• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tüp bebek yaptıracaklar sigara içiyormusunuz

BEBISIM82

sana emanet kuzucum
Kayıtlı Üye
21 Mart 2009
103
1
96
42
Konya
arkadaşlar ben mayıs ayında inşallah tedaviye başlıcam.10 yıldır sigara içiyorum.sorun eşimden kaynaklı.bende çok şükür bi sorun yok.içip de tüp bebek yöntemiyle hamile kalıp ya da kalamayan var mı?son bir aydır günde 1 taneye düşürdüm.tamamen bırakmak istiyorum tabiki.içenler ne yaptılar bıraktılar mı

bende nisan sonu basliyorum mayista tranferim olucak insallah. gunde bir tane sigaradan hicbir sey olmaz ama tamamen de birakirsin bir taneye dusuren biri de birakir diye dusundum. ayni derttenim ben azaltamiyorum da haftaya tamamen birakacagim Insallah. benim icin nasil mumkun dusunemiyorum bile:(( Allah'a dua ediyorum yardimcim olsun diye.

Kızlar malesef ben tüp bebege başladığımda bırakacaktım ama olmadı.Günde bir paket içmekteydim. Şimdi ise 4-5 adete kadar düşürdüm.Dün transferim oldu. ıçmemeye çalışıyorum ama olmuyor tüm gün evdeyim ve beklemek daha çok stres yaratıyor. offf offf bırakabilseydim iyi olurdu. Şimdi de pozitif sonucu lırsam bırakacağım diyorum..bakalım

cnm bende maalsef bırakamamıştım ben günde 3 e indirmiştim. dr bana ilaçların etkisini bloke ediyor demişti.ama allaha şükür bir sorun olmadı. şimdi hala günde 1-2 tane yakıp hemen söndürüyorum. hala tam anlamıyla bırakamadım mafoldumben ve ben tedaviden olumlu sonuç aldım.benimde sorun eşimdeydi.

arkadaslar ben tup bebek tedavimden yaklasik bir sene once biraktim. 15 sene icmistim biraktigimda, gunde 12-15 adet arasi iciyordum. Sigarayi birakmaya karar verdigim zamanlar tup bebek yaptirmamiz gerektiginden haberim yoktu, normal yolla deniyorduk ama kendimi cok kotu hissediyordum. bir hafta kadar gecikme yasadim, aklim cikti, pat diye biraktim. Yanlis alarmmis, hamile degilmisim ama tekrar baslamadim, tup bebek tedavisinde haliyle hic icmedim, ama ilk negatifimden sonra tekrar baslamamak cok zorladi, yine baslamadim, gecen gun ruyamda sigaranin insanligi kurtaran birsey oldugunu gordum, artik nasil ozlediysem:)))

Su an tedavimin sonundayim yarin kan testim var ama iki gun arayla iki idrar testi yaptim ikisi de pozitif, sanirim hamileyim, bir sene de boyle gecer, bir sene de bebek ile aklima bile gelmez de bu illetten kurtulali 3 yil olmus olur diye dusunuyorum. Sizler de en kisa zamanda birakin arkadaslar inanin zor ama imkansiz degil, ben sigarayi biraktigimda 92 kiloydum, bir sene sonra tup bebege basladigimda 97 simdi ise 100 kiloyum, kilo bile beni yildirmadi sigarayi birakmak konusunda, kilonun bana zarari var o da olsun ne yapayim diye dusundum ama sigaranin bebege cok zarari var inanin, hele ilk zamanlarinda, bundan iyi vesile olmaz kizlar hadi bir gayret...

inşallah hepimiz bu vesileyle bırakırız da bir daha sigara sorunu yaşamayız.bebek için bunu yapmalıyız.

selamlar arkadaslar,

ignelere basladigim gün sigarayi biraktim. 12 yil günde 1 paket ictim. esim 20 yil icti. ikimizde ayni gün birden biraktik. doktorumuz sigara icen ciftlerde sorun kimde olursa olsun basari sansi kesinlik daha düsük dedi ve istatistikleri gösterdi.Maddi imkansizliklar icinde binbir umutla basladigimiz bu tedaviyi gereksiz ve hatta cok zararli bir zevk icin riske atmak istemedik. Allah karsiligini verdi. Su an 10 haftalik hamileyim. Evde sigara dumani yok. ne güzel iyiki esimde birakmis diyorum. Evet cok kolay degil ama imkansizda degil. Doktorum sigaraya azaltmak kocaman bir yalandir demisti. O yüzden ani bir kararla ikimizde bicak gibi kestik. Simdi 3 ay oldu. esim biraz daha zorlaniyor ama ben gercekten cok nadir ariyorum sigarayi. Birakin arkadaslar. Hamilelikte cok zararli bebege. Benim cok icen arkadaslar vardi. püfür püfür 9 ay ictiler. hep hayret ettim. saglikli cocuklar dogurduk diye övündüler ama hemen degil daha sonralari cikiyor zarari. kiminin cocugu konusma bozuklugu yasiyor, kimi konsantrasyon problemi, kimi cok agresif hiperaktif. Bazen sigaranin zarari bebekte dogar dogmaz görünmeyebilir. Ama bu demek degildir ki sonrada cikmayacak. Ben bunlari düsündügümde hep korktum. kendimize hadi yillarca zarar verdik ama masum bir bebege bilerek hemde kendi bebegimize vermemeliyiz diye düsünüyorum. Ayrica dikkat edin tuü bebekte düsük ihtimali normal gebelige göre biraz daha yüksek. Sigara da düsük riskini bariz artiriyor. bu konuda bilimsel calismalar var. yani 20% olan düsük riskini sigara icerek 30% 35% lere cikariyoruz. Beni en cokta bu düsünce yildirmisti.

Hepinize kolayliklar

slm haymatlos sen gurgan klınıkte tedavı goruyodun degılmı yanlıs hatırlamıosam

tedaviye başlamadan 3 ay önce bıraktım 13 haftalık hamileyim darısı başınıza allah isteyen herkeze versin amin

slm haymatlos sen gurgan klınıkte tedavı goruyodun degılmı yanlıs hatırlamıosam

Selam canım, Alman Hastanesi'nde ama Timur Gürgan'ın ekibine yaptırdım. İlk negatiften sonra dondurulmuş denemesini Timur Gürgan kendisi yaptı. Sonuç pozitif, 6 haftalık hamileyim.

Selam kizlar
Ne olur ya icmeyin su zehiri ya birakin yada tedaviye baslamayin.
Helede hamile kalipda catir catir sigara iciyorlarya fidik oluyorum neymis zarari yokmus olmazmi hic tedavi esnasinda hem yumurta kalitesini hemde embriyonun gelismesini önluyor.
Diyelimki hamile kalindi bebegin kalbinin gelismesini tetikliyor.
Allah göstermesin sakat bebekler bile doguyor.
Birakin gitsin bebeklerimiz bizim icin daha degerli degilmi?
Allaha emanet olun Rabbim herkesin gonlune göre versin AMINNNNN

Selam canım, Alman Hastanesi'nde ama Timur Gürgan'ın ekibine yaptırdım. İlk negatiften sonra dondurulmuş denemesini Timur Gürgan kendisi yaptı. Sonuç pozitif, 6 haftalık hamileyim.

cok sevındım senın adına allah tammına erdırsın bende tımur gurgana basladım onun ıcın sordum sana ınsallahh benımde pozıtıfle sonuclanır dua et lutfennnn

Back
X