canım erkekler bizler kadar yoğunlaşamıyo maalesef bizler ve onların duyguları farklı çalışıo bence ona kızma kaldı ki bu konuyu ben onun için bunları yaşıyorum demene açıkçası üzüldüm bence sen de bunu böyle düşünme belki de canını sıktığın için böyle diyiverdin bilmiyorum,,,erteleme olayına gelince bence tüp bebekse tek çareniz ertelemek çok yanlış ,,1-bayan faktörünün yaşı kaldı ki erkek için de aynı şey geçerli ,,,2- tüp bebeğin kaçıncıda olacağı belli değilken keyfi bir erteleme olmamalı..bu yola banko tutar diye girip 5.denemeyi yapan insanlar var canım bence çok iyi düşünüp karar ver ,,,bu arada eşim de ben de çalışıyoruz ve ben de her şeyimi neredeyse kendim hallettim ve bunu vurdumduymazlık oalrak algılamadım canım tamamen algıyla alakalı,,hepimiz biliyoruz ki tüp bebek kadınların üzerinde dönen bir tedavi uzun bir süreç sorun kimde olursa olsun,,bunun için bu zorlu yola bence hemen başlayıp yol almanızda fayda var,,,biraz sinirlerin bozulmuş bence senin önce sakinleşş sonra gücünü topla ve git bebişlerinii all canım ....Kızlar Merhabalar,
Aylardır hatta senelerdir burayı sizleri takip ediyorum en sonunda dayanamadım ve ben de aranıza katıldım. Öncelikle iyi ki varsınız. Deneyimlerini okumak kah düşündürdü kah güldürdü kah hüzünlendirdi.
30 yaşında 4 senelik evliyim. Eşim 34 yaşında. Evliliğimizin ilk zamanlarında yaptırdığımız tahlil sonucu tedaviye ihtiyacımız olduğunu az çok öğrenmiştik. Bu sebeple çok da üstünde durmadık. Hadi artık yapalım dedik ve önce Cem Demirel'in içimize sinmeyince de Mustafa Bahçeci'nin yolunu tuttuk ve burada karar kıldık. Doktor mikroenjeksiyon dedi. İlk ay yumurta toplanacak bir ay aradan sonra tek embriyo transfer edilecek. Lakin gel gelelim reglim gelmek üzere ama ben tedaviye gitmek istemiyorum. Ağlamak kaçmak geliyor. Bu süreçte bazı kan verme vs süreçlerini eşimin yoğun işi dolayısıyla bireysel halletmek zorunda kaldık. Maddi manevi şu an sıkıntı edeceğimiz bir durum yok. Ama ben korkuyorum biraz da eşimde eksik hissettiğim bir seyler oluyor belki de bundan. Beni sevdiğini biliyorum ama ben onun için bu süreçleri yaşayacakken o sanki bir şeyleri gayr-i ciddi algılıyormuş veya tam anlamıyla baba olmak istemiyormuş ve samimiyetsiz davranıyormuş gibi geliyor. (ki tedaviye başlamak isteyen eşim). Ertelemeli miyim bilemiyorum. Ertelesem yine aynı durumları mı yaşarım yoksa bir an önce başlayıp en azından yumurta toplamayı yaptırtıp transferi mi hazır hissedince yaptırsam? Bana akıl verin ne olur. Kendimi gerçekten çaresiz hissediyorum. buradaki herkes hevesli ve istekli görünüyor başlamak için. Ben neden böyleyim
canım sanırım problem eşinde di mi ? belki de bununla yüzleşmesi içinden kabullenmesinde zorluk yaşıyordur ,,erkekler belli etmiyor canım bence böyle düşünüp canını sıkacağına eşine destek ol belki de en çok senin desteğine ihtiyacı vardır,,,sen iste sen şevklendir onu... sen de ümitsiz olup canını sıkarsan kararsız kalırsan olmaz ki,,,buralarda takıl :):) emin ol hemen istiiiceksin bebeklerini,,,forumları incele insanlar senle benzer şeyler yaşıo emin ol canım...İnşallah sağlıkla kucaklarınıza alırsınız kızlar. Bebekleri çok seviyorum görünce gözlerim doluyor ama eşim cok yaklasamaz kucagına bile alırken zorlanır veya aman da aman çok tatlıymış der geçiştirir. Acaba onun gerçekten baba olabileceğine veya bebeği olmasını sadece toplum baskısıyla istediğini falan mı düşünüyorum da bu süreç bana zor geliyor. Başınızı ağrıtıyorum kusuruma bakmayın ne olur ama çıkmaz da hissediyor ve kendimi sorguluyorum
canım mesajın da nickin kadar umut verici olmuş. pms döneminden de kaynaklı bir bunalım yaşıyorum 2 3 gundur sanırım. yazdıklarını okurken biraz duygulandım ve fazlasıyla hak verdim. beynim ve duygularım farklı yönlerde bugunlerde:) evet esimden çok beklenti içerisine girdim. bir çocuk gibi şımartılmayı istiyorum sanırım ama cinsiyet farklılıkları devreye giriyor burada. daha güçlü olacağım olmalıyım. bir köpeğim var dün düştü ve 5 dk ya yakın ağladı onla bile göözyaşı döken ben çocuk istiyorumdur sanırım değil mi? ve bunu en çok da kendim için yapmalıyım dediğin gibi biz de bingo olarak bakıyoruz sanki ilk denemede her şey yolunda gidecekmiş gibi... ama sözz daha güçlü olacağım. iyi ki varsınız iyi ki yazmışım içim ferahlıyor
eşinin problemi nedir tam olarak ?canım mesajın da nickin kadar umut verici olmuş. pms döneminden de kaynaklı bir bunalım yaşıyorum 2 3 gundur sanırım. yazdıklarını okurken biraz duygulandım ve fazlasıyla hak verdim. beynim ve duygularım farklı yönlerde bugunlerde:) evet esimden çok beklenti içerisine girdim. bir çocuk gibi şımartılmayı istiyorum sanırım ama cinsiyet farklılıkları devreye giriyor burada. daha güçlü olacağım olmalıyım. bir köpeğim var dün düştü ve 5 dk ya yakın ağladı onla bile göözyaşı döken ben çocuk istiyorumdur sanırım değil mi? ve bunu en çok da kendim için yapmalıyım dediğin gibi biz de bingo olarak bakıyoruz sanki ilk denemede her şey yolunda gidecekmiş gibi... ama sözz daha güçlü olacağım. iyi ki varsınız iyi ki yazmışım içim ferahlıyor
Allah umarım içii kadar umut dolu güzel enerjili bir bebiş nasip eder size... Buradaki yazışmadan bile ne kadar iyi bir anne olabileceğini hissettiriyorsun. Biz de aynı şekilde tedaviye ihtiyaç duyacağımızı nişanlıyken tahmin ediyorduk Daha doğrusu eşim öyle olacağını düşünüyorum diyordu. Dr sorun tam olarak şu demedi ama değerleri düşük ve hareketlilikte sorun varmış. Cem Demirel tüp bebek demişti ama ayrıntı vermemişti Mustafa Bey mikroenjeksiyon yapacağım ne zaman isterseniz reglinin 2 günü gelin ilaclara baslayalım toplayalm bir ay snra da yerleştirelim dedi. Çok fazla soru soruyu getireceğinden deşmemeye çalışıyorum durumu ve onlara emanet ediyorum kendimi. Henüz sigarayı da bırakabilmiş değilim. Anladığım kadarıyla aynı sorunları yaşıyoruz değil mi?
teşekkür ederim cnm,,,evet biz istanbulda bahçeci fulyada tedavi oluyoruz,,,doktorum aytun hn..ve çok memnunum..hadi bakalım şimdi kolları sıvama vakti senin içinnnn :)canim esin gercektennn cook sansliymiss. birbirinize bu denli sarilmanizla her seyin ustesinden gelebileceginiz kesin. Umarim bu mutluluk en guzel sekilde taclandirilacak ve birer hatira olarak kalacaktir. Allah ol dedikten snra 50 sperm degil bir tanesi yetiyor sukur. Gercekten icimi umut doldurdun. Doktorunuz istanbul'da mi? Simdi is yerime gidiyorum aksam tekrar tekrar okuyacagim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?