Tüp Bebek Öncesi Çikolata Kistinin BOŞALTILMASI ???

Yani sunu asıl sormak istiyorum kist olunca tedavi ye başlama dan önce hep baskilama mı öneriliyor

Yani sunu asıl sormak istiyorum kist olunca tedavi ye başlama dan önce hep baskilama mı öneriliyor

belki kistin küçük olduğu için baskılanmasına gerek duyulmamıştır, zaten baskılama olunca az yumurta oluşuyor,baskılanma olmazsada yumurtalarla birlikte kistte 2-3 cm daha büyüyor.. ben iki durumuda yaşadım,ikisininde olumsuz tarafları var.. en iyisi doktorlarına bırak kararı. hayırlısı olsun inşallah

Son düzenleme:
belki kistin küçük olduğu için baskılanmasına gerek duyulmamıştır, zaten baskılama olunca az yumurta oluşuyor,baskılanma olmazsada yumurtalarla birlikte kistte 2-3 cm daha büyüyor.. ben iki durumuda yaşadım,ikisininde olumsuz tarafları var.. en iyisi doktorlarına bırak kararı. hayırlısı olsun inşallah

cevap için sağolun.iki ucu keskin bıcak yani kurtuluş yok.:((

bendede çikolata kisti var birz büyük hamileyken öğrendim normal doğumla gider dedi doktor normal doğum yaptım ama gitmedi hala duruo:) bu ay kontrole gidicem bakalım ne dicek hatta doktor kist yumurtalığını sarmış nasıl hamile kaldın diip şaşırdı:)

bendede çikolata kisti var birz büyük hamileyken öğrendim normal doğumla gider dedi doktor normal doğum yaptım ama gitmedi hala duruo:) bu ay kontrole gidicem bakalım ne dicek hatta doktor kist yumurtalığını sarmış nasıl hamile kaldın diip şaşırdı:)
evet şanslısınız gerçekten.. doktorlar çikolata kistiyle kendiliğinden hamile kalmak zor diyorlar ama bende çevremde çok duyuyorum.8-9cmlik kistlerle bile hamile kalanları.. eğer ağrı vs şikayetiniz yoksa dursun bence kistiniz, çocuğunuzda olmuş. benim hamile kalamamak dışında kistten hiçbir şikayetim yok, çocuğum olsaydı ömür boyu birlikte kalabilirdik:))

Canim ben biraz daha farkli biliyorum. Uzun ve kisa protokolle alakali. Sana kisa uygulanmis. Aslinda benim de FSH çok sinirda cikinca ilk baş kisa düşündüler (yumurtalik rezervi çok iyi değilse kisa daha iyiymis) benim amh kötü cikmadigi için hoca uzuna karar verdi.Lucrini kullandigim ay doğum kontrol hapis kullaniyorum boylece kistin büyümesi engellenmiş olur insallah

Son düzenleme:
İnşallah. Uzun protokolde daha çok ve eşit büyük lukte mi yumurta oluyor yani uzun protokol daha mi iyi.benim oyle rezerv den felan bahsetmediler. Direk tedavi yaptilar.:! Baska bir doktor lada görüştük ikinci tedavi olursak diye uzun protokol biz pek uygulamiyoruz d e di.yan etkisi mi çok dedi ne tam anlamadım

İnşallah. Uzun protokolde daha çok ve eşit büyük lukte mi yumurta oluyor yani uzun protokol daha mi iyi.benim oyle rezerv den felan bahsetmediler. Direk tedavi yaptilar.:! Baska bir doktor lada görüştük ikinci tedavi olursak diye uzun protokol biz pek uygulamiyoruz d e di.yan etkisi mi çok dedi ne tam anlamadım

Canim uzun daha iyi yada kötü diye birşey yok kişiye hangisi uygunsa onu yapmak önemli sanirsam. Bazi merkezler direk herkese kisa uyguluyormuş (ankara genart öyle demişti mesela) cok fark olsa direk herkese kisa uygulamazlardi herhalde. Başkent Hulusi hoca ise biz hasta uygun old.sürece uzun tercih ediyoruz dedi ona rağmen FSH 9-10 larda ciktigi için kisa düşündü ancak amh iyi cikinca uzun deneyelim dedi. Uzun da daha doktor tedavi zamani vs kendi kontrolünde olabiliyor yumurta boyutlari birbirine yakin oluyor. Aslinda doktorlar genelde pek açiklama yapmiyorlar o yüzden bu tarz sitelerden falan biraz bilgi sahibi olup doktorun atladigi birşey var mi gerekirse hatirlatmakta fayda var. En azindan neden neyi kullaniyoruz bizi ne bekliyor bilmek stresi biraz azaltiyor. Sizin FSH kacti elinizdeki değerlerde vardir mutlaka yada amh bakildi mi ? Ona göre birazda protokolün belli olur?

Fsh normal dediler hep tam değerini hatırlamıyorum. Amh den bahseden hiç olmadı kk den duydum

canim ben biraz daha farkli biliyorum. Uzun ve kisa protokolle alakali. Sana kisa uygulanmis. Aslinda benim de fsh çok sinirda cikinca ilk baş kisa düşündüler (yumurtalik rezervi çok iyi değilse kisa daha iyiymis) benim amh kötü cikmadigi için hoca uzuna karar verdi.lucrini kullandigim ay doğum kontrol hapis kullaniyorum boylece kistin büyümesi engellenmiş olur insallah

belki kistin küçük olduğu için baskılanmasına gerek duyulmamıştır, zaten baskılama olunca az yumurta oluşuyor,baskılanma olmazsada yumurtalarla birlikte kistte 2-3 cm daha büyüyor.. Ben iki durumuda yaşadım,ikisininde olumsuz tarafları var.. En iyisi doktorlarına bırak kararı. Hayırlısı olsun inşallah

merhaba canım allah inşallah en hayırlı zamanda bebeğinize kavuştursun mübarek günler, edilen duaların hürmetine sınavınızı hafif kılsın inşallah..
önce şunu söyleyim allahın izniyle ben de tüp bebek tedavisiyle hamileyim şu anda.. çok şükür..sonra tedavimin başlangıç aşamasını anlatıyım sana.. Benim de 2 tane çikolata kistim var iki ayrı yumurtalığımda..şimdi buraya kolayca yazıyorum ama bunu öğrendiğimde çok büyük hayal kırıklıkları yaşamıştım tabi..kistlerle çocuk sahibi olma ihtimalimin %2-3 olduğunu söylemişlerdi. Eşimde de problem olduğu için ihtimal daha da azdı
tedaviye başlamadan önce kistlerimin çok büyük olmadığı (3-4cm) laparoskopiye gerek olmadığı söylenmişti. Bu yüzden doktor doğum kontrol ilacıyla baskılamak istedi ilaç ta işe yaramazsa aspirasyon yapılacaktı. Bu sana önerilen işlem, iğneyle kistin içindeki sıvıyı çekiceklerdi. Gittiğim hastane ve doktor beni tatmin etmediği için doktorumu değiştirdim. Başkent hast hulusi hocaya gittim o kistlerimin sorun olmayacağını hemen tedaviye başlayabileceğimizi söyledi. Doktoruma güvendim ve tedaviye başladık kistlerim sorun olmadı çok şükür.
şimdi sana tavsiyem zaten daha önce laporoskpi olmuşsun ve zor bi operasyon.. öncesi sonrası.. Bu kistler tekrarlamış malesef. Zaten tedaviye başlıycakmışsın kistlerin şu an çok büyümemişse bence tekrar bi operasyona girme. Ki enfeksiyon riski varsa hiiç girme..
Anlattığım gibi kistlerim benim tedavime engel olmadı. Sende de olmaz inşallah..
Sen doktorundan tedavini engelleyip engellemeyeceği konusunda kesin bilgi al bence bu seni rahatlatıcaktır. Bende olmadı diye sende de olmayacak diye bi yargıya varamayız tabi bu hiç te bilimsel olmaz:) ama bnm şahsi fikrim olmadığı yönünde bu konuda doktorun seni rahatlatacaksa aspirasyona gerek olmayabilir. Böylece sen de tedaviden önce fazladan bi işleme daha maruz kalmazsın:)
inşallah kafanı karıştırmamışımdır:) hayırlı haberlerini bekliyorum:34:

kızlar sanırım üçünüzde gebe kalmışsınız allaha şükür :))) banada yardımcı olun ne olur :5: Başkent hast göğşen beye muayene oluyorum aynı hastanedeyiz ikinizle :49: Geçen sene martta laparoskopi oldum.eylülde aşılama ve aralıkta tüp denedik negatif hepsi.ofis histeroskopi yapıldı..şimdi haziranda 2.tüp bebeği denicez göğşen hoca kistin içini boşaltalım diyor.randevu aldık haber gelmesini bekliyoruz.ama çok korkuyorum.acaba yanlışmı yapıyor yoksa doğrumu yapıyor bilmiyorum.üçünüzede soruyorum ne olur görünce cevap verin lütfen:26: Sizler kaçıncı denemede gebe kaldınız nasıl oldu içi boşaltıldımı kistin ne olur anlatın bi yol gösterin :25:

kızlar sanırım üçünüzde gebe kalmışsınız allaha şükür :))) banada yardımcı olun ne olur :5: Başkent hast göğşen beye muayene oluyorum aynı hastanedeyiz ikinizle :49: Geçen sene martta laparoskopi oldum.eylülde aşılama ve aralıkta tüp denedik negatif hepsi.ofis histeroskopi yapıldı..şimdi haziranda 2.tüp bebeği denicez göğşen hoca kistin içini boşaltalım diyor.randevu aldık haber gelmesini bekliyoruz.ama çok korkuyorum.acaba yanlışmı yapıyor yoksa doğrumu yapıyor bilmiyorum.üçünüzede soruyorum ne olur görünce cevap verin lütfen:26: Sizler kaçıncı denemede gebe kaldınız nasıl oldu içi boşaltıldımı kistin ne olur anlatın bi yol gösterin :25:

Canim öncelikle şimdiden hayirli olsun tedavin inşallah güzel haberi alirsin. Bende Hulusi hocanin hastasiyim. Göğşen beye de birkaç kere muayene oldum o da çok iyidir. Benim kistim 5,5-6 cm kadardi bi dönem Hulusi hoca da bosaltalim diye düşündü tedaviden önce. Bende çok kurcalamasak falan dedim ama ona biraktim. O da bosaltmaktan vazgeçti... Öyle basladik. Bosaltilinca kisa sure sonra doluyor zaten sen kaç cm kistin? Daha önceki tüp de yumurtalar nasildi?. Benim hamileliğin 8. Haftasi çok karin agrim oldu sanirim kistim sızmış o donemde yine boşaltma gündeme geldi ama kendiliğinden sızınca müdahale etmedi hoca. Aslinda biraz benim yonlendirmelerimle bosaltilmadi hep...

Canim öncelikle şimdiden hayirli olsun tedavin inşallah güzel haberi alirsin. Bende Hulusi hocanin hastasiyim. Göğşen beye de birkaç kere muayene oldum o da çok iyidir. Benim kistim 5,5-6 cm kadardi bi dönem Hulusi hoca da bosaltalim diye düşündü tedaviden önce. Bende çok kurcalamasak falan dedim ama ona biraktim. O da bosaltmaktan vazgeçti... Öyle basladik. Bosaltilinca kisa sure sonra doluyor zaten sen kaç cm kistin? Daha önceki tüp de yumurtalar nasildi?. Benim hamileliğin 8. Haftasi çok karin agrim oldu sanirim kistim sızmış o donemde yine boşaltma gündeme geldi ama kendiliğinden sızınca müdahale etmedi hoca. Aslinda biraz benim yonlendirmelerimle bosaltilmadi hep...

ya tatlım doktorum bana dedi içini boşaltalım diye.zaten geçen sene martta laparoskopi olmuştum.şu an 4,5 5 cm civarı tüp bebekten sonra büyümüş.bence içini boşaltırsak daha rahat olur bizim için dedi.ben siz bilirsiniz dedm aramasını bekliyorum ama içimde kurt var.hadi boşalttı enfeksiyon diyor burdaki kızlar.ne yapmalıyım aksu ya :26: daha önceki tüptede yumurtalar aynıydı 3,5 cmle yapmıştık onu.

ya tatlım doktorum bana dedi içini boşaltalım diye.zaten geçen sene martta laparoskopi olmuştum.şu an 4,5 5 cm civarı tüp bebekten sonra büyümüş.bence içini boşaltırsak daha rahat olur bizim için dedi.ben siz bilirsiniz dedm aramasını bekliyorum ama içimde kurt var.hadi boşalttı enfeksiyon diyor burdaki kızlar.ne yapmalıyım aksu ya :26: daha önceki tüptede yumurtalar aynıydı 3,5 cmle yapmıştık onu.

Canim enfeksiyon riskini direk Göğşen beye sor bakalim ne diyecek. Bide benim tedaviden hemen önce gibi oluyordu boşaltma ondan daha çok korktum. Sen haziran diyorsun bosaltmayi ne zaman düşünüyor arada vaktin var enfeksiyon için antibiyotik vs de verilebilir daha. Hoca ne derse dinle ama kafandaki sorulari cevaplasin tabi yoksa ben sana demiştim diyorlar. Daha önceki tüp de yumurtan derken kaç tane oldu kist olan tarafta da var miydi kalitesini etkilemiş mi kist?

Canim enfeksiyon riskini direk Göğşen beye sor bakalim ne diyecek. Bide benim tedaviden hemen önce gibi oluyordu boşaltma ondan daha çok korktum. Sen haziran diyorsun bosaltmayi ne zaman düşünüyor arada vaktin var enfeksiyon için antibiyotik vs de verilebilir daha. Hoca ne derse dinle ama kafandaki sorulari cevaplasin tabi yoksa ben sana demiştim diyorlar. Daha önceki tüp de yumurtan derken kaç tane oldu kist olan tarafta da var miydi kalitesini etkilemiş mi kist?

evet canm konuşmalıyım akşam arayayım hemen sağol ya aklımda kalmasın.canım toplamda 6 yumurtam oluştu kistin olduğu tarafta 2 diğer tarafta 4 tane.2 embriyo kondu tutunmadı.dondurulmuşta yok..

Ya kızlar bnm de çikolata kistim var sol tüp de sıvı olabilirmis baglayacak ya da alacak kötü ise laparoskopi ile :( martin ortalarinda bu kist sürekli bole basimiza bela mi olacak :(

evet canm konuşmalıyım akşam arayayım hemen sağol ya aklımda kalmasın.canım toplamda 6 yumurtam oluştu kistin olduğu tarafta 2 diğer tarafta 4 tane.2 embriyo kondu tutunmadı.dondurulmuşta yok..
Başkent bu konuda çok iyi Canim içini ferah tut, kist olan tarafta da yumurtan olmuş olmasi cok guzel maşallah.... Bide inan tüp olduktan sonra bu kistin hicbir etkisi olmadigina kendini inandir ki vücudunda o şekilde çalışsin... Rabbim inşallah bu sefer pozitifi görüp saglikla kucagina almayi nasip eder. Allah yardimcin olsun...
Ya kızlar bnm de çikolata kistim var sol tüp de sıvı olabilirmis baglayacak ya da alacak kötü ise laparoskopi ile :( martin ortalarinda bu kist sürekli bole basimiza bela mi olacak :(
Canim geçmiş olsun kaç cm kistin? Sıvi olduğuna nasil karar verdiler? Tüp falan yaptirdin mi hic? Hiç bela diye düşünme Canim bu kistle normal yolla kalan bile var öyle düşünmeye caliş lütfen .. Allah yardimcin olsun..

Başkent bu konuda çok iyi Canim içini ferah tut, kist olan tarafta da yumurtan olmuş olmasi cok guzel maşallah.... Bide inan tüp olduktan sonra bu kistin hicbir etkisi olmadigina kendini inandir ki vücudunda o şekilde çalışsin... Rabbim inşallah bu sefer pozitifi görüp saglikla kucagina almayi nasip eder. Allah yardimcin olsun...

Canim geçmiş olsun kaç cm kistin? Sıvi olduğuna nasil karar verdiler? Tüp falan yaptirdin mi hic? Hiç bela diye düşünme Canim bu kistle normal yolla kalan bile var öyle düşünmeye caliş lütfen .. Allah yardimcin olsun..

Sağol cnm aralıkta 1. Yaptik olmadi subatta da 2. Olmadı :( kist sol tarafta bazen 2 cm bazen 3 cok buyumuyor çok şükür rahim filminde normal cikti ama hoca sol yumurtalik karisik biraz dedi kistlerden minik minik de var galiba zaten kahverengi akintim olur ara ara aslinda cok yumurta toplandı ohss olunca dondurup 2 kerede denedik cnm karisik oldu biraz :(

Üçüncü ye baslamadan girip bakalim diyor hem laparoskopi hem hitereskopi yoksa rezervin iyi dedi 1. Kalite 6 tane embriyolardi ama olmadi ikiside :14:

canım benimmm ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM ALLAH RAZI OLSUN SENDEN CEVAP VERDİĞİN İÇİN.GÜZEL HABER VERMEK DİLEĞİYLE :54:

Back
X