Tüp Bebekte CGH Yöntemi

Profilinizden Bursa da olduğunuzu gördüm. Doktorunuzun kim olduğunu öğrenebilir miyim acaba? Ben de Bursadayım da

Doktorum Prf.Dr.Osman Develioğlu. Bursa ART'de FSM bulvarında belki biliyorsunuzdur. Çok tavsiye edeceğim bir bilim insanı herşeyden önce. Zaten tanıyınca farkı anlayacaksınız. Dilerseniz iletişim numaralarını verebilirim.

Doktorum Prf.Dr.Osman Develioğlu. Bursa ART'de FSM bulvarında belki biliyorsunuzdur. Çok tavsiye edeceğim bir bilim insanı herşeyden önce. Zaten tanıyınca farkı anlayacaksınız. Dilerseniz iletişim numaralarını verebilirim.

Teşekkür ederim ben de Osman Hocanın hastasıyım. Kendisine ben de çok güveniyorum ancak tarzından dolayı biraz çekiniyorum, boş yere ümit vermiyor hiç, farkındayım ama benim de biraz yüreklendirilmeye ihtiyacım var. Yine de 2. denemem için yine kendisine gideceğim Ocak ayında başlıyoruz 2. için iğnelere. Kısmetse bu hafta da histereskopi yapılacak. Umarım bu sefer yüzüm güler. Size de çok geçmiş olsun, Allah yardımcınız olsun.

Teşekkür ederim ben de Osman Hocanın hastasıyım. Kendisine ben de çok güveniyorum ancak tarzından dolayı biraz çekiniyorum, boş yere ümit vermiyor hiç, farkındayım ama benim de biraz yüreklendirilmeye ihtiyacım var. Yine de 2. denemem için yine kendisine gideceğim Ocak ayında başlıyoruz 2. için iğnelere. Kısmetse bu hafta da histereskopi yapılacak. Umarım bu sefer yüzüm güler. Size de çok geçmiş olsun, Allah yardımcınız olsun.

Bana da önümüzdeki hafta yapacak histeroskopiyi. Gerçi daha önce bana kendi 2 kez olmak üzere toplam 3 kez histeroskopi yapıldı. ama dediğim gibi bakış açısına güveniyorum. Boşyere ümit vermemesi bence daha iyi. İnanın çok daha acımasızları gördüm ben. Sizin tüp bebekteki sorununuz neydi acaba? Bence içiniz çok rahat etsin bulunduğumuz şehirdeki en iyi doktora sahibiz. Aklımızda hiçbir soru kalmamalı. Allah sizin de benimde tüm isteyenlerinde yardımcısı olsun inşallah. Neler yaşadığınızı çok iyi anlıyorum.Bize CGH yöntemi denenecek o yüzden önümüzdeki ay tedavi başlayacak ama dondurulmuşlarla bir sonraki ay transfer yapılacak. İnşallah embriyolar sağlıklı olur da şansım yüksek olur. Size de geçmiş olsun arkadaşım.

Son düzenleme:
Bana da önümüzdeki hafta yapacak histeroskopiyi. Gerçi daha önce bana kendi 2 kez olmak üzere toplam 3 kez histeroskopi yapıldı. ama dediğim gibi bakış açısına güveniyorum. Boşyere ümit vermemesi bence daha iyi. İnanın çok daha acımasızları gördüm ben. Sizin tüp bebekteki sorununuz neydi acaba? Bence içiniz çok rahat etsin bulunduğumuz şehirdeki en iyi doktora sahibiz. Aklımızda hiçbir soru kalmamalı. Allah sizin de benimde tüm isteyenlerinde yardımcısı olsun inşallah. Neler yaşadığınızı çok iyi anlıyorum.Bize CGH yöntemi denenecek o yüzden önümüzdeki ay tedavi başlayacak ama dondurulmuşlarla bir sonraki ay transfer yapılacak. İnşallah embriyolar sağlıklı olur da şansım yüksek olur. Size de geçmiş olsun arkadaşım.

Benim yumurtalık rezervim azalmış, tedaviye başlarken yumurta bulamayabiliriz demişti Osman Hoca ama beklediğiizden iyi cevap aldık. Tedaviden önce bana da donasyon gerekebilir demişti, sonradan yumurtan gelişiyor 10 kere bile deneriz dedi. Tabi hassas bir dönemde olduğum için olumsuza yoruyorum sözlerini. Dediğim gibi doktorumdan çok eminim ama biraz da yüreklendirse..

Tüp Bebek Tedavisine Alternatif CGH Yöntemi | Sağlık Rehberibu adreste kısa bir bilgi ve CGH yöntemi uygulayan merkezler linki var. gördüğüm kadarıyla istanbulda iki yer bu yöntemi uyguluyor.

Daha önce başarısız tüp bebek denemeleriniz olduysa bu yöntemi kullanın derim. Ben de henüz yaptırmadım ama önümüzdeki ay kesinlikle bu yöntemi deneyeceğim. Ankarada zaten tek bir merkez var bunu yapan. Orda yaptırcam. Bol şanslar

biz de Mayada CGH yaptırdık embriyolara.sonucu bekliyoruz.gelmedi henüz.

merhaba mona, biz de maya da bu cgh yöntemini konuştuk ama, henüz ilk tüp bebek denememiz o yüzden bu yönteme kara vermedik. biz de morfoloji problemi var. dna hasar oranına da baktırdık. sizin probleminiz ne? ayrıca nasıl bir tedavi sürecinden geçtin. bide ben de bu ay tüp bebek tedavisine başlıyorum nasıl geliştiğini de özetlersen sevinirim. maya da ortam nasıl? çok olumsuz yorum yazılmış, ben o yüzden vazgeçtim ordan.

bahar,öncelikle şunu söyleyeyim.maya benim tedavi gördüğüm 3. merkez.diğerleriyle kıyaslarsam (diğerleri memorial ve antalya) en sıcak yer maya bence.3. denememi mayada yaptım.negatifti.ama yaklaşımları gayet iyi bence.doktorlar ve hemşireler her soruma sıcaklıkla cevap verdiler.olumsuz sonuç alınca merkezi karalamak doğru değil bence.
bizim sorun da morfollojimizin %0larda olması.her merkez bunu dedi hep.süreç normal tüp bebek süreci.3. denememle 4. denemem aynı süreçti sadece transfer o ay değil 1-2 ay sonra olacak .adetimin 2. günü muayene oldum.aynı gün göbekten yumurta geliştirici iğneye başladık.yumurta toplamaya kadar 5-6 kere doktor ultrasonla muayene etti.çatlatma iğnesini vurulduktan 2 gün sonra da yumoşlar toplandı.15 yumurtanın 2 si döllendi.kaliteleri çok iyiymiş. iyi olmasaydı hemen tarnsfer yapılacaktı.geişimleri çok iyi olunca osman hoca "cgh olsun" dedi.şu an beklemedeyiz.ben transferden önce histeroskopi olmak istiyorum.3 denemede de "embriyo kalitesi iyi" dendi ama tutmadı."acaba rahimde mi sorun var" diye düşünüyorum ve transferden önce histeroskopi yaptıracağım önce.tekrar bir olıumsuzluğa meydan vermek istemiyorum.bilmem yardımcı olabildim mi?
sen nerede yaptıracaksın tedavini.ben memnunum mayadan.karar senin.

Son düzenleme:
teşekkür ederim detaylı anlattığın için. benim ilk denemem bu ay düşünüyorduk ama bi sorun çıktı tedaviye başlayacağım dönemde doktorum yurt dışına çıkacak eşimde bir ay dinlenmemi istiyor. klomen li iptal aşılama 2 iğneli aşılama bir ay da doğum kontrol hapı derken 4 aydır hormon alıyorum vücut helak oldu .bide doğum kontrol hapı varis yaptı bacaklarım çok kötü oldu.
senin için de hayırlısı olsun inşallah bu sefer yüzünüz güler. ara sıra gelişmeleri yaz. cgh için 2 ay bekleyeceksin demi. inşallah o minik yumuşlar dayanır bu iki aya. sonra sana geri dönerler. bu arada cgh ın 46 kromozom incelemesi olduğunu biliyorsundur. rabbim inşallah sağlıcakla sana geri getirir onları.

teşekkür ederim detaylı anlattığın için. benim ilk denemem bu ay düşünüyorduk ama bi sorun çıktı tedaviye başlayacağım dönemde doktorum yurt dışına çıkacak eşimde bir ay dinlenmemi istiyor. klomen li iptal aşılama 2 iğneli aşılama bir ay da doğum kontrol hapı derken 4 aydır hormon alıyorum vücut helak oldu .bide doğum kontrol hapı varis yaptı bacaklarım çok kötü oldu.
senin için de hayırlısı olsun inşallah bu sefer yüzünüz güler. ara sıra gelişmeleri yaz. cgh için 2 ay bekleyeceksin demi. inşallah o minik yumuşlar dayanır bu iki aya. sonra sana geri dönerler. bu arada cgh ın 46 kromozom incelemesi olduğunu biliyorsundur. rabbim inşallah sağlıcakla sana geri getirir onları.

pgt de 6-9 kromozom inceleniyor cgh de 48 kromozom araştırılıyor.embriyonun genetiği mi sorunlu diye.embriyolar donduruldu şu an.sadece 1 hücresi incelenip ona göre çözdürülüp transfer yapılacak.ben 2 ay beklemek istiyorum.histeroskopi de yaptıracağım transfer öncesi.yapışıklık ya da polip var ise oda tutunmaya engel çünkü.artık her şeyi öğrendik eşimle bu konuda .dile kolay 4 senedir uğraşıyoruz.
tedavinde sana da bol şans canım.

senin tedavi neredde oldu?cgh yapıldı mı?
geçmiş olsun.yeniden külllerinden doğup tekrar denersin.paraları toplayıp koşa koşa tüp bebek merkezine koşmaca.böyle diyorum ama 4. denemesinde olan biri olarak şunu söyleyeyyim.kendime gelmem ortalama 2 ayımı alıyor benim.üzülme demiyorum .çünkü ben de hep üzüldüm,ağladım,bağırdım, çağırdım,küstüm.bana üzülme diyenlere çok kızdım hep.ama nolur uzatma yas dönemini....
benim babam hasta,akciğer kanseri.bütün yaz onun tedavisiyle uğraştık.o yüzden transfer yapılmadı henüz.yarın psikologla randevum var.transferi onunla görüşünce kararlaştıracağız...

Son düzenleme:
arkadaşlar genetik bir probleminiz varsa pgd yada cgh yaptırın yoksa hiç bir gereği yok....cgh dediğiniz uzun bir işlem cgh nin aynısı ve en kısa süreni ise 24 sure(24şur) yöntemidir aynen cgh gibi bakılır cgh nin açılımı ise karşılaştırmalı genomik hibridasyon.....bütün kromozomlara bakılır ve 5 gün falan sürer...artık cgh nin aynısı olan ve daha kısa süren 1 yada 1buçuk gün süren ve yurt dışından getirtilen 24 şur tekniği uygulanıyor.....fısh tekniğinde hastalık olabilecek kromozoma bakılıyor sadece 24 şurda bütün kromozomlara bakılıyor cghnin aynısı,daha kısa süreni...bu işi istanbulda kim yapar bilmiyorum ama ankarada genart yapıyor konyada da genetikon yapıyor...ben konyada yaptırmıştım....bazen istanbuldan konya ya alınan biyopsiler de gönderiliyordu 24 şur incelemesi için....

arkadaşlar genetik bir probleminiz varsa pgd yada cgh yaptırın yoksa hiç bir gereği yok....cgh dediğiniz uzun bir işlem cgh nin aynısı ve en kısa süreni ise 24 sure(24şur) yöntemidir aynen cgh gibi bakılır cgh nin açılımı ise karşılaştırmalı genomik hibridasyon.....bütün kromozomlara bakılır ve 5 gün falan sürer...artık cgh nin aynısı olan ve daha kısa süren 1 yada 1buçuk gün süren ve yurt dışından getirtilen 24 şur tekniği uygulanıyor.....fısh tekniğinde hastalık olabilecek kromozoma bakılıyor sadece 24 şurda bütün kromozomlara bakılıyor cghnin aynısı,daha kısa süreni...bu işi istanbulda kim yapar bilmiyorum ama ankarada genart yapıyor konyada da genetikon yapıyor...ben konyada yaptırmıştım....bazen istanbuldan konya ya alınan biyopsiler de gönderiliyordu 24 şur incelemesi için....

24 süre tekniği ile 24 kromozoma aynı anda bakılabilen bir teknik. cgh ile aynı değil.

senin tedavi neredde oldu?cgh yapıldı mı?
Geçmiş olsun.yeniden külllerinden doğup tekrar denersin.paraları toplayıp koşa koşa tüp bebek merkezine koşmaca.böyle diyorum ama 4. Denemesinde olan biri olarak şunu söyleyeyyim.kendime gelmem ortalama 2 ayımı alıyor benim.üzülme demiyorum .çünkü ben de hep üzüldüm,ağladım,bağırdım, çağırdım,küstüm.bana üzülme diyenlere çok kızdım hep.ama nolur uzatma yas dönemini....
Benim babam hasta,akciğer kanseri.bütün yaz onun tedavisiyle uğraştık.o yüzden transfer yapılmadı henüz.yarın psikologla randevum var.transferi onunla görüşünce kararlaştıracağız...

merhaba

ben mayada cgh yaptırdım.sonucunu merak ettim geldi mi diye.ben de beklemedeyim şu anda.beni bilgilendirirsen çok minnettar olurum sana.kaç embriyo gönderildi kaç geldi merak ettim.transferin yapıldı mı bilmiyorum ama...inşallah hayırlı haberler verirsin bana...

merhaba

ben mayada cgh yaptırdım.sonucunu merak ettim geldi mi diye.ben de beklemedeyim şu anda.beni bilgilendirirsen çok minnettar olurum sana.kaç embriyo gönderildi kaç geldi merak ettim.transferin yapıldı mı bilmiyorum ama...inşallah hayırlı haberler verirsin bana...

Slm canim.Sen ne zaman sgh yaptirdin,nasil basladin.Yazarsan sevinirim.Bende sgh yaptirdim ve 8 embriyom gitti arastirmaya 2 tane saglikli geldi ve simdi donmuslar beni bekliyor.Ben almanyada yasiyorum,kismetse aralikta transfere gidecegim.Seninle haberlesirsek sevinirim.

slm canim.sen ne zaman sgh yaptirdin,nasil basladin.yazarsan sevinirim.bende sgh yaptirdim ve 8 embriyom gitti arastirmaya 2 tane saglikli geldi ve simdi donmuslar beni bekliyor.ben almanyada yasiyorum,kismetse aralikta transfere gidecegim.seninle haberlesirsek sevinirim.

ilk tedavim negatif olunca doktor cgh istedi.normal seyirinde devam ettik tedaviye.çıkan yumurtalar döllendikten sonra 5. Gün felan bir hücresi alınıp test e gönderiyorlar.hala gelmedi sonuçlarım.6 tane gitti benim de...bakalım kaç gelecek...haberleşelim tabikii

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar ben de maya da cgh yöntemini yaptırdım 9 emriyomuzdan 3 tanesi sağlıklı çıktı bayram sonunda 2 tanesi transfer edilecek bu 3. denememiz diğer 2 denemeyi de maya da yaptırmıştık inşallah bu sefer yüzümüz güler ne deyim Allah hepimizin yardımcısı olsun

offf birde şimdi hasta oldum boğazım ağrıyor burnum tıkalı hemşireleri arayıp sorayım neyapacam şimdi :2:

Back
X