TÜP BEBEK NEDEN TUTMAZ

FtmGn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2014
519
192
43
Tüp bebek tedavileri için yüzde yüz bir başarı garantisi asla verilemez. Bu sebeple de her denemenin pozitif olarak sonuçlanması mümkündür değildir.
Sorularınız İçin: Prof. Dr. Bülent Tıraş
Kadınlardaki kısırlık sebepleri nelerdir? Öğrenmek için tıklayınız
Merhaba Doktor Bey,

benim 31.0 da Transferim gerceklesmisti. SOnuclar pozitifti ve 6. haftada, yani 20. Kasim siralarinda, bebek ultarsonda görünmeden düstü. Düsükten sonra bir hafta kanamam oldu. Bir hafta da lekelenme yasadim. Fakat doktorum kan degerimin hala yeterince düsmedigini ve iki alternatif arasinda kalacagimi söyledi. Ilac ile kalan artiklarin temizlenmesi ve ya kürtaj. Ben bu konuda karar veremiyorum. Korkuyorum biraz. Bana yardimci olabilirseniz cok sevinirim.

Sevgiler

Merhaba Doktor Bey,

benim 31.0 da Transferim gerceklesmisti. SOnuclar pozitifti ve 6. haftada, yani 20. Kasim siralarinda, bebek ultarsonda görünmeden düstü. Düsükten sonra bir hafta kanamam oldu. Bir hafta da lekelenme yasadim. Fakat doktorum kan degerimin hala yeterince düsmedigini ve iki alternatif arasinda kalacagimi söyledi. Ilac ile kalan artiklarin temizlenmesi ve ya kürtaj. Ben bu konuda karar veremiyorum. Korkuyorum biraz. Bana yardimci olabilirseniz cok sevinirim.

Sevgiler
Merhabalar : kanda beta hcg düzeyi takibi yapılması faydalı olucaktır. Kanda gebelık kesesı gorulemeden kan değerlerinin düşmesi durumu biyokimyasal gebelık olarak adlandırılır. Bu durumda kanda beta hcg degerlerının düzeyine göre dış gebelık olup olmadığı detaylı usg ıle teyıd edılmelıdır. Yani beta hcg düzeyleri hala sallantılı yükselısler gosterıp değer düşmüyor ıse usg dış gebelık yönunden degerlendırılmelıdır. Sonuca göre izlem mi ? küretaj yapmak faydalı olur mu ? dış gebelık yonunde karar var ıse onun tedavısı yonunde degerlendırılıp tedavı yolunun çizilmesi gereklidir. Geçmiş olsun dileklerimle.

Merhaba hocam
E2 degeri 180 benim.yuksek olmasindan dolayimi 3 ay once tup bebek tedavim olumsuz oldu.beylikduzu medicana hast gitmistim ama olumsuz olmasi memnuniyetsizligimin sebebi degildi.sebep soylememeleriydi.neden yok yumurtalar toolandi hersey yolundaydi o ana kadar.ve sabahina arandim yumurtalar dollenmedi dendi.neden diyorum.bunu 2.tedavide anlayabiliriz dendi.neyapmam gerek benim..
Tsk umarim yanitsiz birakmazsiniz

Merhaba Doktor Bey,

Sevgiler
Merhabalar : kürtaj olmanızı tavsıye etmemekteyım. değerınızın düşmesi için beklemek yararlı olur. Gecmıs olsun dıleklerımle.

Merhaba hocam
E2 degeri 180 benim.yuksek olmasindan dolayimi 3 ay once tup bebek tedavim olumsuz oldu.beylikduzu medicana hast gitmistim ama olumsuz olmasi memnuniyetsizligimin sebebi degildi.sebep soylememeleriydi.neden yok yumurtalar toolandi hersey yolundaydi o ana kadar.ve sabahina arandim yumurtalar dollenmedi dendi.neden diyorum.bunu 2.tedavide anlayabiliriz dendi.neyapmam gerek benim..
Tsk umarim yanitsiz birakmazsiniz
merhabalar : Sperm morfolojisi ile fertilizasyon( döllenme) arasında yakından korelasyon vardır.
Sperm sayı ve hareketınin durumuna gore mikro akıskan sperm ayıklama çipleri ( microchıp metodu) ıle sperm secılebılmekte. Mikro-chip metodu ıle sperm sayı ve kalıtesı cok düşük numunelerde morfolojık ve genetık bakımından en iyi durumda olan spermlerı ayırarak secmeye imkan yakalamaktayız
Döllenme problemlerınde laboratuvarda Ca iyonofor denılen bazı kımyasallar ıle sperm aktıvasyonu yapılabılmekte ve döllenme oranı artırılabılmekte .Bu bılgıler ısıgında bol sans dılerım.

merhabalar hocam. benım yasım 28 esımın yası 32. bızım ıntertılıte sebebımız hıc bır sekılde bulunamadı. bu zamana kadar 3 tup bebek denememız oldu. tüp bebek oncesı histereskopi ve biyopsiler yapıldı tutunmaya yardımcı olmak için ama işe yaramadı. 3. denememız dondurulmuşlarla yapıldı ve ıkı transferdı ama bunda da elımız boş döndük. doktorum sebebi bulamıyoruz dıyorlar hersey çok normaldi diyorlar. yapılması gereken nedir? sebebini bir türlü bulamıyoruz yenıden tup bebek yaptırmaya da korkuyoruz aynı sonucla karsılasmamak için. gözden kaçırılan bir şey var mıdır hocam. kromozom uyusmazlıgı testı de yapıldı ondan da sorun çıkmadı.. keske ımkanım olsa gelebılsem yanınıza.. sıze ulasma ımkanım yanınıza gelme ımkanım yok en azından bundan sonrakı surecte ne yapmamız gerektıgı ile ilgili bilgi verirseniz çok sevınırım

Iyi günler hocam 27 yaşındayım. Polikistik hastasıyım. Eşim de oligasperm var. 9 ay içinde 2 aşılama 2 tüp bebek tedavisi gördüm. 1. Tüp bebek tedavimde 13 yumurta toplandi 4. Döllendi ama 3. 4. Güne ulasamadilar tedavim yarım kaldi. 2. Tüp bebek tedavimde ise 18 yumurta toplandi 5 I döllendi di fakat 4.güne sadece bir tane c kalite yumurta ulaştı . Transfer oldu ama negatif sonuçlandı. Yumurtalık rezervim 4.47 çıktı. Sorun Yumurtalarım da tesbit edilmis. Yumurtam bölünmeyi engelliyormus . Santralgrunulasyon dediler. Tekrar denemek istiyorum ama vücudumu biraz dinlendirmeli miyim? Birde yumurta kalitemi arttırmak için neler yapmalıyım? Cevap için şimdiden teşekkürler.

merhabalar hocam. benım yasım 28 esımın yası 32. bızım ıntertılıte sebebımız hıc bır sekılde bulunamadı. bu zamana kadar 3 tup bebek denememız oldu. tüp bebek oncesı histereskopi ve biyopsiler yapıldı tutunmaya yardımcı olmak için ama işe yaramadı. 3. denememız dondurulmuşlarla yapıldı ve ıkı transferdı ama bunda da elımız boş döndük. doktorum sebebi bulamıyoruz dıyorlar hersey çok normaldi diyorlar. yapılması gereken nedir? sebebini bir türlü bulamıyoruz yenıden tup bebek yaptırmaya da korkuyoruz aynı sonucla karsılasmamak için. gözden kaçırılan bir şey var mıdır hocam. kromozom uyusmazlıgı testı de yapıldı ondan da sorun çıkmadı.. keske ımkanım olsa gelebılsem yanınıza.. sıze ulasma ımkanım yanınıza gelme ımkanım yok en azından bundan sonrakı surecte ne yapmamız gerektıgı ile ilgili bilgi verirseniz çok sevınırım
merhabalar :
öncelıkle tüp bebekte doğru merkez secımı oldukca önemlıdır. Laboratuvar merkez basarısı ıcın oldukca büyük öneme sahıptır. Ardışık olumsuz tup bebek sonucları varlıgı nedenı ıle ;bay ve bayan genetık ,pıhtılasma testlerı, rahım ıcının degerlendırılmesı(hısteroskopı) ,rahım-tüp fılmı ,tıroıd ve şeker durumları gıbı detaylı bır arastırma gerektirir. Ardından ılerı tup bebek yontemınden genetik taramalı tüp bebek (array cgh)yöntem secımı dogru bır yol olucaktır. (bu yöntemle embrıolar genetık ayıklama yontemı ıle saglıklılar saglıksızlardan ayırt edılır ve anne rahmıne saglıklı embrıolar transfer edılır.
Bunun öncesinde rahım iç zarını hısteroskopı(rahım içini kamera sistemi ile kontrol etmek ve tutunmayı artırmak rahım ıcıne centıklenme yontemı yapmak: bu prosedürün tutunmayı artırmada faydalı olduguna daır tum dunyadan bılımsel yazılar mevcut. ) ıle görmekte fayda vardır. Ayrıca embrıo transfer oncesı dogurganlık aşısı denılen özel ilacın uygulanması da basarı oranını artıracaktır. Tüm bu bılgıler ısıgında bol sans dılerım.

Iyi günler hocam 27 yaşındayım. Polikistik hastasıyım. Eşim de oligasperm var. 9 ay içinde 2 aşılama 2 tüp bebek tedavisi gördüm. 1. Tüp bebek tedavimde 13 yumurta toplandi 4. Döllendi ama 3. 4. Güne ulasamadilar tedavim yarım kaldi. 2. Tüp bebek tedavimde ise 18 yumurta toplandi 5 I döllendi di fakat 4.güne sadece bir tane c kalite yumurta ulaştı . Transfer oldu ama negatif sonuçlandı. Yumurtalık rezervim 4.47 çıktı. Sorun Yumurtalarım da tesbit edilmis. Yumurtam bölünmeyi engelliyormus . Santralgrunulasyon dediler. Tekrar denemek istiyorum ama vücudumu biraz dinlendirmeli miyim? Birde yumurta kalitemi arttırmak için neler yapmalıyım? Cevap için şimdiden teşekkürler.
merhabalar : Öncelıkle tüp bebekte merkez secımı önemlıdır. Laboratuvar tüp bebek basarısında oldukca önem kazanmaktadır.Embrıo kalıtesını %80 oranda yumurta ,%20 oranda sperm kalıtesı belırler. Dolayısı ıle sperm secımı onemlıdır.
Sızın durumunuzda spermler cok deneyımlı ellerde ,kalıtelı merkez ve laboratuvarda özel boyama yapılarak morfolojık olarak degerlendırılmelı .Bu degerlendırme sonucuna göre mikro akıskan sperm ayıklama çipleri ( microchıp metodu) ıle sperm secılmeli. Mikro-chip metodu ıle sperm sayı ve kalıtesı cok düşük numunelerde morfolojık ve genetık bakımından en iyi durumda olan spermlerı ayırarak secmeye imkan yakalamaktayız.Yumurta kalıtesı uzerıne olumlu etkılı bazı destek tedavıler (dhea gıbı)faydalı olucaktır.Ayrıca vucut kıtle ındeksı 25 in üzerınde ise ( kilo fazlalıgı var ıse ) ınsulın dırencını dusurmek( polıkıstık overde kıloya yatkınlık -ınsulun dırencı gorulebılmektedır.) ıcın metformın benzerı ılaclar yararlı olucaktır.Kilo fazlalığı var ıse diet -egzersiz ve metformın gıbı tedavıler ıle kilo vermenizin yumurta kalıtesı üzerıne olumlu etkısı olacaktır.Laboratuvarda da yumurta ve sperm uzerıne olumlu etkılı bazı uygulamalar yapılabılmekte ( calcıum ıyonofor uygulanması) Bol sans dılerım.

Merhaba Sayın hocam ProfDrBulentTiras ProfDrBulentTiras
4 yıldır evliyim 2 dondurulmuş 2 normal tup denemem var. Yumurta rezervim ve kalitesi cok ıyı bir kez 12 yumurta bır kez de 15 yumurta toplandı son 2 tedavım şöyle ki;
8 tane 5. Gün embriyom olustu. 2 tane 5. Gün embriyo transfer edildi... 1 tanesi tuttu ve 6. Haftada kalbi hem attı hem de durdu kurtaj oldum
Dondurulmusta denedıgımız de 5. Gün embriolarının hıcbırı tutmadı.
O kadar caresizim ki hıstereskopı temiz esim ve benım genetık testimiz temiz kan pıhtılasması temiz
Rahim kalınlığında problem yok. tiroid hastasıyım fakat kontrol altındayım değerlerim 2nin altında tutuyoruz.
Esımde sperm sayı hız sorunu var bebegın tutmama ve tutanın da düsme sebebi bu olabılır mi
Cevaplarsanız cok memnun olurum bilginize ihtiyacımız var şimdiden tesekkur edıyorum

Back
X