Tüp bebek yaptıran 2.3.4 vs denemesi olan arkadaşlar moraliniz nasıl bu süreci en hafif şekilde atlatmaya çalışmak için neler yapıyorsunuz ?

Merhabalar ben suan 9.tedavi surecindeyim psikolojiyi sorucak olursaniz valla bende kendimi artik bilmiyorum bi bakiyorum pozitiflik tavan yapmis bi bakiyorum negatiflik tavan yapmis hic belli olmuyor ama artik sunu biliyorumki bu surec cok zor yipratici artik kendimle dalga gecmeye basladim ve bisileri onemsememeye basladim baska turlu oluyor beni en cok zorlayan o vurulan igneler falan guluyorum kendime benki igneden cok korkardim simdi gunde 3 igne oluyorum korksam uzulsemde yipransamda pes etmedim etmeye de niyetim yok galiba 🤷‍♂️
Aynen bende çok korkardım iğneden annem hemşire bana çocukken de büyüyüncede iğne yapmak için akla karayı seçerlerdi 🙈 kan aldırırken bayılacak gibi olurdum şimdi sürekli kan veriyoruz göbekler mosmor vallaha insanın korktuğu başına gelirmiş yaaa resmen yaşadık gördük bunu 🤦‍♀️ En kötüsü pskoloji bozukluğu can yanması geçiyorda şu psikolojimiz nolacak onu bilmiyorum 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Merhaba
Benimde 1. Tüp bebeğim tuttu 20 gün falan anne olduğumu sandım doktora gidince boş gebelik dedi. Çok üzüldüm. 20 günlük anne olmakta güzeldi
Nasıl güzeldir hemde en azından tutmuş benimki hiç tutmadı 😢

Aynı dönemde transfer yapmıştık kardeş inşallah bu sefer tutunacak dua edelim...Ben beklemedeyim vücuttaki toksinlere kafayı takmış durumdayım kürler macunlar havalarda uçuyor evde "belkide şimdilik bunlara sığınıyorum..hiç denemek gelmiyo içimden..4dondurulmuş var...
Ne kdr ara verdiniz 1.den sonra toksinlerle ilgili hiç bir bilgim yok 2.tedaviye başladım 🤦‍♀️

Ama böyle düşünme Rabbim de bizi bununla sınıyor ki kardesım üzerimizdeki ağır günahlarımızı döküyor belki belki de kefaret edecek bu cektiklerimiz bize gözyaşı umut sevinç çığlıkları atmak nasip olsun hepimize transferimin 3 günü hep umutluyum em azından 10 günde olsa anne oldum ben yavrularımı hissettim içimde diye seviniyorum sevinnbacım kendimizden baska ve Allahtan baska kimsemiz yok ben inanıyorum hepimiz çok güzel anneler olup bu gunlere gülücez 🙏
İnşallah öyle oluyordur canım bir gün karlılığınıza alırız inşallah 🤲🤲 anne olup bu hüzünleri unuturuz hayattaki tek sınavımız budur ve mükafatla biter umarım 🤲🤲 3.günündemisin canım neler hissediyorsun

Hatırladım arkadaşım iyi yapmışsın. Ben de geçen iki ayda bal, polen, arı sütü, propolis karışımı tükettim. Rahme ne kadar etki etti bilmem ama bünyemi zımba gibi yaptı, bu ay donuk ikinci transferimi oldum. Dört gün oldu. Daha test gününe var ama eminim bu da negatif, sıfırdan başlamadan yeniden ben de biraz kendimi toparlayayım diyorum. Toksinleri temizlemenin faydası oluyormuymuş?
Hiç negatif düşünme canım şuan içindeler ve tutunuyorlardır Allah’ın izniyle 🤲🤲 senindemi 2.denemen canım

İkinci canım, ilk denemeden bi embriyo vardı donuk. O transfer edildi. Seninde mi ikinci
Evet canım benimde ikinci olacak birinci ekimdeydi tutmadı 3.gün tek embryoydu bu sefer histeroskopi oldum Rahime çizik atıldı bakalım inşAllah faydası olur sana değişik birşeyler uyguladılarmı 2.de canım

Evet canım benimde ikinci olacak birinci ekimdeydi tutmadı 3.gün tek embryoydu bu sefer histeroskopi oldum Rahime çizik atıldı bakalım inşAllah faydası olur sana değişik birşeyler uyguladılarmı 2.de canım
Canım doktorum ikinciden önce histerıskopi yapalım dedi. Ben ikinciden sonra yapalım diye rica ettim. Ama rahme çizik atmaktan hiç söz etmedi. Burda kızlardan duydum, rahme çizik atmanın çok faydası oluyormuş. İnşallah sen de faydası olur. Bu da olmazsa üçüncüden önce ben de attırıcam.

Canım doktorum ikinciden önce histerıskopi yapalım dedi. Ben ikinciden sonra yapalım diye rica ettim. Ama rahme çizik atmaktan hiç söz etmedi. Burda kızlardan duydum, rahme çizik atmanın çok faydası oluyormuş. İnşallah sen de faydası olur. Bu da olmazsa üçüncüden önce ben de attırıcam.
Anladım canım inşAllah çiziksizde tutar seninkide inşAllah faydası olur canım genetik test falan yaptıklar mı canım embriyolara benim dr istemedi nitel histeroskopi oldum

Kızlar asla umudunuzu kaybetmeyin inş birgün hepiniz pozitif olursunuz vakti değilmiş deyip tekrar başlayın ben 8. Denememde hamile kadım hatta öncekilerde çok kaliteli embriyo transfer ediyorlardı bu sefer orta kaliteli transfer ettiler kaliteliler tutmadı bumu tutcak diye düşünüyordum ama oldu vakti zamanı vardır herşeyin önemli olan sitres kafaya takmamak gerekiyormuş bunu anladım bu seferkinde kendimi hiç dinlemedim belirti falan aramadım

Daha geçen gün yakın! arkadaşlarımızla oturuyoruz durumumuzu biliyorlar tabi henüz çocukları yok ama durumu bildikleri halde arkadaşımın eşi çocuksuz da hayatın anlamı olmaz ki ya dedi arkadaşım da çok mahcup oldu kocasının yaptığına nasıl toparlayacağını şaşırdı pes etmeyin anlamında diyor diye toplamaya çalıştı..sonra hamile kalamayacak mıyım korkusuyla bana yazıp moral verdiğim pek çok kişiden biri gebe kaldı Doğum yaptıktan iki ay sonra korunmadan seviştik ay hamile kalmam inşallah dua et bana nolur diye mesaj atıyor düşüncesiz insan dolu her yer ... sonra bilmeyen çevremde insanlar yanımda ay şu da gebe kalamıyormuş çocuk olmayınca evliliğe de gerek yok ki diye muhabbet ediyorlar .. ve tabi Her gün iş yerimde yakın çevremde biri hamile valla çıldıracağım 🙈😢
Çocuk yoksa evliliğe görek yokmuş diyenlere bir dört ayaklı değiliz beynimiz var diyiverin. Aşırı sinirlendim okuyunca. Kusura bakma canım. Ne demek evlilik çocuk mu hangi devirdeyiz üç yıl çocuğumuz olmadı üç yıllık evliyiz her yerde her fırsatta biz halimizden çok mutluyuz geziyoruz tozuyoruz. Hayatımızın tadını çıkarıyoruz diyip durdum. Özellikle eşimin akrabalarına karşı hiç üzgün durmadım. Onlar çoluklu çocuklu bana imrendiler kimseye hastane köşelerinde geziyorlar dedirtmedim. Üç yılda 25 şehir gezdik durumları takip etmekten başları döndü. Cahil insan çok güçlü olmak lazım. Üçüncü tedavimde gebe kaldım. İlk iki tedavim de ne yaşadık bir Allah biliyor birde eşimle ben. İnşallah rabbim tez zamanda seninde kucağını doldurur 🙏

Histeroskopi zor birşey mi? Hsg gibi mi
Canım ben oldum birinci tedavim negatif olunca. Anestezi altında oldum. Uyandığım da ağrı vardı serum verdiler akşamüstü hastaneden çıktım. Pembe bir akıntı gelmişti aynı gün iki gün içinde tamamen normale döndüm. İlk gün ağrım olmuştu sonraki iki gün öyle hafifti. Korkma bir şey yok rahimde bir sorun var mı diye iyide oluyor. Rahim filmi çekilmesinden daha ağrısız demişti doktorum.

Tüp bebeğe çok umut bağlıyor insan. İlkinde eşim öyle emindi ki tutacağına. Şimdi inan ki çok korkuyorum. Yine aynı şey olursa bu kez ne yaparım diye düşünüp duruyorum.
Bunu bende dedim ve yine negatif gördüm yaşamaya bir şekilde dönüyorsun canım . Üçüncü tedavi için bir yıl ara verdim sonra bu yaz tekrar yaptık ekimde transferim oldu ikizlere gebeyim 12. Haftaya girdik 🙏 ne yaparım hiç deme Allah bir şekilde gücü veriyor sadece vazgeçme yeter ne kadar kapadından boş dönersem döneyim yine geleceğim rabbim dedim. Rabbim inşallah pozitif sonucu görmeni nasip eder 🙏

Çocuk yoksa evliliğe görek yokmuş diyenlere bir dört ayaklı değiliz beynimiz var diyiverin. Aşırı sinirlendim okuyunca. Kusura bakma canım. Ne demek evlilik çocuk mu hangi devirdeyiz üç yıl çocuğumuz olmadı üç yıllık evliyiz her yerde her fırsatta biz halimizden çok mutluyuz geziyoruz tozuyoruz. Hayatımızın tadını çıkarıyoruz diyip durdum. Özellikle eşimin akrabalarına karşı hiç üzgün durmadım. Onlar çoluklu çocuklu bana imrendiler kimseye hastane köşelerinde geziyorlar dedirtmedim. Üç yılda 25 şehir gezdik durumları takip etmekten başları döndü. Cahil insan çok güçlü olmak lazım. Üçüncü tedavimde gebe kaldım. İlk iki tedavim de ne yaşadık bir Allah biliyor birde eşimle ben. İnşallah rabbim tez zamanda seninde kucağını doldurur 🙏
Çok güzel anlatmışın ben hep diyorum bu bizim değil çevremizdekilerinde sınavı bana çocukla ilgili konuşanlarla laf vuranlarla asla bir daha görüşmedim bence herkes öyle yapsın zaten bu konuyla ilgili bizleri incitenler bize dost olamazlar

Çok güzel anlatmışın ben hep diyorum bu bizim değil çevremizdekilerinde sınavı bana çocukla ilgili konuşanlarla laf vuranlarla asla bir daha görüşmedim bence herkes öyle yapsın zaten bu konuyla ilgili bizleri incitenler bize dost olamazlar
Vallahi biz derdimiz onlara ne oluyorsa az uzakta dursunlar. Bıktık elli yıl önceki zihniyette kalmışlardan..

Maalesef insanlar çok acımasız...
Artık çok fazla insan içine çıkmıyorum
Kendi yaşıtlarım 2.çocuklarına ya hamile yada doğurdu
Bu bizim sınavımız bu dünyada...

Maalesef insanlar çok acımasız...
Artık çok fazla insan içine çıkmıyorum
Kendi yaşıtlarım 2.çocuklarına ya hamile yada doğurdu
Bu bizim sınavımız bu dünyada...
Bence asla öyle yapmayın gezin tozun eğlenin senin yaşıtlarının iki çocuğu oldu diye senin de iki çocuğun olacak diye bir kural yok sonuçta ölüm nasıl allahtansa doğumda allahtan hiç kimse bunu değiştiremez herkesin kaderi farklı bu şekilde düşünerek kendine zarar veriyorsun rabbim inş en kısa zamanda isteyen herkese nasip eder

Ne kdr ara verdiniz 1.den sonra toksinlerle ilgili hiç bir bilgim yok 2.tedaviye başladım 🤦‍♀️
Canım ben 15 ekimde transfer olmuştum ...mart ayı gelsin inşallah ramazandan önce halletmek istiyorum 2. Transfer durumunu .. aslında belkide ramazandan sonraya da bırakabilirim oruç şifadır inşallah..

Sağol canım moral oldun.ne yazık ki tedavi masrafından dolayı gezip tozamıyoruz fazla ama ben de bilenlere bile içimde hissettiklerimi fazla paylaşmıyorum olmazsa olmaz biz mutluyuz zaten.asla evliliği çocuk için yapanlardan olmadım.hatta tüp bebek yapmam gerektiğini 4-5. Yılımızda çocuk düşünüyoruz bir problem yoksa diye kontrole gittiğimde öğrendim.ama tabi insan üzülüyor dahası sürekli umutlanıp negatif olması yıpratıyor üst üste hormonal tedavi de artıyor :( benim de üçüncü tedavim olacak Era yaptırdım 12 saat geç transfer olmam gerekiyormuş.bi de böyle deneyeceğiz bakalım.sizin üçüncü de farklı bişey yapılmış mıydı

Back
X