Tüp bebek tedavi sonrası kürtaj ve düşük yaşayanlar...

findikk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2009
463
115
103
40
İstanbul
Slm arkadaşlar.Haziran ayında tüp bebek tedavisi geçirdik ve 2 si tuttu fakat kalp atışlarını duymaya gittiğimizde kalp atışları duyamadık ve kürtaj olmak zorunda kaldım kürtajdan sonramı oldu yoksa tedaviden kaynaklımı bilmiyorum ama adetlerimin miktarı çok azaldı.Gün sayısı aynı düzenlide ama az az geliyor ve kasıklarımda ara ara ağrıda oluyor.Tedaviden sonra tam anlamıyla geçmedi nedense.Birde adet sancılarım normalde karnımda yoğunlaşırdı fakat tedavi ve kürtaj sonrası kasıklarımda yoğunlaşmaya başladı.4 ay olcak nerdeyse.Bu benzer bir durum yaşayanınız varmı? Tüp bebek tedavisinden sonra kürtaj veya düşük yaşayanlar sizde nasıl oldu paylaşırmısınız lütfenn?

CANIM BENIMDE AYNI DURUM
2. TÜP BEBEK TUTTU ODA 8. HAFTADA ÖLDU KÜRETAJ OLDUM
BUGUN 48. GÜN ADET HALA OLMADIM
KORKUYORUM BİŞEYMİ OLDU DİYE
DOKTOR BİRAZ DAHA BRKLR DİYOR.
KÜRETAJDAN SONRA ADET OLMAMA VE MİKTARINDA AZALMA YAPIŞIKLIK OLURSA OLUR DİYE DUYDUM (AŞERMAN SENDROMUNU ) BİR ARASTIR
ALLAH KORUSUN BİDE O BAŞIMIZA GELMESİN
3. DENEM NE ZAMAN??

arkadaslar bende haziran ayinda bebegim gelismedigi için kürtaj oldum.kanamamda herhangi bi degisiklik olmadi.ama bal,tarçin,çörekotu uyguladim.aksine kanamami yogunlastirdi.çünkü benimde regl dönemimde az kanamam olurdu.ama bu kürü uygulayinca ise yaradi.kanamanin azlgini rahim içi yapiskanliktan olabilcegini bende bi doktordan duymustum.

Yapışkanlık gibi bidurum olduğunu sizden duyuyorum.Allah korusun ya. zaten doktorlara gidip gelmekten okadar çok sıkıldıkki artık.ınsanın psikolojiside bozuluyor.Benim doktorum kürtaj sonrası kanama azlığının norml olduğunu söledi ama bukadar zaman düzelmemeside bana normal gelmiyor açıkçası birde ufak bir yara ve mantar olduğunu söyledi doktor fakat çok önmli değilmiş.Kasık ağrılarımında bir tane yumurtamın o ay çatlamamasından dolayı olduğunu söyledi.Bu ay tekrar kontrle çağrdı fakat hiç istemiyorum gitmeyi
Buarada benim ilk tüp bebek denememdi.

canim bizde doktordan duydugumuz bilgiyi söyledim.bence kontrollerini aksatma ve git.bir gün günes bizim içinde dogacak arkadasim.

amin canım ya inş. ogünün bir an önce gelmesini okadr çok istiyoruzki.Hepimiz için çok zor ve yıpratıcı bir süreç.Allahın izniyle hepimiz o duyguyu tadarız inş. ya. sizdeki problem ne canım?

kızlar iyi akşamlar bende haziran ayında kürtaj oldum benimde kanamalarım az geliyor doktoruma sordum ve yapışıklıktan şüphelendi ve histereskopi olmam gerektiğini söyledi istersen yapalım dedi bende kabul ettim oldum histereskopi gerçekten yapışıklık varmış açıldı dedi bakalım bu ayki adetim nasıl gelecek

aa benimde doktorum küretajdan 3 aysonra rahim içine sıvı verip bakıcaz dedi. uyutmaya gerek yok dioy galiba histereskopi den bahsediyor ( hemşire arayıp söledi) KÜRETAJDAN 3 AY ÖNCE YAPILMIYORMUŞ.

Histereskopi nasıl oluyor peki canım?

günaydın histereskopi basit bir işlem bana narkoz verildi çok az 1 saat içinde tamamen kendime geldim işlem 15 dk sürüyo rahimin içine sıvı verilip sorun varmı diye bakıyorlar eğer varsa açılıyo aslında kürtajdan sonra yaptırmak lazım benim başımdan 3 kürtaj geçti ve neticesi yapışıklık çıktı

Çok üzüldüm canım,geçmiş olsun.Kürtaj olmaya iten neden yapışıklıymıymış peki? Birde kürtaj sonrası adetlerinde bir değişlik oldumu? Miktarın azalması ve adet zamanlarında karnından çok kasıklarının şiddetli ağrıması gibi.

selam kızlar bende şubat ayında kürtaj oldum kürtajdan sonra adet kanmamda azalma oldu benimde normalde 5 gün süren kanamam 3. gün bitiyordu. bu ay dondurulmuşlarıma başlamaya karar verdim. drum bana antibotik verdi adet öncesi. bu ay maşallah kanamam ne kadar yoğun geldi. 4 gün dolu dolu kanamam oldu sevinsemmi bilemedim:) yapışıklık konusuna gelince evet arkadaşlarıma katılıyorum yapışıklık oluyormuş dr söledi banada ama ben baktırmadım açıkcası. benimde merak ettiğim konu şuki eğerki yapışıklık varsa bunun tüp bebekde etkisi olurmu?

saol canım allah razı olsun.bilmiyoruz canım bir sebebide o olabilir dedi doktorum benim adetlerim düzensiz zaten canım ama bu arad ben doğumkontrol hapı kullandım düzenli geldi adetim miktarım çok azaldı ayyy evt canım şiddetli karın ağrılarım oluyor hatta bu sabah adet oldum karnım feci ağrıdı

Benimde şiddetli karnım ağrıyordu fakat kürtajdanmı yoksa tedaviden kaynaklımı bilmiyorum ama artık karnımdan çok kasığım ağrıyor adetlerimde şiddetli bir şeklde..

Adetinin az gelmesinin nedeni olarak ne dedi dr un peki canım.Bana kürtaj sonrası normal diyor dr um ama pek normalmiş gibi gelmiyor bana.Korkuyorum birşey çıkacak diye yapışıklığa gelince bende burda arkadaşlardan duydum.Bir arkadaşımız düşüklerinin nedeninin yapışıklık olduğunu yazmış yanlış anlamadıysam tabi.Sordum ama daha cevap yazmadı.Ayrıca dondurulmuşlarına başlaman çok iyi bir şans ve karar.Umarım hayırlısıyla iyi sonuçlanır inş. Bizde çok istedik dondurulmuşlarımız olmasını ama maalesef olmadı 3 tane döllendi.Onlarıda yerleştirmilerdi zaten.Yani şanslı gruptasınız.Umarım devm eder şansınız.

yaazdıklarınızı okuyunca ben de korktum şimdi yapışıklık olmasından. ben de 3 ay önce bir düşük yaşadım ve o günden sonra hem yumurtlama döneminde hem de regl döneminde 3 gün önce başlayan sancılarım var önceden hiç ağrım olmazdı hissetmezdim bile ve regl kanamalarım da azaldı önce ilk gün kahverengi leke geliyor sonra kanama oluyor ama o da çok az geliyor ben nisanda dış gebelikten ameliyat olmuştum dr. ameliyat sonrası yapışıklık olabilir demişti ama düşüğe kadar hiç sorun yaşamamıştım. ınş. yapışıklık yoktur tabii bunun cevabını en iyi verebilecek olan dr.lar. dır.

Benimde hemen hemen öyle canım.Ağrılarım oluyordu o dönemlerde zatn ama karnım ağrıyordu sadece ama şimdi kasıklarım ağrıyor daha çok.Hmde şiddetli oluyor yani.Kontrolüm var ama gitmeye korkuyorm birşey çıkcak diye

korkunun ecele faydası yok ne yazık ki. Sen ihmal etme bir an önce git dr.a.. Ben de fırsat bulur bulmaz gideceğim şimdi taşınıyoruz il dışına o yüzden gidemiyorum.... Bu arada regl günüm dündü 4 gündür inanılmaz şiddetli ağrılarım var ama hala regl olamadım bu ağrıları kaç gün daha çekeceğim acaba..... :a015:

arkadaşlar merhaba,
Tüp bebek sonrası düşük ve kürtaj yaşayanlar burada yaşadıklarımızı paylaşalım.
Benim 8 haftalık bebeğimin kalbi durdu. Geçen hafta kürtaj oldum. Benzer durumda olan arkadaşlar ne zaman tedaviye tekrar başlayacaksınız? Kürtajdan sonra test yaptırdınız mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…