TUP BEBEK..

Gulgonca86

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2014
1.824
1.251
83
39
Merhaba kizlar,ben 2014 ocak ayinda tup bebek yaptirdim,hamile kaldim kimyasal gebelik oldu,degerim katlanmadi dusuk yaptim,2 ay sonra donmuslarla tekrar denedim 3 embriyoyu bir tupe koymuslar ikisini koydurucaktim diger 1 taneside cozulunce oluyorlar o yuzden 3 de koydurdum,3 de tuttu,sevineyimmi uzuleyimmi bilemedim,3 ay ucuz tasidim,5 doktor gezdim kalp sorunum oldu birini sonlandirma karari aldik aglaya aglaya,ikizlerle devam ettim 6.ayima girdigimde sabah suyum sizmisti 4 gece hastanede kaldim sabah dogum yaptim diger meleklerimide kaybettim..
Allahin bir cezasimiydi bilmiyorum 5 ay gecti hala aci icindeyim..

Martta tekrar deniycem nasibse donmuslarla yine 3 taneyi bir tupe koymuslar,esim 1 taneden fazla istemiyor,diger ikisi cozlunce donmiycak bir daha,baskada sansim yok.sizce 1 mi yoksa 2 mi koydurayim,esimi nasil ikna edicem yardim edin lutfen..

Not:10 embriyo olusmustu bana sormadan kafalarina gore 4 3 3 diye dondurmuslar tek tupe.
İlkinde 2 kullandim 2 cop oldu

İkincide 3 koydum 3 de tuttu 3.de kaybettim dogumda.

Ucuncude yine 3 embriyom var..
Esim 2 cocugun bakimi zor oldugundan birde tekrar rediksiyon yani sonlandirma islemi olur diye korktugundan bu vebalin altina girmekten cekiniyor ve uzuluyor,eger tek koyupta duserse tekrar tedaviyi bastan alirim diyor.

Son düzenleme:
Bence 2 dene. Bir yakınım 5 vermişti hepsi çok kaliteli imiş. Ve risk olmasın diye 3 koydular 2 tuttu. Sağlıkla aldılar kucaklarına. Bir başka yakınımada 2 koydular tek tuttu. Bence sende 2 dene. Yada doktorlara danışıp en doğru kararı onlarla konuşarak al. Kayıpların için ise ne desem bilemedim, inşallah hayırlı şekilde anne olup kucağına alırsın yavrunu. Başınız sağolsun.

Sagol canim,bende iki istiyorum esim hayir diyor,agliyorum uzuluyorum nuh diyo peygamber demiyor adam.

Ah canım ne zor Zamanlar.. Şimdi bır umut daha var 2 dene bence .. Rabbım acılarını unuttursun ınş saglıklı bır bebek nasıp etsın

Canım eşin niye tek diyor onu anlamadım.tek çocuk istiyor diye mi yoksa iki olunca sağlık problemin çıkar diye mi doğuma kadar yani

Ben hiç risk almaz iki denerdim.bir denerken ya o da tutmazsa.o zaman tüm embriyolar bitmiş oluyor.bi de allah ne yazdıysa o olur,bol bol dua et ve iki dene.

Canım eşin niye tek diyor onu anlamadım.tek çocuk istiyor diye mi yoksa iki olunca sağlık problemin çıkar diye mi doğuma kadar yani

İkiz de zor diyor,erken dogum kacinilmaz..
İkisi zor gelisiyo,Allah korusun birinin kalbi dursa alamiyorlar olu bebek yasayan bebegi etkiliyor onuda kaybedebiliyorsun,birde ikiz bebegin bakimi da zor ben tekim yardimci olucak kimsede yok.herseyi dusunuyor.

Sagolun kizlar bende iki cok istiyorum koydurmayi,esim insaAllah ikna olur:(

İkisi zor gelisiyo,Allah korusun birinin kalbi dursa alamiyorlar olu bebek yasayan bebegi etkiliyor onuda kaybedebiliyorsun,birde ikiz bebegin bakimi da zor ben tekim yardimci olucak kimsede yok.herseyi dusunuyor.
Anladım canım,o da kendi çapında haklı sağlık açısından diyormuş ama ya o tek te tutmazsa,o yüzden ben olsam hiç risk almaz iki tercih ederdim.bakıma gelince ilk yıl zorlanırsın ama sonrasında tek büyütmekten daha kolay olur iki büyütmek.

Keşke ikiz olsa ne guzel olur bana 2 tane transfer etmişlerdi biri tutmuştu hala uzuluruz esimle tutmayan icin

bak benim bahsettiğim ikizler tam 36 hafta başında doğdular. gelişimleri iyiydi, 2650- 2750 civarıydı. tabi anneleri her şeyi iki bebek için yerdi. tek sıkıntı bir hafta daha dursalardı olmayacaktı ama ciğer sorunu oldu ve 1 hafta küvezde kalıp gayet sağlıklı taburcu oldular. şuan kocamanlar zaten. tek gebelik gibi elbette olmayacak,istirahat edeceksin, tüp bebek olduğu için ekstra özenli olacaksın.sıkıntılı ikiz gebeliklere de tanık oldum. her şeyden önce hayırlısını dile. hayırlı bir şekilde evlat sahibi olursun inşallah. doktorunla görüş,onların önerilerini de dinle.

bak benim bahsettiğim ikizler tam 36 hafta başında doğdular. gelişimleri iyiydi, 2650- 2750 civarıydı. tabi anneleri her şeyi iki bebek için yerdi. tek sıkıntı bir hafta daha dursalardı olmayacaktı ama ciğer sorunu oldu ve 1 hafta küvezde kalıp gayet sağlıklı taburcu oldular. şuan kocamanlar zaten. tek gebelik gibi elbette olmayacak,istirahat edeceksin, tüp bebek olduğu için ekstra özenli olacaksın.sıkıntılı ikiz gebeliklere de tanık oldum. her şeyden önce hayırlısını dile. hayırlı bir şekilde evlat sahibi olursun inşallah. doktorunla görüş,onların önerilerini de dinle.

Sagolasin canim amin insaAllah..

Cogul gebelikler risklidir hele tup bebekte. Yakinim 5.5 aylik tup bebek ikizlerini kaybetti su sizmasindan dolayi. Dusun 2 tane koydursan onlarin bile catlayip 4e bolunme riski var. Bence 1 tane dene. Hersey rabbimden o 2 tane vercekse o catlar yine 2 tane olur.

Cogul gebelikler risklidir hele tup bebekte. Yakinim 5.5 aylik tup bebek ikizlerini kaybetti su sizmasindan dolayi. Dusun 2 tane koydursan onlarin bile catlayip 4e bolunme riski var. Bence 1 tane dene. Hersey rabbimden o 2 tane vercekse o catlar yine 2 tane olur.
Aynen cnm bende 6ayima gitmistim su sizdi ve kaybettim normal dogumla,nedeni neymis acaba yakinin?

Aynen cnm bende 6ayima gitmistim su sizdi ve kaybettim normal dogumla,nedeni neymis acaba yakinin?

Canim bebegin birinin plasentasi rahim duvarindan sokulmeye baslamis ve icerdeki kanama keseyi patlatmis. Simdi bir daha deneyecek asla 2 tane koydurtmam diyor. Biz yurtdisindayiz ve burda en fazla 2 tane koyuyolar ondada bir suru kagit imzalatiyorlar riskli gebelik olur biz sorumluluk kabul etmiyoruz diye. Yinede karar senin canim rabbim insallah tup bebege kalmadan saglikli bir evlat nasip etsin

Canim bebegin birinin plasentasi rahim duvarindan sokulmeye baslamis ve icerdeki kanama keseyi patlatmis. Simdi bir daha deneyecek asla 2 tane koydurtmam diyor. Biz yurtdisindayiz ve burda en fazla 2 tane koyuyolar ondada bir suru kagit imzalatiyorlar riskli gebelik olur biz sorumluluk kabul etmiyoruz diye. Yinede karar senin canim rabbim insallah tup bebege kalmadan saglikli bir evlat nasip etsin

Amin cnm,bende 1 tane istiyorum ucuz cok zordu ilk 3 ay hastaneden cikmiyordum,diger iki embriyoyu koydurmazsam bozulup olucekler onun icin kiyamiyorum.

Merhaba arkadaşlar.
Sizden bilgi almak istedim. Ben regl tarihimin 4.günü menogon 75 lik iğneden olmaya başladım ve 8 gün oldum. Doktor kontroline gittim ve ertesi gün çatlatma iğnesini oldum, sonrasında 1 gün geçti ve aşılama yapıldı. Bugün aşılama sonrası 7.günüm. düne kadar sol kasığımda sanki adet olcakmışım gibi ağrılar oluyor, ara ara ve geçiyordu. Sürekli gaz sorunum devam ediyor, şişkinlik hat safhada, göğüslerim çok şişti özellikle uçları elleyince acıyor. Ama bugün şuana kadar kasığımda ağrı yok. Tutmuşmudur sizce? Çok kötü durumdayım uykularım kaçıyor tutacak mı diye... Lütfen yardımcı olun.Teşekkürler.

Back
X