tüp bebek yaptırırken çalışan arkadaşlar

sedasem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2009
1.536
2
116
Diğer
arkadaşlar tüp bebek yaptırıken çalışanşar var ise yaşadıklarını anlatabilirmi?zor bir dönem bu süreç.ne kadar izin aldınız.hamile kaldıktan sonra çalışmaya devam ettinizmi

Merhaba Sedasem, ben tedavim esnasında çalıştım. yumurta takibi esnasında doktro kontrollerimi hep en son saatlere aldım ki, işyerinden mümkün olan en geç saate çıkabileyim. Gerçekten çok fazla izin almak zorunda kalıyoruz.Ama benim doktorum yum. kontrolleri sırasında kanda hormon testi istemiyordu, bu nedenle lab.'a git, test yaptır-bekle sorunum olmuyordu. Bu takip esnasında en az 5-6 defa gidiyorsun doktora. Ve yum. toplama işleminde tüm gün izin almalısın. Çünkü narkoz verecekler. Bu işlemden 3 gün sonra transfer işlemi var. O gün ve devamında 3-4 gün daha izin alman gerekecek dinlenmen için, çünkü en az 3-4 gün yatmayı öneriyor doktorlar. Benim cuma transferim oldu, salı işe başladım. ışim yorucu değil, ofis ortamı... Kendini yormamalısın...
Ve şuan çok şükür hamileyim... Henüz Geçen hafta aldım mutlu haberi ve çalışıyorum...
ınşallah sizinde tedaviniz güzel sonuçlanır...

bende çalışıyorum haziran ayın da başladım tüp bebek tedavisine bu ay yapılacaktı ama dr. um izine çıkacağı için 1 ay ara verdik boluda yaşıyorum ve tedavimi ankarada oluyorum. her seferin de gidip gelmesi zor oluyor ama mecbur gitmek zorundayım. patronum akrabamız oluyor onun için sorun yaşamıyorum allaha şükür

canım bende çalışıyorum. ilk süreçte kontrolleri ya öğle tatiline denk getirdim yada akşam en geç randevuyu aldım hep iş çıkışı rahat gidebilmek için. e2 testleri için zaten kan alıyorlardı sonucu ya 1 saat sonra yada ertesi sabah arayıp telefonla bildiriyorlardı sıkıntı yaşamadan geçirdim o dönemi.

yumurta toplama günü şansıma pazar gününe denk geldi. saat 11de yapıldı. 3 gibi hastaneden çıktım günün kalanında da evde dinlendim pazartesi iş başı yaptım ve çalıştım hiç bir rahatsızlığımda olmadı.

transferim 8inde çarşamba akşamı yapıldı. perşembe ve cuma izin aldım evdeydim iki gün nispeten daha sakin geçirdim ama cumartesi pazar evin içinde normal hayatıma geri döndüm. 13 ü pazartesi günü de işe başladım. ilk haftayı da bugün bitiyorum :)) 20sinde yani pazartesi günü testim var. bakalım inşallah güzel sonucu buradan paylaşırım sizlerle.

kısacası çalışıyor olmak evin ve hastanen bir şekilde yakın sayılırsa yada aracın varsa yada eşin götürüp getirecekse hiç zorlamıyor. saatlerini de iş programına göre ayarlarsan yumurta toplama günü transfer sonrası 2 gün izin yeterli olur bence.

arkadaşlarım sizin adınıza çokkkkkk sevindim.en kısa zamanda gelişmeri yazın lütfen.hangi hastanelerde yaptırdınız mesela.fiyat olarak ne kadar tutuyor.
çookkkk öpüyorum sizi tekrar tebrikler.....:emir_bebek::ecrin_bebek::CüvCüv:sositosositokaydirigubbakcemile5

canım ben bursa acıbademde yaptırdım 3700 tedavi + ilaçlar (kişiden kişiye değişir 1500-2500 arası tutuyor genelde)

bende tedavi döneminde çalıştım 2 günde bir yarım gün çalışıyordum doktorum şehir dışındaydı yol 1 saat sürüyordu :bbo: transferden sonra çalışmadım evde dinlendim 14 gün.iş yerinde yorulmuyorum ama sürekli oturmaktan belim ağrıyor evde dinlendim ama evdede huzursuz oldum iş yerinden arıyorlardı moralim bozuluyordu benneyaptımki aslında tranferden sonra çalışabilirdim fakat çok fazla sigara içilen bir ortam o yüzden evde olmayı istedim eğer 2. denemeyi yaparsam belki bu defa çalışırım en azından biraz daha az düşünmüş olurum bu arada ilk denemem kimyasal oldu :1no2:

canım çok üzüldüm.inş. 2. olur.biran önce bebeklerimize kavuşuruz.
inanın evlenmeden önce deselerdi bunları rüyamda görsem inanmazdım.
hiçbirimiz düşünmüyoruz bebeğin olup olmıcağını
zannediyoruz ki hemen olur.
off neyseki tıp gelişti.bu en azından umut oluyorrrr....

arkadaşlar tüp bebek yaptırıken çalışanşar var ise yaşadıklarını anlatabilirmi?zor bir dönem bu süreç.ne kadar izin aldınız.hamile kaldıktan sonra çalışmaya devam ettinizmi

merhaba, ben 2. tüp bebek aşamasındayım. 1. sisnde opu işlemi sonrası uzun süreli istirahat almıştım. ve kendimi evde bile yormadım. sonuç negatif. ancak arkadaşım transfer sonrası 2 gün dinlendi ve işe(ayakta kalması gereken bir iş üstelk) devam etti onun sonucu pozitif. ancak şu da bir gerçek ki o kadar emek veriyoruz ve çok sık tekrarlanan bir tedavi değil, dolayısı ile bence transfer sonrası izin almakta fayda var. transfer öncesi çok sık kontrole çağırılıyorsun ( adetin 3. gününden sonra en az 5 defa) dolayısı ile doktorunun çalışma şartları önemli (mesai sonrası bakabilir mi mesela)..

çalışan kadın olarak işimiz bir kat daha zor ama kısmette varsa olur. umarım bebişlerimiz olur, büyürler ve bizlerle üreten ve onların geleceği için çalışan anne olduğumuz için gurur duyarlar. inşallah o günleri görürüz. çünkü ben annemle gurur duyuyorum...

kızlar bende izin aldım. evde sakin kafayla geçireyim bu süreci diye. aman evde de öyle yatıp uzanmıyorum ya.ilk gün bile o kadar uzanmadım. sadece kendimi yormuyorum...bazı arkadaşlar sadece wc için kalkmışlar ya nasıl becermişler onu şaşısrdım valla?

canım transfer sonrasında 3-4 gün evde yattım o güne kadar günde 1-2 saat lik izin ile takiplerimi yaptırdım . ancak hamilelik sürecinde işe devam etmek hayli zor

Back
X