Tüp bebek sürecini ailelere söylemeli miyiz?

mavim8

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2025
31
10
3
Merhaba arkadaşlar yakın zamanda tüp bebek sürecine gireceğiz. Bu durumu şu an eşim ve ben hariç kimse bilmiyor. Etrafımızdaki kimseye söylemeyi düşünmüyorum fakat ailelerimize söylemeli miyiz? Bu süreçte onlara ihtiyacımız olur mu? Sessiz sedasız yürütülebilecek bir süreç mi? Annem ve kayınvalidem ile yürüme mesafesinde oturuyorum.

Merhaba arkadaşlar yakın zamanda tüp bebek sürecine gireceğiz. Bu durumu şu an eşim ve ben hariç kimse bilmiyor. Etrafımızdaki kimseye söylemeyi düşünmüyorum fakat ailelerimize söylemeli miyiz? Bu süreçte onlara ihtiyacımız olur mu? Sessiz sedasız yürütülebilecek bir süreç mi? Annem ve kayınvalidem ile yürüme mesafesinde oturuyorum.
Merhaba bence söylenmemeli bizde başladık ve benle eşim dışında kimse bilmiyor insanlar anlamadan bilmeden her şeyi düşünür her şeyi der o çocuğa tüp bebek gözüyle bakanlar o ithamlarda bile bulunan oluyor ben kendi ve çocuğumun psikolojisini göz önünde bulundurarak söylemek istemedim tabiki süreçte yardım gerekiyor ama en bence transfere kadar öyle büyük yardımlık bir şey yok eşiniz yardımcı olur zaten önemli olan transfer sonrası dikkat etmek onda da normal hamile olduğunuzu söylersiniz zaten hamile insana hepsi yardıma koşar yine tek başına kalmamış oluyorsunuz kimse nasıl hamile kaldın diye sormaz benim fikrim bu herkesin fikrine saygı duyarım tabi

Bence söylemeyin biz söyledik pişman olduk tuttu fakat düşük oldu bu sefer geçmiş olsun Dilekleri daha da çok canımı yaktı bizim aile ve sonradan mahalleye kadar yayılmıştı

Hiç kimseye söylemedik, konuyu dahi bilmiyorlar, eşimin ilk dediği şey herkesin her şeyi bilmesine gerek yok. Zorlanacak bir şeyde yok, transferden sonrada hasta değil, gebe olacaksınız inşallah 🙏 o yüzden her şeyi kendiniz yapabilirsiniz, dr’lar sadece önlem amaçlı transfer günü dinlenin diyorlar, ertesi gün normal hayatınıza dönüyorsunuz, yatmanın hiç bir faydası olmuyor 😌
Hayırlı olsun inşallah 🙏

Merhaba bence söylenmemeli bizde başladık ve benle eşim dışında kimse bilmiyor insanlar anlamadan bilmeden her şeyi düşünür her şeyi der o çocuğa tüp bebek gözüyle bakanlar o ithamlarda bile bulunan oluyor ben kendi ve çocuğumun psikolojisini göz önünde bulundurarak söylemek istemedim tabiki süreçte yardım gerekiyor ama en bence transfere kadar öyle büyük yardımlık bir şey yok eşiniz yardımcı olur zaten önemli olan transfer sonrası dikkat etmek onda da normal hamile olduğunuzu söylersiniz zaten hamile insana hepsi yardıma koşar yine tek başına kalmamış oluyorsunuz kimse nasıl hamile kaldın diye sormaz benim fikrim bu herkesin fikrine saygı duyarım tabi
Ya bu söylediğinizde o kadar haklısınız ki tüp bebeklere hastalık gözüyle bakıyorlar. Eltim ben ve onun arkadaşı misafirlikteyken arkadaşının ikizleri için tüp bebek demişti sanki sorduk da. Halbu ki kimse sormamıştı.

Söylemeyin net

İlk tedavimde çekirdek ailelere söylemiştik ama ikincisinde söylememeyi daha uygun bulduk, nasipse tutunursa zaten biraz daha netleşince söylemek en güzeli, bu sefer merak ediyorlar o bile üzerinde baskı oluşturabiliyor

İnanın bende bu yüzden kimseye söylemeyeceğim, bir tanıdığımız var çocuk 20 küsür yaşında herkes ondan bahsederken o tüp bebek diye bahsediyor

Ya bu söylediğinizde o kadar haklısınız ki tüp bebeklere hastalık gözüyle bakıyorlar. Eltim ben ve onun arkadaşı misafirlikteyken arkadaşının ikizleri için tüp bebek demişti sanki sorduk da. Halbu ki kimse sormamıştı.
Çevremde o kadar patavatsız insan var ki arkamı döndüğümde tüp bebek dedikodusunun döneceğinden gram şüphem yok. O yüzden en yakınım dediklerime dahi söylemeyeceğim. Sadece annem ve kayınvalidem için kafam karışık maddi olarak ilk denemede problem yaşamam karşılayabiliriz ama tekrar denemek zorunda kalırsak Allah korusun onlara ihtiyacım olabilir mi bilemiyorum

Bence ailenizin nasıl insanlar olduğuna bağlı. Biz hem kendi aileme hem eşimin ailesine söyledik. İki transferimde de herkes çok yardımcı oldu yanımdaydı yemegim temizligim yapildi. Aslada kötü birsey düşünüp konuşulacağıni sanmam.

Çevremde o kadar patavatsız insan var ki arkamı döndüğümde tüp bebek dedikodusunun döneceğinden gram şüphem yok. O yüzden en yakınım dediklerime dahi söylemeyeceğim. Sadece annem ve kayınvalidem için kafam karışık maddi olarak ilk denemede problem yaşamam karşılayabiliriz ama tekrar denemek zorunda kalırsak Allah korusun onlara ihtiyacım olabilir mi bilemiyorum
Ya ilk tüp bebekse söylemeyin derim. Nasıl insanlar bilmiyorum ama insan annesine bile bu konuda güvenemiyor mutlaka ağızdan kaçıyor. Örneklerini çok duydum. Böyle şeylerin nazardan da Korumak için saklanmasını öneririm. Arkadaşımın bebeği de biraz öyle oldu gibi tabi bilemeyiz de.

Aslında kendi ailemde eşimin aileside kimseye söylemez eminim sıkı sıkı tembihlerim çokta yardımcı olurlar normal zamanda bile her şeye yardım ediyorlar. Ama soruları merakları beni bunaltabilir mi bilemiyorum. Şu an çok yeni öğrendik tüp bebek yapmamız gerektiğini psikolojik olarak hala kabullenemedim ve süreçten korkuyorum. Belki merkeze karar verdikten ve tedaviye başladıktan sonra daha iyi düşünebilirim. Bu kafayla sağlıklı düşünemiyorum kesinlikle

ben ve eşim dışında kimse bilmiyor. kendi ailem de dahil. bizim ne şekilde üreyeceğimizi kimsenin bilmesine gerek yok. bizim toplumumuzda bu her zaman acınacak bir şey gibi görünür insanlar arkanızdan konuşur. benim çevremde tüp bebek yapanlar hep konuşuldu. ve üzerlerinde bu damga duruyor ayıp bir şeymiş gibi. biz bir kişinin dahi bilmesi herkesin bilmesi demektir diye düşündük kimseye söylemedik. çünkü çevremde tüp bebek yaptıranları hiçbir zaman kendilerinden duymadım hep yakın görüp anlattıkları paylaştıkları ortalığa yaydı. gizli yaparken tek sorunumuz yakalanma kaygısıydı ama bu da baş edilmeyecek bir şey değil. bi şekilde yalan söyleniyor idare ediliyor

söylememeniz daha iyi olur bence inşallah tutarsa hamileyim dersiniz o zaman yardımcı olmaları daha iyi olur. Tutmama ihtimali var sonuçta bir de insanlara laf anlatmakla uğraşmazsınız. Ne kadar tembihleseniz de yayılır gider

Canım çok güvendiğimiz 1-2 kişi hariç kimseye birşey söylemedik onlara da mecbur kaldık o yüzden . İnsanların ne konuşacağı üzerimize yapıştırılacak etiket vs umrumuzda değil yani ondan dolayı değil sadece bir kez doğal yolla düşüğüm oldu ve o süreçte eşimin ailesi hamileliğe çok sevinmişti ilk torun olacaktı o yüzden hem insanları beklentiye sokmaktan hem de birşey olsa Allah korusun tekrar üzmekten çekindik hamile kalayım herşey güzel ilerlesin biraz zaman geçsin ondan sonra söyleyeceğiz. Muhtemelen daha sonra tüp bebek olduğu duyulacak zaten ama bu bizim umrumuzda değil çünkü nasip bu yani hiçbir sorunumuz yok rabbim doğal yolla nasip etmedi bizde tedavi gördük, kaldıki bir sıkıntımız da olabilirdi yani bu kimseyi ilgilendirmez sonuçta. Herkes bebek yok mu hani bebek demeyi biliyor sonuçta. Ben sadece sorular sorulmasın strese girmiyim rahat olayım kimse de üzülmesin dye söylemedim. İnan kimseye gerekte yok kendiniz mümkün oldukça bu konuyu dramatize etmeyin normal bir süreç gibi yaklaşın hayatınıza güle oynaya devam edin hastasınız tedavi oluyorsunuz ve geçecek gibi düşünün bu kadar

Biz söylemedik. Hiç gerek yok söylemeye de. Ama çok yakın oturuyorsanız belki suphelenebilirler. Çok fazla bir yardıma muhtaclik durumu olmuyor eğer eşiniz destekse size.

Canım çok güvendiğimiz 1-2 kişi hariç kimseye birşey söylemedik onlara da mecbur kaldık o yüzden . İnsanların ne konuşacağı üzerimize yapıştırılacak etiket vs umrumuzda değil yani ondan dolayı değil sadece bir kez doğal yolla düşüğüm oldu ve o süreçte eşimin ailesi hamileliğe çok sevinmişti ilk torun olacaktı o yüzden hem insanları beklentiye sokmaktan hem de birşey olsa Allah korusun tekrar üzmekten çekindik hamile kalayım herşey güzel ilerlesin biraz zaman geçsin ondan sonra söyleyeceğiz. Muhtemelen daha sonra tüp bebek olduğu duyulacak zaten ama bu bizim umrumuzda değil çünkü nasip bu yani hiçbir sorunumuz yok rabbim doğal yolla nasip etmedi bizde tedavi gördük, kaldıki bir sıkıntımız da olabilirdi yani bu kimseyi ilgilendirmez sonuçta. Herkes bebek yok mu hani bebek demeyi biliyor sonuçta. Ben sadece sorular sorulmasın strese girmiyim rahat olayım kimse de üzülmesin dye söylemedim. İnan kimseye gerekte yok kendiniz mümkün oldukça bu konuyu dramatize etmeyin normal bir süreç gibi yaklaşın hayatınıza güle oynaya devam edin hastasınız tedavi oluyorsunuz ve geçecek gibi düşünün bu kadar
Evet biz anne baba adayları için tabii ki sorun değil ama maalesef millet olarak böyle şeyleri konuşmaya çok meraklıyız. Dedim ya 20 yaşındaki çocuktan bahsederken hala tüp bebek diye bahsediyorlar. Çocuk için travmatik olmasını istemiyorum. Çok doğru söylediniz ben yeni öğrendiğim için baya dramatize ediyorum sanki kimse bunu yaşamıyormuşta sadece ben yaşıyormuşum gibi etrafımdaki insanları düşünüyorum. Biraz sindirmem gerekiyor. Sizde sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah 🫶

Biz söylemedik. Hiç gerek yok söylemeye de. Ama çok yakın oturuyorsanız belki suphelenebilirler. Çok fazla bir yardıma muhtaclik durumu olmuyor eğer eşiniz destekse size
Bu yakınlık korkutuyor aslında beni. İster istemez sürekli iletişimi halindeyiz. Her hastaneye gidişimde bir yalan uyuduruyorum. Yalanları birbirine karıştırıyorum birde 🤦🏼‍♀️

Bu yakınlık korkutuyor aslında beni. İster istemez sürekli iletişimi halindeyiz. Her hastaneye gidişimde bir yalan uyuduruyorum. Yalanları birbirine karıştırıyorum birde 🤦🏼‍♀️
Eğer süreci söylemeden yürütebilirsiniz sizin çok lehinize olur. Çünkü tabiri caizse 'kisir' damgası vuruyor ahali. Filancanin gelini kisirmis, çocuğu olmuyormus. Bu sefer de yaptiklariniza takacaklar. İşte yakın ayak gezerse olmaz tabi fln.. tedavi sürecinde herkesin bir fikri olur. Onu yap, bunu iç iyi gelsin vs. Hep destek yardımcı olmak adı altında kişiye daha çok stres faktörü olduklarını goremiyorlar maalesef. Bir de içten içe vah vah yapıyorlar. Bir çok kadın göbekten iğneyi, tonlarca hapi nasıl içiyorsun diye telaş ve mutsuzluk içindeler bunu size de yansitiyorlar. O yüzden tavsiyem hiç kimse bilmesin mümkünse. Tedaviniz başarısız da olabilir başarılı da. En azından başarısız olursa bir de geçmiş olsun boşver kafana takma diye gelen, sonrasında da arkandan saçma sapan konuşacak bir insan topluluğu olacak. ..

İnanın bende bu yüzden kimseye söylemeyeceğim, bir tanıdığımız var çocuk 20 küsür yaşında herkes ondan bahsederken o tüp bebek diye bahsediyor
Bunu ben de duydum bir kere, koskoca adamın adından önce o tüp bebek dediler, o zaman anladım ki kimseye söylenilmeyecek. Biz de söylemedik, bir tane yakın arkadaşıma söyledim, bana süreçte yardım etti, başka da kimseye söylemedim, hiçbir zaman da söylemeyi düşünmüyorum☺️

Back
X