Merhaba canım adım Kader bende de polikistik over var 2 yıldır evliyim çocuğum olmuyor bizde tüp bebek tedavisine başladık adetin ikinci günü gittim iğne ve hap verdi yumurta büyütmek için 9 gün sürdü ve bu sürede iki defa kontrole gittim yumurtaların gelişimine bakıldı çok iyi ilerliyordu bu arada iğneler göbekten yapılıyor kendin yapıyorsun evde çok kolay zaten bilgi veriliyor yumurtalarım istenilen büyüklüğe geldiğinde çatlama iğnesi yaptım çatlama iğnesinden iki gün sonra yumurtalarım toplandı yumurta toplama işlemi çok kolay hiç korkma zaten anestezi altında uyutularak yapılıyor bir iki saat hastanede dinlendikten sonra eve geldim ve normal hayatıma devam ettim geçen cuma günü toplandı yani 10 mart 2023 aynı gün içinde eşinizden de sperm alınıyor ve aynı gün döllenme işlemi oluyor
23 tane yumurta toplanmıştı çok iyi dediler cumartesi arayıp bilgi verdiler 23 yumurtadan 19 tanesi döllenmiş 19 tanesinden 2 si sağlıksız 17 tanesi sağlıklıymış pazartesi bir daha arayıp haber verecez dediler çünkü rakip işlemi 5 gün sürüyor neyse bugün pazartesi sabah aradılar 17 tane yumurtadan 1 tanesi gelişimini tamamlayamamış ve 16 tane gelişimi devam eden embriyom var ve bu çok güzel bir sayı dediler çarşamba günü takibin son günü bir daha arayıp haber verecekler o zamana kadar kalan sağlıklı embriyoları donduracaklar bu ayki adetim değil diğer adetimde transfer için gidecem 15 günlük bir ilaç tedavisine başlanacak transferden sonra yani kısacası çok uzattım
korktuğun bişey değil adla bende çok cesaretsiz bir insanım muyane olurken bile çok korkuyordum ama artık alıştım dediğim gibi yumurta toplandıktan sonra hiçbişey olmamış gibi devam ediyorsun yani ben öyleydim sadece iki gün hafif lekelenme tarzında kan gördüm ayrıca antibiyotik veriliyor ama yumurtalar toplandıktan sonra sancı ağrı hiçbişey yok korkma derim tüp bebek süreci bana çok zor gibi geliyordu ama şuana kadar gerçekten çok güzel geçti dua et inşallah rabbim kolaylaştıracktır