Tüp bebekte transfer sonrası E2 ve Progesteron tahlili yaptıranlar

Mesajını geç okudum. sonucunu alsın mı bilmiyorum ama. nette şöyle bir yazı buldum. ama unutma ki herşey Rabbimin dilemesiyle. benim transfer sonrası 5. gün e2 değerim çok yuksekti ve herşey çok olumluydu ama gebelik olmadı canım. Rabbim böyle dilemiş.... inşallah hayırlısıyla sağlıkla hepimize de evlatlar verir yüce Rabbim....

bu makaleden anladığım kadarıyla e2 değeri yüksek olanların genellikle gebelikle sonuçlanmmış ama dediğim gibi Rabbim ne dilerse o olur. Merhametli rabbimiz en güzelini bilir. sen tevekkülle bekle inşallah.....

TÜRK FERTİLİTE DERGİSİNDEN ;
ÜREMEYE YARDIMCI TEDAVİLERDE GEBELİK PROGNOZUNUN PREDİKTİVİTESİNDE LUTEAL FAZ HORMON PROFİLİNİN DEĞERİ
Kubilay VİCDAN, Ahmet Zeki IŞIK, Özlem OGUZ, Meryem REZAİ, Nuri DANIŞMAN

Amaç: ICSI-ET sikluslarında luteal faz estradiol değerlerinin gebelikn tanısı ve gebelik prognozunun prediktivitesindeki klinik etkinliğinin belirlenmesi.

Materyal ve Metod: Şidetli erkek infertilitesi nedeniyle ICSI-ET uygulanan 81 olguda transfer sonrası 8. gün estradiol ve progesteron ve 10. gün estradiol degerleri ölçülerek gebelik durumu ve gebelik akibeti ile sonuçlar arsındaki ilişki değerlendirildi.

Bulgular: Embriyo taransferi sonrasında 81 hastada 41 gebelik elde edildi ve ET başına gebelik oranı %50.6 olarak belirlendi. Klinik gebelik /ET oranı %38.2 ve devam eden gebelik oranı /ET %32.1 olarak bulundu.8. gün estradiol ve 10 gün estradiol degerleri gebe olanlardan olmayanlardan anlamlı olarak yüksek bulunurken 8. gün progesteron değeri gebelerde yüksek olmakla beraber bu istatistiki olarak anlamlı değildi. Luteal faz desteği gözönüne alındığında, sadece progesteron alan 28 hastada 8. ve 10. gün estradiol değeri gebelerde yine anlamlı olarak yüksek, 8. gün progesteron değeri farklı değilken, progesteron ile birlikte hCG desteği yapılan 53 hastada sadece 10 gün estradiol değeri gebelerde anlamlı olarak yüksek bulundu. Hastalar 8. gün E2 değerinde artış olanlar ve düşme olanlar olarak iki guruba ayrıldıklarında E2 .değerindeki artış %70 oranında gebelik ile sonlanırken bu guruptaki gebeliklerin %75.7’i devam eden gebeliklerdi. E2 değerindeki düşme durumunda ise gebelik olmaması %76.4 ve eğer gebelik elde edilirse bunun düşükle sonuçlanma olasılığı %85.7 idi.

Sonuçlar:Lutel faz estradiol değerinde artış daha yüksek gebelik oranı ve daha başarılı gebelik prognozunu gösterirken, estradiol değerindeki düşme daha düşük gebelik oranına ve kötü gebelik prognozuna işaret etmektedir.Bu nedenle biz lıteal faz hormonlarının gebelik ve prognozunun predikte edilmesinde gebelik testinden önce etkili bir şekilde kullanılabileceği sonucuna vardık.

cnm bilgiler gerçekten çok faydalı oldu teşekkür ederim ..belki bizden sonrada aynı soru işaretini yaşan bi arkadaşımız olursa cevap niteliğinde..
benim 8.gun e2 ve progesteron degerlerim düştü
yukarda yazılan bilgiye dayanarak sonucun negatif oldugunun farkındayım...

cnm bilgiler gerçekten çok faydalı oldu teşekkür ederim ..belki bizden sonrada aynı soru işaretini yaşan bi arkadaşımız olursa cevap niteliğinde..
benim 8.gun e2 ve progesteron degerlerim düştü
yukarda yazılan bilgiye dayanarak sonucun negatif oldugunun farkındayım...

Canim o hic belli olmaz. Yukardaki bilgiler erkek infertilitesinde bir deneme yapilmis ve oyle ortaya cikmis. Her zaman istisnalar olur biliyorsun. Umutsuz olma sakin.kan testi olana kadar hcbisey belli degil. Insallah sonucun pozitif olur saglikli bir sekilde kucagina alirsin ins yavrunu. Canim benim e2 degerim cok superdi hatta labaratuar ikinci kez test yapti. Yine cok yuksek cikti. 1800 lu bir degerdi. Dr super demisti ama gel gorki sonuc negatif. Rabbim nasil dilerse oyle olur bunu unutma.
Belirtilere tahlillere takilma.sen gonlunu hos tut ve Rabbime birak. O(CC) en guzelini bilendir...
Canim benim :-*

Canim o hic belli olmaz. Yukardaki bilgiler erkek infertilitesinde bir deneme yapilmis ve oyle ortaya cikmis. Her zaman istisnalar olur biliyorsun. Umutsuz olma sakin.kan testi olana kadar hcbisey belli degil. Insallah sonucun pozitif olur saglikli bir sekilde kucagina alirsin ins yavrunu. Canim benim e2 degerim cok superdi hatta labaratuar ikinci kez test yapti. Yine cok yuksek cikti. 1800 lu bir degerdi. Dr super demisti ama gel gorki sonuc negatif. Rabbim nasil dilerse oyle olur bunu unutma.
Belirtilere tahlillere takilma.sen gonlunu hos tut ve Rabbime birak. O(CC) en guzelini bilendir...

çok enteresan çok üzüldüm cnm..inşallah en kısa zamanda sende yavruna kavuşursunnn:emir_bebek:

olumlu olmaya çalışmak ne kolay olmuyor...test stresini tahmin edersin?

ama rabbim en güzelii bilendirrr haklısın bakalım neylerse guzel eyler...

çok enteresan çok üzüldüm cnm..inşallah en kısa zamanda sende yavruna kavuşursunnn:emir_bebek:

olumlu olmaya çalışmak ne kolay olmuyor...test stresini tahmin edersin?

ama rabbim en güzelii bilendirrr haklısın bakalım neylerse guzel eyler...

Merhabalar,
Transferin 5. günü hormon testi;
e2 767
progesteron 74.3
bhcg testi 2 gün sonra bhcg bakılacak sizce şansım nedir?

kızlar e2 değerim 890,77 p4 değerim 15.8 nasıl sizce cevap verirmisiniz ben bişey anlamadım bu arada transferimin 4. günü

Son düzenleme:
evet canım
14 aylık bir kızım var
benım 7. tup denememde oldu

ınsallah hakkında hayırlısı olur
sonucunu merakla beklıyorum
senın bugun kacıncı gunun
Merhaba ya baya zaman gecmis ama mesajiniza yorumlara bakarken rastladim bende suan tup bebek transferi oldumda bugun 5. Gunum e2 ve progesteron testi yaptirdim e2 472 progs 10 cikti progestan vajinal kullaniyodm doktorum bide 100 mg igne verdi sizinle oranimiz ayni nerdeyse ne guzel hamile kalmissiniz ben simdi korkuyorm biraz merak ettim acaba sizede boyle igne falan verdimi doktorunz

Merhaba arkadaslar benim pr 12.57 e2 231.45 sizce bu degerler nasil
6.gun transferiyim nolur bana bilgi verirmisiniz???

Merhaba ya baya zaman gecmis ama mesajiniza yorumlara bakarken rastladim bende suan tup bebek transferi oldumda bugun 5. Gunum e2 ve progesteron testi yaptirdim e2 472 progs 10 cikti progestan vajinal kullaniyodm doktorum bide 100 mg igne verdi sizinle oranimiz ayni nerdeyse ne guzel hamile kalmissiniz ben simdi korkuyorm biraz merak ettim acaba sizede boyle igne falan verdimi doktorunz
Merhaba... Size bişey sormak istiyorum bu yazınızı yazalı baya olmuş ama :) Perşembe günü 3. gün embriyosu transfer edildi. Doktorum transferden hemen sonra progesteron tahlili istedi 14.2 çıkmış. Sizce nasıl???

Merhaba... Size bişey sormak istiyorum bu yazınızı yazalı baya olmuş ama :) Perşembe günü 3. gün embriyosu transfer edildi. Doktorum transferden hemen sonra progesteron tahlili istedi 14.2 çıkmış. Sizce nasıl???
Merhaba oncelikle insalah cok guzel sonuclar alirsiniz o testin sonucu galiba yuksek olmamasi gerekiyo diye hatirliyorm ama inanin emin degilim sonucu hemen telefonla doktoruma soylenistim ve ekstra igne vermisti progestan gecikmeden sonucu,doktorunuza bildirin mutlaka hayirli haberler almaniz dilegiyle

Merhaba oncelikle insalah cok guzel sonuclar alirsiniz o testin sonucu galiba yuksek olmamasi gerekiyo diye hatirliyorm ama inanin emin degilim sonucu hemen telefonla doktoruma soylenistim ve ekstra igne vermisti progestan gecikmeden sonucu,doktorunuza bildirin mutlaka hayirli haberler almaniz dilegiyle
Şuan progestan iğnesi olan progineks kullanıyorum zaten. Benim de neden istediler diye kafama takıldı bir tek benden istediler çünkü. Sizin nasıl sonuçlandı tedaviniz.

Merhaba ,

evet dr um benden transferın 5. gunu bu testlerı ıstemıstı
e2 224
prg 11 çıkmıstı

sen su anda tüp bebekmı denıyorsun bu testlerı yaptırdınmı kaç çıktı ????
Peki canim bu değerler ile hamileliğin oldumu yani tutundumu bebisin

İleride ihtiyacı olanlar için yazıyorum. Benim transferimin 3. Günü doktorum benden progesteron değerimin ölçülmesini istedi. Sonuc henüz çıkmadı ama olması gereken değer 15 ve üzeri 3. Gün için dedi. Eğer 15 altında ise iğneye başlamam gerektiğini söyledi.

İleride ihtiyacı olanlar için yazıyorum. Benim transferimin 3. Günü doktorum benden progesteron değerimin ölçülmesini istedi. Sonuc henüz çıkmadı ama olması gereken değer 15 ve üzeri 3. Gün için dedi. Eğer 15 altında ise iğneye başlamam gerektiğini söyledi.
Hangi doktor da tedavi oldunuz?

Merhaba kizlae 8 haftalik hamileyim . Progesteron 27 dedi doktor.
Bu progesteron hormon nasil artis oluyo kac gunde veya kac ayda bir artiyor bilgi verirmisiniz ?

Merhaba kizlae 8 haftalik hamileyim . Progesteron 27 dedi doktor.
Bu progesteron hormon nasil artis oluyo kac gunde veya kac ayda bir artiyor bilgi verirmisiniz ?
Selamlar ,, ne güzell . maşallah .. allah bizlere de nasip etsin.
Benim e2 450 , progestoron 21.. Sizin e2 nasıldı merak ettim..

Back
X