• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tüp bebek yönetmeliği

selam hoşgeldin bende 29 olucam ve aralık ayında bi aksilik olmazsa inşallah ilk tüp bebek tedavimizi yaptıracağız evet yaptığın masrafların haddi hesabı olmuyor o parayı bi araya getirene kadar akla karayı seçiyorsun gel gör ki tek embriyo ile sonuçlandırıyorlar ve yarı yarıya şans bırakıyorlar inşallah bi daha ki denemen güzel sonuçlanır

merhaba canım ya saçma işte ama napalım şimdi denememde 30 birtip 31 e girmiş olacam belki ikiyi koydurturum :))))) ama korku oluyo insanda ya hep aman ne bilim valla canım yapacak bişeyimiz yok inşallah seninde tedavin iyi geçeer olumlu güzel sonuç alırsın bizede haberi verir mutlu edersin. nerde başladın tedaviye canım

bende korkuyorum ama olacakla öleceğe çare yok bende 27 yaşındayım çok tedavi oldum ama tüp bebeği geçen sene olmuştum inşallah şu yasa değişir bende ekim ayı aşılama olmuştum kist oldu doktor korunma hapını bi kullan dedi sonra kullanma dedi tabi adetler hep geçikmeli farlutal kullandım oda o kadar olmadı adet hatta hiç olmadı kistde dönüşmüş olabilir mi bu ay tüp bebek olacaktım korunma hapı ile şimdi bekliyim mi ikinci adetten sonra mı başlıyayım aman kafam çok karışık:2:

çigdem canım moralini bozma hakkında hayırlsıı canım arkadaşım kafanı takıpta moralini bozma sakın

hayırlısı olsun teki verende allah bence hiç vakit kaybetmeden ol derim hayırlara vesile olsun şimdiye kadar nasıl tedaviler oldun

canım neler yapılmadı ki aklına gelebilecek herşey yapıldı hiç sorun bulunamadı sebebsiz dediler beklettiler sonra dr. değiştirdim bir öğrendim ki rahimde şekil bozukluğu var hayal kırıklığı şoklar yaşandı tabii ardından laparoskopi ve histeroskopi yapıldı sonrasında aşılamalar falan derken bu zaman olmuş, halen gebelik oluşmadı en son eşimle karar verdik tüp bebek yaptırmaya. birde biz başka ilde görev yapıyoruz izin problemlerimiz var burdada iyi bir dr. bulabilmek çok zor bunun etkiside çok fazla oldu bu zamana kalmamızın şimdi yaza doğru iznimizi kullanacagız o zaman deneyecegiz bakalım oda kısmet tabii tutacakmı tutmayacakmı bilmiyorum ki hayırlısı artık...

Henüz tüp bebek denememiş biri olarak bu yOlda olan herkesi bu konuda hassas olmaya davet ediyorum.Bazı doktorlar kendi insiyatifiyle 2 embriyo uygulaması yapıyorsa, bunu kendimize yapılmış bir haksızlık olarak değil bizim gibi zor durumda olan birinin yüzünün gülmesi için bir UMUT olarak değerlendirip ""Bu doktor yada merkezleri ifşa etmemenizi rica ediyorum.""Devlet zaten bizim işimizi yeterince zorlaştırmışken, birde biz birbirimizin yoluna taş koymayalım..

Henüz tüp bebek denememiş biri olarak bu yOlda olan herkesi bu konuda hassas olmaya davet ediyorum.Bazı doktorlar kendi insiyatifiyle 2 embriyo uygulaması yapıyorsa, bunu kendimize yapılmış bir haksızlık olarak değil bizim gibi zor durumda olan birinin yüzünün gülmesi için bir UMUT olarak değerlendirip ""Bu doktor yada merkezleri ifşa etmemenizi rica ediyorum.""Devlet zaten bizim işimizi yeterince zorlaştırmışken, birde biz birbirimizin yoluna taş koymayalım..

:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:

:46::46::46::46::46:

Tüp bebek yönteminde anne ve bebek sağlığına yönelik de sıkı tedbirler getirildi. Özellikle prematüre bebek (erken doğum) sayısını arttıran çoğul gebeliklerin önlenmesi anne ve çocuk sağlığını riske eden çoğul gebeliklerin önlenmesi amacıyla ikiz bebekten fazla tüp bebek gelişmemesinin hedeflenmesi istendi. Merkezlerde birden fazla embriyo transfer edilmeyecek. Ancak, 35 yaşa kadar birinci ve ikinci uygulamada tek embriyo, üçüncü ve sonraki uygulamalarda iki embriyo, 35 yaş ve üzerinde tüm uygulamalarda en fazla iki embriyo transfer edilmesine izin verilecek. Bu yasaklara aykırı hareket eden merkezlerin ilk tespitte 3 ay, ikinci tespitte 6 ay yeni başvuru kabulü durdurulacak. Aykırılığın devam etmesi halinde merkezin ruhsatı iptal edilecek

Ayrıca bunuda eklemek istedim.Bizleri düşünmeden değiştirilen kanunlara saygı duymadığımıda kendi adıma belirtiyorum.Lütfen bu riski göze alan doktor ve merkezleri zor durumda bırakacak yorumlar yapmayalım.Kanunlarla istedikleri gibi oynamak yerine, toplumda neden infertilite (kısırlık yazmaktabile zorlanıyorum o bile zoruma gidiyor )artışı olmuş önce bunun araştırmasını yapıp çözüme ulaştırsınlar!İsyanımız olacaksa bu yönde olsun!...
:kkk:

:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:
Tüp bebek yönteminde anne ve bebek sağlığına yönelik de sıkı tedbirler getirildi. Özellikle prematüre bebek (erken doğum) sayısını arttıran çoğul gebeliklerin önlenmesi anne ve çocuk sağlığını riske eden çoğul gebeliklerin önlenmesi amacıyla ikiz bebekten fazla tüp bebek gelişmemesinin hedeflenmesi istendi. Merkezlerde birden fazla embriyo transfer edilmeyecek. Ancak, 35 yaşa kadar birinci ve ikinci uygulamada tek embriyo, üçüncü ve sonraki uygulamalarda iki embriyo, 35 yaş ve üzerinde tüm uygulamalarda en fazla iki embriyo transfer edilmesine izin verilecek. Bu yasaklara aykırı hareket eden merkezlerin ilk tespitte 3 ay, ikinci tespitte 6 ay yeni başvuru kabulü durdurulacak. Aykırılığın devam etmesi halinde merkezin ruhsatı iptal edilecek

Ayrıca bunuda eklemek istedim.Bizleri düşünmeden değiştirilen kanunlara saygı duymadığımıda kendi adıma belirtiyorum.Lütfen bu riski göze alan doktor ve merkezleri zor durumda bırakacak yorumlar yapmayalım.Kanunlarla istedikleri gibi oynamak yerine, toplumda neden infertilite (kısırlık yazmaktabile zorlanıyorum o bile zoruma gidiyor )artışı olmuş önce bunun araştırmasını yapıp çözüme ulaştırsınlar!İsyanımız olacaksa bu yönde olsun!...

merhaba canım ya saçma işte ama napalım şimdi denememde 30 birtip 31 e girmiş olacam belki ikiyi koydurturum :))))) ama korku oluyo insanda ya hep aman ne bilim valla canım yapacak bişeyimiz yok inşallah seninde tedavin iyi geçeer olumlu güzel sonuç alırsın bizede haberi verir mutlu edersin. nerde başladın tedaviye canım

canım bende 29 olucam ve ilk denememi medicana ankarada yaptıracağım Allahın izniyle, inşallah hepimizin çabları boş çıkmaz Allah gönlümüze göre hayırlı zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin bizlere

canım gönülden katılıyorum :81::81::81::81::81:

bu konuda da kesinlikle haklısın canım :46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:

Back
X