Tüp bebek yaptıran 2.3.4 vs denemesi olan arkadaşlar moraliniz nasıl bu süreci en hafif şekilde atlatmaya çalışmak için neler yapıyorsunuz ?

Nasıl anlaşıldı bağışıklık sisteminin kabul etmediği embryo yu habgi testi yaptırdınız bilgi verir misiniz
Test yapilmadi canim hic bi sebep yoktu ölmesi ici doktorlara göre. Tekrarlayan ölümlerden dolayi boyle bi tani kondu organ nakli ilaci kullandim cok sukur bu zaman kadar geldi bebegim

Bi test yapilmadi hic bi sıkıntı yokken kalbi durup olmesi tekrarlayınca boyle bi tani koydu doktorum. Organ nakli ilaci başlandı 2 kayipdan sonra 3. Hamileligim sukurler olsun Allahima bu zamana kadar geldi.
Bu zamana gelmiş olması cok guzel ama test yapılmadan bilemedim ama neyse sonu güzel olsun inşallah canım

Yok ben normal rutinde kullanmıyorum. Bir de şubat ta kist çıktı oks veremedi pıhtılaşma meyilim olduğu için. Benim rutinimde olan ilaç tiroit ilacı, değerim 1.6 filan hala devam diyor doktorum. Hangi mutasyonları ne şekilde taşıyorsun?
OKS ne oluyordu canım. Benimde aynı 75lik eutyrox kullanıyorum

Doğum kontrol hapı işte
Sen ne düşünüyorsun prp ile ilgili. Geçen başka bi tüp bebek doktoruna sordum ben yapmıyorum önermiyorum dedi. Ben bide bu sefer kan sulandırıcı iğne isteyeceğim
Kan pıhtılaşma problemim çıkmadı antili testlerde vs. Ama yine de isteyeceğim. Bunu da sordum başka doktora bunu da önermiyorum problem yoksa dedi ama doktorlar garanti olsun diye veriyolar geneli. Benimki vermemişti. Bana 2 embriyo transfer edildi 1 tanesi devam etti acaba diyorum ilkine yetemedim diye mi ilerledi. Iğne olsaydı o da ilerler mıydı. Kafamda biton soru var.

Sen ne düşünüyorsun prp ile ilgili. Geçen başka bi tüp bebek doktoruna sordum ben yapmıyorum önermiyorum dedi. Ben bide bu sefer kan sulandırıcı iğne isteyeceğim
Kan pıhtılaşma problemim çıkmadı antili testlerde vs. Ama yine de isteyeceğim. Bunu da sordum başka doktora bunu da önermiyorum problem yoksa dedi ama doktorlar garanti olsun diye veriyolar geneli. Benimki vermemişti. Bana 2 embriyo transfer edildi 1 tanesi devam etti acaba diyorum ilkine yetemedim diye mi ilerledi. Iğne olsaydı o da ilerler mıydı. Kafamda biton soru var.
Etkinliği bilimsel olarak kanıtlanmamış sadece deneysel aşamadaki çalışmaları sanki mucizevi bir şeymiş gibi sunuyorlar ve insanların bebek özlemlerini kullanıyorlar insanlara umut satıyorlar.
Kan sulandırıcılara gelince bazı doktorlar hiç test yapmadannbile veriyor önlem olsun diye bazı doktorlar da testte çıkmasa da veriyorlar yine tedbir amaçlı ama bu tedbir hasta için değil kendileri için hani bir şey olursa bak biz sana zaten tedbir amaçlı ilaç veriyorduk demek için. Türkiye maternal fetal tıp derneğinin acog bültenlerini çevirileri var acog diyor ki adı altında oradaki trombofili bültenini okumanı öneririm.

Etkinliği bilimsel olarak kanıtlanmamış sadece deneysel aşamadaki çalışmaları sanki mucizevi bir şeymiş gibi sunuyorlar ve insanların bebek özlemlerini kullanıyorlar insanlara umut satıyorlar.
Kan sulandırıcılara gelince bazı doktorlar hiç test yapmadannbile veriyor önlem olsun diye bazı doktorlar da testte çıkmasa da veriyorlar yine tedbir amaçlı ama bu tedbir hasta için değil kendileri için hani bir şey olursa bak biz sana zaten tedbir amaçlı ilaç veriyorduk demek için. Türkiye maternal fetal tıp derneğinin acog bültenlerini çevirileri var acog diyor ki adı altında oradaki trombofili bültenini okumanı öneririm.
Iste benimkinde de kendini garanti altına alsın doktorum isteyeceğim umarım verir vermeye gerek yok falan demez çünkü kullanmak istiyorum.ay sonu prp, haziran adetiyle de sorun çıkmazsa transfere başlayacağız. Dediklerini de okuyacağım.virus 2 3 ay oteledi ama her seyde bi hayır var. Sende durumlar nasil

Iste benimkinde de kendini garanti altına alsın doktorum isteyeceğim umarım verir vermeye gerek yok falan demez çünkü kullanmak istiyorum.ay sonu prp, haziran adetiyle de sorun çıkmazsa transfere başlayacağız. Dediklerini de okuyacağım.virus 2 3 ay oteledi ama her seyde bi hayır var. Sende durumlar nasil
Senin kararın tabi ben akılcı ilaç kullanımını destekliyorum. Olmayan bir şey için ilaç kullanmak ne derece doğru bilemedim 🙄bu ilaçlar masum değiller ufacık bir keside hemen kanama oluyor ve durmuyor misal gebelik şekeri için kan verirken bile millet verip geçiyor ama ben beş dakika tampon yapıyordum çünkü kan hemen durmuyor akmaya devam ediyor. Ben haziran adetimi bekliyorum.

Senin kararın tabi ben akılcı ilaç kullanımını destekliyorum. Olmayan bir şey için ilaç kullanmak ne derece doğru bilemedim 🙄bu ilaçlar masum değiller ufacık bir keside hemen kanama oluyor ve durmuyor misal gebelik şekeri için kan verirken bile millet verip geçiyor ama ben beş dakika tampon yapıyordum çünkü kan hemen durmuyor akmaya devam ediyor. Ben haziran adetimi bekliyorum.
Bende öyleyim.aslinda başım ağrısa bile hemen bi hap alayım geçer demem.ama ilkinde kullanmadım olumsuz oldu ya bu sefer de kullanayim gibi düşünüyorum işte kesinlikle doğru bi tutum degil ama mevzu cocuk olunca her şey değişiyor.bide microarray yaptrdim onun sonucları da çıkar o zamana. 46 xx 15p cıktı. Genetik dr önemsiz orda gen bile yoktur belki ama yine de yapalım dedi bakalım ne olcak

Bende öyleyim.aslinda başım ağrısa bile hemen bi hap alayım geçer demem.ama ilkinde kullanmadım olumsuz oldu ya bu sefer de kullanayim gibi düşünüyorum işte kesinlikle doğru bi tutum degil ama mevzu cocuk olunca her şey değişiyor.bide microarray yaptrdim onun sonucları da çıkar o zamana. 46 xx 15p cıktı. Genetik dr önemsiz orda gen bile yoktur belki ama yine de yapalım dedi bakalım ne olcak
Elbette elinden geleni yapmak istiyor insan. Ama kaderde ne varsa da yine o oluyor. Benim mesela genetik taramalı tedavi ile olan bebeğimi ben kan sulandırıcı kullanırken doğuma çok kısa süre varken kaybettik ve ortada hiç bir somut sebep yok.

Elbette elinden geleni yapmak istiyor insan. Ama kaderde ne varsa da yine o oluyor. Benim mesela genetik taramalı tedavi ile olan bebeğimi ben kan sulandırıcı kullanırken doğuma çok kısa süre varken kaybettik ve ortada hiç bir somut sebep yok.
Evet ya hep aklımdasın. Her şey takdiri ilahiye çıkıyor aslında Allah isteyecek biz de elimizden geleni yapacağız. Inşallah bize de yazmıştır bi bebek. Hiç aklımda yokken düşükten sonra meğer ne kadar bebek istiyormuşum anladım.

Bir daha ki tedavide inşAllah hamileliğinde kan sulandırıcı iğne artı hap mı olacak dozmu yükselecek belli mi

Ah canım benim o kadar doğru söylüyorsun ki insan bu süreçte kendi gibi aynı durumu yaşayan birilerini görmek istiyor etrafında.. yalnız olmadığını görmek istiyor.. tükeniyorsun bazen boğulyorsun bu durumdan anlayışsız insanlardan, çevre baskısından.. inşAllah canım benim inşAllah hepimizin kucağı dolsun artık 🙏 dualarım hepimize hatırladı oldun hepimiz için 🤲🥰
Merhaba ne güzel bu satıları yazdıktan sonra pozitifi görmüşsünüz tebrikler 😊şuna bende aynı duygulardayım anlayışsınız insanlar 😏 olacak mi olmayacak mi kaygısı siz neler yaptınız neler yaşadınız bu süreçte

Merhaba ne güzel bu satıları yazdıktan sonra pozitifi görmüşsünüz tebrikler 😊şuna bende aynı duygulardayım anlayışsınız insanlar 😏 olacak mi olmayacak mi kaygısı siz neler yaptınız neler yaşadınız bu süreçte
Canım benim çok teşekkür ederim darısı inşAllah en kısa zamanda sağlıklı sıhhatli gebelikler ve bebeklerle bu yolda uğraşan sizin gibi arkadaşlarıma 🤲❤️ Bu süreçte psikolojik olarak yıprandım canım insanlardan, bencilliklerden, meraklarından, sorularından, düşüncesiz hareketlerden gına gelmişti banada tedavi sonucu süresi kadar bunlarda etkiliyor insanı maalesef.. ama inada biniyorsun onlar sayesinde ahhh bi anne olayım diyorsunn. İnsanları tanıyorsun en kısası.. Buda acıda olsa bi tecrübe kazandırıyor insana 😊 bunların haricinde ilk tedavimde çok takıntılı, stresliydim ikincide daha rahat davrandım transferden sonra belirtim olmayıncada olmadı sandım daha rahat davrandım son günlere doğru 😊 meğer mucizem benimleymiş 🙈 bu süreçte rahat olmak işime yaradı diyebilirim çok didikleyince olmuyormuş.. sana da tavsiyem rahat olmaya çalış her ne kadar zor olsada biraz boşverince oluyor galiba 🙄 insanlarıda tersle geç ben öyle yaptım ve çok rahatladım ilk zamanlar ne diyceğimi bilemiyordum ve durumu bilenler dahi anlayışsız davranıyor onlardanda uzaklaştım baya soğudum zaten ve bu bana iyi geldi yalnız başıma daha iyi oldum 2.denemde çok şükür Rabbim nasip etti 🙏 sen ne durumdasın şuan canım ?

Arkadaşlar 3 haziranda transferim var 4 AB kalitesinde 2 embriyom var yaş 34 etrafta en yakınlarının bile anlamadığı bir ruh hali estofemden şişmiş bir vücûd östrojen bombası şeklinde takılıyorum.... Tam motivasyonumu sağladım derken erkek DNA y delesyonunda illaki genetik yapılmalı diye bir yazıya rastla sabaha kadar dudakta uçuk 😅 ne zor ya anne olmayacağım sanırım diyorum bazen daha önce bir kimyasal var bu ikinci deneme annemi benle görüştürmek bile istemiyorum olumsuz olursa diye kiz kardeşlerim abartma bence bidaha dersin diyorlar çok kolaymış gibi ne zor işmiş arkadaş cennet annelerin ayağı altındaysa bizim neremizde acaba çok merak ediyorum annelerin yüzde doksanı sevişme isimli eğlenceli etkinlikle anne okurken bizlerin gediği hormonla bir taşa karpuz yetişirdi be isyandayım Yetişin 😅

Back
X