• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebekte igneler ilaclar...

hanim_aga

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2008
34
0
86
45
İstanbul
Arkadaslar ben tüp bebek yapmak istiyorum bu ayin sonunda ama ay basi bildiginiz gibi ramazan cok karasiz kaldim. Tüp bebek transverden sonra yanilmyiorsam igne vurulmam gerek peki bu igneler kactane ve ne zamanlari vuruluyor yani sabah aksam mi yoksa sirf aksam falanmi. Cok sabirsizim hemen baslamak istiyorum tüp bebekle ama kararsiz kaldim acaba bir ay dahami beklesem ....

Arkadaslar ben tüp bebek yapmak istiyorum bu ayin sonunda ama ay basi bildiginiz gibi ramazan cok karasiz kaldim. Tüp bebek transverden sonra yanilmyiorsam igne vurulmam gerek peki bu igneler kactane ve ne zamanlari vuruluyor yani sabah aksam mi yoksa sirf aksam falanmi. Cok sabirsizim hemen baslamak istiyorum tüp bebekle ama kararsiz kaldim acaba bir ay dahami beklesem ....

ben yaptırmadım ama bildiğim kadarı ile adetin 3. günü yumurta geliştirici iğnelere başlıyorsun transferden sonrada progesteron iğne veya jel kullanıyorsun oruç tutmayı düşünüyorsan erteleyebilirsin

Hanım ağa;iğnelere eğer uzun protokol uygulanacaksa adetin 23.günü başlıyorsun.Adet kanaması görünce adetin 3.günü yumurta geliştirici iğnelere başlıyorsun.
Bunun yanısıra 6.günden itibaren gün aşırı ultrason ve kan tahliline gidiyorsun.Yumurtalar yeterli olgunluğa geldiğinde çatlatma iğnesi yapılıyor ve yumurtalar toplanıyor.Yumurta toplanmasından sonraki gün progesteron günde bir defa kalçadan,heparin günde 1 defa koldan yada göbekten yapılmaya başlıyorsun.Taaki gebelik sonucunu öğreninceye kadar.Sonrasındada progesteron iğne gebelik 11 hafta oluncaya kadar devam ediyor.Yani canım anlayacağın uzun bir süreç.Eğer oruç tutmayı düşünüyorsan ramazandan sonra dene bence.Hayırlısı inşallah!!!

Hanım ağa;iğnelere eğer uzun protokol uygulanacaksa adetin 23.günü başlıyorsun.Adet kanaması görünce adetin 3.günü yumurta geliştirici iğnelere başlıyorsun.
Bunun yanısıra 6.günden itibaren gün aşırı ultrason ve kan tahliline gidiyorsun.Yumurtalar yeterli olgunluğa geldiğinde çatlatma iğnesi yapılıyor ve yumurtalar toplanıyor.Yumurta toplanmasından sonraki gün progesteron günde bir defa kalçadan,heparin günde 1 defa koldan yada göbekten yapılmaya başlıyorsun.Taaki gebelik sonucunu öğreninceye kadar.Sonrasındada progesteron iğne gebelik 11 hafta oluncaya kadar devam ediyor.Yani canım anlayacağın uzun bir süreç.Eğer oruç tutmayı düşünüyorsan ramazandan sonra dene bence.Hayırlısı inşallah!!!
ben jel kullanmıştım ama memnun kalmamıştım kalçadan ve koldan olmak üzere ayrı ayrı mı bu iğneler

Arkadaşlar merhaba.
Bende tüp bebeğe karar verdim.Ve daha önce bu işlemleri yaptıran arkadaşların bilgilerine ihtiyacım var.Benimkide uzun dönem olacak. Dün görüşmeye gittim doktorumla.Kadıköy Acıbademde yaptırıcam.Ama iğneler beni çok korkutuyor. Çokmu zor arkadaşlar bu iğneleri yaptırmak?Çokmu can yakıcı? Bebişim için katlanıcam ama iğne fobim olduğu için korkuyorum.Bilen arkadaşlar yol gösterirse sevinirim,Benim iğnelerim 21. günü yani 19 Ağustosta Lucrin ile başlıyorum.Adetimin 3.gününe kadar kullanılacak ve aynı anda Ganol F 4500 e başlayacakmışım.Bakalım zorlu bi sınavdan geçiyoruz ama inşallah sonu güzel olur.Alllah cümlemize bebişlermizi kucağımıza almayı nasip etsin.

canım benim transferde ramazana denk geliyo....çok hayırlı bir ay inşallah bebişlerimiz sıkı sıkı tutunurlar bize.....

bende geçen sene ramazanda yaptırmıştım......ama çok su içmek gerkiyo dedikleri için oruç tutamamıştım................

ben de ramazanda düşünüyorum transfer sonrası 5 gün içmek için bir dolu ilaç var bazılarını günde 2 içiyorsun benim estrofem de günde 2 kere sonuca kadar devam etti. iğne de günde 2 idi ama meger toplam doz 1 kere de yapılsa oluyormuş. yani ramazanda tedavi ise oruç imkansız gibi birşey.

Back
X