Tüp bebek süreci ve panik atak

Cherry92

Aktif Üye
Pro Üye
18 Aralık 2023
4.353
9.384
78
Selam kızlar,

Açıkçası biraz dertleşmek ve aynı süreçte olanlardan fikir alışverişi yapmak istiyorum.

Normalde aşırı rahat ve relax biriyim.
Okadarki etrafımdaki herkes herzaman bunu dile getir. En kötü anlarda bile aşırı soğukkanlı olabiliyorum.

Bu ay sonu adetimle birlikte yumurta toplama sürecim başlayacak. Aşırı pozitif ve sakindim.
(İlk tüp bebek sürecim olacak)

Ancak gün yaklaştıkça beni aşırı stres basıyor, panik atak geçiriyorum ve ağlıyorum. Çocuğu çok istememe rağmen aşırı gerginim.

Böyle hissedenler varmı? Başlayınca geçiyormu?

Toplama anı anestezili o yüzden ondan korkmuyorum ama büyüyüne kadarki 10-12 gün beni çok korkutuyor.

Ya olmazsa? Ya iptal olursa diye

Bu arada sadece toplama olacak transfer değil

Bu duygu durum bozukluğunu yapan kullandığımız hormon ilaçları.. ben bu çay neden soğudu diye ağladığımı biliyorum o dönemde. Yaşadıklarımız aslaa kolay değill çok büyük sabır tevekkül gerekiyor. Sakin olmaya çalış diyeceğim ama seninle aynı hisleri paylaştım o dönemde bu sebepten diyemiyorum.. inşallah bebeğine kavuşursun hemen ilk transferrinde

Selam arkadaşlar bu sürecin her aşaması çok stresli. Psikolojiyi hep yüksek tutmak gerekiyor. Kendinizi her duruma göre hazırlamanız gerekiyor. Mesela ben tedavi süreçlerinde çok rahattım gidip geliyordum doktora hiç bir şey sormuyordum ne diyorlarsa yapıyordum. Şükür şuan 2. Tüp bebek de gebe kaldım. Gebelik haberini duyunca sevinemedim bile çünkü stres seviyem daha üst seviyeye çıktı. Kalbi atacak mı bişi olacak mı. Kısaca bu sürecin her aşaması çok zor. Sadece yaşayan bilir.

Bir de bu süreçte panik atakları azaltmanın yolu kimseyle konuşmamak bence bu konuyu. Sürekli birilerine dert anlatmak çok zor. Çoğu arkadaşıma söylemedim, Annemle bile çok konuşmadık bu konuyu. Birde bu olayları yaşamayanlar seni anlamayabiliyor. Birde sürekli sana psikolojisi bozuk muamelesi yapmaya başlıyorlar bir süre sonra.
Doktor ne diyorsa onu uygulayın. Doktora soru bile sormayın. Zaten yapılması neyse onu uyguluyorlar. Yani ben böyle yaparak üstesinden gelmeye çalıştım. Eşimle bile çok konuşmadık bu konuları. Ne diyorlarsa uyguladık. Kafa dağıtmaya çalıştık.

Merhaba, psikolojik olarak çok zorlu bir süreç ve böyle hissetmen tamamen normal. Ama her zaman kendine her şeyi kontrol edemeyeceğimizi hatırlat.. ilaçlarını alarak kendi sağlığına dikkat ederek zaten elinden gelen her şeyi yapıyorsun. Her iğne de ilaç da güzel şeyler düşün bunu yapıyorum ve bu bana iyi gelecek, sağlıklıyım, yumurtalarım sağlıklı de. Seni ne rahatlsrıyorsa onu yap. Meditasyon müzikleri oldukça yardımcı oluyor, ben hem müzik dinleyip hem ağladığım çok oldu. Asla yalnız değilsin :) Yürüyüşler de çok yardımcı oluyor. Bu süreç stresle başa çıkmayı öğretiyor öncelikle. Kendimizi rahatlatıp dua etmekten başka yapacak bir şey yok. Doktoruna güven ve ilaçlarını saatlerine uygun almayı ihmal etme Allah bu süreçte uğraş veren herkese yardım etsin, en hayırlı zamanda pozitif haberler almayı nasip etsin inşallah. Derin bir nefes al ve bebeğini hayal et

Tedavin hayırlı olsun ilk seferde pozitif haber alman dileğiyle

Yaa gözlerim dolu dolu okudum. Allah razı olsun gerçekten

Teşekkür ederim. Bende böyle yapmayı deneyeceğim. Belkide gerçekten fazla düşünmeden sadece gidip gelmek gerekiyor.

Selam canım, teşekkür ederim yazdığın için. Ben henüz başlamadım. Bu ay sonu adetimle birlikte başlayacağım ilaçlara felan. Ama sanırım ozaman dahada duygusal olacağım.
Belkide yıpratan bekleme sürecidir. Başlayınca sürece rahatlarım belki.

Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…