...toplama yapıldı 20 yumurta çok başarılı dendi.13 ü döllendi 8 i çok kaliteliydi 3.gün transferi yapıldı.12 gün yattım.ama sonuç olumsuz.dr.um da ilaçları bırak adet ol.2.adetinin 3.günü tekrar gel dedi.ne bir ilaç verdi ne neden tutmadığıyla ilgili birşey dedi.4-5 ay sonra tekrar deneriz ozaman olacak üzülme dedi.dr.hasan sarp özcan ben çok sevdim sert mizaçlı ama insana güven veriyor.ekipi çok iyi hastane de.bana çok iyi davrandılar.dr.a cep telefonundan heran ulaşabildik.

ama benim zaten dr.geçmişim yok bu 2.jinekoloğum zaten muayenede sıkıntılıyım burda rahatettim.o sıkıntımı çok utansamda biliorlar ve beni üzmüyorlar.ağlıyım gerileyim sanki anlıyorlar beni.herkes mi böyledir yoksa gittiğim yer gerçekten mi çok iyi bilmiyorum.

birde duydum ki tüp bebek tutmayınca embriyoya pataloji yapılıyomuş neden olmadı diye araştırılıyormuş.yada beklerken yumurtalar büyüsün diye ilaç veriliyomuş.benim dr.um benimle birlikte çok üzüldü bunu biliyorum ama bana sadece beklicez dedi.ben zaten ağlıyordum hiç birşey soramadım.kafam her gün daha da çok karışıyor.ben de istedim ki benim gibi sorularla boğuşan arkadaşlarıma da bana da ışık olsun bu konu başlığı...

Canim, ilk denememdi benim de, tutmadi, nasip... Belki de ilk oldugundan bana da doktorum hicbir ilac ya da pataloji falan demedi, aynen seninki gibi kendini hazir hissettiginde gel, yeniden baslayalim dedi. Hatta ben hemen baslayalim dedim, yok olmaz, 3 aydan once olmaz dedi... Sanirim psikolojik ve fiziksel olarak toparlanmam icin, bir bildigi vardir diyorumm ama ben ikinci sefer bir iki doktora daha gozukup onlarin da kesin fikrini alacam, hic olmazsa aklimda suphe kalmasin...

slm
tatlım öncelikle geçmiş olsun..seninle aynı yılda ewlenmişiz ve ben de hep mücadele edenlerdenim..arkadaşların ve seninde söylediğin gibi öncelikle kısmetimizde yokmuş demekden dururumu kabul etmekten başka çaremiz yok..böle düşünmesek sığındığımız RABBİMİZ olmasa bi çoğumuz akıl hastanelerinde olurduk diye tahmin ediyorum..
soruna gelince bebeğin tutunmasında ki en önemli noktalardan biride rahim kalınlığı seviyesi bir çok arkadaş bu seviyeye ulaşamadığımızdan yaa tedavilerimiz yarıda kesiliyor yada negatif sonuç alıyoruz..bunu hiç sordunmu dr a..dr un olumsuz olmasıyla ilgili hiç yorum yapmadı şöyle yada böyle olduğundan tutunmamıştır diye..tabi bide buda normal olup tutunmayabilir..burda tekrar denemekten başka çaremiz yok..bundan sonra kendini toplamalısın ve yeniden tedavine daha güçlü başlamalısın bence..
tez zamanda bebeğine kavuşursun inş..

beni yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ederim.beklemekten başka yapacak birşey yok şu hayıt kapsülünü okudum forumlardan.acaba diyorum işe yarar mı?Rahim kalınlığı nasıl ölçülüyor bilmiyorum bana bu konudan hiç söz etmedi dr.um sadece herşey yolunda çok iyi gidyor dedi.zaten bebek tutunamayınca o da çok şaşırdı ben hastalarıma %35 şans veririm senin için içimden %100 başarılı olacak diyordum dedi.

deli gibi forumları okuyorum.herkes bişeyler yazmış.iyice allak bullak oldum.bi vitaminden bahsetmişler amerikada satılan.onlara filan bakıyorum.medet işte beklerken doğal şeyler deneyim diyorum.

cnm hayırlısı neyse o olsun herşey allahtan yapacak bişeyimiz yok. bende 5 yıllık evliyim ve pcoluyum. biz şubatta denedik tutmadı 2.yide temmuzda denedik 12sindeydi benimde tahlil günüm ama maalesef negatif. şimdi başka bri drla telde görüştük sadece 2 ay beklemem gerektiğini söyledi bana ekimdeki adetimde randevu alıp gideceğim bakalım. merkezinden memnunmusun ilk önce çünkü ben 2.de hiç memnun kalmadım önemsemediler ve ohss oldum ağrılarımı dikkate almayıp geçer ağrı kesici al deyip eve gönderdiler. uyarmadıalrda şiddeti artarsa gel diye sabret geçer felan acillik oldum ona rağmen transferimi yaptılar. o yüzden 2.de biraz daha araştır derim merkezleri.

slm canım öncelikle sana allah yardımcın olsun demk istiyorum ümitli olmak çok önemli omayacak deme olacak de, tutup tutmaması konusunda sadece sana nasip diyebilirim ben çünkü bende aynı şeyi yaşadım 1tane aşılama 1tane başarısız tüp denemesi geçrdim 9tane emriyom döllenmişti transfer günü 1tanesi 1.kalite ötekiler 2.kalite dondurmayalım dediler ama izin vermedim atmalarına 2.kalite 3tane dondurduk, transfer edilen emriyo 1.kaliteydi rahimle alakalı hiç sorun yoktu çokta dikkat ettim ağır çekimde hareket ettim yattım ama olmadı çok üzüldüm ağladım ama kendimi çabuk topladım çünkü 3tane daha dondurulmuşum var çok şükür tedavi için imkanım var hemen yeniden ümitle doldum doktorum sadece 1 yada 2 ay bekleyelim dedi 1 ay beklemeye karar verdim benim 2.kalite diye atmak istedikleri dondurulmuş bebeğim şu an benimle şu an 17 haftalık hamileyim hemde bu sefer hiç dikkat etmedim aklıma eseni yaptım konsere gidip dans bile ettim ama rabbim bu sefer nasip etti bana inşallah kucağıma almayı büyütmeyi güzel günlerini görmeyi de nasip eder darısı senin ve bu yolda emek harcayan herkesin başına :)))))

öncelikle kadır gecenız mubarek olsun rabbım bu gece hurmetıne hepımıze hayırlı yavrular nasıp etsın bende 2 aşılama bır tüp ve bırde açık mıyom amalıyatı geçırdım ama sonu negatıf bu işler kısmet işi doktorlar sadece bizler için birer aracı onlar bızler için ugraşıyorlar ama rabbım ol demeyınce olmuyor işte etrafım da çok örnek var bır arkadaşım sadece yılda ıkı kez adet goruyo bekarken doktor senın, çocugun olmaz demış ama o ılk gecedn kaldı. dıger arkadaşım, tüplerı tıkalı doktor kesınlıkle tüp bebek dedı oda kendılıgınden kaldı kısmet ve sans allahım inşallah bızımde yüzlerımız guler bızde en kısa zamanda anne oluruz

cnm sen nerde yaptırmıştın tüp bebeği benim aklıma takıldı benim dr um üstüne basa basa asla 100 de 100 şans yoktur sağlıklı insanlarda tutunma şansı bile yüzde 30 dur derdi tüp bebekde..kesin olacak diye bişey yoktur unutma elimizden geleni yapıoruz eğer nasip ederse ALLAH ım olur...bence dr un 100 de 100 tutunacak diyerek hata etmiş..sen biraz kafanı topla bence birde dr konusunda ii araştır..

Son düzenleme:
Arkadasım öncelikle gecmis olsun diyorum. Bu kez nasip değilmiş de ve yoluna devam et sakın moralini bozma bu bizim imtihanımız.alnının akıyla geçerli not al Rabb'inden bol bol dua et inşallah olacak bir gün umutsuz bir durumun yok çok şükür.şimdi sana nacizane tavsiyem öncelikle bir aile hekimine görün gerekli tahlilleri o sana söyler bebeğin tutunamamasinin altında çok neden olabilir kan dolaşımın yavaş olabilir ,klamidya mikrobu olabilir vs. Ayrıca pcoslu olmak yumurta kalitesini bozar bunun için yasam tarzında degisiklikler yapman gerekicek.kilo vermek spor yapmak gibi.senin icin ve bizim gibiler icin dua edicem mubarek kadir gecesinde.bende pcosluyum ve 6 denemem var bir kızım var ve bu gün ikinci bebeğim için test yapmaya gidicem.umarım sana yardımcıolmusumdur.Allah yardımcın olsun.

stres yapma ozaman kendiliğinden olur bakarsın....hiç belli olmaz...ayrıca yaşadığın şey psikolojik sanırım....eşinle birlikte bu sorunu aşmanız lazım öncelikle böyle evlilik de geçmez çünkü canım eşinle rahat olmadığını söylemişsin bunun altında başka şey yatıyordur belki bi evlilik terapisti ya da psikolog size yardımcı olur...hala şansın devam ediyor.....üzülme hiç

ay ne güzel maşallah.....demek ki kafaya takmamalı.....Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin....

slm apache...aramıza hoşgeldin....
geçmiş olsun demeyeceğim çünkü daha geçen bir şey yok..sadece bu sefer olmadı değilmi..:84:yılmak yok rabbim bu derdi bize sınanmak için verdi.bu sınavıda allahın izniyle geçeceğiz hem kullandığın ilaçların etkisi 2-3 ay devam ediyor bu aylar önemli.benimde hikayem herkez gibi 2 aşılama 2 ameliyat 3 tüp bebek ne yapalım hayat devam ediyor.dr derki biz hekim olarak %90 kadar oldu desekte allah ol demeden olmuyor tıp çözüm bulamıyor..sabırla bekleyip uğraşacağız elbet bizimde bir gün kucağımız dolup yüzümüz gülecek değilmi ..birbirimize destek olmak için kk hanımları her zaman burada..

hepinize çok teşekkür ederim.yalnız olmadığımı bilmek güzel.şimdi beklerken ne yapmalıyım sizce.korkuyorum içim umutsuzlukla dolu depresyonun üstesinden gelemiyorum.ben ankara güven has.tüp bebek yaptırdım.tedaviden önce tahlil filan yapılmadı sadece vajinal ultrason ve sonrasında ilaca başlandı lucrine.

cnm yazını görünce bende cevap vermek istedim...
bende 2007 yılında evlendim ve tabiki dr gitmeden korunduk.
sonra ne geregi war dedik çoçuk sahibi olalım ve bir sene bekledik olur die çünkü adetlerim çok düzenliydi...
buarada4 aylık evliyken ne olur ne olmaz die dr gittim bi problem olmasın die ve dr aynen sunu dedi hiç bir seyin yok bu gün istesen bu gün çocugun olr hiç bir problemin yok...
çahillik işte inandık:)sonrraa....
esim kendinde varikosal oldugundan şübhe etti dr gitti ve evet varikoseldi ve sperm sayısı çok az çıktı.
tabi ameliyat oldu ve sayısı yükseldi ve buarada 2.seneyide devirdik.
bende buarada boş dormuyorum tabi eşimin spermleri daha iye gitti ben hamile kalma umuduyla dr gittim hamilelik öncesi testler fln warsa olayım die bide bişey yok ya (öteki dr öle dedi)olsun bi kontrolde olayım die...
oda altan baktı ve dediki sanki kist war ne dedim kistmi cevap su bi şey deil adeetin yaklaşmış olmalı ondandır....
çok süükür bişey yok die mutlu mutlu geldim ewime buda bize 6 ayımıza mal oldu,
daha sonra adetlerim düzensizleşti güllerim deişmeye başladı ve bende solugu dr aldım ve yumurtam olmadıgını ögrendimpko oldugumu ögrendin ve e2 düşük çıktı. arkasından yumurtlama takibi yaptırdım ve yumurtam kendiligin vardıçok mutluyduk ama yine olmadı asılama yine olmadı bu sene subat ayında tüp bebek 1. kalite 5. gün emriyosu yine olmadı kismet nasip bu günümüze şükürler olsun.. Allah bu günümüzü aratmasın inş...
herşeyin bi zamanı war bn böyle düşünüorum ..Allahım en yakın zamanda evlatlarımızı kucagımıza almayı nasip inş

canım cok uzuldum gercekten
cok ıyı anlıyorum aynı yollardan gectım cunku
allah bana dondurulmus embıryo ıle gönderdı
umudunu kaybetme canım allah kolalık versın
kısa surede göndersın melegını ınsallah

Apache canim, tup bebek yaptiriken stress cok fena, ben de hatta cok stressliydim ve bebegim belki de bu yuzden tutunmamis olabilir o nedenle kismet tabii ikinciyi denersem ben akupunktur yaptirmayi falan duaunuyorum baska biseyler de olabillir. Daha tam arastirmadim bi arkadasim reikiyi de onerdi belki sen de oyle biseyler dene derim ben stress cok fena ve rahatlamanin yollarini aramaya bak canim, Allah yardimcin olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…