• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

TÜP BEBEK RAPORU NASIL ALINIR ? Hangi evraklar gerekli nereden ve nasıl çıkarılır?

BY2015

🐣
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2018
888
608
103
Merhaba arkadaşlar, ben tüp bebek (PGT) yaptıracağım fakat gerekli evraklar nelerdir ve nasıl, nereden çıkaracağım konusunda hiç bir fikrim yok yardımcı olursanız çok sevinirim 🙏🏻

Devlet hastanesinden tüp bebek raporu nasıl alınır?

Tüp bebek SGK heyet raporu nasıl alınır?

Tüp bebek raporu yüzde kaç tutar?

Tüp bebek tedavisini devlet hangi şartlarda karşılıyor?

Tüp bebek raporu nasıl alınır 2022?

İlk tüp bebek tedavisini devlet karşılıyor mu?

SGK heyet raporu nasıl alınır?

Tüp bebek katılım payı ne kadar?

1 tane çocuğu olan tüp bebek yaptırabilir mi?

Tüp bebek devlet desteği var mı?

Aşılama işlemini devlet karşılıyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Istenen evraklar bunlar.. e devletten çıktı alınıyor zaten.. özel ise hastane onlar hemen çıkarıyorlar.. devlet ise tıbbi koşulları sağlamanız lazım öyle heyete veriliyor saniyorum.. tup bebek bölümüne başvurun yol haritası çizerler mutlaka..

Eklentiler

• 1655721571583971843344.webp
    1655721571583971843344.webp
    37,6 KB · Görüntüleme: 4.085

Aileler, söz konusu sağlık kurulu raporunu aldıktan sonra SGK sözleşmeli üremeye yardımcı tedavi merkezlerinden (Tüp Bebek Merkezi) diledikleri birine başvurabiliyorlar. Çiftler Tüp bebek raporunu, Üniversite veya Devlet Eğitim Araştırma Hastanelerinden alabiliyorlar.

Birincisi resmi olarak evli olmaları diğeri 900 prim gününü tamamlamış olmaları gerekmektedir. Bunlar gerekli olan koşullardır. Tüp bebek raporunu eğitim araştırma hastanelerinden ya da üniversite hastanelerinden almaları gerekir. Aldıkları raporu SGK anlaşmasıyla tüp bebek yapan özel merkezlerde de kullanabilirler.

SGK Raporu Olan Hastaların Bulundurmaları Gereken Evrak Listesi
  • Tüp bebek heyet raporu aslı
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği (eşlere ait)
  • SGK prim bordrosu.
  • Eşlere ait kimlik fotokopisi.
  • Evlilik cüzdanı fotokopisi.

Merhaba arkadaşlar, ben tüp bebek (PGT) yaptıracağım fakat gerekli evraklar nelerdir ve nasıl, nereden çıkaracağım konusunda hiç bir fikrim yok yardımcı olursanız çok sevinirim 🙏🏻

Pgt devlette yaptırabilmeniz için genetik bir hastalığınız olması gerekiyor eşlerden birinde…

Rapor veren hastaneye kadin doguma randevu alacaksınız, sizi tüp bebege yönlendiriyorlar.
Muayene olacaksınız.
Kan alinip hormonlarınıza bakılacak.
Esinizde sperm verecek hastanede.
Rahim filmi cekileceksiniz.
Dosya açılıyor,
Resim, devlet hastanesi doktorunun yazısı, esinizin ve sizin sgk dökümü, ikametgah rahim filmi, sperm sonucunu dosyaya konuluyor.

Size gün verecekler bi yada iki ay sonrasına o gun gidip kan verecek, ciger filmi, ekg cekiliyor.
Dahiliye onayi alindiktan sonra da.
Rapor veriliyor.

3-4 kere gidiş gelip hastaneye oluyor, esiniz bir kere sperm verilecegi gun geliyor sadece.

Ortak cocuk yoksa devlet raporu veriyor, ortak cocuk var ise vermiyor.

Aileler, söz konusu sağlık kurulu raporunu aldıktan sonra SGK sözleşmeli üremeye yardımcı tedavi merkezlerinden (Tüp Bebek Merkezi) diledikleri birine başvurabiliyorlar. Çiftler Tüp bebek raporunu, Üniversite veya Devlet Eğitim Araştırma Hastanelerinden alabiliyorlar.
Cevap için teşekkürler

Ben Hatay'da yasi
Rapor veren hastaneye kadin doguma randevu alacaksınız, sizi tüp bebege yönlendiriyorlar.
Muayene olacaksınız.
Kan alinip hormonlarınıza bakılacak.
Esinizde sperm verecek hastanede.
Rahim filmi cekileceksiniz.
Dosya açılıyor,
Resim, devlet hastanesi doktorunun yazısı, esinizin ve sizin sgk dökümü, ikametgah rahim filmi, sperm sonucunu dosyaya konuluyor.

Size gün verecekler bi yada iki ay sonrasına o gun gidip kan verecek, ciger filmi, ekg cekiliyor.
Dahiliye onayi alindiktan sonra da.
Rapor veriliyor.

3-4 kere gidiş gelip hastaneye oluyor, esiniz bir kere sperm verilecegi gun geliyor sadece.

Ortak cocuk yoksa devlet raporu veriyor, ortak cocuk var ise vermiyor.
Ben Hatay'da yaşıyorum ve ücretsiz PGT sadece Ankara'da yapılıyormuş oraya git gel yapacağım, acaba raporu yaşadığım şehirden mi alacağım yoksa PGT'nin yapılacağı hastaneden mi ?

Durumunuza göre istekleri değişiyor. Sebepsiz kısırlık ise 2 aşılama şartı var.Tup bebek merkezine basvurunca herşeyi söylüyorlar.1 çocuğu olan tüp bebek yaptırabilir ama rapordan faydalanamıyor. Aşılama evet devlette yapılıyor. İğneli olacak. Klomeni aşılamadan saymıyorlar. Özelde aşılama yaptirirsanizda o merkezden yapıldığına dair belge istiyorlar yoksa yine rapor vermiyorlar.Tum belgeleri hazırlayip verdikten sonra heyet raporu için istedikleri bölümleri geziyorsun. Göz muayenesi, işitme muayenesi gibi bı sürü muayene oluyor ama zor değil bı günde bitiyor. Heyet için denilince hemen yapıyorlar.İndirimde şöyle kendimden örnek vereyim. O dönem 20 bin tutan tedavim tüp bebek raporuyla 13 bin TL ye gelmişti. 7-8 bin TL civarı indirim oluyor. Aklıma gelenler bunlar. Allah isteyen herkese nasip etsin ins🙏😊

Ben Hatay'da yasi

Ben Hatay'da yaşıyorum ve ücretsiz PGT sadece Ankara'da yapılıyormuş oraya git gel yapacağım, acaba raporu yaşadığım şehirden mi alacağım yoksa PGT'nin yapılacağı hastaneden mi ?
Bu konuyu bilemiyorum. İstanbulda yapılıyor.
Sizin bulunduğunuz ilde yapılmayıp farklı ile yönlendiriyorlar.
Siz hatay da bulunan eğitim araştırma hastanesine giderek bu konuyu araştırın.
Bilen varsa yazar.

Durumunuza göre istekleri değişiyor. Sebepsiz kısırlık ise 2 aşılama şartı var.Tup bebek merkezine basvurunca herşeyi söylüyorlar.1 çocuğu olan tüp bebek yaptırabilir ama rapordan faydalanamıyor. Aşılama evet devlette yapılıyor. İğneli olacak. Klomeni aşılamadan saymıyorlar. Özelde aşılama yaptirirsanizda o merkezden yapıldığına dair belge istiyorlar yoksa yine rapor vermiyorlar.Tum belgeleri hazırlayip verdikten sonra heyet raporu için istedikleri bölümleri geziyorsun. Göz muayenesi, işitme muayenesi gibi bı sürü muayene oluyor ama zor değil bı günde bitiyor. Heyet için denilince hemen yapıyorlar.İndirimde şöyle kendimden örnek vereyim. O dönem 20 bin tutan tedavim tüp bebek raporuyla 13 bin TL ye gelmişti. 7-8 bin TL civarı indirim oluyor. Aklıma gelenler bunlar. Allah isteyen herkese nasip etsin ins🙏😊
Cevap için çok teşekkür ederim, ben iki gebelik yaşadım ikisinde de genetik rahatsızlık vardı sonlandırmak zorunda kaldık maalesef 😔 benim genetik rahatsızlığım var eşim taşıyıcı bize ücretsiz PGT şansı doğuyor onun için uğraşacağız, Allah isteyen herkese nasip etsin 🤲🏻

Cevap için çok teşekkür ederim, ben iki gebelik yaşadım ikisinde de genetik rahatsızlık vardı sonlandırmak zorunda kaldık maalesef 😔 benim genetik rahatsızlığım var eşim taşıyıcı bize ücretsiz PGT şansı doğuyor onun için uğraşacağız, Allah isteyen herkese nasip etsin 🤲🏻
Ücretsiz olması çok iyiymiş. Genetiği sağlam olan tutacaktır. Uğraşmadan olsun ins🙏😊

Bu konuyu bilemiyorum. İstanbulda yapılıyor.
Sizin bulunduğunuz ilde yapılmayıp farklı ile yönlendiriyorlar.
Siz hatay da bulunan eğitim araştırma hastanesine giderek bu konuyu araştırın.
Bilen varsa yazar.
İstanbul'da yapılıyor yazmışsınız, Ücretsiz PGT için mi yazmışsınız eğer ücretsiz PGT içinse İstanbul'da hangi hastanede yapıldığını da yazar mısınız rica etsem bayramdan sonra gitmeyi düşünüyorum ona göre hastaneyi arayıp sorayım.🙏🏻

Back
X