Tüp bebek tutmazsa diye korkuyorum :(

rumeysa_38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2012
147
0
46
Ankara
slm arkadarlar daha yolun basindayim ben adetimin ikinci gününü bekliyordu doktorum tüp bebek icin bugün ilk defa adetim geldi diye cok sevindim tüp bebek icin igneye baslayacakmisim ilk denemem olucak 3 senedir evliyim dogal yollardan olmadi sorun esimdeymis sperm sayisi yeterli degilmis esimin ilk evliliyinden bir cocugu var benim ilk evliliyimdende 3 düsük yaptim ve 1 de ölü dogum simdi cok korkuyorum ya tüp bebek tutmassa hadi tuttu ya gene düsük olursa tüp bebek konusundada hic bir tecrübem yok cevremdede tüp bebek yaptiran yok varsada ben bilmiyorum genellikle sakliyorlar sanki ayip birseymis gibi arkadaslar bana yardimci olun teselliye ihtiyacim var cok takyorum uyku uyuyamiyorum stresten sigarayida cogalttim ama onuda simdi mora biorezons sayesinde birakiyorum insallah yardimci olursaniz sevinirim

Canim her tup bebek yaptiran bunu cevresiyle paylasmak zorunda degil herkezin ozeli kendine fakat bazilarininda cevresine soylemek istememesi surekli cevreden
tepki aldiklari icin.Yani insana ikidebir akil veriyorlar oyle yap boyle yap yada aciyan gozlerle bakiyorlar olmuyor diye yada didikledikce didiklemeye calisiyorlar.Bu mahrem bir konu kimse kimseyle paylasmak zorunda degil sahsen bende paylasmiyorum ben esim ve kendi annem biliyor sadece.Oyuzden soylemek istemeyenleri yargilama.Insallah sen bu durumu anlamadan hamile kalirsin yinede.Cunku defalarca tup bebegin o agrili sizili tedavisiyle ugrasip negatif sonuc alip bebek lafini duymak bile istemedigimiz durumlar yasiyoruz ne yazikki fakat hersey allahtan.Korkacak birsey yok ignelerini olacaksin zamani gelince yumurtalarin toplanacak esinden alinan spermle
birlestirilip doktorun uygun buldugu vakit embryolarin transfer edilecek.Insallah ilk seferde tutar ve alirsin bebegini kucagina.

Veeeee en onemlisi sigarayi cogaltman degil azaltman gerekiyor hatta birakabilirsen birak canim.Sigara cok buyuk etken cunku tup bebek icin.Stres yapmaya gerek yok,rahat ol.Ne kadar rahat olursan o kadar kolay atlatirsin bu sureci.Benim diyeceklerim bu kadar sormak istedigin birsey olursa sorabilirsin.

sıgara konusunda yazdıklarınıza katılıyorum bende içiyordum kullanılan ilaçların ve yapılan iğnelerin hiç faydası olmaz bırakacaksın dediler bıraktım şimdi tüp bebeği yaptırdık 5 haftalık olduk rabbim isteyen herkese nasip etsin

Amin canim aminnn.Ben sigarayi birakmadan once olusan embriyolar daha azdi biraktiktan sonra cogaldi ve bilinen birsey zaten dogurganligi azaltiyor.Bizim en cok istedigimiz seyi azaltmasi bir yandan tedavi olurken bir yandan o tedaviyi sigara icerek reddetmek gibi birsey bu.Ben hic birsey kullanmadan biraktim rabbim herkeze birakmayi nasip etsin.Hayirlisiyla bir bebis alalim kucagimiza sonra isterseniz icin yine tabi tavsiye etmem ama hic olmazsa oyle avutun kendinizi biraktiktan sonra tekrar kolay kolay baslamazsiniz zaten.

öncelıkle korkulacak birşey değil ya bu bir rahatsızlık düzelebilecek bir durum rabbim herkesi farklı sınıyor .benimde sorun eşimdeydi bu yüzden cok şanslı olduğumu söylediler sende hiç kafanı takma sakın sıgara içme hemen bırak . aslında düşününce bebeğinin ne zaman oluştuğunun saati dakıkasına kadar bılıyorsun ve doktorum da ben de koyarken besmele çektik çok şanslıyım

Canım benim korkacak hiçbirşey yok.. evet zor sıkıntılı bir dönem ama sen ne kadr rahat olursan o kadar iyi geçer.. bak benim yumurtalarım 19unda toplandı o kadar kötüydüm ki annem riskli bir ameliyata girdi onu bir daha göremicem diye çok sıktım kendimi sonra kasıklarım hep kasıldı. transferim oldugu gün annem yoğun bakımından çıktı dr bana yat dinlen dedi ama nerdeee koşa koşa annemin yanına gittim hala daha ona bakıyorum ama hissettim içimdekini test yaptım bugün çift çizgi çıktı.kendime hep moral verdim allaha hep dua ettim gör halimi yardım et die.. çok şükür dualarım kabul oldu inşallahta bir aksilik çıkmaz.. bu arada sigara kullanıyordum önce 3e düşürdüm transfer günü tamamen bıraktım.. şimdi üzülünce yakıorum 1 tane 2 çekiyorum(oda içime değil) sonra atıyorum.. hatta bazen bu iğrenç şeyi yıllardır nie içtim diyorum.. sende iyi düşün iyi olsun dua et bol bol.. sakın stres yapma sigarasız sağlıklı bi hayatın olsun.. biz burdayız canın sıkılınca msj at ben sana destek olurum hiiiçç merak etme tatlım

cok haklisin canim ben yanlis ifade ettim herhalde yadirgamak degil bende aylem disina anlatmiyorum dedigin gibi acinan gözle bakilmak istemiyorum benimde esimin aylesi ve benim aylem bilyiorlar tüp bebek yapipta saklayanlara kizmiyorum yada yadirgamiyorum elbette haklilar dedigim gibi bende anlatmiyorum ama insanin basinada gelince yapitranlardan ögrenmek bilgi almak istiyor o yüzden öyle dedim :) bugün doktora gittim ignemin dördüncü günü olacak bugün yumurta büyük sayisi az cikmis yani 3 büyük yumurta diger 4 kücük yumurta cikti 2 gün daha igne vurul dedi tamam dedim yarinda aksam kendi ignemi vuracakmisim göbekten tek gec olsunda güc olmasin ..seni cok iyi anlyiorum bende 3hamileik gecirdim dedigin gibi bagzen insan bebek kelimesi duymayi bi kenara birak bebek göresi gelmyior ister istemez kiskaniyor ... insallah canim inan hepimiz icin duva ediyorum rabbim isteyen herkeze versin cabalarimizi bosa cikarmasin insalah :)

evet canim cok haklisin pazartesi günü insallah sigaraya son suan günde 2 paket iciyorum bitaraftan kiziyorum hatta vicdan azabi cekiyorum diger taraftanda duramiyorum elim direk sigaraya gidiyor bebek konusu aklimdan bir an bir saniye cikmyior bu yüzden cok cogalttim ama insallah pazartesi tedavi merkezine gdip 45 dakikada birakicam insallah :)

darisibasima inasllah sigarayi birakmayi cok istiyorum bakalim insallah bu tedavi ise yararda birakirim :)

aynen bende öyle diyorum zaten dogum yapana kadar birakayim bari diye kendime öyle teselli veriyorum cok dogru bebeyi cok istiyoruz bun icinde sigaradan vaz gecmek sart gercekten

cok haklisin insalah bu pazartesi son olucak tedaviyle birakicam ve kurtulucam allahin izniylede insallah bebeyimi kucagima alicam insallah rabbim herkeze nasip etsin insallah

cok haklisin canim yanlis ifade ettim ben herhalde elbette cevresiyle tüp bebeyi paylasmak mecburiyetinde degil kimse yadirgamiyorum yani kimseyi dedigin gibi benimde bir tek kendi aylemle esimin ayesi bilyior disaridan kimseye bende söylemedim dedigin gibi acima duygusuyla bakilmasini istemiyorum cok dogru ben ücüncü bebeyimide kaybettikten sonra uzun süre kimsenin bebeyini kucagima alamadigim gibi görmek bile istemedim acikcasi cok kiskandim dürüstlükle söylüyorum kendi yegenimi bile kiskandigim oldu o zamanlar cok sükür gecti de o ilk ay öyleydi yengemle ayni ay hamile kaldik onunla ayni ayda dogum yapicaktik ben 6bucuk aylikken ölü dogum yaptim birkac a sonrada yengem yegenime dogum yapti cok zor yani yasadim ben bunlari rabbim kimseye yasatmasin cok zor

nekadar güzelki doktorun da sende ayni anda besmele cekmisiniz insalah tutmustur canim sigarayida bi sekilde birakicam ama nasil iste onu bilmiyorum ben günde iki paket iciyordum tedaviye baslayinca tamamen birakmak istedim 2 gün zor dayandim simdi yarim paket yani 10 cöp iciyorum

öncelikle cok gecmis olsun rabbim annene acil sifalar versin cok zor bi dönemde transefin olmus gercekten ayni güne denk gelmis annenle ama positif cikmasi ayri bi güzel hatta harika rabbim bebeyini sana bagislasin sim ski tutunsun sana insallah coook ama coook tsk edeirm canim bu cok iyi geldi inan cok korkuyorum stres yapiyorum gece uyku uyuyamiyorum bugün rüyamda hamileymisim hemsire test yapti yanimda iki kirmizi cizgi cikti gece esimi uyandirmisim rüyamda test yapilmis ahmileymisim demisim :))) o derece takiyorum yani elimde degil senin ik tüp bebeyinmiydi benim ilk olucak 25 yasindayim esimin sperm sayisi cok düsük cikti bende bi sorun yokmus ama tek yumurtaligim var sali günüde yumurtalarim toplanacak 10 tane yumurtam olmus icimde tuaf bi kipirti var sanki tutacak gibi bilmiyorum :)

bebişimiz tuttu bile 7 haftalık olduk rabbim sana da yardım etsin herkesin gönlüne göre versin

maalesef bebeim bıraktı benı annesini beğenmedi gördü çok sıkıntılı bir dönem en iyisi geri gideyim dedi ve gitti:) çok üzüldüm başta ama sonra alıştım hayırlısı böyleymiş diyorum.. ikinci denemem hazirn temmuz gibi umarım bu sefer bi aksilik çıkmazda sağlıklı,sıkıntısız bir dönem geçiririm.. çünkü en önemlisi stres sıkıntı yapmamak ve çok iyi dinlnmek ben bunları yapamadım inşallah sen yapabilirsin canım.. sigarayıda kesinlikle içmiyorum artık nefes alışım bile değişti.. sigara içmek zaten tedaviyi reddetmek.. haberlerini bekliyorum mutlaka.. bu arada aynı problem bizimde ben artık eşime keçiboynuzu kürü yapıyorum bakalım belki işe yarar.. sende bol bol çörekotu falan ye

ah canim inanki coook ama cok üzüldüm ne dicemi bilmyiorum cok gecmis olsun rabbim sabrini versin kismet degilmis insallah ikinci denemende harika gecer ve hic problemsiz bebeyini kucagina alirsin canim ... benim bugün yumurtaarim toplandi 9 yumurtam varmis tek yumurtaligim oldugu icin anca d9 oldu yani :) insallah yarin sabah 11 den öglen ikiyekadar arayip diceklermis kaci kaliteli döllenme oldumu trasfer günümü belirliceklermis

BU ARADA bizde esimle birlikte bi kasik sabah ve ir kasik aksam keciboynuzu pekmezi iciyoruz canim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…