canım yalnış bilgilendirmek de istemiyorum ben de ilk başladığımda raporlu yaptırmayı düşünmüştüm o zaman nette bayağı araştırmıştım raporun kadının üzerine yapıldığını hatırlıyorum ama bizde sebepsiz infertilite vardı ilk aşılama yaptırdık olmadı başka şehire gidip geldiğimiz için vazgeçtik ve 2 kere raporsuz yaptırdık şimdi 3. ye başlayacağız yine raporsuz sizde erkek sorunu olduğu için farklı da olabilir sperm sayısı belli bir sayının altında ya da yoksa bunu belgeledikten sonra rapor alabilirtsiniz kk da benzeri durumları yaşayanlar oluyor inşallah halledersin ve başlarsın tedavinesevgili eylül08
yani bu rapor erkekte sorun varsa ve kadında sorun yoksa dahi kadın üzerindenmi alınıyor?
tetkik tahlil vs işlemleri gatada yaptırabiliyorum bunda sorun yok (zonguldaktan sevk alacağım bende)
aynı hastanede olması için ikimizde eşimden dolayı gatada karar kıldık.ordu mensubu eşleride asker hastanelerinden yararlanabiliyor.
çalıştığım için sevk almam gerekiyor (harcırahtan ziyade tedavi için görevde olamayacağıma dair belge/kanıt)
sevgili 35deniz
ben 770 gün ssk primliyim sözleşmeli öğretmenim (maalesef sigorta durduramıyorum)
yada en azından şimdi ön tetkik tahlil vs alıp rapor aldıktan sonra zaten 4-5 ay gibi süre bekletirler o zamana kadarda 900 gün olayı varsa dolar diye düşünüyorum
başka fikriniz varmı arkadaşlar bu arada sıkıntımız doğuştan vaz deferens yokluğu(azosperm) kalan tek tetkik testis biyopsisi yada mesa tese gibi işlemler.
ilginize teşekkürler.Allah hepimizin yardımcısı olsun
benim yaş 27 eşimde 28 yaşlarındayız açıkçası erken teşhis sayılabilir bizimki.bu arada evlilikte 3. yıl ve ssk'mda 900 günü sanırım okullar açılmadan dolduramayacağım ve bir sonraki süreçte zor olacak bilemiyorum rapor eşimden dolayı daha kolay çıkarmı bu şartlar aranmazmı emin değilim.çünkü hiç sperm yoksa 10 yılda evli olsan hiç sperm yoktur yani.tüp bebek raporu aldıktan sonra gatada yada üniversite hastanesi (kamu) yaptırınca herhangi bir fark ödenmiyormuş doğrumu acaba?sadece ilaç katılım payları var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?