Tüp bebek sonrası Progestan iğne ve kabızlık sorunu

hayat777

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2017
473
76
98
Merhabalar, 03 eylülde transfer yapıldı ve çok şükür tuttu .
Transferden itibarende Progestan iğne vuruluyorum hergün vurulmaktan mahvoldum. yürüyecek halim kalmadı ben sadece 3 gün yatabildim çalışmak zorundaydım.
Ben bu sürecede biraz kilo aldım hatta çok az yemek yiyorum nerdeyse 2 günde 1 kilo alıyorum şiştim daha en başlarda
bende kronik kabızlık var 20 yıldır geçmeyen Dr. duphalac şurup verdi fakat hiç bir faydası yok patlayacak bomba gibiyim
aramızda bu tarz sorunları yaşayanlar varmı yardımcı olabilecek

Gebeliğiniz hayırlı olsunbenim de kabızlık sorunum olmuştu ve hala oluyor.Hic su içmeyen biriyken gebelikteki tek besin kaynağım su oldu diyebilirim.Beni kabızlık açısından biraz rahatlatan şey su oldu.Bol su tüketin ama yine doktorunuzdan extra yardım talep edin.Tekrar hayırlı olsun.

Merhaba, hayırlı olsun, kucağınıza almak da nasip olsun inşallah. Ben de 12. haftam dolana kadar ismi farklıydı ama düşük önleyici iğne kullandım. İlaçlar kilo artışı yapıyor, şişiriyor. Benim de karnım şişmişti, 3 kilo almıştım. Aynen dediğiniz gibi patlayacak gibi hissediyordum. İlaçları bırakınca yavaş yavaş şişliğim de kilom da indi. Elinizden geldiğince lifli gıdalarla beslenmeye çalışın, sizde kronik olarak varmış zaten ama ilaçlar da kabızlık yapıyor. Ben hamilelik öncesinde de kabızlık durumunda tuzlu yer fıstığı yiyordum bana iyi geliyor. Deneyebilirsiniz.

teşekkür ederim ben zaten günde 3 litre su içen biriyim doktorum magnesie-calcinee içebilirsin dedi ama kararsızım

çok teşekkür ederim umamarım şişkinlik iner çok incir kayısı vs. yedim ama fayda etmedi dr magnesie-calcinee içemilirsin dedi siz kullandınız mı

Ben en son lağman yapmıstım evde kendim eczaneden alıp. Baya rahatlatmıstı. Doktorunuza danısıp kullanın. Daha sonra duphalaca devam edin. Karbonhidrat ksıtlı beslenin. Kırmızı erik kurusu kaynatıp için efsane birşey hemen yumusatıyor.

Hayırlı olsun. Taze embriyo muydu. İlaçlardan hemen sonra transfer olunca öyle oluyor sanırım. Benim donmuş embriyoydu opudan sonra aynı sizin dediğiniz gibi oldum ama ben ohss olmuştum çok kötü geçmişti . Bende 17 haftalığım geçen haftaya kadar iğneyi de fitili de kullanıyordum çok şükür bıraktım artık . Ama sizin gibi kabızlık şişlik herhangi bir sorun yaşamadım . Tabi son günlerde uzun zamandır kullandığım için iğneyi yaptığım yer çok şişiyor ve ağrı yapıyordu. Siz yine de bi doktorunuza danışın. Bol bol su için bana doktorum 4 litre su iç diyordu . Tabi 4 abartı ama en azından 3 litre kesin için.

Benim de 6 Eylül transferim öncesinde benimde sizin gibi kronik kabızlığın var ben her sabah kefir içiyorum ve kuru kayısı yiyorum. Ciddi faydasını gördüm.tabi herkes sabah aç karnına kefir içebilir mi bilmiyorum. Sonuçta yavaş yavaş mide bulantıları da başlamıştır. Kilo artışı hem kabızlıktan hem de progestendan olabilir.
Bu arada iğneler beni de mahvetti. Her gün kolonyalı büyük pamuklar koyup tampon yapıyorum. Akşam yatmadan önce bebe yağıyla ovuyorum. Bunları hemşire söylemişti yap diye.

hayırlı uğurlu olsun çok sevindim kefir içemiyorum ama denerim içmeyi hazır mı kefir içiyorsunuz. bebe yağı bende deneyeyim

tavsiyenize uyacam lavmanda son care bakalım

hayırlı uğurlu olsun çok sevindim kefir içemiyorum ama denerim içmeyi hazır mı kefir içiyorsunuz. bebe yağı bende deneyeyim
Evet haklısın herkesin sevdiği bir içecek değil malesef. Ben altınkılıç marka içiyorum zaten doktor pastörize olmayan her şeyi yasakladı. Normalde evde yoğurt yapıyordum ama hazır almaya başladım

Evet haklısın herkesin sevdiği bir içecek değil malesef. Ben altınkılıç marka içiyorum zaten doktor pastörize olmayan her şeyi yasakladı. Normalde evde yoğurt yapıyordum ama hazır almaya başladım
bende o markaya bakayım yoğurtu bende hazır yiyiyorum çok teşekkür ederim

Ben de basindan beri cekiyorum bu kabizlik belasini. Duphalac sadece ilk kullanimda ise yaramisti, sonra hic ise yaramadi. Lifli beslenmek, bol su icmek, kefir tuketmek vs. Gercekten ise yaramadi artik cok bikmistim ama gecen ay probiyotik şaselerden kullanmaya basladim,inanilmaz ama ise yarayan bir sey buldum ve cok mutluyum bi de simdi balkabagi mevsimi geldi, o da bagirsaklar ici mucizevi etkisi olan bir sebze, corbasini yapip her aksam probiyotik saseyi karistidigim yogurtla birlikte tuketiyorum. Bana sifa olduz insallah size de olur.

Gecen hafta bana da magnesie calcinee yazdi doktor ama henuz alip onu denemedim

sizin adınıza sevindim kazbızlıkta ins mahvediyor bende çareler arıyorum bakalım

bol su için, kuru erik, kuru kayısı tüketin kuru erik kabızlığa çok iyi gelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…