Tüp bebek yardım...

p_aytar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2008
269
1
96
Zonguldak
Arkadaşlar ben sözleşmeli öğretmenim eşim ordu mensubu.eşim 10 yıldır ordu mensubu benimn sigortam henüz 770 gün.bizim infertilite sebebimiz eşimde genetik vaz deferens yokluğu teşhis edildi (azoospermi) ve mesleği gereği sadece GATA da tedavi olabiliyor.şimdi biz tüp bebek raporu ve gatada uygulamak istesek bendende bu maksatla 900 günü doldur vs isteyeceklermi?şartlar aynımı?yoksa asker eşi olduğumdan
eşimin sigortası T.S.K kurumu olarak sorun olmayacakmı?çünkü amacımız tüp bebek tedavisine gatada denemek.eşimin tetkiklerine(USG , Hormon,Genetik,spermiogram,Ürolojik muayene vs.) şimdiden başlandı.birde bu rapor sürecini iyi bilen tecrübeli arkadaşlardan nasıl işlediğini öğrensem çok iyi olacxak.şimdiden teşekkürler arkadaşlar.birde eşinde doğuştan vaz agenezi bulunan hasta olupta ebeveyn olan arkadaşım varmı?

merhaba
ben raporlu yaptırmadım ama bildiğim kadarıyla sen çalıştığın için senin tetkiklerini kendi üzerine yaptırabilirsin eşin zaten gatada yaptırır ama senin eşinin üzerine olmaz 900 günü doldurman mı gerekiyor onu bilmiyorum ama raporu senin üzerine aman gerekiyor inşallah ssk gün sayın yeterlidir
ayrıca ben burda çok fazla azosperm sorunu olan kişinin çocuk sahibi olduğunu okudum inşallah sizde sorunlarla uğraşmadan çocuk sahibi olursunuz

ben çalışmıyorum günüm dolu fakat şu anda ödenmediği için eşimin üzerinden oluyor..eşim de 9 yıllık tsk mensubu..
ama sen çalıştığın için seninki geçerli..
benim başka bir topikte arkadaşım var bayan polis eşi tsk mensubu fakat bayan arkadaş 2 yıllık polis olduğu için eşinde de bakılamadığı için herşey özelde yapıldı..
ama senin günlerin ssk ise başka bir prosedür varsa onu bilemem..
birde aklında olsun eşinin üzerinden bakılacak olursan illa ki gata da tedavi olacaksın diye bir kural yok..
izmirde askeri hastane var fakat be ege üni.de tedavi oluyorum sevk ile..
sende bu çileyi çekeceksen iyi bir hastane bull.askeriyeden sevkli gidersiniz..
birde eğer devlet memuru değil de özel bir şirkette çalışıyor isen tedavin olana kadar şirkete rica et seni sigortadan çıkarsınlar..sağlık güvenceni eşinin üstüne geçir ve tedavini ol sonra yine başlatırsın sigortanı..tabi bu kendimce bir çözüm..
benim bildiğim bayan kendisi sigortalı ise onun günlerine ve çalışma yılına bakılır..allah yardımcın olsun..
aslında ne kadar saçma çalışsan bir dert çalışmasan bir dert..

sevgili eylül08
yani bu rapor erkekte sorun varsa ve kadında sorun yoksa dahi kadın üzerindenmi alınıyor?
tetkik tahlil vs işlemleri gatada yaptırabiliyorum bunda sorun yok (zonguldaktan sevk alacağım bende)
aynı hastanede olması için ikimizde eşimden dolayı gatada karar kıldık.ordu mensubu eşleride asker hastanelerinden yararlanabiliyor.
çalıştığım için sevk almam gerekiyor (harcırahtan ziyade tedavi için görevde olamayacağıma dair belge/kanıt)

sevgili 35deniz
ben 770 gün ssk primliyim sözleşmeli öğretmenim (maalesef sigorta durduramıyorum)
yada en azından şimdi ön tetkik tahlil vs alıp rapor aldıktan sonra zaten 4-5 ay gibi süre bekletirler o zamana kadarda 900 gün olayı varsa dolar diye düşünüyorum
başka fikriniz varmı arkadaşlar bu arada sıkıntımız doğuştan vaz deferens yokluğu(azosperm) kalan tek tetkik testis biyopsisi yada mesa tese gibi işlemler.
ilginize teşekkürler.Allah hepimizin yardımcısı olsun

Son düzenleme:
canım ebn daha önce kk da bir yerde okumuştum gata da tedavi olanlar diye başlık vardı dur bakayım sana orda yorumlar vardı çünkü benimde eşimin ailesi ankarada bir ara orda mı tedavi olsak dedik ama sonra okuduğum yorumlardan dolayı vazgeçtim..

canım dediğin gibi yapılan işlemelre sırasında günün dolar fakat çalışma süresi de olmalı diye biliyorum..şartları iyi araştır..
inşallah emekleriniz boşa çıkmaz allah yardımcın olsun..

benimde bildiğim kadarıyla eşin tsk mensubu olsa bile sevkle başka hastanelerde yaptırabilirsin benim eşimde tsk mensubu benim 800 gün sigortam var ama eşimin üstünden devlet hastanesinde yaptırıyoruz. ama tabi askeriyeye bazen akıl sır ermiyor bunu en iyi bağlı oldugunuz mutemetlik bilir bence onlarla bir görüş sonra ona göre yolunu çizersin kolay gelsin

canım yalnış bilgilendirmek de istemiyorum ben de ilk başladığımda raporlu yaptırmayı düşünmüştüm o zaman nette bayağı araştırmıştım raporun kadının üzerine yapıldığını hatırlıyorum ama bizde sebepsiz infertilite vardı ilk aşılama yaptırdık olmadı başka şehire gidip geldiğimiz için vazgeçtik ve 2 kere raporsuz yaptırdık şimdi 3. ye başlayacağız yine raporsuz sizde erkek sorunu olduğu için farklı da olabilir sperm sayısı belli bir sayının altında ya da yoksa bunu belgeledikten sonra rapor alabilirtsiniz kk da benzeri durumları yaşayanlar oluyor inşallah halledersin ve başlarsın tedavine

eylül bizde hiç canlı/ölü sperm çıkışı yok ve eşimde doğulştan bir salgı bezi(spermi sulandırmaya ve hacmini arttırmaya yarayan bezlerden biri) ve sperm taşıyıcı kanallar yok.eşimde bunları mesleği gereği illaki gatada belirtmek zorunda yoksa ne iş yerinden izin alabilir nede sağlık güvencesi karşılamaz en azından genetiktir hormondur bu tetkikler ücretsiz onada banada.asker eşleri çalışsada ssklıda olsa askeri hastanelerden sağlık karnesi olmaksızın(reçete olacaksa doktor odasında var) aynen yararlanabiliyor.sadece ödemeleri ssk yapıyor.

p-aytarcım sizdeki problem farklı erkek infertilitesi birde mikro tse ile sperm alınıp tüp bebek yapılacak sanırım sizde kolaylık olur ki inşallah çok kolaylık yaparlar da uğraşmazssınız zaten raporla genetik testlerle uğraşırken eminim senin 900 günde dolar ben geçen ay kromozom ve genetik testleri yaptırdım fakültede aylarca sürdüğü için özelde yaptırdık çok yüklü bir mebla tuttu tabi o kadar tutacağını bilmiyıordum zaten bizim merkezde ankaraya gönderiyormuş kanları sonuçları haftaya alıcaz kromozom testi özelde bile 1 ay sürüyor inşallah bir problem yoktur
canım inşallah erken zamanda halledersin çünkü yaşadığın çalıştığın yerden başka yere gidip gelmek zor oluyor bizde 2 yıla yakındır hep yollardayız
tsk da her nekadar disiplin olsada kendi çalışanına kolaylıklarda sağlanıyor sizede sağlanır inanıyorum hele bir gidin görüşmeye işlemleriniz başlasın allah kolaylığını veriyor bende başka yere gittiğimden dolayı her seferinde strese giriyorum ama başlayınca bakıyorum ki işler daha bir yoluna giriyor çektiğim stresde cabası oluyor
herşey gönlünce olsun canım gelişmelerden haberdar et inşallah herşey yolunda gider ve kavuşursun bebeğine hayırlısıyla

Son düzenleme:
sağol canım inşallah hepimiz mutlu ve sağlıklı gebelikler sonrası sağlıklı ve hayırlı evlatlarımızı kucaklarız.sizdeki sorun neydi eylül?

bizde görünürde bir problem yok canım 1 doğal yolla 1 tüp bebekle hamile kaldım ama ikisinide kaybettim genetik testler yaptırdık işte inşallah sorun yoktur yaş 35 olunca yumurta rezervide azalıyor sanırım 3. ye başlayayım hayırlısıyla her şey bu sefer yolunda gider inşallah da kavuşurum bebeğime hayırlısıyla
tüm bebek sahibi olmak isteyenlerde bir an önce sorunsuz bir şekilde kavuşur inşallah

benim yaş 27 eşimde 28 yaşlarındayız açıkçası erken teşhis sayılabilir bizimki.bu arada evlilikte 3. yıl ve ssk'mda 900 günü sanırım okullar açılmadan dolduramayacağım ve bir sonraki süreçte zor olacak bilemiyorum rapor eşimden dolayı daha kolay çıkarmı bu şartlar aranmazmı emin değilim.çünkü hiç sperm yoksa 10 yılda evli olsan hiç sperm yoktur yani.tüp bebek raporu aldıktan sonra gatada yada üniversite hastanesi (kamu) yaptırınca herhangi bir fark ödenmiyormuş doğrumu acaba?sadece ilaç katılım payları var.

canım gatada kini bilmiyorum ama ege üniversite hastanesinde tsk dans evkli olduğu ahlde raporlu tüp bebek 1000 lira ilaç katkı payı hariç..ama belki gata da almıyorlardır...
inşallah en kısa zamanda prosedürleri aşarsınız..gerçekten erken teşhis olmuş yıllarca beklememişsiniz..allahım yardımcın olsun..

gatada bilmiyorum zaten asker ailesine raporsuz fiyat bizim işlemleri okudum tese/mesa ve ıcsı parası toplam 1950 dolar ilaçlar hariç (raporsuz fiyat) raporla sanırım tamamen ücretsiz ilaçlar hariç.tabi buradaki tedavi olacağımız jinekologun muayenehanesine düzenli gidişlerimiz olmalı ki işlemler daha sağlıklı ve hızlı olsun

deniz sizinki ICSI miydi yoksa ivf miydi?masraf farkı varda. birde az önce yazdığım ücretler gata sitesinden aldığım fiyatlar.

bana şuan da olan işlen aşılama ..ege de iğnelere başladım

öncesinde negatif tüp bebek denemem var ama özelde oldu 5500 tuttu..
ege üni de eğer 2 aşılama tutmazsa raporlu tüp bebeğe geçeceğim için sordum 1000 lira hastaneye ödenen ücret tüp bebek için..ilaç katkı payı hariç..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…