Arkadaşlar CGH yöntemi pgd den daha pahalı bir yöntem değil. Üstelik bildiğim kadarıyla Maya da bunu kendi içinde değil dışarıdan biryere yaptırıyor. Bunu yapan genetikçilerden biri de uludağ ünv. de genetikçilerden bir hoca adı da Tahsin Yakut çok başarılı olduğunu adını yurt dışında ingilizce yazılan dökümanlardan da anlayabilirsiniz. Bir çok merkez bunu uyguluyor. Üstelik bizim durumumuzdakilere pgd den daha fazla şey vaad ediyor bence. Bazı arkadaşlar riskli olduğunu yazmış ama pgd de embriyonun zarı delinerek bir hücre alınıp incelenmiyor mu?
Ben 3 kez düşük yaşadım hepsine kendiliğinden hamile kaldım. 8- 9 haftalık kaybettim. 3 kürtaj, histeroskopi ve laparoskopi, 2 aşılama, 3 başarısız tüp bebek denemesi. Tüm tahliller (kan pıhtılaşması, şeker Faktör 5, kromozom analizi ) hepsi normal. Tıbbın henüz açıklayamadığı bir noktada bekliyorum. Doktorum bana CGH yöntemini önerdi ona çok güveniyorum. Benim durumumdaki hastalara umut olabileceğini söyledi. Sonuçta tüm embriyolar sağlıksız çıkarsa çocuklar durun yada yumurta donasyonuna gidin diyebilirim dedi. Bu beni çok üzüyor

Hayırlısı inş. hepimiz için.