tup bebek ve pko

asyella

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2014
110
95
73
36
Hocam merhaba
Temmuz ayinda tup bebek denedik fakat negtif sonuc aldik,basvuru sebebimiz sebepsiz infertiliteydi esimdede bendede tum tetkikler yapildi rahim filmi sperm analizi kan degerleri smear testi gibi.her sey gayet normaldi.tup bebekten sonra adwtlerim duzensiz olmaya basladi ilk basta ilaclarin etkisiyle deyip cok fazla umursamadim.Daha sonra doktora gittigimde yumurtamin buyumedigini pko oldugumu ogrendim.daha once yumurta takibi,asilama yapildi hic birinde pko denmedi.26 yasindayim.acaba tup bebegin pko gibi bir sonucu var mi ya da gecici bir durum mu bu

Hocam merhaba
Temmuz ayinda tup bebek denedik fakat negtif sonuc aldik,basvuru sebebimiz sebepsiz infertiliteydi esimdede bendede tum tetkikler yapildi rahim filmi sperm analizi kan degerleri smear testi gibi.her sey gayet normaldi.tup bebekten sonra adwtlerim duzensiz olmaya basladi ilk basta ilaclarin etkisiyle deyip cok fazla umursamadim.Daha sonra doktora gittigimde yumurtamin buyumedigini pko oldugumu ogrendim.daha once yumurta takibi,asilama yapildi hic birinde pko denmedi.26 yasindayim.acaba tup bebegin pko gibi bir sonucu var mi ya da gecici bir durum mu bu
merhabalar :
Polikistik over sendromu usg de yumurtalıklarda kolye gibi dizilmiş 2-9mm buyuklukte ve 12 den daha çok sayıda kistleri varlıgında tanı alır. .

Polikistik over teşhisinde izlenilecek dıger bır yol hormon tetkiklerine bakmak olacaktır. Erkeklik hormonu, progesteron seviyelerine bakılarak bilgi edinebilmek gerekebilir.
Bakılan hormon kanlarında LH yüksek olacak ve FSH düşük çıkacaktır. Kilo problemi yaşayan bayanların kanda glikoz seviyeleri de yükselmiş olabilir. Böylebır durumda glikoz yükleme testleri ve açlık- tokluk kan şekeri ilişkisine bakmak gerekebılır. .PCOS durumunda yumurtlama düzensizliği- geç adet olmak ya da hiç olamamak ,Erkeklik hormonunun yükselmesi ile ciltte problemler- tüylenme, sivilce, göbek çevresi kilo alımları ayrıca düzenli cinsel ilişkiye rağmen gebe kalamamak gorulebılmektedır. Gebe kalma problemı olanlarda yumurtlamanın hap veya ıgneler ıle yerıne konulması gıbı yardımcı ureme teknıklerı ıle kolay mucadele edılebılen bır durumdur. Polıkıstık over durumu doğuştan gelen bır durumdur.Sızın durumunuzda tüp bebekte basarıda merkez ve laboratuvar kalıtesı oldukca onemlıdır.
Polıkıstık over sendromunda yumurta büyütme ve ılac doz ayarlaması deneyım gerektıren bır durumdur. Fazla ilac dozu; karında şişkinlık ,karında sıvı toplanması, nefes darlıgı .. vs bulgularla ortaya cıkan ohss(aşırı uyarım sendromu) denılen duruma neden olabılır. Yetersız ılac dozunda ise folıkul denılen yumurta keselerı ıstenılen duzeyde buyumeyebılır. Bu baglamda hem gebelık hem emnıyet ıstıyoruz. Ve bu durum dogru, işinde deneyımlı uzman ellerde mümkün olmaktadır.
Daha fazla bılgı için bize muracaat edebılırsınız.Bol şans dılerım.

Back