• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tüp bebek raporu için aşılama şartı

kyung

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2014
352
208
53
hocam 2 buçuk yıllık evliyim. eşim 1 yıl önce varikosel ameliyatı oldu ama bi faydası olmadı. eşimin 29 ocak 2016 da yapılan sperm değerlerine göre aşılama şansı olmadığı görüldü. tüp bebek için rapor alacağız ancak şartları okuduğumda kafama takılan bir şey oldu. hareketli sperm sayısı 5 milyonun altında aşılama şartı ortadan kalkıyor mu?

şu an değerleri:
yıkama sonrası
sayı:7 milyon
a----ileri h:%15
b----yavaş h:%15
c----yerinde h:%10
hareketsiz: %60

bu sonuçlara göre a+b+c %40 olduğu için hareketli sayı (7x40/100 den) 2.8 milyon çıkyor. ileri hareketli de 1 milyon.
hocam bize aşılama şartı var mı? direk tüp bebek raporu çıkar mı?

hocam 2 buçuk yıllık evliyim. eşim 1 yıl önce varikosel ameliyatı oldu ama bi faydası olmadı. eşimin 29 ocak 2016 da yapılan sperm değerlerine göre aşılama şansı olmadığı görüldü. tüp bebek için rapor alacağız ancak şartları okuduğumda kafama takılan bir şey oldu. hareketli sperm sayısı 5 milyonun altında aşılama şartı ortadan kalkıyor mu?

şu an değerleri:
yıkama sonrası
sayı:7 milyon
a----ileri h:%15
b----yavaş h:%15
c----yerinde h:%10
hareketsiz: %60

bu sonuçlara göre a+b+c %40 olduğu için hareketli sayı (7x40/100 den) 2.8 milyon çıkyor. ileri hareketli de 1 milyon.
hocam bize aşılama şartı var mı? direk tüp bebek raporu çıkar mı?

Erkeğin 15 milyonun üzerinde hareketliliği iyi spermleri olması ve kadında eşlik eden başka hiçbir patoloji olmaması durumunda iki kez aşılama denenebilir. Ancak sizin durumunuzda eşinizin sperm sayımı 7 milyon olduğundan aşılamayla en iyi koşullarda dahi %17-20 olan başarı şansı sperm sayısının azalmasıyla orantılı olarak daha da azalmaktadır. Bu sebeple aşılamanın sizde vakit ve para kaybı olacağı kanaatindeyim. Bu sperm sayısıyla sizin denemenizle aşılama yaptırmanız arasında herhangi bir üstünlük olmayacaktır. Ancak bir an önce hamile kalmak isterseniz tüp bebekle şansınız sizin yumurtalık rezerviniz iyiyse %50-60’larda olacaktır. Bu değerlere bakıldığında malesef kanunlara göre henüz devlet tarafından tüp bebek raporu çıkartmaya hak kazanamıyorsunuz.

hocam iyi çalışmalar ; biz kocaeli üniversitesi hastanesinden rapor çıkarmak istiyoruz 2 yıllık evliyiz,eşimin bir sprem örneğinde sayı 4,5 milyon diğer örnekte de 7 milyon çıktı morfolojide %1 . rapor için müracaat edebiliyormuyuz? 3 yıllık evlilik şartı hala var mı ?

hocam iyi çalışmalar ; biz kocaeli üniversitesi hastanesinden rapor çıkarmak istiyoruz 2 yıllık evliyiz,eşimin bir sprem örneğinde sayı 4,5 milyon diğer örnekte de 7 milyon çıktı morfolojide %1 . rapor için müracaat edebiliyormuyuz? 3 yıllık evlilik şartı hala var mı ?

Sağlık kurul raporu çıkartarak devlet yardımı almak istiyorsanız en az 3 yıldır evli olmanız gerekmektedir. Ayrıca eşinize yapılmış olan sperm analizinin 3 tanesinde toplam hareketli sperm sayısının da 5 milyonun altında olması gerekmektedir. Bu koşullar altında malesef rapor çıkarmak için uygun kriterlere sahip değilsiniz.

Hocam iyi akşamlar biz pamukkale üniversitesinden rapor çıkartmak istiyoruz. 3 yıllık evliyiz. Eşim hipogonadizm hastası . Sperm sayısı 300 bin .İleri hızlı:0 ileri yavaş:%65 yerinde hareketli :0 Hareketsiz : %35 bu değerlere göre bizde 2 aşılama şartı aranır mı. Yoksa direk tüp bebek raporu almaya hak kazanır miyiz. Teşekkürler.

Hocam iyi akşamlar biz pamukkale üniversitesinden rapor çıkartmak istiyoruz. 3 yıllık evliyiz. Eşim hipogonadizm hastası . Sperm sayısı 300 bin .İleri hızlı:0 ileri yavaş:%65 yerinde hareketli :0 Hareketsiz : %35 bu değerlere göre bizde 2 aşılama şartı aranır mı. Yoksa direk tüp bebek raporu almaya hak kazanır miyiz. Teşekkürler.

erkek infertilitesinde hiçbir şart aranmıyor. 5milyonun altında ise 1günlük evli olsanızdahi rapor hakkınız oluyo

hocam merhaba bende kadın infertilitesi var en son aşılama yaptırırken aldığım raporumda bu şekilde yazıyor.
6 yıllık evliyiz 1 kez aşılama oldu diğer aşılama yumurta 1 tane büyüdüğü için yarım kaldı oda çok büyük değildi.
günlük 175 dozda 12 gün gonal f ile 2 yumurta oldu 17 ve 18 mm bunda aşılama oldu sonuç negatifti. yumurtalarım az ve büyümüyor
(özle hast. aşılama için verdiği raporda)
6 adet siklus klomisen ve 6 adet siklus klomifen tedavisi uygulanmış sonuç alınamamıştır.
tıp fakültesinden alınacak tüp bebek raporunda bu özel hast. aldığım rapor veya benim durumum yardımcı olurmu nasıl kanıtlamam gerekir ne gibi evrakla yani
e devlet ten aldığım tedavi sorgulama sonucunda toplam 10 adet kadın invertilitesi tedavisi görünüyor.
cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Sağlık kurul raporu çıkartarak devlet yardımı almak istiyorsanız en az 3 yıldır evli olmanız gerekmektedir. Ayrıca eşinize yapılmış olan sperm analizinin 3 tanesinde toplam hareketli sperm sayısının da 5 milyonun altında olması gerekmektedir. Bu koşullar altında malesef rapor çıkarmak için uygun kriterlere sahip değilsiniz.
Mrb hocam ben 5 senelik evliyim.ama resmiye tte 3.5 yıldır evliyim.Bir buçuk yıldır klomen tedavisi görüyorum .ama tek yumurta bile gelişmedi.pko hasta siyim.esimin sperm değerleri iyi biraz hareketsizlik var .05.05 1993 doğum luyum bn türküm esim Suriyeli .aşılama raporu alabilir miyim acıl cvp lütfen ssk yok yeşil kartlı yim

Mrb hocam ben 5 senelik evliyim.ama resmiye tte 3.5 yıldır evliyim.Bir buçuk yıldır klomen tedavisi görüyorum .ama tek yumurta bile gelişmedi.pko hasta siyim.esimin sperm değerleri iyi biraz hareketsizlik var .05.05 1993 doğum luyum bn türküm esim Suriyeli .aşılama raporu alabilir miyim acıl cvp lütfen ssk yok yeşil kartlı yim
Eşim Suriyeli olduğu icin vukuatlı nifis kayıt örneği Ankara dan alabilir Se gidicek eğer alamaz sa istenilen tüm evraklar mevcut ama eşimin olmaz sa sorun olur mu maddi durumum uz hiç yok .bide eşimin ailesi çocuk olmuyor diye eşime ustune kuma al diyorlar .benim ailem ded esin kuma alırsa bosan maddi durum u iyi olan evleneceksin diyor lar.Ama ben Ve esim birbirimi çok seviyoruz severek evlendik.Ama bu konularda artık aramızda açılmaya başladı kimden nasil yardım olabilirim Rapor çıkmazsa durumum yok özel hastahane ye gitmek için allah rızası için bi yol gösterin

Back
X