Tüp bebek yaptıran 2.3.4 vs denemesi olan arkadaşlar moraliniz nasıl bu süreci en hafif şekilde atlatmaya çalışmak için neler yapıyorsunuz ?

Kızlar asla umudunuzu kaybetmeyin inş birgün hepiniz pozitif olursunuz vakti değilmiş deyip tekrar başlayın ben 8. Denememde hamile kadım hatta öncekilerde çok kaliteli embriyo transfer ediyorlardı bu sefer orta kaliteli transfer ettiler kaliteliler tutmadı bumu tutcak diye düşünüyordum ama oldu vakti zamanı vardır herşeyin önemli olan sitres kafaya takmamak gerekiyormuş bunu anladım bu seferkinde kendimi hiç dinlemedim belirti falan aramadım
En güzeli hiç transfer olmamaış gibi davranmak aslında canım rahat olmak bunu bir başarsak olucak sanki sende bir problem varmıydı cnm olmaması ben bunda çizik uygulandı Rahime sende yapmışlrmıydı bunu bana cnm

Canım ben 15 ekimde transfer olmuştum ...mart ayı gelsin inşallah ramazandan önce halletmek istiyorum 2. Transfer durumunu .. aslında belkide ramazandan sonraya da bırakabilirim oruç şifadır inşallah..
İnşallah canım 🤲🤲 Rahime çizik atılmışmıydı şuan canım bende ilkini ekimde olmuştum

Sağol canım moral oldun.ne yazık ki tedavi masrafından dolayı gezip tozamıyoruz fazla ama ben de bilenlere bile içimde hissettiklerimi fazla paylaşmıyorum olmazsa olmaz biz mutluyuz zaten.asla evliliği çocuk için yapanlardan olmadım.hatta tüp bebek yapmam gerektiğini 4-5. Yılımızda çocuk düşünüyoruz bir problem yoksa diye kontrole gittiğimde öğrendim.ama tabi insan üzülüyor dahası sürekli umutlanıp negatif olması yıpratıyor üst üste hormonal tedavi de artıyor :( benim de üçüncü tedavim olacak Era yaptırdım 12 saat geç transfer olmam gerekiyormuş.bi de böyle deneyeceğiz bakalım.sizin üçüncü de farklı bişey yapılmış mıydı
Era testi ne oluyor cnm birde 12saat geç transfer nasıl oluyor hiç duymamıştım onu 🙄

Çok güzel anlatmışın ben hep diyorum bu bizim değil çevremizdekilerinde sınavı bana çocukla ilgili konuşanlarla laf vuranlarla asla bir daha görüşmedim bence herkes öyle yapsın zaten bu konuyla ilgili bizleri incitenler bize dost olamazlar
Aynennnnn öyle canım bende öyle yapıyorum valla bu sınavımda herkesin sınavı benle beraber dyorum çok kişiye notunu verdim mesafemi koydum en iyiside böyle yapmak bizim kalbimizi kırmaya kimsenin hakkı yok

İnşallah canım 🤲🤲 Rahime çizik atılmışmıydı şuan canım bende ilkini ekimde olmuştum
ya inan burda öğreniyorum rahime çizik olayını,sonra bağışıklık için serum,era yani bunları doktorumun ağzından hiç duymadım.. rahim zarı kalın olabilir belkide çiziğin önemli bir faydası olur..keşke bana da yapsa..

Maalesef insanlar çok acımasız...
Artık çok fazla insan içine çıkmıyorum
Kendi yaşıtlarım 2.çocuklarına ya hamile yada doğurdu
Bu bizim sınavımız bu dünyada...
Al bendende okdr insanlardan soğudum ne acımasız olduklarını gördüm insan hamileliğiyle çoluk çocuğuyla nasıl hava atarı gördüm ve nefret ettim herkes patır patır doğuruyor evlenir evlenmez çocuk peşine düşüyorlar bi sene sonra karı koca ilişkileri bitiyor ama sorsan çocukları var çok mutlular anne oldular önemli olan çocuksuzda evliliği yürütebilmek ama bunu anlamıyorlar çocuk olunca kendilerini doğuran kadın erkeğin kucağını dolduran kadın olarak ilan ediyorlar ne yazık ne yazıkkkkkk....

ya inan burda öğreniyorum rahime çizik olayını,sonra bağışıklık için serum,era yani bunları doktorumun ağzından hiç duymadım.. rahim zarı kalın olabilir belkide çiziğin önemli bir faydası olur..keşke bana da yapsa..
Era testini bende bilmiyorum canım ama çizik olayını yaptırdım birde serum alıcam inşAllah faydası olur sende bir konuş istersen doktorunla bunları bir sor bakalım belki yapar

Era testini bende bilmiyorum canım ama çizik olayını yaptırdım birde serum alıcam inşAllah faydası olur sende bir konuş istersen doktorunla bunları bir sor bakalım belki yapar
Bunları doktora sen mi fikir olarak sundun ya özellikle serum var kafamda kesinlikle konuş cam ister,dinlesin ister dinlemiş gibi yapsın..😂😂😂 ikna galibiyetim tam tekmil hazır..

4.denemeye ruhsuz hevessiz başlamıştım Dr ile de tartışmıştık eşime vazgeçtim bu Dr u istemiyorum dediysemde beni dinlemedi ve o doktor ile devam ettik benim için belliydi zaten negatif olacaktı bile bile ladesti🙄🙄🙄 sonra transfer oldum ne kadar umudum yok desemde içimde deli gibi Umut vardı oldu diyordum oldu tuttu bebeğim diyordum eşime ki öyleydi de o kadar sabırsızlandım ki 7gun idrar testi yaptım oradaydı kuzum bana göz kırpıyordu ikinci çizgiden🤗🤗🤗evet hiç umudum yok iken oldu tuttu kuzum sonra sessiz sedasız çekti gitti güzel kuşum😔😔😢 sonra deli gibi istedim sadece yeni tedavi hafifletecek ti içimdeki acıyı 5denemeyi de yaptık olmadı 6.deneme için bı sürü plan yaptık ama nasip olmadı başlamak artık içimde deli gibi başlama isteği ve deli gibi korku var hangi duyguları yaşamam gerekiyor bilmiyorum tek bildiğim çok zor çok korkuyorum 😔😔😢😢🙄

Selam arkadaşlar. Belki size bi umut bi moral olur diye hikayemi paylaşmak istiyorum. Beş yıldır çocuğumuz olsun diye uğraşıyoruz ve 3 tane gebelik geçirdim. Ilki kendiliğinden oldu ama düşükle sonuçlandı. Daha sonra tüp bebek denedik ilk denemede tutmuştu ama yanlış yere ve tek tüpüm alındı. Dondurulmuş ikinci denememizde tuttu çok şükür ama 4 aylıkken kalbi durdu malesef. Pes etmedik devam dedik tekrar denedik 2 kez daha ama ikisi de tutmadı. Artık umutlar tukeniyodu. İşin garibi de ikimizde de bi sorun yoktu.benim tek tüpüm olmaması dışında. Aralıkta tekrar sıfırdan başlayacaktık tüp bebek için Ama umut yoktu bi bıkkınlık vardi artık. Sırf insanların çenesi kapansın diyeydi belki de. Neyse adetim geçti oralı olmadım bi hafta geçince tahlil yaptırdım kanda 0.1 cıktı. Bi an önce adet olup tedaviye başlamak istiyordum ama yine olmadı adet. Bu arada da spor falan yapiyorum nasıl olsa gebelik yok diye. Neyse eşimin zoruyla doktorumuza gittik. Kan verdim eve geldim. Sonucu görünce inanamadım beta hcg 700 dü. Şok oldum eşimi aradım O da şok tabi. Doktoru aradık ertesi gün tekrar yapın tahlil dedi 1500 cıktı. Inanamiyorduk kendiliğinden hamile kalmıştım ve 2 hafta önce 0.1 çıkmıştı. Böyle hikayeleri duyardık ama benim başıma gelmez derdim. Rabbime şükürler olsun inşallah gebeliğinin devamı da gelir. Inşallah sizlere de nasip olur ve isteyen evlat hasretiyle yanan herkese.

Sağol canım moral oldun.ne yazık ki tedavi masrafından dolayı gezip tozamıyoruz fazla ama ben de bilenlere bile içimde hissettiklerimi fazla paylaşmıyorum olmazsa olmaz biz mutluyuz zaten.asla evliliği çocuk için yapanlardan olmadım.hatta tüp bebek yapmam gerektiğini 4-5. Yılımızda çocuk düşünüyoruz bir problem yoksa diye kontrole gittiğimde öğrendim.ama tabi insan üzülüyor dahası sürekli umutlanıp negatif olması yıpratıyor üst üste hormonal tedavi de artıyor :( benim de üçüncü tedavim olacak Era yaptırdım 12 saat geç transfer olmam gerekiyormuş.bi de böyle deneyeceğiz bakalım.sizin üçüncü de farklı bişey yapılmış mıydı
Yapıldı canım. Erkek faktördü ilk iki tedavim de düz tüp bebek oldu. Bu arada bana yoğunlaştılar doktorlar. İlk tedavim de yüzde 70 pozitif oranı verdi doktorum üçüncü güne zor transfer oldum. Çünkü önemsemediler yeni 29 yaşıma girmiştim rezerve harika diyordu. Bir yıllık evli. Eşimde bende öğretmeniz tamam orada güzel para gelir. Kadın doğumcuya üç ay önce gittiğim hormon değerlerini referans alıp hormon testi bile yapmadı bana. Eşimin hız sayı sonradan morfoloji sorunu da çıktı. 7 milyondu bizim için yeterli fazlasıyla dediler. O kadar umutluyuz ki taki embriyolarım tek tek duruna kadar. İkinci de daha sıradan bir yerde yaptım. Üçüncüyü gürgan klinik te yaptık. Eşim için mikroçip yöntemi ile sperm seçimi oldu. Benim yumurta toplamada dozum çok iyi ayarlandı 31 yumurta toplandı 27 olgundu 18 tanesi döllendi. İki tedavimde embriyo kalite sorunu var demişlerdi bize kendilerinin eksik bıraktıklarını sana yıkıyor doktorlar. 18 tanenin 10 tanesi beşinci güne ulaştı. Biz şok olduk nasıl oldu hani sorun vardı. Çok şükür ikisi benimle 8 i orda. Bana da bağışıklık sistemini baskılayacak serum verildi onu ben istedim içim rahat etsin diye. İkinci doktor embriyolar sende tutmuyor vücut kabul etmiyor demişti. Son merkezim buna güldü. Bunu demesi için sana birinci kalite embriyo iki defa transfer edilip sonucu negatif olacak ki diyelim dedi. Yüzde 80 sperm seçemedikleri için olmuş dedi. İçin rahat etsin transfer günü serum vuralım dediler. O gün yine unuttular bir saat sonra ben istedim serumu vurdular. İki yavrumda tutundu. İşini iyi yapana denk gelince embriyo oluşma sorunu da ortadan kalktı herkesde tutuyor sende tutmuyor dediği iki minnakta tutuyor. Rabbime çok şükür 🙏 🙏 🙏

Yapıldı canım. Erkek faktördü ilk iki tedavim de düz tüp bebek oldu. Bu arada bana yoğunlaştılar doktorlar. İlk tedavim de yüzde 70 pozitif oranı verdi doktorum üçüncü güne zor transfer oldum. Çünkü önemsemediler yeni 29 yaşıma girmiştim rezerve harika diyordu. Bir yıllık evli. Eşimde bende öğretmeniz tamam orada güzel para gelir. Kadın doğumcuya üç ay önce gittiğim hormon değerlerini referans alıp hormon testi bile yapmadı bana. Eşimin hız sayı sonradan morfoloji sorunu da çıktı. 7 milyondu bizim için yeterli fazlasıyla dediler. O kadar umutluyuz ki taki embriyolarım tek tek duruna kadar. İkinci de daha sıradan bir yerde yaptım. Üçüncüyü gürgan klinik te yaptık. Eşim için mikroçip yöntemi ile sperm seçimi oldu. Benim yumurta toplamada dozum çok iyi ayarlandı 31 yumurta toplandı 27 olgundu 18 tanesi döllendi. İki tedavimde embriyo kalite sorunu var demişlerdi bize kendilerinin eksik bıraktıklarını sana yıkıyor doktorlar. 18 tanenin 10 tanesi beşinci güne ulaştı. Biz şok olduk nasıl oldu hani sorun vardı. Çok şükür ikisi benimle 8 i orda. Bana da bağışıklık sistemini baskılayacak serum verildi onu ben istedim içim rahat etsin diye. İkinci doktor embriyolar sende tutmuyor vücut kabul etmiyor demişti. Son merkezim buna güldü. Bunu demesi için sana birinci kalite embriyo iki defa transfer edilip sonucu negatif olacak ki diyelim dedi. Yüzde 80 sperm seçemedikleri için olmuş dedi. İçin rahat etsin transfer günü serum vuralım dediler. O gün yine unuttular bir saat sonra ben istedim serumu vurdular. İki yavrumda tutundu. İşini iyi yapana denk gelince embriyo oluşma sorunu da ortadan kalktı herkesde tutuyor sende tutmuyor dediği iki minnakta tutuyor. Rabbime çok şükür 🙏 🙏 🙏
Çok şükür canım 🙏🏼🙏🏼🙏🏼SAğıkla kucağına almak da nasip olsun 🙏🏼🙏🏼🙏🏼 Ben de serumu konuştum için rahat etsin takalım dediler bitmiş de Era yapıldı bakalım artık yolun sonu gibi geliyor dört embriyo var onlar da bitip olmazsa naparım İnan bilmiyorum😢

Al bendende okdr insanlardan soğudum ne acımasız olduklarını gördüm insan hamileliğiyle çoluk çocuğuyla nasıl hava atarı gördüm ve nefret ettim herkes patır patır doğuruyor evlenir evlenmez çocuk peşine düşüyorlar bi sene sonra karı koca ilişkileri bitiyor ama sorsan çocukları var çok mutlular anne oldular önemli olan çocuksuzda evliliği yürütebilmek ama bunu anlamıyorlar çocuk olunca kendilerini doğuran kadın erkeğin kucağını dolduran kadın olarak ilan ediyorlar ne yazık ne yazıkkkkkk....
Biz evlendik canım eşimle çok çocuk istiyorduk böyle deli gibi hemde ne derdimiz varmışsa. Neyse iki ay geçti yok üç ay geçti yok benim eşimin ailesi fazla ataerkil ve kayınvalidem kendi yiğeni ile evlenmesini istiyordu eşimin ben planı bozdum olmadı. Resmi nikah olana kadar da umudu vardı kadının neyse sonra bende bunun baskısı var sanırım 6. Ay doktora gittim bir şey yok rahim çok güzel yumurtan bol hormonlar iyi bir neden yok erken daha dediler. Ben halen benden çıkacağına o kadar eminim ki kayınvalidem fırsat kolluyor sanki gibi geliyor. Bu arada eşimle farklı kültürdeniz yetiştirme tarzımız aile yapımız o kadar farklı ki evde kıyamet kopuyor. Ben eşimin ailesinin nişan düğün süreci tavırlarına takılıyım o ben çok rahat büyütüldüm çevrem geniş alışmadığı ailesinde görmediği şeyler onu bastırmaya çalışıyor. Biz birbirimizi çok sevdik ama mantık sıfırdı niye evlendiysek çok dedim ilk yıl 😂😂 sadece sevgi ile neleri yendik. Sonra hem kavga ediyoruz bir yandan çocuk niye olmuyor bunun peşindeyim. 19 Haziran 2017 yeniden kadın doğumcuya gittim sende bir şey yok eşin test versin dedi. Sayı ve hız problemi çıktı bundan olmuyor ürolojiye gidin dedi. Ben 9 ay boyunca benden çıkacak ve kadın bunu kullanacak korkusu ile iki üç doktoru dolaştım. Eşim o süreçten sonra çok değişti 9 ay boyunca zaten aileden uzak olunca bana dönmüştü. Artık karışmıyordu çoğu şeye ailesindeki kadınlar gibi olmadığımı olamayacağımı anlamıştı. Yazın gittik eşimin ilaç içtiğini ailesi fark etti. Eşime halen kadın şuraya gidin bu doktora gidin diyor. Oğlunun ilaç içtiğini görüyor halen doktor arıyor. Eşim sinirlenmiş anne sorun bende düş yakasından artık diyince kadın öylece kaldı. Tek bir şey söyledim çok inançlı olduğunu söyler hep Allah büyük dedim insanlar ne umuyor ne buluyor dedim. Üzerine alındı ben bir şey ummadım dedi. Sonra tedavi süreçleri başladı ve eşimle dönüp bakınca iyiki ilk yıl çocuğumuz olmadı dedik yoksa boşanmıştık. O kadar zahmet çektik o kadar aradık ama biz bunu halen diyoruz iyiki olmadı ilk yıl. Kültür farklılığı yapı farklılığı biz birlikte bu mücadele sürecinde tamamlandık. 🙏 🙏 🙏

Çok şükür canım 🙏🏼🙏🏼🙏🏼SAğıkla kucağına almak da nasip olsun 🙏🏼🙏🏼🙏🏼 Ben de serumu konuştum için rahat etsin takalım dediler bitmiş de Era yapıldı bakalım artık yolun sonu gibi geliyor dört embriyo var onlar da bitip olmazsa naparım İnan bilmiyorum😢
Amin canım benim inşallah rabbim senin için çok güzel bir kapısını açar açacaktırda. Derdimiz ne olursa olsun umudumuz hep Allah olduktan sonra hiçbir dert kalıcı değil 🙏

Maalesef insanlar çok acımasız...
Artık çok fazla insan içine çıkmıyorum
Kendi yaşıtlarım 2.çocuklarına ya hamile yada doğurdu
Bu bizim sınavımız bu dünyada...
Biz aynı yaz kardeşim kuzenim ben iki hafta arayla evlendik... Benden önce evlenenlerin oldu, kardeşimin kuzenimin oldu hadi onları geçtim. Benden bir yaz sonra evlenenlerin bile olmuştu. Olmaz denilen kim varsa hamile kaldı yinede niye onlara verdin demedim çok sevindim hele kardeşimin oğluna deli oluyorum hala diyor ya dünyalar benim oluyor. Benim kaderim böyle istediğim her şey için mücadele etmek zorunda kaldım. Doğduğum günden bu güne kadar. Eşim işim çocuğum hepsi için çok direndim. Biliyordum rabbimin çocuk verince de bekleteceğini.. İmtihanım böyleydi çok şükür ki sonradan oluyor ama en güzeli oluyor 🙏🙏🙏🙏

Her seferinde çember biraz daha daralıyor canım bir adım yakına gidiyor insan. İnşallah seninde en son adımın olur 🙏🙏

En güzeli hiç transfer olmamaış gibi davranmak aslında canım rahat olmak bunu bir başarsak olucak sanki sende bir problem varmıydı cnm olmaması ben bunda çizik uygulandı Rahime sende yapmışlrmıydı bunu bana cnm
Benim prolaktin hormonum yükseliyordu tedaviye başladığımda 9 ken transfere 2 gün kala falan 50 oluyordu 3 yıl ilaç kullandım bunun için ama ilaç içerkende yükseliyordu emar falan çekindim hiç birşey çıkmadı sitresten yükseliyor dedi doktorlar en son tefavimde hiç sitres yapmadım transfer günü değerim 9 du hamile kaldım.aslında transfer olduğum gün hemşire bana dediki tamamen transfer olduğunu unut amudada kalksan olmayacaksa olmaz dedi.ben transferden sonra direk eve gelip yemek yaptım hiç bebekle ilgili birşey konuşmadık evde normal hayatıma devam ettim.zaten benim olmamasını sitrese bağlıyorlardı.sadece günde 3 tane esteofem içtim başka ilaç kullanmadım rahime falanda birşey yapılmadı. Ama rahime çizik atılanların hamile kaldığını duydum cnm

Kızlar bu arada ben tek çocuğum maalesef dolasıyla yeğenim yok avunacağım annemlerin de başka torun şansı yok bu konu da beni ekstra üzüyor ...😢

Back
X