Tüp bebekte kanama

• Konu Sahibi Konu Sahibi npl21
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

npl21

Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2023
488
55
18
26
Arkadaşlar merhaba ben 6 haftalık gebeyim , tüp bebek hastasıyım son bir kaç gün önce şiddetli bir sancı ve kanama ile hastaneye yattım iki gün doktor kesenin durduğunu söyledi şuan kahverengi leke devam ediyor nedenini de bilmiyorum doktor düşükte olabilir yerleşme de olabilir dedi bu şekilde sağlıklı gebeliği ilerleyen var mı ilk gebelik olduğu için çok korkuyorum

Bende kanamadan dolayı 2 gün hastanede yatmıştım ama çok şükür kesemde ve bebekte bir sorun yoktu kanama alanım vardı . Sonra 1 ay geçmeden yine yaşadım bu sefer evde istirahat ettim . Çok şükür bir sorun yaşamadan ilerledik . Canını sıkma . Progestan kullanıyorsan düzenli kullanmaya devam et . Bol su iç ve bol bol istirahat et

Bende öyle yapıyorum şuan artık hersey Allah’tan ınsallah bırsey olmaz

Merhaba oncelikle rahat olun stres çok etkili Allah'ın izniyle geçicidir. bende 11. Haftada yoğun kanama yaşadım 1 gece hastanede kaldık kanama alanım büyüktü ama şükür bebegim iyiydi sürekli yattım progestan iğne ve fitil kullaniyorum 15. Haftamdayim şuan kahverengi lekelenme devam ediyor ama elhamdülillah bebeğim iyi

Çok geçmiş olsun Allah size bağışlasın inşallah benimde çok şükür kanamam şuan yok ama tam tehlikeli zamanlardan geçiyorum 7-8 haftalık daha bide ilk gebelik olunca insan endişe ediyor bende fitil ve iğne kullanıyorum

Amin cnm hepimize inşallah benimde o haftalarda kahverengi lekelenme olmuştu hemen geçmişti bizimde 5. Tedavimiz ilk pozitifimiz insan aşırı tetikte ve tedirgin oluyor çok iyi anlıyorum seni ama hepsi geçicek Allah'ın izniyle yavrularımıza zor olsada kavusucaz inşallah

Amin amin inşallah dualarım sizinle rabbim zorlaştırıyorsa güzelleştiriyordur elbette ki

Bu süreçte çok sıkı bir yatak istiharati yapmalısınız. İlaçlarınızı saatinde alın, eğer kas içi iğneniz varsa eve hemşire çağırın siz gitmeyin, ben öyle yapmıştım. Özel hastanelerin evde sağlık hizmeti var. Etrafınızdan yardım isteyin siz en ufak bir iş yapmayın. Benim doktorum ilk bir kaç gün büyük tuvaletim dışında kalkmama izin vermemişti. Hasta bezi kullanın gerektiğinde. Bol sıvı alın. Yaşadığınız durumu çoğumuz yaşamışızdır, sakin olun. Kahverengiye dönmesi de iyi aslında. Sağlıkla kucağınıza alın yavrunuzu

Amin inşallah çok teşekkür ederim evde var hemşirem zaten çok şükür bakalım bende şuan çok dikkat ediyorum sadece lavaboya gidiyorum başka kalkmıyorum ve bol sıvı tüketiyorum bakalım

Merhaba bende aynı süreci 7. Haftamda yaşadım düşük yapıyorum zannettim iki gun hastanede kaldim ama hiçbir sorun oluşmadı Rabbim can vericekse sorun olmayacaktır. Çoğu tüp bebekle hamile kalan kadın bunu yaşıyormuş bende yaşadıktan sonra öğrendim

Teşekkür ederim yorum yaptığınız için inşallah benimde öyle bir süreç olur geçer sağlıkla kucağınıza alırız

Merhabalar bugün aynı şeyleri yaşadım kanamam oldu. Coraspin kullanımı yapabilir dediler bıraktım. Kanamanız kaç gün sonra kesildi. Uzanmamı ve bol su içmemi söyledi doktorum başka yapabilecek bir şey yok dedi.
Teşekkür ederim yorum yaptığınız için inşallah benimde öyle bir süreç olur geçer sağlıkla kucağınıza alırız

Bende coraspirin ve oksapar kullanıyordum kan sulandırıcı olan onları kanama başlayınca bıraktım ama kanama bitince devam dedı doktorum bol sıvı aldım birde çok dinlendim o sekılde sadece lavaboya kalktım hep sırt üstü yattım bırde fitil ve Progestan iğnemi vurdum bu sekılde

Oksaparı bıraktırmadı doktorum ama coraspini ben de bıraktım umarım kanamam biter benim de. Sizle daha önce konuşmuştuk. Bülent hocada tedavi olmuştunuz siz de. Oksaparı takip doktorunuz mu bıraktırdı. Yoksa Bülent hoca mı

Tabikide Bülent hocayla irtibata geçtik baş hemşire söyledi bence sizde sorun eğer oksapar devam ederseniz kanamanız daha artar bence hemen sorun çünkü kendi doktorum da takip doktorum da direk oksapar ve corasprın bıraktı sabahı kanamam durdu

Evet hatırladım bende

Hemşirem bana kanama olursa sadece coraspini bırak dedi bugün yine sorduğumda aynısını söylemişti ama kafama takıldı dediğiniz şimdi yine nöbetçi hemşireye soracağım. Takip doktorum Ivf doktorum ne derse onu uygulaması söylemişti.

Şöyle bana hepsi aynı şeyi söyledi ve benim kanamam çok fazlaydı acil kadın doğumda takibimi yapan doktorum da bülent Bey’in hemşiresi de direk oksapar ve corasprınj bırak dedi zaten kanamam varsa yatış yapılmadı mı size beni yatırdılar
doktorum ne derse onu uygulaması söylemi

Protestan 200 mg günde üç defa fitil olarak kullan progestan 100 günde 3 defa ağızdan ye progestan 50 mg iğneyide hergün vur 3-4 ayı geçene kadar sonra yavaş yavaş azaltırsın bendede 7. Haftada öyle olmuştu 1 hafta boyunca öyleydi sonra bu dediğim progestan sayılarını kafama göre kullandım sonra doktoruma söyleyince çok iyi yapmışsın dedi ne kadar kullanırsan hiçbşr zararı olmaz ben doğuma kadar kullanıyordum doktor kullanma yeter artık doğuracaksın diyordu ben yinede doğuma kadar kullandım

Ben zaten Progestan fitil günde 6 tane 2 şer şekilde alıyorum iğnesi de iki ampul vuruluyorum zaten yani fazlası var eksıgı yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…