Tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaçlar kilo aldırır mı ?

turkuaz_turkuaz9

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2007
148
1
96
İstanbul
merhaba anne adayları. ben bu ay tedaviye başlıyorum nihayet. sorum, şu etrafımdaki herkesin beynimi şişirdiği kilo alma sorunu. benimle tecrübelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum. bu horman ilaçları gerçekten sunni şişlik yapıyormu. kimisi gebeliğe 10 kilo fazla ile başlandığını iddia ediyor. paylaşımlarınız için şimdiden çok teşekkürler

canım kilo alımı kişiden kişiye değişiyo mesela ben çok koly kilo alan biriyim nerdeyse bir senedir tedavi için ilaç kullanıyorum sadece 3 kilo aldım

ya evet bende bu konuyu çok merak ediyorum.genelde kilo alındığını duydum bu hormon ilaçları yüzünden..acaba bu iğnelerin yan etkilerini nasıl aza indirebiliriz?ben de mayısta başlamayı düşünüyorum tedaviye..

tedaviye başlamadan 73 kiloydum transferden sonra tartıldım 81 kiloydum bir hafta sonra 74 dr um bir bilgi vermedi bu konuda ama heralde vucudum su topladı diye düşünüyorum çünkü bu kadar kısa sürede 8 kilo verilmez

benim tedavim çok yüksek dozda gerçeklesti.veson tedavimde topamda 7 kilo aldım:)beslenme düzenimde çok değişiklik olmamasına ragmen.

SLM bende 4 kg kadar aldım ve kanımda şişlik vardı.doktorumun tavsiyesi üzerine çok su içtim günde 15/20 bardak kadar.çok zor oluyor ama şişliklerim geçti, eski kiloma geri döndüm ve ağrılarım sona erdi.şimdi ise 22 nisanı bekliyoruz.umarım allah tüm çocuk hasreti çekenleri sevindirir.kaydirigubbakcemile4

5- kg kadar aldım cnm bende tüp bebek tedavisi sırasında ve maalesef hala veremedim.ilk denememdi ve olmadı maalesef... 2 ay ara verip tekrar denemeyi düşünüyorum yıllık iznimde...

slm hanımlar bende 3 kez aşılama yaptım ve negatif sonuçlara rağmen kalan 10 dan fazla kilo ve koca bi göbek gören hamile zannediyo ilaçlar mahvetti hheeee bi de tüp bebek merkeziyle görüştüm şimdi doğal tüp bebek diye bişi var ilaçsız yapıyolar eşim onu yaptırmak istedi başka bi merkezde de sorduk doktor ilaçlar kilo aldırmaz sadece o dönemde sıkılmış ve dolabın yanındn ayrılmamışsın dedi bilemiyorum ama ilaçlar kilo aldırıyo

kızlar ben bi aşılama bide tüp bebek yaptırdım ve hiç kilo almadım.bence stresten dolayı kendinizi yemeğe veriyorsanız ondan da almış olabilirsiniz.sonuçta hepimiz hemen hemen aynı ilaçları alıyoruz.tabi bide bünyeden bünyeye değişiyor...

ben yumurtalar toplanacağı son 5 güne kadar spor yaptım doktorum kilo vermemi istemişti 10 kilo vermiştim zaten:enbuyukkk:
58 iken kilom son 5 günde 61.5 çıktı sonra transferim oldu testgünümü bekledim test günüm kilom 61 di sonrasında yeniden 58 indim çünki negatif sonuç aldımsenağlama

kasımdan beri aynı kilodayım ama spor yapmaktan bıktım artık :içelim:
az kaldı yeni tedavime kadar 3 kilo daha verirsem ve 55 olursam çok mutlu alacammmmmmm:dance:

paylaştığınız için çok teşekkür ederim.derdim zaten bu suni şişmeler. onlar kalıyo ve gitmiyo sonrada bide onun stresi yükleniyo:) bakalım doktorumla konuşup optimum bi çözüm bulmaya çalışıcam.herkese çok başarılı sonuçlar ve tedaviler diliyorum. bebeklerimizi kucağımıza almak dileğiyle

slm arkdslar ben tup bebek tedavısıne baslamadan once merkezde tartıldım ve ılk kese gormeye gıttıgımde tedavıden bu yana 6kılo almıstım dr normal ılacların etkısının oldugunu söledi cok can sıkıcı uzerıne bırde hamılelık nasıl gıder bılmıyorum ben kendımı alıstırdım koca bır gobekle yasayacagıma
sırnaşık şey

kesinlikle göbek bölgesi şişiyor.yemeyle alakası yok.

birçok doktor kabul etmesede ilaçlar ödem yapıyo hormon işte adı üstünde yemekle birden o kadar kilo alınmaz bi de verilmiyo malesef sabah akşam 1 saate yakın yürüyüş yaptım ama veremedim bi de kalp hastasıyım kendimi çok yoramıyorum valla umarım tüp bebek de de o kadar almam yoksa bu defa kilodan olmaz :CüvCüv:

ben 2 kilo aldım tedavide. hamile kalınca 2 haftada 2 kiloyu verdim. şimdi bebişlerim 22 haftalık 4,5 kilo aldım..herkeste farklıdır canım... bi arkadaşımda tedavide çok kilo almıştı..7-8 kilo kadar.

bende hiç kilo almadım canım.52 kiloyla tedaviye başladım.test günü tartıldığımda yine 52 kiloydum.ama çevremdekiler en az 3-4 kilo almışsın diyordu.sanırım ilaçların etkisiyle vücut biraz ödem topluyor buda seni olduğundan daha kilolu gösteriyor.bolca su bu ödem sorununuda çözüyor tatlım

Canım ben bu konuyu Çok araŞtırdım bu arada bebekteyız ıyı temennılerın ıÇınde tŞk ler cnm...kesınlıkle hormon ılaÇlarından kılo alıyoruz Özwellıkle de gÖbek ve Çevresı...bır arkadaŞ yemeĞe verıyorsunuz demıŞ kendınızı alakası yok zaten normalde Çok dıkkat eden bırısıyım ve tedavım sÜresıncede dıkkat ettım kıloma ama maalesef hormon ılaÇları ŞıŞırıyor ve bazılarıda kortızonlu bızzat doktorum genelde herkesın aldıĞını ve gÖbek bÖlgesının ŞıŞmesının normal olaĞan bır durum olduĞunu belırttı

Back
X