tüp bebek öncesi dikkat edilmesi ve yapılması faydamıza olacak şeyler

avokadoananas

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2017
412
306
103
Arkadaşlar yakın zamanda tüp bebek tedavisi göreceğim. Gün aldım. Bu süreçte ve öncesinde dikkat etmem gereken hususları, Varsa beslenme tavsiyelerinizi, Almam gereken takviye ürünler varsa onları yazabilir misiniz? İhtimali güçlendirecek her şey faydama olacaktır. Desteğinizi bekliyorum.

Arkadaşlar yakın zamanda tüp bebek tedavisi göreceğim. Gün aldım. Bu süreçte ve öncesinde dikkat etmem gereken hususları, Varsa beslenme tavsiyelerinizi, Almam gereken takviye ürünler varsa onları yazabilir misiniz? İhtimali güçlendirecek her şey faydama olacaktır. Desteğinizi bekliyorum.
Transferden sonra her gün avokado kabak çekirdeği dut kurusu yiyin ve kabız olmamak için transferden önce günde 5-6 kuru kayısı yemeye başlayın transfer boyunca da yiyin,yumurta toplamadan önce siz ve eşiniz haftada 2 kere somon yiyin bence faydası var,transferden sonra da devam edin

takviye olarak doktorum argifertil verdi onun dışında yaptığım hiç bir şey yok konunun takipçisi olucam

Haftada 2 gün balık yemiyorsanız omega3 kullanın efa s-1200 kullanıyorum ben doktor tavsiyesiyle.
Folik asiti metafolin formunda tavsiye ediyorlar son zamanlarda 400 ü geçmenize gerek yok eğer multivitamin kullanırsanız ve içinde varsa fazladan almanıza gerek yok.
Sigara içiyorsanız C vitamini ve çinko alın. Eşinizde folik asit dışındakileri kullansın. Yaşınız 30-35 üzeriyse Eşiniz emodex kullanabilir sperm için doktorlar veriyorlar ama 2 ay falan kullanmak gerekiyor. Gonamax sizin için iyi bir içerik olur yumurta kalitesi için. Bunlar hep yumurta toplanana kadar sonrasında zaten doktorunuz da söyler. Bence durumunuz varsa kesinlikle endokrin bölümünde tam kan tahlili yaptırın bütün vitamin mineral vs tiroid her şeye baktırın en temizi o oluyor. Ne eksikse onun takviyesini alırsınız her şeyin fazlası da zarar. Ben de daha yeni opu dan çıktım. doğal kürleri hiç yapmadım eşim de vitamin sever ama doğal hiçbir şeyi ağzına sürmez zorlamadım açıkçası. 16 tane 5. gün embriyomuz donduruldu bekliyorlar.

Haftada 2 gün balık yemiyorsanız omega3 kullanın efa s-1200 kullanıyorum ben doktor tavsiyesiyle.
Folik asiti metafolin formunda tavsiye ediyorlar son zamanlarda 400 ü geçmenize gerek yok eğer multivitamin kullanırsanız ve içinde varsa fazladan almanıza gerek yok.
Sigara içiyorsanız C vitamini ve çinko alın. Eşinizde folik asit dışındakileri kullansın. Yaşınız 30-35 üzeriyse Eşiniz emodex kullanabilir sperm için doktorlar veriyorlar ama 2 ay falan kullanmak gerekiyor. Gonamax sizin için iyi bir içerik olur yumurta kalitesi için. Bunlar hep yumurta toplanana kadar sonrasında zaten doktorunuz da söyler. Bence durumunuz varsa kesinlikle endokrin bölümünde tam kan tahlili yaptırın bütün vitamin mineral vs tiroid her şeye baktırın en temizi o oluyor. Ne eksikse onun takviyesini alırsınız her şeyin fazlası da zarar. Ben de daha yeni opu dan çıktım. doğal kürleri hiç yapmadım eşim de vitamin sever ama doğal hiçbir şeyi ağzına sürmez zorlamadım açıkçası. 16 tane 5. gün embriyomuz donduruldu bekliyorlar.
Değerlerime baktırdım. Sıkıntılı bir durum çıkmadı. Gonamax için güzel yorumlar yazılmış alınabilir. C vitamini kullanıyorum ama sigara içmiyorum. 31 yaşındayım. Şuan alfalino omega 3 kullanıyorum. Daha doğrusu biraz ara vermiştim tekrar başlayayım en iyisi. Teşekkür ediyorum yorum için :)

Transferden sonra her gün avokado kabak çekirdeği dut kurusu yiyin ve kabız olmamak için transferden önce günde 5-6 kuru kayısı yemeye başlayın transfer boyunca da yiyin,yumurta toplamadan önce siz ve eşiniz haftada 2 kere somon yiyin bence faydası var,transferden sonra da devam edin
Evet kabız olmamak çok önemliymiş galiba tüp bebekte. Aşılamalarımda da avokado tüketmiştim yine yapmayı planlıyorum. Diğer kuru meyve ve yiyecekleri de yiyeceğim inşallah. Teşekkür ediyorum.

Umarım transferiniz olumlu sonuçlanır. Her seferinde başa sarmak oldukça yoruyor. Maddi boyutundan çok zihnen ve bedenen. Allah yardımcınız olsun.

Merhaba embriyolarınızdan haber var mı transfer yapıldı mı?

Arkadaşlar sürecimi de paylaşayım. 29.05 reglin 3. günü Zeynep kamilde ultrasonla bakıldı. Notlar alındı ve iğneler için rapor çıktı. Akabinde iğnelerin nasıl kullanılacağı söylendi ve temin edip eve döndüm. Cuma gününe kadar gonal f 225 vurulacağım. Cuma günü cetrotide bir adet iğneni al ve anesteziden randevu alıp kan ver gel dediler. Randevumu aldım şuan beklemedeyim. İğnelerim arasında bir adet çatlatma iğnesi var. Birde bu bahsettiğim iğneler. Tüm iğneler şaun için 3472 tl civarı tuttu. Aranızda süreci Zeynep kamilde geçiren var mı?

merhaba embriyolar donduruldu , değerlerim yüksek çıkınca doktor transfer için 2 regl bekleyeceğini söyledi ama ben sonbahara erteledim kendimi hazır hissetmediğim için.

Bugün tekrar kontrole gittim anestezi için kağıt verdiler(olabilir diye). Ek kan aldilar. Cetrotide ignemi vuruldum(bugun ilk kez) bacaktan ve eve dönüyorum ne zaman cagiracaklarini mesaj alacaklarmış zeynep kamilde bu durumu yaşayan var mı? Artık mesajla dedi gorevli🤔

Normal yolla dis gebelik sonrasi bir tüp alındı. 2 aşılama oldu biri kimyasal birinde olmadı. Şimdi tüp bebek deniyoruz. Sizin sorun neydi?

Back
X