Tüp bebek

nare soy

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
8
Puanlar
6
kayseride sosyal medyada baya nam salmış M…T…. İsimli doktora geçen sene tüp bebek yaptırdık Eşimde ağır oligospermi vardı güvenerek gittik hemde çok güvenerek .
Gititğimizde aslında eşime bir tedavi uygular diye gitmiştik ama hemen bunun bir tedavisi yok diyip spermlerini dodurdular ve tüp bebek tedavisine başladı herşey güzel diye düşünüyorduk en azından sperm var umudumuz var diye herkes ilgili göz boyama çok iyi M… hocayı sadece bir kere ilk muanede gördük yumurta toplaya kadar birdaha görmedim bunlar önemli değil doçent sonuçta olabilir dedik 40 tane yımurta toplandı benden eşimden de 3 kere sperm alındı ve donduruldu ilk transferimiz yapıldı beta 18 çıktı sonra hergün kan verdim güzel gidiyordu ve kesyi gördük kalp atışını duymadık düştü
İkinci kez yapalım dedik dondurmuştuk embriyoları Çok kaliteli embriyolar dediler sürekli 2. Transferimde 2 embriyo koymalarını istedim ve kimyasal gebelik yaşadım Sonra dedikerki genetiğe gönderelim genetiğe gönderdik ikiside sağlıksız buraktık artık dinlenmek istedim vücudum süreki ilaç almaktan çok yoruldum en son 2024 aralıkta yaptırmıştık . Bugün yeni bir tüp bebek merkezinde tedaviye başladık öncelikle eşimin sperminin kalitesine baktı ve sağlıksız olduğunu ve DNA sının bozuk olduğunu spermin başının küçük olduğunu ve bu spermle yumurtayı birleştirsek bile sağlıksız olacağınj ve olumlu sonuç alamayacağımızı söyledi ve bunun öncesinde biz eşime 4 ay ilaç kullandık ve o şekilde yine fayda etmemiş spermine sadece vitamin takviyesi almıştı biz ilk tüp bebek yaptırdığımızda hiçbir ilaç kullanmamıştı o şekilde spemini alıp embryo oluşturdular düşünün 4 ay kullanmamıza rağmen fayda etmemiş ilaç M…T… hiç ilaç kullandırmadan spermin kalitesine bakmadan hemen tüp bebek tedavisine başladı ve sağlıksız embriyolar oluşturdu hem maddi hemde manevi çok zorlandık çok yorulduk benim önerim hemen aldanıp tüp bebek tedavisini başlamayın arştırıp öğrenip öyle başlayın biz hemen küçücük bir umuda tutulup başladık hiç aritırmafan çevremizdeki insanların bizim tedavimiz orda yapıldı çok iyi doktor demesine de aldanmayın çünkü bize de çok iyi dediler herkesin hastalığı ve durumu farklı (Rabbim herkese güzel haberler almayı nasip etsin )

DNA hasarı sonucu kaç çıkmıştı eşinizin acaba?

Şu an yeni bşr tedaviye mi başladınız
Evet yeni bir tüp bebek tedavisine başladık ama önce eşim tedavi olucak sperm kalitesi düzelene kadar eşim tedavi görecek ondan sonra yumurta toplama olucak şu an eşim 3 aylık bir tedavide 3 ay sonra kontrole gideceğiz

Varikosel oldu mu eşiniz, bir de morfolojisi kaçtı acaba

Merhaba. Eşiniz nasıl bir ilaç takviye kullanıyor. Biz de aynı durumda sayılırız

Canım bahsettiğin dr kayseride ki ise arkadasımda onun mağduru ben de tüp bebek sürecinden geçtim arkadasım süreci anlattıkca şaşırdım çünkü hem ödedikleri para bizden kat kat fazlaydı hemde tedavi sürecinde yeterli bilgilendirmeleri yapmamaları ilgisizlikleri beni çok şaşırttı. bende reklamlarını çok görmüştüm inan detayları anlatsam şok olursunuz böyle bi merkez bunu yapar mı dersiniz. Maalesef ümit taciri çok bu piyasada . Allah iyi insanlarla karsılaştırsın.

Merhaba M..T diye doktor birtane var oda kayseride eğer o doktordan bahsediyorsanız şunu anlatayım ,

Arkadaşım 2024 de yurt dışından kalkıp M..T doktora gitti. Tüp bebek merkezine kayseriye.

Eşinin hiç spermi kalmamıştı ve vitaminler + varikosel ameliyatı da işe yaramamıştı başka meknda ameliyat olmuştu vs. Öncesinse yurt dışında 3 olumsuz tüp bebek tedavisi de vardı.

M..T 'ye Bu şikayetlerden bahsederken doktor direk, önce bakalım eğer şartlar şurtlar testler genetikler vs. Hepsi normalse yada yapılacak durumdaysa yaparız ancak demiş yoksa biz size tüp bebek yapamayız boşa ne paranız ne vaktınız gitsin.. neyse bi şekilde tuttu ve ikizleri dünyaya getirdi şükür.

Herkesin durumu çok farklı, aynı hastalık olsa bile bünye başka.. sizinde olcaktır ben inanıyorum ya herkesin vakti kaderi çok başka.. vardır herşeyde bir hayır

Evet öyle maalesef çok menmun olan kadar olmayanda çok

Herkesin durumu farklı tabiki de ben eski sekreteriyle görüşmüştüm çok iyi olduğunu söyledi birde eşimin arkadaşının tanıdığıda çok memnundu ve hala ona gitmemiz için ısrar etti gerçekten herkesin durumu farklı tabiki ama doçent olan bir doktor çözüm odaklı gelmedi net konuşmadı çok naif bir insan kötü de konuşmak istemiyorum ama bizim vaktimizi ve maddi çok zorladı onu yapalım bunu yapalım şu testi de yaptırın mesela şimdiki doktorum donmuş embrioyu genetiğe gönderip tekrar dondurmak çok sağlıksız dedi şimdiki doktorum çözüm odaklı ilerliyor mesela ilk bebeğimin kalp atışını duyamadık ondan sonra rahmime çizik attılar gün verip şimdiki doktorum rahim filmi çekmeden nasıl direk çizik atabiliyor diye şaşırdı çok üzüldüm hem kendim yıprandım hemde maddi olarak yıprandık bu işlemler çok pahlı işlemler rahime çiziği tutunma için atıyorlaemıl benim tutunma ile ilgili bir sorunum yoktu tutunuyor ama büyümüyordu
Yapacak birşey yok geç olsun güç olmasın rabbimin. Vardır bir bildiği diyorum

Yani evet bazı şeyler gereksiz yapılmış demek ki üzüldüm ama herşey yoluna girecektir çünkü herkesin vakti de farklı ben daha başlamadım tedaviye inan gözüme uyku girmiyo böylemi olcak şöylemi olcak, acaba nasıl ilerlicek , ay parayı nasıl yetiştircez nasıl bir araya getiririz.. dönüp duruyo kafamda sürekli sar başa sonra bi ağlama geliyo kendimi tedavi sürecinde düşünemiyorum

Maddi manevi zor belli hissediyorum sizlerle kızlar allah hepimizin yardımcısı olsun

sakin olun stres olumca kendi sağlığınız da yok oluyor ben bu süreçte birde psikojik hasta oluyorım kalbim sıkışıyordu doktora gittim hiç niriey yok başım dönüyordu sürekli doktora gittim jiçbirşey yok iu an miğdemde sorun var bununda stres ve sıkıntıdan olduğunu düşünüyorum

`