• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tüp bebekte spor

elmalar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2021
691
104
53
33
arkadaşlar ben dün transfer oldum. bugün 2 kg dumbellarla 3 hareket kol çalıştım. spordan kopmak istemiyorum. yürüyüşümü yapıyorum günde 450-500 kalori yakıyorum boyum 1.50 bu sorun yaratır mı

arkadaşlar ben dün transfer oldum. bugün 2 kg dumbellarla 3 hareket kol çalıştım. spordan kopmak istemiyorum. yürüyüşümü yapıyorum günde 450-500 kalori yakıyorum boyum 1.50 bu sorun yaratır mı
Canım ilk 3 gün bari dinlenseydin bişey yapmayın bence bu önemli ilk 3 gün millet yataktan kalkmıyor

İlk zamanlar doktorum bir kilodan fazla ağırlık kaldırma dedi yemek yapmak dışında hiçbir şey yapmadım ne gereği var ki hele önce bi sağlıklıca tutunsun
Canım ilk 3 gün bari dinlenseydin bişey yapmayın bence bu önemli ilk 3 gün millet yataktan kalkmıyor
arkadaşın dediği gibi ilk üç gün çok önemli

Yataktan kalkmamak da saçma değil mi annelerimiz tarlada çalışırdı hamileyken

Onların yedikleri besinlerle bizimkiler bir degil artık maalesef ve laboratuvar ortamı işin içinde bende yogun spor geçmişi olan biriyim transferden sonrası protein agırlıklı beslenirsek zaten kas kaybı yaşamayız

Tarlada çalışan annelerimiz tüp bebeklemi hamile kaldı. O kadar emek veriyorsun maddi manevi. Transfer sonrası insan her hareketini temkinli yapıyor. Şu an spor sırasımı gerçekten. Şok olduğum bi konu.

Bacım sen yap sprorunu bildiğin yoldan şasma senin için iyi yorum yapanlarida dinleme olurmu
Hergun kaygı korku içinde yaşıyoruz sen ne diyorsun ya dalga geçer gibi arkadaşlar sana güzelce söylüyor yok anamiz yok babamız diyorsun niye normal doguramadin ozaman
Gerçi sen bu bebegide dusurursun bu akılla
Allah akıl fikir versin

Canım benim ilki düşük oldu bu 2. Cide inan evde yürüyüş yapmaktan başka bişey yapmıyorum merdiven bile inmiyorum çıkmıyorum hastaneden hastaneye inerim ilkinde senin gbi düşünürdüm bir nevi aman ne olcak 5 haftalıkken aileme gittim geldim dolaştım gezdim iki gün sonra kesemin aşağı kaydığını öğrenmiştim çok ayakta kalmıştım yormuştum kendimi öyle düşük yaşadım nasip olmadı ama şimdi wc de kalkıyorum evde hafif yürüyüş yapıyorum balkonda hava almaktan başka bişey yapmam 9. Haftaya geldik böylece böyle yapmayada devam edicem ağzınız yanmamasını istiyorsanız bir süre bence dikkat edin ben dersimi aldıktan sonra akıllandım öyle söylim 😮‍💨
Ve ben ağır bişey kaldırmama rağmen uzun yürüyüşlerde yapmamıştım ama kesem aşağı kaymıştı bunlar çok hasas canım doktorımız neden estrofem progestan vitamin kan sulandırıcı ilaçları veriyor sanıyorsun kuzum işte bunların desteklemesi tutunması için progestan alttan tutunmasını uyguluyor normal kadınlarımız sence neden kullanmıyor çünkü onlar normal ilaçsız vucüt bunu salgılıyor ama bizim hayır hassas çok nazikler banyoyu bile ayakta yapıyoruz düşmesin diye oturmak ilk aylarda yasaktı hatta bir kaç tanıdığım vallahi 1 ay yıkanmıyorlardı bebeğin düşmemesi için millet bu mantıkta korkuda düşünün

Son düzenleme:
Negatif olursa ki inşallah olmaz suçu kendimde arardım 🥲 embriyoyu şu an vücut yabancı madde olarak algılıyor ve dışarı atmak istiyor o yüzden antioksidan şeyler yiyip içmeyin diyorlar mesela

Normalde ben de düzenli egzersiz yapan biriyim haftanın iki günğ pilatese giderdim de doktorum önermedi transferden sonrası için o söylemese bile ben gitmezdim zaten bi pozitifi alayıp düzlüğe inelim bi sıkıntı olmazsa yavaştan kendimi yormadan pilatese devam etmeyi düşünüyorum. Sizin için henüz çok erken kendini yormayım ağırlıklar kaldırmayın lütfen en azından doktoruna sorarak hareket edin bence

Negatif olursa ki inşallah olmaz suçu kendimde arardım 🥲 embriyoyu şu an vücut yabancı madde olarak algılıyor ve dışarı atmak istiyor o yüzden antioksidan şeyler yiyip içmeyin diyorlar mesela
Evet ya canım nasıl nar suyu istiyorda kan sulandırıcı kullanıyorum diye alıp içmiyorum aynı zamanda bi antioksidan o kadar bağışık baskılayıcı lipit serum aldım prednol içiyorum riske atamam ki🥲🥲

Arkadaşlar spontan kalmayla tüp b
Ya ne iğrenç insanlarsınız, negatif olursa suç aricakmışım aramicakmışım. Ben zaten doğal hamile kalabiliyorum, 2 kere hamile kaldım spor yapmadım harekt etmedim 2 si de düştü. Bnm annem beni düşürmek için zıplamadığı yer kalmamış öyle senin demenle çocuk düşer tutar gibi şeyler olamaz boş yapma

Ya ne iğrenç insanlarsınız, negatif olursa suç aricakmışım aramicakmışım. Ben zaten doğal hamile kalabiliyorum, 2 kere hamile kaldım spor yapmadım harekt etmedim 2 si de düştü. Bnm annem beni düşürmek için zıplamadığı yer kalmamış öyle senin demenle çocuk düşer tutar gibi şeyler olamaz boş yapma
2 kere düşük yaşamış insanın daha dikkatli olması gerekir. Tüp bebek olunca düşmezmi sanıyorsun. Bende tüp bebekle düşük yaptım. Ben spor yapmadım ama sağlıksızmış olacağı varmış. Biz tedbirimizi alalım gerisi Allahın takdiri. Ayrıca seninki daha tutunma aşamasında.
Verdiğin cevaplara bakınca sen spor yapacak gibisin. Neyse sen yap sporunu.

Kendi doğruların varsa buraya neden soruyorsunki mantık nedir burada. Bir de bu doğal hamilelik değil rahimi çok zorlarsın embriyoları atabilir bile sonuçta dışarıdan konulan bi şey tam tutunma aşamasında. Biz ne dersek diyelim boş kendi doğruların var çünkü ama doktoruna sorman gerekiyor ihmal etme

2 kere düşük yaşamış insanın daha dikkatli olması gerekir. Tüp bebek olunca düşmezmi sanıyorsun. Bende tüp bebekle düşük yaptım. Ben spor yapmadım ama sağlıksızmış olacağı varmış. Biz tedbirimizi alalım gerisi Allahın takdiri. Ayrıca seninki daha tutunma aşamasında.
Verdiğin cevaplara bakınca sen spor yapacak gibisin. Neyse sen yap sporunu.
Cahillerin arasına konu açtığım için pişman oldum. İnsanlar sigara içiyor alkol alıyor hamileliklerinde doğuruyor hiç istemediği halde hamile kalıyor yine doğuruyor bu işler dikkat işi değil dikkat etmeyen milyonlarca insan ürüyor.

Aslında iğrençlik değil gerilmeyin lütfen zaten yapacağınız birşeyse burdaki yorumlara kızmayın kendinizi stres altınada koymayın buradaki herkes tecrübesi ve bildikleri kadarıyla yönlendirmeye çalışıyor sizi karşılıklı kalp kırmayın bebisiniz sağlıkla tutunsun . Benim fikrimde bu yönde ilk üç gün bile dikkat etmek önemli ben şahsen kimyasal olan transferimde 12 gün sağ sol tarafıma bile yatmadım 🙈🥹 herkesin psikolojisi ayrı sizde stres ve sinirden birazcıkta spordan uzak durursaniz daha sağlıklı olabilir. Rabbim yormasin 🙏

Aslında iğrençlik değil gerilmeyin lütfen zaten yapacağınız birşeyse burdaki yorumlara kızmayın kendinizi stres altınada koymayın buradaki herkes tecrübesi ve bildikleri kadarıyla yönlendirmeye çalışıyor sizi karşılıklı kalp kırmayın bebisiniz sağlıkla tutunsun . Benim fikrimde bu yönde ilk üç gün bile dikkat etmek önemli ben şahsen kimyasal olan transferimde 12 gün sağ sol tarafıma bile yatmadım 🙈🥹 herkesin psikolojisi ayrı sizde stres ve sinirden birazcıkta spordan uzak durursaniz daha sağlıklı olabilir. Rabbim yormasin

Back
X