Tüpbebek ve misafir

Rowena Ravenclaw

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2021
3.024
5.932
108
40
Kızlar acil toplaşın. Özellikle tüp bebek sürecini yaşamış arkadaşlardan yardım bekliyorum. Tam günü henüz kesin olmamakla birlikte 28-30 Ağustos arası transfer bekliyorum inşallah hersey yolunda giderse. 30 Ağustos tatilini geçirmek üzere yakın arkadaşımız bir aile 2 çocuğuyla bulunduğumuz şehre geliyormuş. Biz onları 6 aydır davet ediyoruz aslında ama işte tam gününe denk geldi. Tabii süreci bilmiyorlar.
Kızlar transfer sonrası yatmam veya ekstra dikkat etmem gerekir mi? Evim dubleks, yukarı aşağı yapmak riskli olur mu? Gelen kişi de, eşim de yardımcı olur, durumu gerekirse anlatırım benden yatak yemek kahvaltı vs beklemesinler. Yine de gerildim.
Ne yapayım nasıl yapayım?

Doktorlar bir gun dinlendikten sonra günlük hayatiniza devam edebilirsiniz diyor ama yatılı misafir agirlayin demiyor:) anlayis gösterecekler ise paylasmalisin ve sana yardımcı olmamalilar. Sonucta hicbir sey senin yaşadığın süreçten önemli degil.

Görümcem 2 kez tüp bebek yaptırdı hepsinde de yattı ağır kaldırmadı merdiven çıkmadı ve düzgün beslendi. 2. Seferde bir oğlu vardı onunla birkaç gün ben ilgilendim yatıp dinlenmesi çok çok dikkat etmiştim. Umarım hayırlısı ile süreciniz ilerler .

Tabi 2. Sinde ben oğlu ile ilgilendim ama sadece birkaç gün o sonra hayatına devam etti . Ama ne yazıkki 2. Kere olan tüp bebek tutmamıştı ve son şanstı dondurulmuş başka emriyo yoktu . Açıkçası ben hayatına kaldığı yerden devam etti diye tutunmadığını düşündüm siz dikkat edin

Iki tup bebekte de bilhassa ilk gun kalkmamami merkez onerdi, ben implantasyon sonuna kadar yattim. Sureciniz cok onemli, maliyetli ve mesakkatli gelecrk olanlar yakin birileriyse durumu anlatin bazen gelip yardim bile ediyorlar, uzak birileriyse temasliyla temasimiz var x gun karantinadayiz diyin. El mahkum

Yani agir islerden kacinarak gunluk rutin işlerini yapabilirsin bunlari transferden snra hemsirelerde anlatiyor ama ne bilim yatak kaldir et bunlari yapma.
Surekli yatmakta cözüm degil cunku zaten ev icersinde hareket ediyorsan birden yatinca vucut sasirabilir.
- benim embiryom a kalitedeydi ve ben surekli yattim bulasik bile koymadim makinaya .d tutmadi.
- ayni anda transfer oldugumuz arkadasim agir misafir agirladi kvsi yuzunden kac gun agladi tutmadi gitti bebek diye onun tuttu oda a kalitedeydi
Nasip yani
Yatmakta kesin sonuc getirmiyor

Ben de iki kere transfer oldum. Birisi 29 Ekim tatildi. Digeri de 31 Aralik, ertesi gun tatildi. Transfer gunu bile yatmadim. 1 Ocak sonrasi isbasi yaptim. Yilbasi gunu baska yerde kutlamaya gittim. Hatta transfer oldugumu unutup kapiya asilmistim. onu yapmasaymisim iyiymis, ama cok sukur o transferim tuttu. Doktorlar da cok yatmayi tavsiye etmiyor. Embriyonun tutunmasi icin hareket gerekliymis asil. Oksijen akisi oyle saglaniyormus. Yani yatmayin ama cok da zorlamayin. Normal rutininiz neyse devam edin.

Valla Rowena hanım, hiç hamile bile kalmadım, değil tüp bebek yani. Ama müsaade ederseniz fikrimi söylemek isterim.
Arkadaş çok önemli, evet. Çok seviyor da olabilirsiniz. Ama evlat özleminiz de çook önemli. Şimdi o gün o işlem olacağı için, zihnen zaten ona odaklı olacaksınız. Oldu mu acaba, nasıl hissediyorum vs. diye bir sürü şey olacak kafanızda. Şu durumda, evinizde sessiz sakin kanepede oturup biraz dinlenmek daha iyi gelebilir.
Bir de doktor tavsiyesi önemli. Eğer bu tür işlemlerden sonra mümkün olduğunca az hareket edin deniyorsa, lütfen uyun. Hatta zorunluluk değil ama tavsiye ederiz deniyorsa bile uyun bence. Siz elinizden geleni yapın, gerisi Allah'ın taktiri. Vicdanen yük oluşturabilecek risklere girmeyin derim.
Umarım sağlıkla kucağınıza alabileceğiniz bir bebeğiniz olur.

Ya bakin simdi aklima geldi. O yilbasi gunu tum aile bende toplanacakti. Sonra transfer olacagini ogrenince iptal ettim, sebep olarak da kucuk bir jinekolojik operasyon gecirecegimi soyledim, daha once polip aldirmistim. Ablama bi daha aldiracagimi soyledim. Kimse bilmiyordu tup bebek surecinde oldugumuzu. Siz de boyle bir sey uydurabilirsiniz belki.

Normal hayatınızı yasayın diyenler var ,hangimiz normal gunluk rutinimizde yatılı misafir agırlıyo? Bence kafa rahatlıg cok onemli ,sadece ve sadece transfere odaklanın ,başka hiçbişeye. Gunnboyu uzanıp her wc ye cıkısta 10 dk yuruyun evın içinde kan dolasımı için. Dingin ve sakince bebegınız tutunsun inş size saglıkla.

Normal hayatına devam edebilirsin ama yatılı misafir olmaz kabul etmeyin. Benim transfer sonrası kalcadan ignem vardı. Oturamaz yuruyemez hale geldim cok acıyodu insan icine cıkacak halim kalmamisti. Normal hayatına devM et diyolar ama o halde mumkun degildi
Disarda bi yerde gorusebilirsiniz belki

olumsu birşey olursa keşke dememek adına gelmesinler
Yok gelip de size hizmet edecek kadar yakınsanız gelip sizi de dinlendirsinler
Yoksa asla diyorum
Ben de tüp bebekle evlat sahibi oldum
Asla asla asla

İki transfer oldum, ikisi de tutundu ilki gelişmedi, sonlandırıldı.
İlkinde iki gün pek hareket etmedim, sonrasında da çoook dikkat ettim, eğilip kalkarken bile çok yavaş ve hassastım. İkincisinde ise ilk gün eve gelip uzandım, ondan sonra sanki hiçbirşey yok gibi yaşadım; bol bol yürüdüm, merdiven indim çıktım, evde temizlik de yaptım vs vs. Ama tabi ki ağır kaldırmadım, yukarı uzanmadım ve yorulmadan yaptım herşeyi.

O nedenle misafr ağırlamakta sıkıntı yok, eğer anlayışlı iseler.

Tup bebek yaptim 2 gun yattim. Isten izin almistim. Dolabi da doldurmustum kalkmadim yerimden. Misafir misafirdir en kotu gezmek isteyecekler yemek yapmasaniz bile. Ben kabul etmezdim cunku tup bebek surecini bastan yasamak zor. Maliyetli ve psikolojik olarak yipratici. Olumsuz sonuclanirsa keske deme ihtimaliniz yuksek

Durumu anlatabilceksen zaten baştan söyle ve kabul etme. Tüp Bebek çok zor ve yorucu bı süreç . Maddi boyutu ayrı. Asla kabul etme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…