Tüp bebek tedavisi olmak istemiyorum:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi b_z_a
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Cnm bence yaptir hic biseyi kafana takmamaya calis dedigin iki doktoruda tanıyorum ilk asilamami cem demirel yapmisti bahcecidede tup bebek yaptirdim doktorum disardandi ilkinde israr et iki tane koysunlar ama bayagi ısrarcı ol tm deyip işlem sırasında birtane koymamiz lazim ikiz sansiniz cok yüksek yaşınız genc diyebilirler. Zaman kaybetme bayan yasida önemli hayırlısı olsun sizin icin...

Merhaba cnm. Allah bu yolda olan herkese sabır ve umut versin. Nacizane fikirlerimi yazmadan geçemedim. Bizimde sorunumuz sperm azlığı. Tek çaremiz tüp bebekti. Biz yinede acele etmedik kürler yaptım eşim ilaç kullandı ama maalesef etki etmedi. Çare kalmayınca bismillah dedik ve başladık. Şuan 4 tane dondurulmuş embriyom bekliyor beni. Zorlu bir süreç kabul. Ama inan benimde eşim aman aman bana destek olmadı. Hatta bikeresinde lütfen bu kadar çok çocuk istediğini bana belli etme çok üzülüyorum dedi. Emin ol eşinde istiyodur ama duygu karmaşasında ve kendini suçladığı için çok belli etmiyordur duygularını. Sen gönlünü herzaman ferah tut. Birde bende sigara içiyordum 3 ay öncesine kadar. Belki faydası olur ben şöyle bıraktım. Nikotini azalttım. Winston kullanıyordum onın nikotini biliyorsun ki 0.8 mg. West one die bir sigara var onun oranı 0.1 mg. Vücudunu bu şekilde nikotinsizliğe alıştırıyorsun. Mesela 1 saat içmeyince başın ağrıyorsa bu şekilde 2-3 saat sigara istemiyorsun. İnan çok işe yarıyo. Anne olmadanda fedakarlık gerekiyormuş :) bunu anladım.

sevgili maviruya hgnm ve hope bugune kadar neden uye olmadigima kendi kendime kiziyorum. Yasamayan kisilerin bu surecleri anlayabilmesi cok zor gercekten. Ben bile henuz sureci denemedigimden cahil kaliyor olabilirim ama sizlerin mesajlariyla icim daha ferah gonlum daha rahat.
hope'cum sen dondurulmuslarla deneyeceksin burada tekrsr hormon ignesi neden veriyorlar canim? tedavi yonteminiz mikroenj mu?
maviruya'cim ben de cift tek kararsizligindayim ama ikiz bebek istemiyorum hafif duzeyde omurga egriligim var ve cok kilo almamam gerekiyor bu surecte tabii ihtimalo dusurmesi de kotu israrci olmalimiyim bilemedim.
hgnm'cim sigara yontemin mantikli ben de slime gecmistim simdi biraz daha dusursem iyi olacak. peki bu igne ilac surecinde birakmasam bir sey olur mu? doktor kizar eminim ama hepsini bi anda yapamayabilrim.
bir de kizlar bu dondurup bir ay snra transfer etmek iyi mi kotu mu acaba ihtimalo dusurur mu? vcudumun kendine gelmesi acisndan ben memnunum ama riski var mi hic bilmiyorum.

canım bizde sperm dondurulmuş durumda embriyo değil yani benimki sil baştan başlayacak,,,,ayrıca 2 tane konulunca ikiz olmuyo canım tutma şansı artıyo tabiii ikiz varsa şansında tek koysan da olur,,,benim ilkinde 2 tane 3.gün embriyosun konuldu bak mesela benim ikizim yok kolayını bulsam 5 bile koydururum canım :)

canım benim ilki 1 ay bekledim dondurulmuştu ama bu sefer taze siklus istiyorum dedim ,,,tamamen şans aslında ne olmuyosa tam tersine sarılıyoruz,,evet ben taze siklus istiyorum ama vücudum buna hazır değilse benim ki de dondurulur yaniiii bence imkanın varsa taze yaptır ,,,dondurulmuş daha iyi dediler bize ama olmadı bu sefer tam tersini istiyorum mesela amaaaaa eminim bunun tam tersini de yazan olacaktır,,,yani özeti şu her tedavi yeni bir süreç ve herkesin tepkileri farklı kaldı ki vücut aynı olsa bile her tedavi de farklılıklar gösterebiliyo,,,yani sen sana hangi protolü uygun görürlerse onu yaşayacaksın aslında seçim çok fazla bizim elimizde oluyo yaniii şartlar imkanlar vücudun durumu falan fila n her şey değişkenlik gösteriyo

İlaç kullanırken bişey diyemiycem tatlm. Ama nikotini azaltıp sayıyıda düşürürsen en azından çok etkilenmemiş olursun. Doktorum ilk görüşmede sigara içitormuşsun hemen bırakıyosun dedi. Tamm dedim ama birdaha hiç sormadı ne yaptın diye. Zaten emin ol tedavi esnasında bırakıcaksın. Çünkü riske atmak istemiyceksin ne tedaviyi nede bebeğini. Dondurulmuş bence daha iyi. Şöyleki benden 26 yumurta toplandı ohss olabilirdim ama çok şükür ki olmadım. İnan vücudunun dinlenmeye ihtiyacı oluyo. Doktor bana ilk söylediğinde üzüldüm ama iyiki böyle olmuş diyorum. Aralık ayında transferim olacaktı mesela ama son dakika bir hormonum yüksek çıktığı için doktorum ocak ayında dedi. Adetim 7 gün gecikti hala olmadım. Düşün yani vücut o kadar hormonu bir anda atamıyo. Herşey mükemmelken transfer olsun diyorum şimdide. 1-2 ay daha beklerim nolcak ki. Negatifi görmektense

kızlar hadi bakalım siz ayagınızı sürüyün insallah arkası da gelsinn:) ben su tedavi kısmını bir atlatırsam guzel seyler olacak gibi geliyorr:) kendim icin emin olamasam da güclü kadınlarızz gercekten zor süreçler hepimize sabır güç en çok da umut ve mutluluk diliyorum. Hope'cum Bahçeci'ye gittiğimde aklıma geliyor olacaksın. Umarım sevinç çığlıklarımız ve sevinç gözyaşlarımız bahçeci'nin koridorlarını çınlatırrr...:)

Tedavi gerçekten zor ve uzun bir süreç. Sabır istiyor hem de düşündüğünüzde çok daha fazla. Ben ikinci tedavimle hamile kaldım ve çok zor bir gebelik süreci geçirin. Bu süreçte eşim bazen yanımda oldu. Bazense beni anlayamadı. Ama hep anlamaya calıştı. 35. hafta kordon donanması nedeniyle sezaryenle kızım dünyaya geldi. Onun doğduğu an aklımdan tek geçen daha önce hiçbir şeyi, hiç kimseyi böylesine sevmediğim düşündüm. Annelik sürecinde de -kızım şu an üç buçuk aylık- en büyük yük hep bizim okullarımızda. Hamileyken de böyle, tedavide de böyle. Bütün bu karı bilerek ve göze alarak başlamak gerekiyor. Şimdi uyuyor kızım ve ona baktığımda hatırladığım tek şey ne on tedavi ne iğne ne ilaç. Doğduğu an ne kadar güle olduğu ve benim ne kadar şanslı olduğum. İkinci bek tedavisi için sabırsızlanıyorum daha şimdiden. Eğer istiyorsanız takımların ayrıntılara. Erkekler hiçbir zaman hazır olmazlar. Onları hazır hale getirecek olmak da bizim işimiz. Bütün yük bizim omuzlarımızda belki ama dünyaya bir can getirebilme yetisi de biz de. İnşallah her şey gönlünüzce olur.

aminnnnn canım ne güzel bir temenni ,,, ben ve o koridorlarda ben gibi bekleyen herkesin çığlıklarını duymayı Rabbim nasip etsin bizlere.

Bende şuan aynı duygular içerisindeyim. Şuan doğum kontrol hapı kullanıyorum bitince başlıcaz. Fakat eşim hiç istekli değil sen çocuk istemiyomusun diye sorduğumda bilmiyorum ama sen çok istiyosun o yüzden filan diyor. Karmaşık duygular içindeyim. Birde arkadaşlar bu konularda çok bilgi sahibide değilim bi soru sorcam mesele bende ikiz istemiyorum en azından şimdilik öyle düşünüyorum bunu doktora söylemek gerekiyormu.

Cnm merhba. 35 yaş altı yasa gereği 2 denemede 1 transfer 3. Denemende 2 transfer yapılıyor. Çoğul gebeliğin bir nevi önüne geçmek için zaten. Bu yüzden sen istesende yasa buna engel. Takma kafana.

Cnm merhba. 35 yaş altı yasa gereği 2 denemede 1 transfer 3. Denemende 2 transfer yapılıyor. Çoğul gebeliğin bir nevi önüne geçmek için zaten. Bu yüzden sen istesende yasa buna engel. Takma kafana.

Canım cevap için çok teşekkür. Doktorda bana eğer devlette yaptırırsan 1 transfer yapılcak hamile kalma oranın %40 dedi eğer özele yaptırırsan daha yüksek dedi. Özel için parayıda ayarlayamadım zaten. Devlette yaptırırsam ne gibi zorluklarla karşılaşırım özelle arasındaki fark nedir (bu arada özel dediğim yine aynı doktor normalde devletde çalışıyor ama dışardada yapabiliriz dedi ozaman fiyatıda yüksek söyledi tabi)

Valla cnm bende özel hastanede yaptırıyorum. Ama yinede yasak 2 transfer. Bazı nadir özeller hastanın durumuna göre 2 transfer yapabiliyor. Ben tüp bebek raporu çıkardım masraflar yarı yarıya düştü. Devlet bir kısmını karşıladı. Ama her özel hastaneninde anlaşması yok tabi devletle. Seçimini ona göre yapabilirsin. Sen tek istiyorum dedikten sonra zorla 2 tane koymaz zaten.

canım merhaba hosgeldin...
esin yanında olması cocuk istediğini gösterebilmesi gercekten cok önemli ben konusunda biraz degisimler oldu tabii sen de karsılıklı ve ciddi bir sekilde bu konuyu konus ben yarın 8 gune kontrole gidiyrum. basta cok basitmis demistim ama surec biraz zorlasıyır gibi... her sey gonlunce olsun

Tşk ederim canım Allah yardımcın olsun inş.

Beyler bizler gibi olmayabiliyor bu konuda. Eğer sen istiyorsan ve evliğinde herhangi bir problem yoksa bir an önce başla zor tarafı var tabi ama katlanılmayacak dayanılmayacak hiç bir şey yok. Çoğu zorluk psikolojik beklemek ☺ bu yolda en büyük iş bizim bayanların yani . Yaşın ilerlemeden başlamanı öneririm .Sevgiyle kal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…