Merhaba,
Aslında eşim dışında tanıdığım hiç kimseye söylemediğim bir tedavi sürecimdi. Anlatmak istedim sadece. Yaşım 44. Geçen yıl mart ayında ilk tü bebek denememde hamile kaldım. 7. haftada boş gebelik olduğu anlaşıldı. 8. haftada kürtajla sonlandırıldı. Bir süre ara verdik çünkü çok canım yandı çok üzüldüm kahroldum. Sonra 2019 eylül itibariyle tekrar denemelere başladık. İlk denememizde 5 yumurta vardı 3'ü döllenmiş 2 si transfer edilmişti. Eylülde 3 yumurta oluştu. Önce biri erken çatladı. Sonra da tam yumurta toplama günü ikisinin de erken çatladığı görüldü ve yumurta bile toplanamadı. 1 reglden sonra tekrar denedik. Bu kez 2 yumurta. Ve tedaviye cevap vermediler, gelişmediler. Tedavi sonlandırıldı. En son artı kbu sonuncu deneme diye bu aralık ayında 4. denemeye karar verdik. 4 yumurtam oluştu 4 ü de iyi durumdaydı toplandı. 3 ü döllendi. ama 1 tanesi 5. güne gitti. 3 BB dediler kalitesine. Benim yaşım için iyi olduğunu söyledi doktorum. Ocak ayının 14'ünde transfer oldu. 5. gün tek embriyo. Önceleri çok pozitif çok olumlu çok rahattım. Günler geçtikçe ilk hamileliğimde hissettiğim şeyleri hissetmediğimi fark edip tedirgin oldum. SOnra 21 OCak'ta, 2 gün önce erken gebelik testi yaptım sabah ilk idrarla:NEGATİF.. Ertesi gün regl ağrısı gibi ağrılarım başladı. Dayanamadım dün yani 22 Ocak'ta da kan testi yaptırdım: BETA HCG >0,5: NEGATİF.. Normalde doktorun test yapmamı istediği tarih 25 Ocak, yani önümüzdeki cumartesi. Ama zaten olan oldu ve yıkıldım. Ağrım da yok belirtim de. Testten önce bel ağrılarım vardı. Regl ağrı gibi ağrım vardı. Şimdi hiç bir şey yok. Sanki transfer yapılmamış gibi. Yükselmez bu saatten sonra biliyorum. Psikolojik olarak da maddi olarak da bu tekrarlar bizi çok yordu. Ve en son bu sonuç... Çaresizce anlatmak istedim. Çalışıyorum. Ağlayamıyorum bile. Kimseye söylemedim transferi, tedaviyi. Zor geliyor çok. Çok zor.