• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tüp bebek raporu..yardım!!!

SUDENAZ222

evli,mutlu,ikiz çocuklu
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2007
6.490
36
358
40
Muğla
merhaba arkadaşlar...

1,5 senelik evliyim...hiç korunmadık..hamilede kalamadım...dün laparoskopi yaptırdım..ve tüplerim tamamen tıkalı çıktı...şimdi tüp bebek için yeni yeni araştırmalar yapıyorum...

fakat aklıma takılan şuki...rapor alabilmek için en az 3 sene evli olunmalı diyor...

bu şart acaba nedensiz kısırlık içinmi?
yoksa ben tüplerim tıkalı olmama rağmen rapor için 1,5 sene dahamı bekliycem...

kafam iyice karıştı kafamçokkarıştı

yardımlarınızı bekliyorum...

merhaba arkadaşım.bencede 3sene dolması lazım.bizde rapor aldık oradan biliyorum

sudenazcım en güzel bir tüp bebek merkezinden bilgi almandır 3 yıllık bir evlilik ve 5ooo iş günü isteniyor eger ssk isen bildigim bunlar ama kanunlar biliyorsun heran degişiyor önceleri aşılama bile 3 sefer olurken şimdi 2 ye indirgendi neyi nezaman yapıcakları belli olmuyor inşallah herşey istedigin gibi olur biran önce bebegine kavuşursun

bende rapor ile yaptırdım . bende 3 yıllık evli olma şartını gerekiyor diye biliyorum. birde yaş şartı var.24 yaşında olmalı bayan

direk tüp bebeğe geçmek için gerekli kriterler

* Kadında kısırlık varsa 3 kez aşılama yapılmalı.

* Çiftler en az 3 yıllık evli olmalı.

* Erkeklerde hareketli sperm sayısı 5 milyonun altında bulunmalı.

merhaba arkadaşlar...

1,5 senelik evliyim...hiç korunmadık..hamilede kalamadım...dün laparoskopi yaptırdım..ve tüplerim tamamen tıkalı çıktı...şimdi tüp bebek için yeni yeni araştırmalar yapıyorum...

fakat aklıma takılan şuki...rapor alabilmek için en az 3 sene evli olunmalı diyor...

bu şart acaba nedensiz kısırlık içinmi?
yoksa ben tüplerim tıkalı olmama rağmen rapor için 1,5 sene dahamı bekliycem...

kafam iyice karıştı kafamçokkarıştı

yardımlarınızı bekliyorum...

selam 3 yıl evli olmak şartı var. fakat kadının yaşı 35 in üzerinde ise bu şart 1 yıla iniyor. yani 35 inden sonra 1 yılı doldurmuşsan rapor alabiliyorsun.

canım hakkında hayırlısı olsun. ben ilaç raporu aldım sadece. heyet raporu zaten çok zormus.
ilaç raporu için sadece bir recete ıle hast. gittim ben bırde spermıyogram testi rahım fılmı sonuclkarını ıstedıler. 3 farklı dr a ımzalattım. ilaçları ındırımlı aldım

sudenaz sana bısey sorucam bu raporu aldık dıyelım avantajları ne

kızlar teşekkürler fakat bu şartlar herkeste bir değil....mesela şartlardan biri 3 kez aşılama..fakat tüpler tıkalıysa aşılama tutmaz zaten .bu kişilere geçerli değil...bana daha önce dr.um tüpler tıkalı çıkarsa beklemeden tüp bebek yaptırırsın demişti...bi arkadaşta daha 3 yılını doldurmaya bikaç ay vardı rapor aldı..
ama benim kafam karışık tabi

pazartesi pansuman için gideceğim..bunları dr.uma sorucam..inşallah benim için geçerli olmaz..

qusel canım..eğer tüp bebek uygunluk raporu alırsam..bu raporun geçtiği özel tüp bebek merkezlerinde indirimli yaptırıyorsun..ilaçların %80 inide devlet karşılıyor..nerden baksan yarı yarıya indirim sözkonusu

sudenaz sana bısey sorucam bu raporu aldık dıyelım avantajları ne

canım rapor çıkartıldığı zaman tedavi ve ilaç fiyatlarında epey bir fark oluyor. Benim tedavi olduğum yerde 2 ay önce raporlu ilaç masrafı 700-800 civarında ve hastane ücreti de 1000 lira idi. Raporsuz tedavide ilaçlar 1200 hastane masrafı ise 2000 lira idi. şimdi fiyatlarda biraz artış olmuş galiba ama 2 ay öncesi böyle idi. Yani arada bayağı fark oluyor. Yarı yarıya diyebiliriz.

tüpler tıkalı olduktan sonra herşey dörtdörtlük olsun farketmezki sonuç mecnuri tüpbebek

sudenaz, benim de aklıma senin dediğin şekilde yatıyor hatta hayal meyal böyle bir bilgi hatırlar gibiyim ama yerinde olsam paşa paşa raporu alacağım hastaneye ya da il sağlık müdürlüğüne telefon açar sorarım. ben öyle yapıyorum. öbür türlü âfaki olacak

avantajları ıyıymıs cunku 1 kerede tutmazsa bunun ıkıncısıde oluyo ve ınsanı sarsıyo tabı...

ınsallah alırsın cnm raporu a.s.

sudenaz, benim de aklıma senin dediğin şekilde yatıyor hatta hayal meyal böyle bir bilgi hatırlar gibiyim ama yerinde olsam paşa paşa raporu alacağım hastaneye ya da il sağlık müdürlüğüne telefon açar sorarım. ben öyle yapıyorum. öbür türlü âfaki olacak

haftasonu diye arayamıyorum...pazartesi aramadık yer bırakmıycam sositososito

Back
X