• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tüp bebek tedavisinde kilo alıyorum imdaaatt

ben de epey dikkat ediyorum ama ııh kar etmiyor, şişiyorum :) bence de sonrasında veririz ya UMARIM :D
Endometriozisle ilgili hiçbi şey yapmadı benim doktor, kisti alsak rezervlere zarar veririz, çok sıkıntılı da görünmüyor bulunduğu yer dedi. baskılamanın da tüp bebek tedavisinde başarıyı ne düzey arttırdığı meçhul, bence vücudunun dengesini bozmayalım dedi. o şekilde ilerledik.

kabullenmeye çalışıyorum ama bilincimi kaybetmiş olmaktan da korkuyorum kilo konusunda, o yüzden merak ettim benim gibi şişiyor mu herkes diyee. aynı sizin gibi bacaklarım kalınlaştı ve karnım şişti benim de, ki bacaklarım kilo almazdı benim. demek ki hormonlar vücudumuzu değiştiriyor

ben de epey dikkat ediyorum ama ııh kar etmiyor, şişiyorum :) bence de sonrasında veririz ya UMARIM :D
Endometriozisle ilgili hiçbi şey yapmadı benim doktor, kisti alsak rezervlere zarar veririz, çok sıkıntılı da görünmüyor bulunduğu yer dedi. baskılamanın da tüp bebek tedavisinde başarıyı ne düzey arttırdığı meçhul, bence vücudunun dengesini bozmayalım dedi. o şekilde ilerledik.

kabullenmeye çalışıyorum ama bilincimi kaybetmiş olmaktan da korkuyorum kilo konusunda, o yüzden merak ettim benim gibi şişiyor mu herkes diyee. aynı sizin gibi bacaklarım kalınlaştı ve karnım şişti benim de, ki bacaklarım kilo almazdı benim. demek ki hormonlar vücudumuzu değiştiriyor
keinlikle karın bölgesi değilde bacaklarım beni de şaşırttı :)

Merhaba inşallah süreciniz çok çok iyi geçer. Kaç embriyonuz oldu acaba? Benim de çikolata kistlerim var çift taraflı :KK200:
inşallah ya çok teşekkür ederim. 3 tane 3.gün embriyosu dondurulmuştu, çikolata kistim de tek taraflı, doktor gebeliğe de engel olmaması lazım aslında filan demişti ama neden oluşmadı bilmiyorum. inşallah ilk denememiz olacak , bir an önce bu tedavi döngüsünden çıkalım diye umuyorum

teşekkür ederim desteğiniz için. kabullenip 1 beden büyük kıyafete geçiş yapmak mantıklı görünüyor bu durumda:)
ben 36-38 beden giyinirdim beden olarak tedavi ortalarında 42 beden pantolon ile rahat ettim en iyisi kış geldi tayt giyin evet gececek inş ödem olduğunu söylüyorlar

ay inşallah pozitif olur ya. tek embriyo transferi mi? kistleriniz ne durumda, endometriozisten nefret ettim bu süreçte araştırdıkça. inşallah sağlıkla bebeklerimize kavuşalım amin.
İnşallah, hepimizin öyle olsun.
Tek embriyo evet, kistlerimle ilgili yorum yapılmadı. Üniversite hastanesindeyim, asistanlar rahim duvarımı ölçtüler ve progesteron bakıldı kandan. Hocayı transferde gördüm. Ama bilgili birisi, yaptıysa en doğrusunu yapmıştır diye düşünüyorum 🙏🏼
Ben de nefret ettim. Üstelik üniversiteden beri şiddetli regl ağrısı ile doktorlara gitmişliğim var. Çikolata kistlerimin olduğunu evlendikten sonra öğrendim.

İnşallah, hepimizin öyle olsun.
Tek embriyo evet, kistlerimle ilgili yorum yapılmadı. Üniversite hastanesindeyim, asistanlar rahim duvarımı ölçtüler ve progesteron bakıldı kandan. Hocayı transferde gördüm. Ama bilgili birisi, yaptıysa en doğrusunu yapmıştır diye düşünüyorum 🙏🏼
Ben de nefret ettim. Üstelik üniversiteden beri şiddetli regl ağrısı ile doktorlara gitmişliğim var. Çikolata kistlerimin olduğunu evlendikten sonra öğrendim.
benim de aynı şekilde, liseden beri reglim çok sancılı geçer ama kist olduğunu 30 yaşımda evlendikten sonra öğrendim.
benim tedavim de üni hastanesinde yapılıyor, her süreci hoca kendisi takip ediyor, her şeyi detay detay anlatmıyor ama ben de güveniyorum ne yapıyorsa doğrusunu yapıyor olduğuna. güvenmek cok önemli. benim transferim de cuma yapılacak cok heyecanlıyım

Alınan kilolar çoğu zaman ödem oluyor, bol bol su için. Bu süreçte kiloların kalıcı olmaması önemli.

benim de aynı şekilde, liseden beri reglim çok sancılı geçer ama kist olduğunu 30 yaşımda evlendikten sonra öğrendim.
benim tedavim de üni hastanesinde yapılıyor, her süreci hoca kendisi takip ediyor, her şeyi detay detay anlatmıyor ama ben de güveniyorum ne yapıyorsa doğrusunu yapıyor olduğuna. güvenmek cok önemli. benim transferim de cuma yapılacak cok heyecanlıyım
Kaç yumurta toplandı sizden benim kistimin olduğu yerden yumurta oluşuyor ama alamıyorlar kisti delmemek içim

günlük en az 2,5 lt içiyorum ama hareketim biraz az galiba, onu arttırsam biraz rahatlarım belki
Ben de o dönem bayağı şişmiştim, ama sonrasında tüm kilolar gitti. Tabi doğumdan 6 ay kadar sonra yediklerine de dikkat etmen lazım. Zaten emzirme süreci zayıflatan bir süreç üşüt yapsın diye her şeye abanmazsan o sürede de biraz gidiyor. Şu an tüm sürecin en başındaki kilomun da altındayım.

Merhaba inşallah süreciniz çok çok iyi geçer. Kaç embriyonuz oldu acaba? Benim de çikolata kistlerim var çift taraflı :KK200:
Canım sen ne yaptın tatilden sonra tekrar tedaviye başlayacaktın. Ben bir kere opu oldum ikinci için adeti bekliyorum

Daha önceden önlem alınabilir miydi bilmiyorum. Sonuç olarak şu an tüp bebek sürecindeyiz. En güzel şekilde sonuçlansın inşallah. Heyecanınızı anlıyorum🫶🏼
Kaç yumurtanız toplandı? Normalde kalitesiz olurmuş ama benim 8 toplanıp, 8 döllendi. Hepsi 3.güne gitti. 5.güne 4 tane kaldı.

Ben de o dönem bayağı şişmiştim, ama sonrasında tüm kilolar gitti. Tabi doğumdan 6 ay kadar sonra yediklerine de dikkat etmen lazım. Zaten emzirme süreci zayıflatan bir süreç üşüt yapsın diye her şeye abanmazsan o sürede de biraz gidiyor. Şu an tüm sürecin en başındaki kilomun da altındayım.
ne kadar iyi geldiniz <3 teşekkür ederim. bebiş olsun da, gider elbet tüm kilolar diyorum şu an. sizin adınıza mutlu oldum, her şey yolunda gitsin böyle :)

ne kadar iyi geldiniz <3 teşekkür ederim. bebiş olsun da, gider elbet tüm kilolar diyorum şu an. sizin adınıza mutlu oldum, her şey yolunda gitsin böyle :)
Rabbim dünyanın en güzel meyvesini size da nasip etsin inşallah tüm süreçlerde çok yoruldum her şeye rağmen ne zaman 2. Yi yapsam diye düşünüyorum 🤭. Yorucu ama dünyanın en güzel yolu rabbim kolaylaştırsın inşallah

Kaç yumurta toplandı sizden benim kistimin olduğu yerden yumurta oluşuyor ama alamıyorlar kisti delmemek içim
Daha önceden önlem alınabilir miydi bilmiyorum. Sonuç olarak şu an tüp bebek sürecindeyiz. En güzel şekilde sonuçlansın inşallah. Heyecanınızı anlıyorum🫶🏼
Kaç yumurtanız toplandı? Normalde kalitesiz olurmuş ama benim 8 toplanıp, 8 döllendi. Hepsi 3.güne gitti. 5.güne 4 tane kaldı.
11 yumurta toplandı benden, 9u olgunmuş ama sadece 3 tanesi 3.güne gitti, 3.günde donduruldular hepsi. 3 embriyodan da 2si iyi, biri orta kalitedeymiş. bi de güya yumurta kalitesi iyi olsun diye o kadar diyet yaptım dikkat ettim, ancak bu kadar oldu :) belki de sperm kalitesiyle de ilgilidir bilemiyorum şimdi tüm kaygıyı da kadına yüklemek doğru değil (düşünürken kendi kendimi eleştirmeye başladım :)) kistin olduğu taraftaki yumurtaları da aldılar ama hangisi daha kalitelidir bilemiyorum tabii

11 yumurta toplandı benden, 9u olgunmuş ama sadece 3 tanesi 3.güne gitti, 3.günde donduruldular hepsi. 3 embriyodan da 2si iyi, biri orta kalitedeymiş. bi de güya yumurta kalitesi iyi olsun diye o kadar diyet yaptım dikkat ettim, ancak bu kadar oldu :) belki de sperm kalitesiyle de ilgilidir bilemiyorum şimdi tüm kaygıyı da kadına yüklemek doğru değil (düşünürken kendi kendimi eleştirmeye başladım :)) kistin olduğu taraftaki yumurtaları da aldılar ama hangisi daha kalitelidir bilemiyorum tabii
Bende 8 yumurta 6 olgun çıktı 4 tame döllenmiş 2 tanesi 3. Günde dondurulmuş sorduğum da sperm mi yumurta mı sıkıntı yumurta kaliteli durmuyordu dedi. Laboratuvar çok önemli bence. Benim kistim 7 cm ne kadar zor olabilir yumurta almak Prof yaptı. Geriden gelen yumurtalar vardı hepsi bi anda büyümedi yani lucrin vurulduğum halde.

Merhaba kızlar, bende endometriozis nedeniyle gebe kalamama sorunu vardı, Ekim ayında tüp bebek tedavisine başladım. klasik ilaçları kullandım, yumurta toplama yapıldı ve devamında embriyolar donduruldu. Bu ay rahim hazırlığı ve embriyo transferi için tekrar ilaç kullanmaya başladım. 15 Aralık'ta günde 3 doz estrofem ile başladık tedaviye. 23 Aralık'ta da günde 4 kez progestan fitil ve 1 kez progestan dex iğne eklendi, ve kısmet olursa transferden sonra da devam edecekmişim bu ilaçlara. Benzer ilaçları hepimiz kullanıyoruzdur, ilaçlarla birlikte kilo artışı yaşıyor mu herkes bunu merak ediyorum. benim boyum 170 ve tedaviye başlarken 63 kg idim. şu an 68 kg, ve zaten kıyafetlerim filan dar geliyor. şiştim yani. Ne yapmak lazım bu kadar şişmemek için ?

Bebiş sahibi olalım derken olmaktan korktuğum yerdeyim, şüşkoyum :))
Merhabalar ben de tedavi gördüm ama öncesinde tüp bebek diyetisyeniyle çalıştım 3 ayda 8 kg verdim 52 kiloya düştüm sonra hep aynı şekilde diyetle devam ettim transferim yapıldı hamile kaldım şu an 11 haftalık oldu 50 kg ile devam ediyorum. Yediğiniz içtiğiniz ödem olarak da olsa çok fark ediyor çok az kilo almışsınız zaten dikkat ederseniz üzerine eklenmez bence hem de bebiş için daha iyi bi ortam olur 🥰☺️

Tedavide kilo almamayi başaran hemcinslerimi kutlarım öncelikle🤓
Endoluyum, kistle iki tedavi pespese oldum. Dikkat etmeme rağmen +3 kg eklendi haneye, üstüne o kiloyu veremeden transfer oldum. Gebelikte de 10 kilo eklendi yaklaşık 7 ayda. Erken doğum yaptım. 3 haftada 7 kg gitti, sandım ki aa süper çok hızlı gidecek🤣 gitmedi. 3 aya yakın olduğum yerde saydım ama göbeğim eskisi kadar küçüldü. 21 hafta oldu doğum yapalı hala tedavinin üç kilosu artı gebeliğin yaklaşık 2 kilosuyla yaşıyorum🤷🏽‍♀️
Yani canımız sağ olsun alındığı gibi de verilsin insallah diyelim :)
Endometriozis zaten basen bölgesinde ekstra şişkinlik yağlanma yapıyor, literatürde isim bile takmışlar bizim göbeğe “endo belly” diye 🫠

Back
X