- Konu Sahibi tubadefekti
-
kızlar pazartesi laparoskopi+histereskopi yapılacak tüpler kapatıldığında tekrar açılabiliyor mu? yaptıran oldu mu benim tek tüpüm tıkalı onu alsalarda olur ama sağlıklı tüpümü tamamen kaybetmek istemiyorum allahın işi bellimi olur belki kendiliğinden olur...
Kesinlikle katılıyorum cnm..Sağlıklı tüpünü aldırtma ..benimde lap ile sol tüpüm alındı..Sağ tüpümü bıraktılar..İki tüpünü kapattıran arkadaşlarımın umudu sadece tüp oluyor maalesef..Ve tekrardan açtırıp normal hale dönmesi çok çok düşük bir orann..O yüzden eğer elindeyse bu seçim kesinlikle öyle yapmanı tavsiye ederim..
kızlar pazartesi laparoskopi+histereskopi yapılacak tüpler kapatıldığında tekrar açılabiliyor mu? yaptıran oldu mu benim tek tüpüm tıkalı onu alsalarda olur ama sağlıklı tüpümü tamamen kaybetmek istemiyorum allahın işi bellimi olur belki kendiliğinden olur...
merhaba canım tekrar açılabildiğini sanmıyorum zaten kapatılmıyor ki tüp alınıyor yani tamamen alıyorlar. sen tıkalı olan tüpünü aldır. kesinlikle sağlıklı ve açık olan tüpünü aldırma. kendi kendine gebe kalabilme ihtimalini yoketme.
bu arada tıkalı olduğu için tüp bebeğin mi tutmadı canım neden aldırıyosun tıkalı olanı? hiç gebelik oldumu ve kürtaj oldun mu?
ben 1.5 yıl önce klomenle hamile kalmıştım 8 haftalık kaybettim sonra kürtaj oldum birdaha da hamile kalamadım 3 aşılama yaptırdım hiçbirisi tutmadı. zaten doğuştan tek tüplüyüm sadece sol tüpüm var. acaba kürtajda tıkandı mı diye düşünüyorum. ekim de tüp bebek yapılacak tekrar rahim filmi de çektirmek istemiyorum. tıkalı tüpden rahim içine sıvı akarsa embriyo nun tutunmasını engelliyormuş canım. bilgin var mı bu konuda?
işte tam anlamıyla problemde o canım... benim tek tüpüm tıkalı nasıl oldu diye sorma bilmiyorum bilmiyoruz... aynı zamanda pcosluyum hiç gebe kalmadım bi aşılama bi tüp bebeğim var ve zaman zaman özellikle adet sonrasında sıvı akıyo tüpte sıvı da görülmüyo tüp bebeğimde de doktorum sıvı görülmese de akan bi sıvının var olduğunu onun için tüplerin klemlenerek kapatılması gerektiğini söyledi evet o sıvı toksik etki yaparak tutunmayı engelleyen bi faktör
aylardır hep sorayım diyorum bi şekilde soramıyorum bugün konuştum doktorum kapatmayla almanın aynı şey olduğunu kapatılan tüpün tekrar açılamayacağını söyledi... ama ikisinin de kapatılmasının iyi olacağını söylüyor ben de sağ tüpüm sağlıklıysa küçük de bi umut doğal hamilelik olursa diye kapatılmasını istemiyorum çok çaresizim ne yapacağımı bilmiyorum ama acilen karar vermem lazım...
anladım canım zor bir durum gerçekten Allah yardımcın olsun bir başka doktora daha danışsan bakalım ne diyecekler.
Bende Çarşamba olcam histogrofi laparoskopi yardım edin
öncelikle geçmiş olsun ben bir aşılama bir tüp bebek negatifi aldıktan sonra lap+his oldum benim hidrosalpinks ya da başka bi sorunum çıkmadı kapalı olan tüp de açıktı ancak boğumlanmalar vardı yani çok büyük bi sorun çıkmamıştı. ama kapalı ya da hisrosapinks çıksaydı tüpler ya alınacak ya da kapatılacaktı bu da doğal yoldan hamile kalma olasılığımı bitirecek ama tüp bebeğin tutma olasılığını güçlendirecekti. ben gönlümü ferah tutmayı tercih ettim böyle muallakta kalacağıma ne olacaksa olsun dedim ve herşeyi göze aldım çok şükür sorun çıkmadı hemen sonrasında bir deneme daha yaptık tutmadı en sonunda dondurulmuş embriyolarla yapılan transferimde müjdeli haberi aldık rabbim size de nasip etsin
sonuçta tek sorunun hisrosalpinks ise bu operasyonun yapılıp tüplerin alınarak ya da kapatılarak tüp bebekle hamile kalman sağlanabilir daha sakin daha rahat olmaya çalış bence yine yardımcı olabilecxeğim bişey olursa bana yazabilirsin
cok tsk ederım cok sagol bakalım benım soum ne olcakk Allah yradım
ıcn olsun te vakıtte sagıkla ıkısınıde kucagına al ınsalah
bende çarşamba olcam histogrofi laparoskopi yardım edin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?