Tüp Bebk sonrası kürtajı üzüntüsü ile nasıl başettiniz?

bireylulmeselesi20

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2016
611
429
103
Merhaba Arkadaşlar,
burada ne hikayeler vardır elbette
bende Kasımda tup bebek ile hamile kaldım amcak aralık 10 da yedi haftalık bebğin kalbi atmıyor dendi ve kendi düşmesini bekleyelim dediler ben dusuk yapmayı bekleyemıyecegım ıcımde olduğunu bıldıgım her gun ızdırap ve mutsuzluk
bir an önce kürtaj olmak ıstıyorum ve kan uyuşmazlığı ıgnesını olmam gerekiyor cunku
acaba bu kan uyusmazlıgıda bebek gelısımını etkıler mı
cok canım yanıyor
dirayetlı degılım galıba
yıllardır bekliyorum dört sene oldu
1 dış gebelik
1 kimyasal
3 asılama
1 myom amelıyatı
ilk tüp bebek tedavısı poztıftı ama kalbı durdu
kendimi nasıl tesellı edecegımı bılemıyorujm
işe bıle gelmek ıstemıyorum
yataktan çıkmayayım istiyorum

Merhaba Arkadaşlar,
bende Kasımda tup bebek ile hamile kaldım amcak aralık 10 da yedi haftalık bebğin kalbi atmıyor dendi ve kendi düşmesini bekleyelim dediler ben dusuk yapmayı bekleyemıyecegım ıcımde olduğunu bıldıgım her gun ızdırap ve mutsuzluk
bir an önce kürtaj olmak ıstıyorum ve kan uyuşmazlığı ıgnesını olmam gerekiyor cunku
cok canım yanıyor
dirayetlı degılım galıba
1 dış gebelik
1 kimyasal
3 asılama
1 myom amelıyatı
Merhaba Arkadaşlar,
cok canım yanıyor
dirayetlı degılım galıba
1 dış gebelik
1 kimyasal
3 asılama
1 myom amelıyatı
Günaydın, ben de agustos ayında tüp bebekle olan hamileligin bos olmasi sebebiyle düsük yaptim, bebek kesede hic gelismedi, 9 hafta olana kadar emin olmak icin bekletti dr ama gelismeyince kanama baslatan bir hap ve fitille düsügü baslatti, dogal yolla bir iki günlük kanama ile gebelik kesesi falan düştü, ama kanama bir ay sürdü azli coklu, sonra adetlerim de hep artti, halen tam düzelmedi, kontrolde herseyin temizlendigi söylendi..kendiliginden düsük beklemek istememekte haklisiniz insanin psikolojisi biraz bozuluyor, ama erken olmasi inanin daha kolay vucut hemn toparlaniyor, ben yeni tedaviye basladim simdi, gebelik olustugu icin sans daha yükseliyor, bir sonraki sefere embriyo saglikli olur ve s agg likla kucaklarsiniz insallah, cok olagan seyler maalesef etrafimda her kadinin basina gelebiliyor..

evet canım allah razı olsun
inşallah sende hayırla sağlıkla kucağına la bebegını
sen istanbulda mısın?
aynı merkeze gıdıp gıtmeme konusunda kararsızım bende
bikaç kişi daha söyledi bebek olusmus bır sonrakı tedavın daha ıyı sonuclanabılır uzulme dıye
bünye gebelıge alısınca ıkıncısı daha kolay oluyor denıldı
ama ben kan uyuşmazlığı olucagım ıcın iğne hemen kürtaj olup ılk 72 saatte ıgneyı olmam gerekiyor

Günaydın, ben de agustos ayında tüp bebekle olan hamileligin bos olmasi sebebiyle düsük yaptim, bebek kesede hic gelismedi, 9 hafta olana kadar emin olmak icin bekletti dr ama gelismeyince kanama baslatan bir hap ve fitille düsügü baslatti, dogal yolla bir iki günlük kanama ile gebelik kesesi falan düştü, ama kanama bir ay sürdü azli coklu, sonra adetlerim de hep artti, halen tam düzelmedi, kontrolde herseyin temizlendigi söylendi..kendiliginden düsük beklemek istememekte haklisiniz insanin psikolojisi biraz bozuluyor, ama erken olmasi inanin daha kolay vucut hemn toparlaniyor, ben yeni tedaviye basladim simdi, gebelik olustugu icin sans daha yükseliyor, bir sonraki sefere embriyo saglikli olur ve s agg likla kucaklarsiniz insallah, cok olagan seyler maalesef etrafimda her kadinin basina gelebiliyor..

sen istanbulda mısın?
bikaç kişi daha söyledi bebek olusmus bır sonrakı tedavın daha ıyı sonuclanabılır uzulme dıye
ama ben kan uyuşmazlığı olucagım ıcın iğne hemen kürtaj olup ılk 72 saatte ıgneyı olmam gerekiyor

Bende 6 haftallıkken düşük yaptım 2 hafta kanamam oldu.. seninki daha küçük kendiliğinden düşer igne ile de düşünebilirsin

Herşey rabbimden geliyor olmuyorsa hakkında böyle hayırlısıymış insan çok üzülüyor biliyorum bende ekimde tüp bebek yaptırdım evt üzüldüm ama bi kaç haftaya insan toparlıyor kendini .. şimdi 4. Tüp bebeğimi yaptırıyorum .. zaman geçiyor acılar hafifliyor...

Merhaba Arkadaşlar,
cok canım yanıyor
dirayetlı degılım galıba
1 dış gebelik
1 kimyasal
3 asılama
1 myom amelıyatı
Günaydın canım ben de aynı şeyi yaşadım 21ekimde transferim oldu şükürler olsun tutmuştu bebeğim ama bebeğim gelişmedi kesesi kocamandı ama bebişim 3mm ve gelişmiyordu kalp atışı yoktu :( alınması gerek dedi doktorum çok üzüldüm çünkü sabah gözümü açtığım an bebeğim geliyordu aklıma konuşuyordum her zaman :( geçen salı kürtaj oldum. Ama biz inançlı insanlarız eminim vardır bunun altında da bir hayır. Kendimi şöyle teselli ettim bu bebeğimin artık hayat şansı yok kürta olayım ki yenisine sağlıklısına yer açılsın dedim. Bikaç ay kafama takmayacağım rahat olacağım inşallah.. Belki kendiliğinden olur.. Olmazsa da Mart gibi dondurulmuşlarla bi daha deneyeceğim... Rabbim böyle acılar yaşatmasın bir daha... İnşallah biz de bundan sonra sağlıklı sıhhatli ve 9ay sürecek ve kucağımıza alıp evimizi şenlendirecek hamilelikler yaşarız... Rabbim sabır versin sana da canım

Günaydın canım ben de aynı şeyi yaşadım 21ekimde transferim oldu şükürler olsun tutmuştu bebeğim ama bebeğim gelişmedi kesesi kocamandı ama bebişim 3mm ve gelişmiyordu kalp atışı yoktu :KK43: alınması gerek dedi doktorum çok üzüldüm çünkü sabah gözümü açtığım an bebeğim geliyordu aklıma konuşuyordum her zaman :KK43: geçen salı kürtaj oldum. Ama biz inançlı insanlarız eminim vardır bunun altında da bir hayır. Kendimi şöyle teselli ettim bu bebeğimin artık hayat şansı yok kürta olayım ki yenisine sağlıklısına yer açılsın dedim. Bikaç ay kafama takmayacağım rahat olacağım inşallah.. Belki kendiliğinden olur.. Olmazsa da Mart gibi dondurulmuşlarla bi daha deneyeceğim... Rabbim böyle acılar yaşatmasın bir daha... İnşallah biz de bundan sonra sağlıklı sıhhatli ve 9ay sürecek ve kucağımıza alıp evimizi şenlendirecek hamilelikler yaşarız... Rabbim sabır versin sana da canım

OYYYYY CANIM ÇOK GUZEL YAZMISSIN
İNAN BENDE VARLIGINA O KADAR ALISMISTIM Kİ
O KADAR EMEK VERIP HER ANI AKLIMA KAZINMISTIKİ ONA ULAŞMAK İÇİN YAPTIKLARIMIN
HER GUN MEKTUP YAZIYORDUM HER GUN ISE GIDENE KADAR KONUSUYORDUM ONUNLA
İNSANI EN COK BUNLAR UZUYOR
DUA EDIYORUM ICIMDEN GONLUMDEN RABBIM HERKESIN SINAVINI BAŞARILI KILSIN COK BEKLETMESIN KUCAKLARIMIZI İNSALLAH
KENDİ DÜSMESİ BRAZ SANCILI OLMAZ MI
BENIM DUSUKTEN VEYA KURTAJDAN SONRA ILK 72 SAAT ICINDE KAN UYUSMAZLIGI IGNEMI OLMAM GEREKIYOR
O YUZDEN KURTAJ OLMAK ISTIYORUM
BENİMDE BEBĞİM 6. HAFTA KALMIS GOZUKUYOR 3,6 MM
AMA DOKTOR 5 MM ALTINDA KALP ATISI ALINMAZ DEDI NORMALDE O YUZDEN BEKLEYELIM DEDI BUGUN YARIN TEKRAR GIDECEGIM BEBEK BUYUDUYSE SANS VERIP BEKLEYECEGIM

Bende 6 haftallıkken düşük yaptım 2 hafta kanamam oldu.. seninki daha küçük kendiliğinden düşer igne ile de düşünebilirsin

Herşey rabbimden geliyor olmuyorsa hakkında böyle hayırlısıymış insan çok üzülüyor biliyorum bende ekimde tüp bebek yaptırdım evt üzüldüm ama bi kaç haftaya insan toparlıyor kendini .. şimdi 4. Tüp bebeğimi yaptırıyorum .. zaman geçiyor acılar hafifliyor...

CANIM SENI BİR TOPİKTEN HATIRLADIM OKUDUGUM
SANA DA COK GECMIS OLSUN KARDESIM
ACI ÇEMEDEN BITSIN ISTIYORUM UYUYUP UYANAYIM BENI TERKETSIN
YUREGIM DAYANMIYOR

OYYYYY CANIM ÇOK GUZEL YAZMISSIN
İNAN BENDE VARLIGINA O KADAR ALISMISTIM Kİ
O KADAR EMEK VERIP HER ANI AKLIMA KAZINMISTIKİ ONA ULAŞMAK İÇİN YAPTIKLARIMIN
HER GUN MEKTUP YAZIYORDUM HER GUN ISE GIDENE KADAR KONUSUYORDUM ONUNLA
İNSANI EN COK BUNLAR UZUYOR
DUA EDIYORUM ICIMDEN GONLUMDEN RABBIM HERKESIN SINAVINI BAŞARILI KILSIN COK BEKLETMESIN KUCAKLARIMIZI İNSALLAH
KENDİ DÜSMESİ BRAZ SANCILI OLMAZ MI
BENIM DUSUKTEN VEYA KURTAJDAN SONRA ILK 72 SAAT ICINDE KAN UYUSMAZLIGI IGNEMI OLMAM GEREKIYOR
O YUZDEN KURTAJ OLMAK ISTIYORUM
BENİMDE BEBĞİM 6. HAFTA KALMIS GOZUKUYOR 3,6 MM
AMA DOKTOR 5 MM ALTINDA KALP ATISI ALINMAZ DEDI NORMALDE O YUZDEN BEKLEYELIM DEDI BUGUN YARIN TEKRAR GIDECEGIM BEBEK BUYUDUYSE SANS VERIP BEKLEYECEGIM
Canım tabi fikir senin ama kürtaj olman daha iyi bence. Düşükte parça kalma ihtimali oluyor sonrasında yine kürtaj olabiliyorsun parça kalma ihtimali olmuyor. 10gün rapor verecekti doktor istemedim bi hafta yeter dedim. Okula başladım çocuklarla vakit çabuk geçiyor. İşine iyi sarıl biliyorum aklından çıkmayacak ama evde olunca daha çok takıyorsun. Rabbim bizlere öyle bir mutluluk yaşatsın ki bunların acısını unuttursun inşallah

Rabbim yuzumuzu guldursun diğer kardeslerimizinde
Kürtajdan sonra o kadar dinlenme sansım olabılır mı bılmıyorum
yatmak mı gerekiyor
benım maalesef sorunlu bı ıs yerım var hemen sorgularlar nıye gelemedıgımı
hiç dinlenmedenişe gelsem kendımı riske mı atmış olabılırım

sen istanbulda mısın?
saol cnm ben kibrisdayim, Allah tez zmnda nasib etsin sana da saglikli evlat insallah, dileyen isdeyen herkese de..maalesef ilk evreler cok riskliymis hamilelikte, dr beni hep uyardi en cok dusuk riski ilk 6-7 haftadir, onu ilk basda bebek olarak dusunmemek lazim aslinda, bir hucre yigini bir embryo sonucta, 10 haftaya kadar bebek olarak dusunmemek ve fazla heveslenmemek lazim..ister istemez hevesleniyoruz..cok olagan seyler ne yazikki yasiyoruz..insallah sonumuz guzel olacak, saglik olsun hep umit vardir..

CANIM SENI BİR TOPİKTEN HATIRLADIM OKUDUGUM
SANA DA COK GECMIS OLSUN KARDESIM
ACI ÇEMEDEN BITSIN ISTIYORUM UYUYUP UYANAYIM BENI TERKETSIN
YUREGIM DAYANMIYOR
Ya ben düşük yaparken kürtaj olmadan kendiliğinden gitsin istedim bidaha narkoz alıp o masaya yatmak beni geriyor .. sen doktorunla konuş zate
yatmak mı gerekiyor
cnm ben düşük yaparken işe geldim akşamları biraz sancım oldu agrı kesici ile geçti arkadaşım 10 haftalıkken kürtaj oldu cuma gününe denk getirdi hafta sonu dinlenip pazartesi işe başladı..

Şimdi canınız yanıyor tabii ki ama illa ki bebekte bir sorun vardı ki gelişmedi Allah her şeyin hayırlısını bilir. Kan uyuşmazlığının bebeğin gelişimine bir etkisi yok bilmiyorum tam kaçıncı ayda olduğunu ama bir iğne vuruyorlar onun için. Eskiden o iğne de yokmuş eşimde de olmuş doğunca kanını değiştirmişler bir sorun olmamış. Ümitsiz olmayın herkes bebek sahibi olmak adına neler çekiyor uğraşıyor bizde öyle. Tevekkül edin ve elinizden geleni yapın gereken araştırmalar da yapılsın.

Yildiz21 allah hepimize sabırlar versin canım. kürtaj olmadan bir arkadaşın da dediği gibi düşüğü kolaylaştırmak için tedavi uygulasalar?
benim son adetim 19 temmuzdu, 20 temmuzda tüp bebek tedavisine başladım ve ilk denememde çok şükür tuttu derken arada lekelenmeler kanamalarla 19. haftama girmiştim, herşey yolundaydı ama rahimağzı yetmezliğim varmış, erken açılma ile bebeğimi kaybettim. bir sancı ile acile gittim bebeğimin kalbi atıyordu ama kese vajene inmeye başlamıştı, geri itip serklaj denenecekti ama kese delindi :.( 4-5 saat sonra geldi bebeğim, plasenta içeride kaldı ve vakumla aldılar. sonra parça kalmışmı diye bir kez daha narkozla bakıldı.
kaybetmek çok çok zor. zaten ne zorluklarla kavuşmuştuk, çok alışıyor insan, yaşadığım boşluğu ifade edemiyorum bile. dediğin gibi yataktan hiç çıkmasam diyorum...

Yildiz21 allah hepimize sabırlar versin canım. kürtaj olmadan bir arkadaşın da dediği gibi düşüğü kolaylaştırmak için tedavi uygulasalar?
benim son adetim 19 temmuzdu, 20 temmuzda tüp bebek tedavisine başladım ve ilk denememde çok şükür tuttu derken arada lekelenmeler kanamalarla 19. haftama girmiştim, herşey yolundaydı ama rahimağzı yetmezliğim varmış, erken açılma ile bebeğimi kaybettim. bir sancı ile acile gittim bebeğimin kalbi atıyordu ama kese vajene inmeye başlamıştı, geri itip serklaj denenecekti ama kese delindi :.( 4-5 saat sonra geldi bebeğim, plasenta içeride kaldı ve vakumla aldılar. sonra parça kalmışmı diye bir kez daha narkozla bakıldı.
kaybetmek çok çok zor. zaten ne zorluklarla kavuşmuştuk, çok alışıyor insan, yaşadığım boşluğu ifade edemiyorum bile. dediğin gibi yataktan hiç çıkmasam diyorum...
Rabbim sabır versin canım yerini sağlıklısıyla doldursun inşallah seninki baya büyükmüş :(

aynen öyle canım bizi bizden başkası anlayamaz
sanada sabırlar dılıyorum ve inşallah en kısa zamanda sende hayırlı haberler verırsın canım
14. haftadan sonra serklajı ıhmal etme bır dahakı gebelıgın ıcın benım bır arkadaşımın basına gelmıstı
ondan duydum

Şimdi canınız yanıyor tabii ki ama illa ki bebekte bir sorun vardı ki gelişmedi Allah her şeyin hayırlısını bilir. Kan uyuşmazlığının bebeğin gelişimine bir etkisi yok bilmiyorum tam kaçıncı ayda olduğunu ama bir iğne vuruyorlar onun için. Eskiden o iğne de yokmuş eşimde de olmuş doğunca kanını değiştirmişler bir sorun olmamış. Ümitsiz olmayın herkes bebek sahibi olmak adına neler çekiyor uğraşıyor bizde öyle. Tevekkül edin ve elinizden geleni yapın gereken araştırmalar da yapılsın.

allah razı olsun canım
teşekkür ederim
hepimize guc kuvvet ve sağlık versın Allahım

Ya ben düşük yaparken kürtaj olmadan kendiliğinden gitsin istedim bidaha narkoz alıp o masaya yatmak beni geriyor .. sen doktorunla konuş zate

cnm ben düşük yaparken işe geldim akşamları biraz sancım oldu agrı kesici ile geçti arkadaşım 10 haftalıkken kürtaj oldu cuma gününe denk getirdi hafta sonu dinlenip pazartesi işe başladı..

bende haftasonuna denk getırmeye calısacagım canım yalnız size bırsey soyleyecegım arkadaşlar

yatmak mı gerekiyor
Canım doktor rapor verdikten sonra iş yerinin bişey dememesi lazım. Hiç olmadı cumaya getir gününü hafta sonu evde olursun

Rabbim sabır versin canım yerini sağlıklısıyla doldursun inşallah seninki baya büyükmüş :KK43:
amin hepimize sabır versin canım. hayatıma bir bebek mezarı eklendi :.( ne yazık ki risk hep var, 12. haftaya kadar dense de...
büyümüştü artık hareketlerini hissediyordum ben, öyle çok özlüyorum ki...

Back
X