tüp bebek ve kabullenme süreci

unicorncum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2022
12
9
1
27
merhaba kızlar 1 yıldır buraya yazılanları okudum içimde hep umudum vardı eşiminde sperm testinden sonra gittikçe azaldı.Doktorlar tüp bebek öneriyorlar.ben 25 yaşında pcosluyum.Bir haftadır kabullenmeye çalışıyorum fakat olmuyor yapamıyorum bi gülüyosam iki ağlıyorum.Medicalpark ta iyi bir doktor buldum.Ben aşamaları doktorları değil de kendinize mental anlamda neler yaptıgınızı merak ediyorum.İşi bırakmayı düşünüyorum bu sürecte izin almam cok sıkıntı olacağı için. 1 kasımda doktor randevumuz var bakalım bizi neler bekliyor.Lütfen bana nasıl ayakta kaldıgınızı anlatın güclü kadınlarr :)

Biz de düşük over rezervi nedeniyle tedaviye başladık. Benim gebelik düşünme sürem de çok uzun olmasa da zaman aleyhime işliyor rezerv açısından. Belki bu ay olmuştur, bi tatile gidip geleyim stressiz olayım, hadi bi tedaviye başlıyor gibi olsun belki o sırada olur derken şimdi uzun protokol başladık. Aslında zihinsel olarak tedaviye başlama kararı alınca rahatladım. Sonuçta bu döngü eğer olacaksa bebeğimin hayat döngüsünün başlangıcı, ne şekilde olması hayırlıysa o şekilde olacak.

Tevekkül edip kendini akışa bırakınca bence herşey daha kolay halloluyor. Neden biz diye hic karalar bağlamadım mesela tedavi sürecinde cok yoruldugum ilaçlardan cok bunaldığım zamanlar elbet oldu ay ben bu süreci sahane muhteşem gecirdim diyen yalan söyler valla :)) ama o an üzülmem aglamam hic bir seyi duzeltmeyecegini hep bildim agladim rahatladım kalktik devam ettim. Ve hep tek bir duam var herseyde oldugu gibi bu konuda da ailemiz için en sağlıklı en hayırlısı neyse o olsun olanda da olmayanda da var bir hayır. Veee bak bir sen değilsin binler hatta belki milyonlar var yalnız degilsin️ ve daha yaşın cok genc emin ol hersey hallolur

hıc tanımadıgım halde ruhuma dokundunuz teşekkür ederim :) inşallah hepimiz için hayırlısı olur.Bende isyan etmiyorum verende rabbim vermeyende rabbim buna teslimiyetim sonsuz.Ama öyle anlar oluyorki içim sızlıyor.İnsan hic bilmedigi bi kokuyu arar mı? arıyoruz işte :) Peygamberimizin bile sınandığı bu hayatta en ufak sınavımız bu olur inşallah hepimiz için.

bızımde oyleydı hadı bıraz daha zaman gecsın az daha bekleyelım derken eşimin bende doktora gitmek istiyorum demesiyle başladı her şey.İnşallah sağlıklı bir şekilde ilerler hepimiz icin

Dört senedir tüp bebekle uğraşıyorum eşim Azosperm ben de bir sıkıntı yok çok şükür.
Olumlu olumsuz acı kayıplarla dolu dört sene geçti şimdi tekrar başladık eğer gerçekten istiyorsanız o güç sizde zaten var oluyor

Siz yaşınızdan dolayı avantajlısınız tüp bebek de o kadar korkulacak bşey değil mesela ben 29 ekimde iğne kullanmaya başlayıp 10 kasımda transfer olmuştum 18 kasımda hamile olduğumu öğrenmiştim yani ne biliyim tüp bebek beni korkutmuyor maddi durumunuz varsa güzel bir doktor bulup ilk adetde başlayın bence

Çok sevindim sizin adınıza tüm kalbimle inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız :). Medicalpark göztepede Nur dokuz eylül diye bi doktora randevu aldım 1 kasımda gidip muayne olucaz bakalım ne dicek.İşten cıkıp biraz evde kendimi dinlemenin de bana iyi geleceğini düşünüyorum

Ben de ilk çok üzüldüm doğal yolla gebelik mümkün gözükmüyor dendiği için. Bi anda duymak çok ağır gelmişti ayrı bir psikolojik etkisi var. Öte yandan genellikle kaygı duygusuyla problem yaşayan biriyim zaten.. ancak araştırdıkça gördüm ki milyarlarca insan var destekleyici üreme tedavilerinden faydalanan. Şuanda tüp bebek tedavisi diye bir şey olmasını inanılmaz bir nimet ve şans olarak görüyorum. daha yoğun duygular yaşıyoruz evet, bilinmezlik kaygı vs. Ancak hepsi inanılmaz güzel bir şey uğruna. O yüzden aynı anda korkularıma Umut, heyecan, güzel hayaller de eşlik ediyor. Dengeyi sağlamaya çabalıyorum tüm hissettiklerim arasında, korku hissedecek gibiysem uzatmamaya çalışarak, kendime bunun için yüklenmeden müsade etmeye çalışıyorum, ancak hep umut ediyorum, dua ediyorum, tüp bebek başarı hikayeleri okuyorum. Bana bunlar iyi geliyor

Yaa bende medicalpark göztepede tedavideyim doktorum aynur hanım

yaaa suan icim kıpır kıpır oldu :)) Nasıl memnun musunuz medicalparktan çok iyi bi tavsiyeyle randevu aldım.Eğer buraya randevu alamasaydım şişli memorialda semra kahramana alacaktım
Ben daha önce bahçeci umut tüp bebekte tedavi gördüm öyle bir merkezden buraya geçtim. Kalabalık olmaması beni memnun etti güler yüzlüler güzel ilgilenmeye çalışıyorlar.
Dondurulmuş spermlerimizi buraya taşıdık herkes ayrı ayrı ilgilendi güzel elektrik aldık
Beğendik yani

Anlamadığım şey neden tüp bebege karşı bu kadar ön yargılısınız neden kötü bişeymiş gibi yaklasıyosunuz 23 yaşındayım 3. Tüp bebek deneyimim bişeyi istiyosak çabalamak gerekir tüp bebekte bunun en büyük örnegi
Toplumda tüp bebege kötü gözle bakan ayıpmış gibi yaklaşan çok cahil insan var ama bunları görmezden gelin

Ben de çok yıkılmıstım eşimin sonucunu görünce çok ağladım kendime zehir ettim her şeyi boşuna etmişim şimdi ikizlerim var bin şükür öncelikle pozitif ol ben 2 kere negatif sonuç aldım ama pes etmedim şükürler olsun 3. Pozitif oldu tüp bebek çok da zorlu bir süreç değil inan ben iğnelerimi kendim yaptım operasyon çok basit oluyor transfer de aynı şekilde beslenmene dikkat et yumurta kaliten açısından umutsuz olma sonu çok güzel oluyor hayırlısıyla merak ettiğin ne varsa cevaplayabilirim ben de çok zor süreçler geçirdim çok iyi anlarım seni

Şu anki sürecin olumsuz yanlarına değil fakat uğruna çaba harcadığınız şeyin bir gün gerçek olunca yaşayacağınız hisleri düşünüp kendinize güç verin. Ben öyle yapıyorum. Elbette çok üzüldüğüm zamanlar oldu ve yine olabiliyor. Hepimiz insanız, bu süreçte yalnız değilsiniz. En güzel zamanda mucizenin sizi bulacağına inanın. Teslimiyet hissi insanı teselli ediyor. Yaşınızın genç olması da sizin için avantaj, bunu bir süreç gibi düşünün ve pozitif şeylere odaklanın derim

Merhaba canım öncelikle senin yaşın daha çok genç korkma bu senin için artı
Tüp bebeği kabullenmek derken ne açıdan söyledin anlamadım sürecin zorluğunu diyorsan evet çok zor ama bir şekilde tedaviye başladığında Güç geliyor insana
Benim eşimin de sperm sonucu kötüydü ileri hareketlilik sıfır olduğu ay normal yolla hamşle kaldım çokta kötü düşünme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…