- 27 Kasım 2016
- 9
- 0
- 1
- 42
- Konu Sahibi nurcirella33
-
Bence de tüp bebek çok pahalı. eger o 5 yumurtayı catlatmazsan kist yapıyormuş. Catlatmadan sonra tedavi bırakılabilir. Ya da;Kullandığım ilaçlar 2.200 lira tuttu
Tüp bebek için 5.600 lira daha vercem
Ayrıca yumurtaları dondurmak için 500 küsür lira daha vercez
Bide tabi yapışıklığın tedavisi için ne isticekler bilmiyorum yarın sabah belli olcak
Bütün bu maddi manevi uğraşların boşa çıkması ihtimali beni korkutuyo
Defalarca tüp bebek deneyenler var
Allah alım gücü kısıtlı olanların yardımcısı olsun
Amin. Ama ilk kez yaptirip tutan da var benim cok yakin arkadasim. Tup bebek tedavisi hem maddi hem manevi anlamda evet cok zor bir surec Allah yardimcin olsun. 5 yumurta cok yeterli bi rakam degil. Basa donmekte var isin icinde. Siz doktor tsvsiyesini dinleyin ve ona gore hareket edin en dogrusunu o soyler. Simdiden hakkinizda hayirlisi olsunKullandığım ilaçlar 2.200 lira tuttu
Tüp bebek için 5.600 lira daha vercem
Ayrıca yumurtaları dondurmak için 500 küsür lira daha vercez
Bide tabi yapışıklığın tedavisi için ne isticekler bilmiyorum yarın sabah belli olcak
Bütün bu maddi manevi uğraşların boşa çıkması ihtimali beni korkutuyo
Defalarca tüp bebek deneyenler var
Allah alım gücü kısıtlı olanların yardımcısı olsun
yok canim o is oyle olmuyor.Hiç tüp bebek tedavisi denemedim fakat ikiz bebek sahibi olmak istedigim için fazlasıyla araştırma yaptim.
Tüp bebek tedavisine baslamadan yumurta çoğaltıcı hap veriyorlar(normalde bir kadın ayda sadece 1adet yumurtlar)
Hapın ismi klomen.
Sonra çatlama ignesi vuruyorlar.
Sonra o yumurtaları alıp dışarıda döllüyorlar. Henüz dışarı almadan normal cinsel ilişki ile tesadüfi olarak hamile kalmış olabilir. Bu mümkün.
konu sahibi umarim tadaviyi birakmamissindir.5. Yumurtam gelişti yarın sabah bu 5 yumurtayı alcak dondurcak doktor
Bu arada rahmimde daha önceden geçirdiğim bi kürtaşdan dolayı küçük bi yapışma olmuş bu yapışıklığı tedavi edicek ve iki ay sürcekmiş bu tedavi ve bu tedaviden sonra yumurtaları dölleyip transfer yapcak
Ama ben bu süreçlerden çok bıktım
Bu tedavilerle uğraşmak istemiyorum tedaviyi bırakıp hamile kalmaya çalışsam tutmazmıki
Hazır 5 yumurtam oluşmuş
Canımmm ne tatlı ınsansın sen. Ne guzel yazmışşın aradakı dokundurmalarada gulumsedım:) coook haklısın her kelımene katıldım hakverdım.yok canim o is oyle olmuyor.
guzelce anlatayim da senin de bilgin artsin. daha once bununla ilgili etik mi diye sormustun. bir de arastirmistin sozde hatirliyorum.
1.herkese klomen verilmez. hastaya gore.
2. insan ayda bir tane yumurtlamaz 30 a kadar hatta daha fazla yumurta olabilir. polikistik over hastaligini bir arastir. ama lutfen dogru kaynaklardan.
3.bir tane yumurtlar dedigin olusan yumurtalardan sadece biri veya ikisi gelisir dollenecek kivama gelir. ve normal yolla yani cinsel iliskiyle seviserek hamile kalinir.
4.dunyada hicbir ilac yumurta arttirmaz erken yumurta yetmezligi hastaligini arastir ama lutfen yine dogru kaynaklardan.
5. tup bebek tedavisinde icinde fsh hormonu bulunan ve baska hormonlarda olan ignelerden (hastaligina durumuna gore) gobekten en sagliklisi ve becerebilirsen gobek deligine 4 parmak uzaklikta vurursun ortalama 13 ila 18 gun ara ile devam edersin. her 2 veya 3 gunde kontrol yapilir. yumurtalarinin gelisme durumu ve veya boyutuna gore ilac dozaji ayarlanir.
dr sugun yumurta toplama yapicaz der ve sen belli bir saat once catlatma ignesi denilen aslinda catlatmama ignesi vurursun. ve sansliysan opu gunu yani toplama gunu yumurtan catlamamis olur ve toplanir. esinden veya partnerinden sperm alinir dollenir 2 3 4 veya 5. gun transfer edilir. 12 ila 15 gun bekler ve test yaparsin.
bak okumus kadinsin yalvariyorum soyle bilmeden cok biliyormus gibi yorum yapma. tup bebek hastasiyim ve uyuz oluyorum ya boyle tiplere.
o zaman banlandigim icin yazamadim icimde kaldi pihtilasma hastasiyim o igneleri kullanicam gibi laf etmistin. guzelim dogum sonrasi dvt yani derin ven trompozu yani senin anlayacagin dilde pihti atma problemi yasadim yine arastir ama dogru kaynaklardan 2 yildir igne kullaniyorum 600e yakin igne vuruldum. O kadar kolay degil tup bebek tedavisi.
bir de ikiz gebelik olmaz herzaman. artik 35 yas altina 2 tane embriyo transfer etmiyorlar.
bilmiyorsan bir bilene sor demisler. bak az cok bile olarak anlatiyorum sana.
uzunnnn uzunnn anlattim sana. akilli biri oldugunu varsayiyorum ve anlattim sana. artikboyle klomenmis yumurta arttiriciymis falanmis filanmis yazma tamam mi akilli kiz. hadi hayirli gunler.
Yapışıklık sebebı neymıs?? Nasıl gorduker anlaıldı yapışkklık oldugu???Yok bırakmadım canım yumurtaları topladılar biri döllendi onu Dondurdular
Rahimde yapışıklık var onun tedavisini yapcaklar iki ay sürer dedi dr. Sonrada transfer yapcaklar artık hayırlısı
cok sevindim verdigin karar icin. iyi ki birakmadin. yapisiklik sadece gebeligengel degil ileride pek cok sorunu yaninda getirir. bu iki aylik surecte protein agirlikli beslen. saglik ocagi yapar mi bilmem ama d vitamini olcumunu yaptir. yurtdisindaki arastirmalarda d vitamini eksikliginin yumurta kalitesi arasinda paralellik oldugunu gosteriyor. druna da bir sor tabi. alerjin yoksa ari sutu bal polen kullan. quenzim q10 var hucr yenileyici yine druna danisarak onu kullanabilirsin. bol su ic. sut peynir yumurta ye. 2 ayvkendin bakman icin yeterli bir sure. ot cop icme dengeni bozarsin. bir de sonrasind karaciger enzimlerindeki sorunla ugrasma.Yok bırakmadım canım yumurtaları topladılar biri döllendi onu Dondurdular
Rahimde yapışıklık var onun tedavisini yapcaklar iki ay sürer dedi dr. Sonrada transfer yapcaklar artık hayırlısı
arkadasim cektigimiz sikintilarin psikolojik ve fizyolojik yonunu gormezden gelip bukadar kolaymis ama pahaliymis gibi anlatilmasina uyuz oluyorum.Canımmm ne tatlı ınsansın sen. Ne guzel yazmışşın aradakı dokundurmalarada gulumsedım:) coook haklısın her kelımene katıldım hakverdım.
5 ay önce kürtaj olmuştum malesef bebek 4 aylıktı ve bazı ilerlemiş hamileliklerde kürtaj yapılınca rahimde yapışma olabiliyomuşYapışıklık sebebı neymıs?? Nasıl gorduker anlaıldı yapışkklık oldugu???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?