merhaba, bende aranızda yeniyim.. aslında uzaktan takipçinizdim ama artık aranıza katılmaya karar verdim. umarım zor zamanlarımızda birbirmize yardımlarımız dokunur.
kısaca bahsetmem gerekirse, endometriozisten dolayı 1 ameliyat geçirdim. geçtiğimiz yıl mayıs ayında tüp bebek denememiz oldu fakat maalesef düşükle sonuçlandı

şimdi başka bir doktorla yeni bir tüp bebek denemesi yapmaya karar verdik. bu arada kistim tekrar büyüdü şu anda 4 cm. boyunda. yalnız bu denemeden önce bu yeni doktorum kızamıkçığa karşı açık olduğum için kızamıkçık aşısı olmamı istedi. kızamıkçık aşısı olunca en az 1 ay bebek olmaması gerekiyormuş. gerçi aşıyı yapan yerdeki doktor en az 1 ay, 3 ay olursa daha iyi olur dedi kafam karıştı.. birde aşıyı olalı 11 gün oldu dün boğazımda kulak yanlarında ve ensemde lenf bezleri şişti .. galiba bunlarda aşının yan etkileriymiş. daha önce bunları yaşayan var mı acaba??? önce çok endişelendim fakat biraz araştırdım. bu şişmelere normal diyor. ama ben hiç bilmezdim ense bölgesinde lenf bezi olduğunu :)
inşallah bir aksilik olmazsada önümüzdeki ay 2. tüp bebek denememizi yaşayacağız.
inşallah Allah isteyen herkese bir an önce nasip eder bebeğini.. :)