sakin olun stres olumca kendi sağlığınız da yok oluyor ben bu süreçte birde psikojik hasta oluyorım kalbim sıkışıyordu doktora gittim hiç birşey yok başım dönüyordu sürekli doktora gittim hiçbirsey yok şu an miğdemde sorun var bununda stres ve sıkıntıdan olduğunu düşünüyorumYani evet bazı şeyler gereksiz yapılmış demek ki üzüldüm ama herşey yoluna girecektir çünkü herkesin vakti de farklıben daha başlamadım tedaviye inan gözüme uyku girmiyo böylemi olcak şöylemi olcak, acaba nasıl ilerlicek , ay parayı nasıl yetiştircez nasıl bir araya getiririz.. dönüp duruyo kafamda sürekli sar başa sonra bi ağlama geliyo kendimi tedavi sürecinde düşünemiyorum
Maddi manevi zor belli hissediyorum sizlerle kızlar allah hepimizin yardımcısı olsun
Stressten hepsi walla sende sakın olmaya calış meditasyon yapmak lazımsakin olun stres olumca kendi sağlığınız da yok oluyor ben bu süreçte birde psikojik hasta oluyorım kalbim sıkışıyordu doktora gittim hiç birşey yok başım dönüyordu sürekli doktora gittim hiçbirsey yok şu an miğdemde sorun var bununda stres ve sıkıntıdan olduğunu düşünüyorum
Anladım inşallah yakın zamanda kavuşursunuz bebeğinizeEvet biliyorum ilk tüp bebek tedavimde bende kullandım şu an doktor bunları yazdı ve azospermide bile işe yardığını sonuç aldığını söyledi
Amin inşallah Rabbim isteyen herkesin kucağını doldursunAnladım inşallah yakın zamanda kavuşursunuz bebeğinize
Tedavide ne yapıyorlqr acaba takviye falab mı önerdilerHayır varikosel yok %0 maalesef sperm var ama normal bir sperm değil toplu iğne başlı
Öncelikle geçmiş olsun aynı doktorda tedavi olmuşuz muhtemelende karşılaşmışızdır 18 Aralık transfer günüm benim eşimde azospermdi sizi o kadar iyi anlıyorumki bizde ilk aralık 2024 de taze emriyo transferim oldu ve negatif aldım 2. Tedavinde hemşire ilki prosudürdü zaten dedi yani ne demek prosudu çektin acı dünya para prosudurmü diyemedik şaşkın şaşkın baktık ikinci transfer oldum çok şükür pozitif aldım arkadaşımızında dedi gibi hepsi ticaret bizlerin bilinçli olmamız gerekiyorkayseride sosyal medyada baya nam salmış M…T…. İsimli doktora geçen sene tüp bebek yaptırdık Eşimde ağır oligospermi vardı güvenerek gittik hemde çok güvenerek .
Gititğimizde aslında eşime bir tedavi uygular diye gitmiştik ama hemen bunun bir tedavisi yok diyip spermlerini dodurdular ve tüp bebek tedavisine başladı herşey güzel diye düşünüyorduk en azından sperm var umudumuz var diye herkes ilgili göz boyama çok iyi M… hocayı sadece bir kere ilk muanede gördük yumurta toplaya kadar birdaha görmedim bunlar önemli değil doçent sonuçta olabilir dedik 40 tane yımurta toplandı benden eşimden de 3 kere sperm alındı ve donduruldu ilk transferimiz yapıldı beta 18 çıktı sonra hergün kan verdim güzel gidiyordu ve kesyi gördük kalp atışını duymadık düştü
İkinci kez yapalım dedik dondurmuştuk embriyoları Çok kaliteli embriyolar dediler sürekli 2. Transferimde 2 embriyo koymalarını istedim ve kimyasal gebelik yaşadım Sonra dedikerki genetiğe gönderelim genetiğe gönderdik ikiside sağlıksız buraktık artık dinlenmek istedim vücudum süreki ilaç almaktan çok yoruldum en son 2024 aralıkta yaptırmıştık . Bugün yeni bir tüp bebek merkezinde tedaviye başladık öncelikle eşimin sperminin kalitesine baktı ve sağlıksız olduğunu ve DNA sının bozuk olduğunu spermin başının küçük olduğunu ve bu spermle yumurtayı birleştirsek bile sağlıksız olacağınj ve olumlu sonuç alamayacağımızı söyledi ve bunun öncesinde biz eşime 4 ay ilaç kullandık ve o şekilde yine fayda etmemiş spermine sadece vitamin takviyesi almıştı biz ilk tüp bebek yaptırdığımızda hiçbir ilaç kullanmamıştı o şekilde spemini alıp embryo oluşturdular düşünün 4 ay kullanmamıza rağmen fayda etmemiş ilaç M…T… hiç ilaç kullandırmadan spermin kalitesine bakmadan hemen tüp bebek tedavisine başladı ve sağlıksız embriyolar oluşturdu hem maddi hemde manevi çok zorlandık çok yorulduk benim önerim hemen aldanıp tüp bebek tedavisini başlamayın arştırıp öğrenip öyle başlayın biz hemen küçücük bir umuda tutulup başladık hiç aritırmafan çevremizdeki insanların bizim tedavimiz orda yapıldı çok iyi doktor demesine de aldanmayın çünkü bize de çok iyi dediler herkesin hastalığı ve durumu farklı (Rabbim herkese güzel haberler almayı nasip etsin )
Evet şu an eşim takviye kullanıyor 3 ayın sonunda tekrar sperm testi vericezTedavide ne yapıyorlqr acaba takviye falab mı önerdiler
Rabbim kucağınıza almayı nasip etsin sağlıklaÖncelikle geçmiş olsun aynı doktorda tedavi olmuşuz muhtemelende karşılaşmışızdır 18 Aralık transfer günüm benim eşimde azospermdi sizi o kadar iyi anlıyorumki bizde ilk aralık 2024 de taze emriyo transferim oldu ve negatif aldım 2. Tedavinde hemşire ilki prosudürdü zaten dedi yani ne demek prosudu çektin acı dünya para prosudurmü diyemedik şaşkın şaşkın baktık ikinci transfer oldum çok şükür pozitif aldım arkadaşımızında dedi gibi hepsi ticaret bizlerin bilinçli olmamız gerekiyor
AminnnnnnnRabbim kucağınıza almayı nasip etsin sağlıkla
Hangi takviye acabaEvet şu an eşim takviye kullanıyor 3 ayın sonunda tekrar sperm testi vericez
Ben kullanmadım suan 14.haftadayım perinatoloji uzmanı coraspirin içelim dedi yeni başladımArkadaşlar transfer sonrası oskapar ve cor aspirin kullanmayan varmı aranızda