- 14 Aralık 2014
- 4.021
- 1.733
- 158
Tabiki canımÂmin canım gelişmelerden haberleşelim olur mu?
GEÇMİŞ OLSUN öncelikle canım fsh dalgalanan bir hormondur bu ay yükselir bir sonraki ay düşebilir sakın bunları kafanıza takıp canını sıkmaKumral-ada nasılsın canım?Neler yaptın görüşmeyeli...Ben en son Devlet Araştırma Hastanesine gidecektim hatırlarsan.25 Aralıkta gittim.7 tüp kan verdim.Ameliyet öncesi tetkikler için.Ultrasona girdik,girdik diyorum,beşer beşer alıyorlar aynı odaya.Hiç tanımadığım kadınlarla altım çıplak bekledim çok kötü bir durumdu,zaten çok kalabalık.İyi ce doldum gün boyu.Sonra çıkan sonuçları aldık gittik doktorun yanına.Sol taraftaki kistler 4 er cm olmuş maşallah.Neyse.Doktor baktı baktı,yüzü asıldı...Zaten o kadar ciddi bir tip ki,çok sert birisi.Eşimde yanımda tabii.Yani bu hormon sonuçlarına göre durumunuz kötü dedi.FSH ım fırlamış 18,90 a.Sizin tüm bu olumsuzluklara rağmen gebe kalma ihtimaliniz neredeyse imkansız.Zaten fsh ınıza göre rezerviniz az.Ameliyat edersek daha ciddi bir azalma olabilir,dolayısıyla ameliyatada gerek yok dedi!Ayrıca hiçbir tüp bebek merkezi bu sonuçlarla sizi kabul etmez dedi.Beni oraya gömdü resmen...Pat pat pat sıraladı hepsini.En son birde amh a bakalım,gelecek adette gelin fsh ı bir kez daha ölçelim ama mucize beklemeyin dedi...Oradan çıktı ama ben kendimde değilim tabii.Eşim ne yapacağın şaşırdı.Bu ne ya?Yani resmen yapacak hiçbir şey yok dedi.Bu arada AMH 1,62 çıktı.
Günlerdir ağlıyorum.Ne yapacağımı bilmez haldeyim.Sonuçta bu sıvı birikimi veya tıkanıklığı benim sağlığım açısından bir risk oluşturur mu bebek için değil,kendim için ameliyat olmalımıyım dedim ona da yok dedi.Valla ben hiiiiç birşey anlamadım.Zaten hastane tecrübem çok çok kötüydü.Son çare son umut bu ay sonu bir başka doktor daha var ona gideyim diyorum cesaretimi toplayabilirsem.Ama inan çok kötüyüm.
Sende ne gelişmeler var?Bir olupta kurtulamadık şu tüplerden,müplerden.
Canım çok sağol,akla desteğe o kadar ihtiyacım var ki...Peki sen hidro yu ne yaptın?GEÇMİŞ OLSUN öncelikle canım fsh dalgalanan bir hormondur bu ay yükselir bir sonraki ay düşebilir sakın bunları kafanıza takıp canını sıkma
tüm bu saydıkların bendede var amh değerin çok iyi mesela benim en son 0.4 dü bak bugün adet oldum yarın tedaviye gidecem bazı doktorlar çok acımasız sakın sakın modunu düşürme bence
gittiğiniz doktor önemli para sıkıntınız yoksa iyi bir yer seçin
hidro varsa operasyon isteyebilirler ve iyice araştırıp gidin herşey Allahtan canım derdi veren dermanıda verir inşallah
Ben memorialde laporoskopi olmuştum araştırma hastanelerine çok güvenmeCanım çok sağol,akla desteğe o kadar ihtiyacım var ki...Peki sen hidro yu ne yaptın?
Canım ben Ankara'dayım.Zaten son gittiğim araştırma hastanesiydi ve çok gerildim,üzüldüm.Son gitmeyi düşündüğüm Başkent Üniversitesi Hastanesi Hulusi Zeyneloğlu.Laparoskopiden de çok çok korkuyorum.1 aydır elim yüreğimde ağlayıp duruyorum.Nasıl olacak,ya daha kötü birşey çıkarsa,ya yumurtalıklarıma zarar gelirse,ya ameliyat çok zorsa,sonra çok acı çekersem diye,kafamda sorular,sorular...Ben memorialde laporoskopi olmuştum araştırma hastanelerine çok güvenme
çok keşmekeş bir ortam var güvendiğin bir doktora git derim canım nerede oturuyorsun
hulisi hoca için çok güzel şeyler duydum canımCanım ben Ankara'dayım.Zaten son gittiğim araştırma hastanesiydi ve çok gerildim,üzüldüm.Son gitmeyi düşündüğüm Başkent Üniversitesi Hastanesi Hulusi Zeyneloğlu.Laparoskopiden de çok çok korkuyorum.1 aydır elim yüreğimde ağlayıp duruyorum.Nasıl olacak,ya daha kötü birşey çıkarsa,ya yumurtalıklarıma zarar gelirse,ya ameliyat çok zorsa,sonra çok acı çekersem diye,kafamda sorular,sorular...
Canım çok çok teşekkür ederim.Bende Hulusi Hoca ile ilgili çok olumlu şeyle okudum,bakalım.Sorum olursa sorabilirim değil mi,rahatsız etmem değil mi?hulisi hoca için çok güzel şeyler duydum canım
birde novartta ahmet erdem hoca var ona git çok nazik bir doktor illa tedavi olmana gerek yok
muayene ol araştır ben çok memnunum canım laporoskopi de korkulacak bişey değil 3 günde iyileştim ben
tabiki yavaş hareketler de bulundum korkma cesur ol inşallah bebeklerimize kavuşuruz
Semra karaman da mı oldunuz canım. Peki tek sorun hidrosalpenks miyddiBen memorialde laporoskopi olmuştum araştırma hastanelerine çok güvenme
çok keşmekeş bir ortam var güvendiğin bir doktora git derim canım nerede oturuyorsun
elbette sorabilirsin ağlama ama bizim için önemli olan hormonlar psikolojimizle çok alakalıCanım çok çok teşekkür ederim.Bende Hulusi Hoca ile ilgili çok olumlu şeyle okudum,bakalım.Sorum olursa sorabilirim değil mi,rahatsız etmem değil mi?
evet semra hocada oldum yok erken menepoz rezerv azlığı da vardıSemra karaman da mı oldunuz canım. Peki tek sorun hidrosalpenks miyddi
Merhaba ,evet semra hocada oldum yok erken menepoz rezerv azlığı da vardı
Cok sagolun sımdı okudum cevabınızı.Laparoskopi ile yapılan kist ameliyatını bilmiyorum fakat laparoskopi ile sol tupumu aldirdim yaklaşık 8 ay önce ameliyat öncesi bir tüp bebek denemem vardı ve 19 yumurta toplanmıştı ameliyat sonrası denemem de ise 24 yumurta toplandı ve sol tarafimdaki rezervimde ameliyatla ilgili herhangi bir azalma söz konusu değildi zaten doktorum da amrliyatin dogru ellerde yapildigi surece yumurtaliklarla hicbir ilgisi tüple yumurtalığın birbirine temas etmediğini söylemişti nitekim öyle de oldu.size de çok geçmiş olsun umarım en az benim kadar problemsiz bir şekilde atlatirsiniz
doktorunu kendin seçebiliyorsun canım bende 3 doktor girdi ve semra hocada vardıMerhaba ,
Ben de laparoskopi ile semra hocada operasyon olacagım. Tüpüm sıvı dolu onu alacak.
Siz memnun kaldınız mı ? Amelıyata kendısı mı girdi ?
Benım de yumurtam az fsh yuksek amh dusuk. Peki tüp alınınca acaba yumurtada azalma oluyor mu ? Semra hoca olmuyor dedı ama kafamda bır suru soru var.
Amelıyattan sonra gebelıgınız oldu mu ?
Çok soru sordum kusurs bakmayın :) tskler
arkadaşlar 4 kere tüp bebek denemesi yapıldı yanlız bir tüpte sıvı birikimi vardı.önemsenmedi.şimdi tekrar tüp bebeğe başlayacağız.transferden önce laparoskopi yapıp tüpü bağlayacak ya da alacak artık onu bilemiyorum.
doktorum böyle durumlarda tutma ve gebeliğin devam etme olasılığının azaldığını söyledi.
laparoskopi olmuş ve gebeleik elde etmiş olan var mı ya da ameliyat olan yardımlarınızı bekliyorum..
Tesekkur ederim cevabınız için. 1 defa basarısız tup bebek gecırdım. Uzerıne amelıyat olayım çıktı. Maddı manevi derken iyice pimpirikleştim istemeden :) umarım hersey guzel olur.doktorunu kendin seçebiliyorsun canım bende 3 doktor girdi ve semra hocada vardı
tüpüm alınmadı geçişi kapattılar rezervde sorun olacağını zannetmiyorum
doktoruna güven emin ellerdesin
kaygını azaltmalısın
bu arada henüz gebe değilim
bende de tam tersi olduTesekkur ederim cevabınız için. 1 defa basarısız tup bebek gecırdım. Uzerıne amelıyat olayım çıktı. Maddı manevi derken iyice pimpirikleştim istemeden :) umarım hersey guzel olur.
Ah ah bende cok korkuyorumŞu laparoskopi korkulu rüyamız oldu ya ne diyeyim.Kendime o kadar kızıyorum ki,ya ne korkak kadınsın sen diyorum...Histeroskopi olana kadar ondan da korkuyordum,şükür o bitti gitti.Birde şu geçseydi...Operasyondan korktuğum kadar sonucundan da korkuyorum.Ya daha kötü birşey olursa,zaten az olan rezervin daha da azalırsa vıdı vıdı vodo beynimi yiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?