Tüp bebek

Embriyonun 5. gün aşamasına getirilebilmesi başarıyı arttırdı

Bu karar alındığında, tek embriyo transferini yaklaşık 10 yıldır uygulamakta olan bazı ülkelerde başarı oranlarının düşmediğini biliyor, bizde de aynı durumun yaşanacağını düşünüyorduk. Nitekim beklediğimiz gibi üç embriyo transferi yerine tek embriyo transferinin tüp bebek tedavisinde başarı oranını düşürmediğini gözlemledik. Bu başarının elde edilmesini sağlayan en önemli neden embriyonun laboratuvar ortamında “5. gün-blastokist” aşamasına getirilebilmesidir. Embriyonun rahimde tutunma yeteneğinin daha yüksek olduğu bu aşama tek embriyo transferi ile tüp bebek tedavisinin olumlu sonuçlanmasını sağlamaktadır.
ayy oylemi dion cnm okudugum bazibyerlerdede bole yazioo ins olur benim iki yerlestirildi :)

Bant mı ne bantı :o hiç duymadım onu ben. Canım aynen,haber vermezmiyim hiç.mutlaka canlı yayın bîliyosun :D

Bant mı ne bantı :o hiç duymadım onu ben. Canım aynen,haber vermezmiyim hiç.mutlaka canlı yayın bîliyosun :D
ewet cnm bende ilk kullaniom diz ustunden her iki bacagima vuruldu iki gunde bi deiscek tutunmasina yardimci oluomus estrofem le burlikte rahiminkalinlastirip tutunmasini sagliyomus

günaydın kızlar inşallah bebişleriniz sıkı sıkı tutunur size benimde dün yumurta toplama günümde ama sizinkiler gibi kolay geçmedi narkoz verdiler ilk narkozda bayılmadım ikinci defa verdiler narkozu ve ağlayarak bayıldım çok yumurtam vardı normalde 15 20dk sürüyor benimki 45 dakika sürdü ve ağlayarak ayıldım vede çok ağrım oldu ve transferim 1 ay ertelendi hem e2 yüksek çıktı hemde fazla kanamam oldu ve 20 yumurtadan 8 döllendi

Bilmem,hiç duymamıştım.her yiğidin bi yoğurt yiyişi var demek.dr larında tarzlatı farklı farklı.olsun da hayırlısıyla.gerisi mühim değil:D

günaydın kızlar inşallah bebişleriniz sıkı sıkı tutunur size benimde dün yumurta toplama günümde ama sizinkiler gibi kolay geçmedi narkoz verdiler ilk narkozda bayılmadım ikinci defa verdiler narkozu ve ağlayarak bayıldım çok yumurtam vardı normalde 15 20dk sürüyor benimki 45 dakika sürdü ve ağlayarak ayıldım vede çok ağrım oldu ve transferim 1 ay ertelendi hem e2 yüksek çıktı hemde fazla kanamam oldu ve 20 yumurtadan 8 döllendi
ayy canım brnim yaaa,ne diyosunn...çok geçmişler olsun,ahh ahhh anneannem derdi ki rahmetli analık köpekliktir.her türlü cefaya rağmen it gibi çekersin derdi.çok haklı,erkekler şunun kaçta kaçına katlanırlardı ki? bu yüzden analık şereflerin en şereflisi.. canım benim,büyük geçmiş olsun.sonrasında bi daha sıkıntı yaşamazsın inşallah..embriyoları naptılar dondurdularda mı 1 ay sonra transfer etcekler?

ayy canım brnim yaaa,ne diyosunn...çok geçmişler olsun,ahh ahhh anneannem derdi ki rahmetli analık köpekliktir.her türlü cefaya rağmen it gibi çekersin derdi.çok haklı,erkekler şunun kaçta kaçına katlanırlardı ki? bu yüzden analık şereflerin en şereflisi.. canım benim,büyük geçmiş olsun.sonrasında bi daha sıkıntı yaşamazsın inşallah..embriyoları naptılar dondurdularda mı 1 ay sonra transfer etcekler?
saol canım annanen doğru demiş herşeyi kadınlar çekiyor zaten sorun eşimde bende sorun yok eşim elini kolunu sallaya sallaya gelip çıkıyor sinirden patlıyorum bende acısını çıkarıyorum baba olacaksın diye kaynanamda hemen atlıyor anne olmak kolay değil filan en son dedim sen niye kolay oldun o zaman sen o zaman gerçek anne değilsin ama ben ağladığımda ağrıdan eşimde çok ağladı :( Evet embriyolarımı 2 gün sonra donduracaz dediler ya yarın yada pazartesi dondururlar

Merhaba Arkadaşlar,
ben de tüp bebek tedavisine hazırlananlardanım. Tecrübelerinizi aktarmanız çok faydalı ve ben de aranıza katılmak istedim. Adetin 2. günü yani 18 aralık gibi inşallah tedaviye başlayacağız. Bu süreçte tavsiyeniz olursa beklerim:)
İnşallah herkesin gönlüne göre olur ve yüzümüz güler.

Canım oncelikle gecmis olsun ve hayırlısı olsun çoğu insanda opu işlemi sancılı geçiyor rahat ol benimde ayılma dehşet sancılı olmuştu iki tane ağır ağrı kesici vermişlerdi banamisin dememiş ti hastaneyi inletmistim

canim.gecmis plsun bu 3. denemem ve ucundede senin cektiginin aynisi cektim bende cok zor esimde agliodu benle bende 21 toplandi hrpsini unutcaz ins :)

saol canım annanen doğru demiş herşeyi kadınlar çekiyor zaten sorun eşimde bende sorun yok eşim elini kolunu sallaya sallaya gelip çıkıyor sinirden patlıyorum bende acısını çıkarıyorum baba olacaksın diye kaynanamda hemen atlıyor anne olmak kolay değil filan en son dedim sen niye kolay oldun o zaman sen o zaman gerçek anne değilsin ama ben ağladığımda ağrıdan eşimde çok ağladı :KK43: Evet embriyolarımı 2 gün sonra donduracaz dediler ya yarın yada pazartesi dondururlar
Ah be canım yaaa.... hariçten gazel okumak ne kolay,kaynana dedğil mi işte,kendi kızı olsa böyle konuşurmuydu acaba:KK34:kusur erkekte de olsa işin gene zevkli kısmı erkeğin :mad: orda bile keyifleri yerinde.bizde de benim her hangi bi sorunum yok.eşimden kaynaklı.gerçi anlayışlı ve kıymetini bilen koca versin Allah,yoksa kusur kimde önemli değil.bizde de olabilirdi.ama bu durumda da eşden yada etraftan olayı küçümseyerek bakanlar oldumu deliriyorum:KK12: bizde kaynanamlara transferden sonra söyledik,hiç ne masrafını soruyolar ne de bi geçmiş olsun.sanki bilmiyolar oğullarının durumunu da yorganın altında hamile kalmış gibi hee,gozün ayduun diyolar:63::63::63:

Merhaba Arkadaşlar,
ben de tüp bebek tedavisine hazırlananlardanım. Tecrübelerinizi aktarmanız çok faydalı ve ben de aranıza katılmak istedim. Adetin 2. günü yani 18 aralık gibi inşallah tedaviye başlayacağız. Bu süreçte tavsiyeniz olursa beklerim:)
hayirli.olsun tedawin cnm rabbim gonlune gore versin ins :)

Ah be canım yaaa.... hariçten gazel okumak ne kolay,kaynana dedğil mi işte,kendi kızı olsa böyle konuşurmuydu acaba:KK34:kusur erkekte de olsa işin gene zevkli kısmı erkeğin :mad: orda bile keyifleri yerinde.bizde de benim her hangi bi sorunum yok.eşimden kaynaklı.gerçi anlayışlı ve kıymetini bilen koca versin Allah,yoksa kusur kimde önemli değil.bizde de olabilirdi.ama bu durumda da eşden yada etraftan olayı küçümseyerek bakanlar oldumu deliriyorum:KK12: bizde kaynanamlara transferden sonra söyledik,hiç ne masrafını soruyolar ne de bi geçmiş olsun.sanki bilmiyolar oğullarının durumunu da yorganın altında hamile kalmış gibi hee,gozün ayduun diyolar:63::63::63:
of of oyle oluyolar zati :-| bosver cnm onlar olmasada olur hih ;-)

canim.gecmis plsun bu 3. denemem ve ucundede senin cektiginin aynisi cektim bende cok zor esimde agliodu benle bende 21 toplandi hrpsini unutcaz ins :)
Cok saol canim ya cok yumurta toplandigi icin agri oluyormus doktorum oyle dedi 20 tane igne batiriyorlar nasil acimasin :-(

Esim benden stresli cok mahcup oluyor bana karsi tjm suc benjm diyor onada üzülüyorum etrafdan bisey diyen yok yakin cevrem biliyor kimse bisey demiyor zaten kimseye demeyide düşünmüyorum bizde masrafi kayinpederim karşılıyor herseyi o ödüyor batuma giderken yol.masrafimizi bile karsila o yönden iyiyim ama kaynanamin arasira laf sokmasi olmasa cok iyi olurdu sorun oglunda ama bana diyo anne olmak kolay degil

Merhaba Arkadaşlar,
tedavin hayirli olsun canim süreç zor ama mecbur sonu guzel olsunda surec onemli degil ama sana tavsiyem kimseye bisey soyleme iyi bisey soylerseler bile stres yapıyorsun stres sakin yapma ben cok yaptim diye narkoz bile etki etmedi ban normalin 3 kati dozla bayildim ona gore hic birseyi takma kafana

Esim benden stresli cok mahcup oluyor bana karsi tjm suc benjm diyor onada üzülüyorum etrafdan bisey diyen yok yakin cevrem biliyor kimse bisey demiyor zaten kimseye demeyide düşünmüyorum bizde masrafi kayinpederim karşılıyor herseyi o ödüyor batuma giderken yol.masrafimizi bile karsila o yönden iyiyim ama kaynanamin arasira laf sokmasi olmasa cok iyi olurdu sorun oglunda ama bana diyo anne olmak kolay degil
ohh saolsun o baba yardim etmis size biz uc keredir yapioz bi kuruslani gormedim bu sonda agzimizla istedik yok dedi var oldugu halde amannn cok sukurr ailem yardim edioo saolsunlarr :)

Back
X