- 7 Temmuz 2025
- 11
- 2
- 1
- 32
- Konu Sahibi negatifbasmap
-
Canım selamlar öncelikle geçmiş olsun.ben de sıfır bilgi ile geçen aralık ayı bu sürece basladım 2 embriyom oluştu.sebebi bende olan çikolata kisti ve amh düşüklüğü.ben bugün transfer öncesi baskılayıcı iğnemi oldum ilk kez lucrin.her şey yolunda giderse 1 aya transferim olacak.tüp bebek tedavisine başlar baslamaz bana vee eşime suda eriyen vitamin verdiler onun dısında bir şeye dikkat etmedim açıkçası.opu sonrası çok ağrım oldu kist yüzünden diye düşünüyorum sonra dondurdular araya tatillerim girdi diye bekledik kısmetse şimdi son aşamaya geçeceğim.inşallah sen de bir an önce kolaylıkla atlatır evladını kucağına alırsın stres yapma sadece her şey olacağına varıyor.Merhaba canım kadınlar ben de sizler gibi bu sürece girdim. Nasipse Kasımdan sonra transfer hazırlığına başlıcaz. Önümde 4 ay gibi bir sürem var. Bana nasıl bir öneriniz olur? Beslenme ya da dikkat etmem gereken her şey hakkında. Takviye kullananlarınız varmış öneriniz var mı? Benim amh değerim düşükmüş 2 tanede cikolata kistim varmış şuan baskılama tedavisi uyguluyorlar bana. Kistler hakkında da deneyimi olan varsa dinlemek isterim.
Ay umarım güzel haberlerle sonuçlanır süreciniz. Ben de açıkçası pek bir şey bilmiyorum amh düşüklüğü diyince herkesin suratı bi düşüyor ama bence önemi yok bir tanesi yeterli zaten o bir taneyi de erkenden buluruz umarım. Sabır ve güç diliyorum sizeCanım selamlar öncelikle geçmiş olsun.ben de sıfır bilgi ile geçen aralık ayı bu sürece basladım 2 embriyom oluştu.sebebi bende olan çikolata kisti ve amh düşüklüğü.ben bugün transfer öncesi baskılayıcı iğnemi oldum ilk kez lucrin.her şey yolunda giderse 1 aya transferim olacak.tüp bebek tedavisine başlar baslamaz bana vee eşime suda eriyen vitamin verdiler onun dısında bir şeye dikkat etmedim açıkçası.opu sonrası çok ağrım oldu kist yüzünden diye düşünüyorum sonra dondurdular araya tatillerim girdi diye bekledik kısmetse şimdi son aşamaya geçeceğim.inşallah sen de bir an önce kolaylıkla atlatır evladını kucağına alırsın stres yapma sadece her şey olacağına varıyor.
Hiç korkma gerçekten benim amh 0.60 falan çıkmıştı eşimde sorun yoktu doktor 2 kez embriyo toplarız senden demişti havuz yöntemi yaparız demişti 5 yumurtam toplandı.stres olma verdikleri vitaminlerde yumurtaları destekliyor çünküAy umarım güzel haberlerle sonuçlanır süreciniz. Ben de açıkçası pek bir şey bilmiyorum amh düşüklüğü diyince herkesin suratı bi düşüyor ama bence önemi yok bir tanesi yeterli zaten o bir taneyi de erkenden buluruz umarım. Sabır ve güç diliyorum size
Ya bana vitamin vermemisti yani bir tek folik asit kullan demişti. Yumurta topladılar. Orda öyle duruyorlar. Ama sanırım bu kist iltihap yapıyor. Doktor baskılamamiz lazım sonra transfer edicez dedi. Hap verdi. Yani yumurta kalitesi falan hiçbir şey bilmeden giristik bu işe.simdi kullansam takviye pek bir anlamı olmaz sanirimHiç korkma gerçekten benim amh 0.60 falan çıkmıştı eşimde sorun yoktu doktor 2 kez embriyo toplarız senden demişti havuz yöntemi yaparız demişti 5 yumurtam toplandı.stres olma verdikleri vitaminlerde yumurtaları destekliyor çünkü
İnan ben hala eksik biliyorym stres olmamak için çok araştırmamaya calısıyorum arada burada takılıyorum.bir de benim doktorun asistanları aşama aşama anlatıyorlar şu an söyledikleri iğneyi 21. Gün oldum adet günü söyle 2.3 günü estrofem ve vitamine baslıyoruz dediler o sırada 13 gün sonra kontrole çağırıp iğneler eklenecek ve 5 gün sonra transfer olacak dediler.5. Ve 6. Gün embriyosu yaş 36 eşim kadar da çok istekli baslamadım aslında inş olur ve biter sağlıkla diyorum süreç uzun ve stresli çünkü.Ya bana vitamin vermemisti yani bir tek folik asit kullan demişti. Yumurta topladılar. Orda öyle duruyorlar. Ama sanırım bu kist iltihap yapıyor. Doktor baskılamamiz lazım sonra transfer edicez dedi. Hap verdi. Yani yumurta kalitesi falan hiçbir şey bilmeden giristik bu işe.simdi kullansam takviye pek bir anlamı olmaz sanirim. Siz regl olacak mısınız transfere öyle mi başlayacaklar. Çünkü sanırım bazılarına regl beklemeden hemen basliyorlarmis.hangisi doğru hicccc bilmiyorum
Canım peki sen kasıma kistler küçülsün diye mi bekliyorsun sana ne verdiler vison ya da kontrol ilacı mıYa bana vitamin vermemisti yani bir tek folik asit kullan demişti. Yumurta topladılar. Orda öyle duruyorlar. Ama sanırım bu kist iltihap yapıyor. Doktor baskılamamiz lazım sonra transfer edicez dedi. Hap verdi. Yani yumurta kalitesi falan hiçbir şey bilmeden giristik bu işe.simdi kullansam takviye pek bir anlamı olmaz sanirim. Siz regl olacak mısınız transfere öyle mi başlayacaklar. Çünkü sanırım bazılarına regl beklemeden hemen basliyorlarmis.hangisi doğru hicccc bilmiyorum
Kaç yumurta toplandı kaç embriyo oluştu peki sen de dondurdun benim gibi bekliyorsun o zamanYa bana vitamin vermemisti yani bir tek folik asit kullan demişti. Yumurta topladılar. Orda öyle duruyorlar. Ama sanırım bu kist iltihap yapıyor. Doktor baskılamamiz lazım sonra transfer edicez dedi. Hap verdi. Yani yumurta kalitesi falan hiçbir şey bilmeden giristik bu işe.simdi kullansam takviye pek bir anlamı olmaz sanirim. Siz regl olacak mısınız transfere öyle mi başlayacaklar. Çünkü sanırım bazılarına regl beklemeden hemen basliyorlarmis.hangisi doğru hicccc bilmiyorum
Allah yardımcın olsun önce senin sağlığın önemli. Ben de senin gibi düşünüyorum eğer nasip olursa dogum ile aldırıcam benim bagirsaga bile gitti sanırım bilmiyorum.İnan ben hala eksik biliyorym stres olmamak için çok araştırmamaya calısıyorum arada burada takılıyorum.bir de benim doktorun asistanları aşama aşama anlatıyorlar şu an söyledikleri iğneyi 21. Gün oldum adet günü söyle 2.3 günü estrofem ve vitamine baslıyoruz dediler o sırada 13 gün sonra kontrole çağırıp iğneler eklenecek ve 5 gün sonra transfer olacak dediler.5. Ve 6. Gün embriyosu yaş 36 eşim kadar da çok istekli baslamadım aslında inş olur ve biter sağlıkla diyorum süreç uzun ve stresli çünkü.
Bu arada ben de iltihap yüzünden çok uğrastım bi kist dediler bi kanında var dediler kaç kutu antibiyotik kullandım çözemediler inş bu aşamada yaşamam.çikolata kistini çeken anlar tek dileğim hamile kalırsam doğumda komple aldırıp kurtulmak
Ya bilmiyorum ki doktor visanne verdi dedi ki bunu kullanicaz bir süre. Artık amaç kist küçültmek mi yoksa iltihaba bu ilaç çözüm mü hiç bilmiyorum.Canım peki sen kasıma kistler küçülsün diye mi bekliyorsun sana ne verdiler vison ya da kontrol ilacı mı
Şöyle 8 yumurta topladılar 6 tane doldurdular. 5.günmus hepsi ama sanırım bunların kaliteleri varmış onu hiç bilmiyorum. Şimdi orda duruyorlar kasımdan sonra transfer dediler. Ben de sigara alkol kullanan biriydim şimdi bakıyorum yumurta kalitesini etkiliyormus falan .şuan bıraktım sigarayi ama olan yumurta oldu bi kere. Topladılar bir kere. Nasipse iyidir inşallah. Kalite falan da mühim değil bence okudum bi iki kisi burada kalitesiz gibi görünen tutabiliyor. Bu işler biraz nasip işi.Kaç yumurta toplandı kaç embriyo oluştu peki sen de dondurdun benim gibi bekliyorsun o zaman
Bende sigara alkol kullanıyorum dikkat etmedim açıkçası şimdi transfer yaklaşınca stes bastı sigarayı en stresli zamanda bırakıcam mecburen gün geçmezŞöyle 8 yumurta topladılar 6 tane doldurdular. 5.günmus hepsi ama sanırım bunların kaliteleri varmış onu hiç bilmiyorum. Şimdi orda duruyorlar kasımdan sonra transfer dediler. Ben de sigara alkol kullanan biriydim şimdi bakıyorum yumurta kalitesini etkiliyormus falan .şuan bıraktım sigarayi ama olan yumurta oldu bi kere. Topladılar bir kere. Nasipse iyidir inşallah. Kalite falan da mühim değil bence okudum bi iki kisi burada kalitesiz gibi görünen tutabiliyor. Bu işler biraz nasip işi.
Umarım en kısa zamanda bırakabilirsin. Ama bırakmak zorundayım diye kendini daha da daha da strese sokma kolaylıklar diliyorumBende sigara alkol kullanıyorum dikkat etmedim açıkçası şimdi transfer yaklaşınca stes bastı sigarayı en stresli zamanda bırakıcam mecburen gün geçmez
Merhaba ,sureciniz hayırlı olsun ,inşallah beklediğiniz güzel sonuçları alırsınızMerhaba canım kadınlar ben de sizler gibi bu sürece girdim. Nasipse Kasımdan sonra transfer hazırlığına başlıcaz. Önümde 4 ay gibi bir sürem var. Bana nasıl bir öneriniz olur? Beslenme ya da dikkat etmem gereken her şey hakkında. Takviye kullananlarınız varmış öneriniz var mı? Benim amh değerim düşükmüş 2 tanede cikolata kistim varmış şuan baskılama tedavisi uyguluyorlar bana. Kistler hakkında da deneyimi olan varsa dinlemek isterim.
Bu bilgiler çok kıymetli çok teşekkür ederimMerhaba ,sureciniz hayırlı olsun ,inşallah beklediğiniz güzel sonuçları alırsınızben şuan 4.tup bebek surecindeyim ,öncekiler maalesef biraz da tecrubesizligime denk geldi ve güzel merkezler seçemedim diye düşünüyorum. Amh im düşük, solda çikolata kistim var. Ama bu süreçte çok araştırma yaptım hala da yapıyorum, kendi bilgilerimden biraz paylaşayım Beslenme çok mühim, beslenmemizi düzelttikce vücudumuz iyileşiyor buna inanın.
Yumurta ,mercimek ,nohut ,somon balığı (haftada en az 2 öneriliyor) ,böğürtlen ,yaban mersini ,nar ,kabak çekirdeği, karabugday ,kinoa ,ceviz ,roka ,semizotu ,pancar gibi besinler öneriliyor.
Biz çikolata kisti olanlar ,şekerli şeyleri yememeliyiz çünkü bu kisti besliyor. Kafein ,alkol alınmamalı. Paketli gıdalar tüketilmemeli. Karbonhidrat grubu da aynı şekilde minimuma inmeli. Ben tatlıyı çok sevdiğim için o kısma pek dikkat edemiyorum ama haricinde uygulamaya çalışıyorum. Biraz uzun oldu ama umarım yardımcı olabilmisimdir️
Merhaba benim de amh 1,48 çikolata kistim solda küçük dedi doktorum bu tutunmasını engelliyor mu rahim dinlendireceğim iğne yapacağız etkisini düşüreceğiz falan dedi çok anlamadım açıkçası şaşırdım soramadım da sizin de 3 ü bu sebepten mi tutmadıMerhaba ,sureciniz hayırlı olsun ,inşallah beklediğiniz güzel sonuçları alırsınızben şuan 4.tup bebek surecindeyim ,öncekiler maalesef biraz da tecrubesizligime denk geldi ve güzel merkezler seçemedim diye düşünüyorum. Amh im düşük, solda çikolata kistim var. Ama bu süreçte çok araştırma yaptım hala da yapıyorum, kendi bilgilerimden biraz paylaşayım Beslenme çok mühim, beslenmemizi düzelttikce vücudumuz iyileşiyor buna inanın.
Yumurta ,mercimek ,nohut ,somon balığı (haftada en az 2 öneriliyor) ,böğürtlen ,yaban mersini ,nar ,kabak çekirdeği, karabugday ,kinoa ,ceviz ,roka ,semizotu ,pancar gibi besinler öneriliyor.
Biz çikolata kisti olanlar ,şekerli şeyleri yememeliyiz çünkü bu kisti besliyor. Kafein ,alkol alınmamalı. Paketli gıdalar tüketilmemeli. Karbonhidrat grubu da aynı şekilde minimuma inmeli. Ben tatlıyı çok sevdiğim için o kısma pek dikkat edemiyorum ama haricinde uygulamaya çalışıyorum. Biraz uzun oldu ama umarım yardımcı olabilmisimdir️
Rica ederim ne demek ,bildigim kadariyla yardimci olmak istedim cok emekler veriyoruz bu yolda ve İnşallah emeklerimizin karşılığını alırız beklemedenBu bilgiler çok kıymetli çok teşekkür ederimcikolata kisti tüp bebek hepsi yeni konular benim için. Tek tek yazicam hepsini ve dikkat edicem siz de umarım en güzel zamanda tez vakit de gönlünüzden geçen olur.
Ben şuanda çok memnun olduğum bir yerde tedavi görüyorum, doktoruma sordum ve muhtemelen çikolata kistinden tutunamamistir senin dedi. Çikolata kisti için kesin olarak infertilite sebebi denmiyor ,bazı kadınlar kistinden haberi bile olmadan hamile kalabiliyor ama bazen de gerçekten gebeliğe engel olabiliyor. Kist enfeksiyonel davrandığı için de tutunmaya engel olabiliyor. Bunun için de antiinflamatuar beslenmek gerekiyor, vücudumuzdan enfeksiyonu atmamız gerekiyor yani. Kistin ilaçlı tedavileri de mevcut tabi ki size de böyle bir yol seçmiş doktorunuz ,inşallah güzel sonuçlarınız da olurMerhaba benim de amh 1,48 çikolata kistim solda küçük dedi doktorum bu tutunmasını engelliyor mu rahim dinlendireceğim iğne yapacağız etkisini düşüreceğiz falan dedi çok anlamadım açıkçası şaşırdım soramadım da sizin de 3 ü bu sebepten mi tutmadı
Evet çikolata kistim çıktığı için rahim dinlendirme yapacak bir iğneden bahsetti o sürede onu yapacağım benim kistim olduğumdan haberim yoktu yeni öğrendim muhtemelen yeni oluşmuştur dedi zaten bu konuda hiç bilgim olmadığı için endişelendim verdiğin bilgiler için teşekkür ederim bundan sonra bende çok dikkatli olacağım beslenme konusunda umarım hepimiz güzel sonuçlar alırızBen şuanda çok memnun olduğum bir yerde tedavi görüyorum, doktoruma sordum ve muhtemelen çikolata kistinden tutunamamistir senin dedi. Çikolata kisti için kesin olarak infertilite sebebi denmiyor ,bazı kadınlar kistinden haberi bile olmadan hamile kalabiliyor ama bazen de gerçekten gebeliğe engel olabiliyor. Kist enfeksiyonel davrandığı için de tutunmaya engel olabiliyor. Bunun için de antiinflamatuar beslenmek gerekiyor, vücudumuzdan enfeksiyonu atmamız gerekiyor yani. Kistin ilaçlı tedavileri de mevcut tabi ki size de böyle bir yol seçmiş doktorunuz ,inşallah güzel sonuçlarınız da olurhe bir de çikolata kistinde taze transfer değil dondurulmuş tercih ediliyor genelde ,tutunma ihtimali daha yüksek oluyor deniyor. Sizin de rahim dinlendirecegim dediği odur diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?