Tuplerimi baglatsam pisman olur muyum?

Sismaniye

Guru
Pro Üye
4 Aralık 2015
9.882
23.463
348
Guncelleme
Bu konu tekrar gundemde arkadaslar. Esim vazektomiye ilimli bakiyor. Acaba spermlerini dondursak maaliyeti ne olur?

Merhaba,

28 yasindayim 2 cocugum var biri 3 yasinda digeri 9 aylik.
Onceleri cok cocuklu kalabalik bir aile isterdim ama ikinci dogduktan sonra baska cocuk istemedigime kesin karar verdim.
Surekli ya hamile kalirsam stresi yasiyorum.
Kondom ile korunuyoruz. Unutkan biri oldugumdan hap kullanamam. Spiral zaten kazayla hamile kalanlarda ilk duydugum sey.
Tuplerimi baglatsam ileride pisman olur muyum?
Esime sen vazektomi ol diyorum asla kabul etmiyor.
Hic boyle tuplerini baglattirip sonra pisman olan var mi aranizda? Ya da tam tersi?

Son düzenleme:
Ben olsam asla yaptırmam. Hayatınla ilgili bu çok önemli kararı bebeklerin küçükken vermemelisin bence. Hersey bizler için.

Neden öyle aylık 3 aylık iğne falan bakmıyorsun?

Ben baglatmadigima çok pismanim. Üstelik sizin kadar genç falan da değilim, ne akılsa "ya ikincisi sağlıksız dogarsa" diye korkup, yaptiramadim sezaryen esnasında. Siz tekrar açtırıp yapacaksınız bi durumda. Bu da zor değil mi?
Tüpleri bağlatinca tüp bebek yöntemiyle bebek sahibi olabilirsiniz

Bu kadar genç yaşta sen istesen de bağlatamayabilirsin. Hem çocuk sayısı az hem yaşın genç.
Telefona alarm kur hapını saatinde iç, yada aylık veya 3 aylık iğneler var.
Hem Spiral hem kondom çift korunma da yapabilirsin.
Ama küçüğü 3-4 yaşını geçince istersin bence

yapma bi iki tanıdığım kaın hastalıklarından kanser oldu dr sebep olerek bağlatmayı göstermiş

Bence yaptırmayı yarının ne getireceğini bilemezsiniz başka bir yöntemle korunun

Tüplerini bağlattıktan sonra bebeğini kaybedip, açtırmak için yeniden ameliyat olan bir akrabam var. Allah korusun tabii ki kötü ihtimalleri düşünerek yaşanmaz ama o da bu kararı verdiğinde aklının ucundan bile geçmezdi olacaklar. Ben kadere inanan birisi olarak o bebeğin dünyaya geleceği varsa tüpleri de bağlatsan tekrar açtırır insana. Kaldı ki bağlı tüplerle hamile kalan birini de tanıyorum:)) Doktora dava açmıştı ama kaybetti davayı. Herkes gibi korunma yöntemlerinden birini seçip devam etmek en mantıklısı bence.

Spiral taktır ama öyle rahat olma eşinde korunsun. Ama spiral çok az hamilelik oluşturuyo herkese rast gelmiyo yani.
Ama bağlatırsan 35inden sonra kesin pişman olursun

Merhaba benim de iki tane var bende kesin istemiyorum baglatmayi düşündüm bende kaynanam baglat dedi ama doktorum yapmam dedi yarın ne olacağını bilemezsin dedi yaptırmadım şimdi iğne vurduruyorum ayda bir kez unutmiyorumda .Sakin yapma bence

Bence de yapmamalısın. Allah hayır yazılar yazsın, velev ki (Allah esirgesin) evlatlardan biri ya da sen rahatsızlandınız ve tek tedavisi de senin doğum yapman, o zaman ne yapacaksın? Tüp bağlatma deyince aklıma hep bu gelir. Üstelik sen istediğin kadar önlem al, doğacağı varsa bebek bir sebep halkeder Yaradan

daha 28 yaşındasın hayatın ne getirip götüreceğini bilemeyiz

neden dönülmez bir yola giresin ki

aynı şekildee eşine de baskı yapma adam neden bu operasyonu olsun belki 50 yaşına gelince tekrar çocuk yapmak isteyecek

bir yakınımız ikinci eşi ile evlenip 40 yaşında doğum yaptı

eşimin teyzesi üniversiteye giden kızını kaybetti yeniden hayata tutunmak için bebek yaptı 40 üstü idi

depremden sonra falan çok var böyle örnekler

yine bu Sivas olaylarında hayatını kaybeden iki çocuk vardı onların anneleri yeniden bebek sahibi ldu

bunlar tabii ki kötü örnekler ama yarın belki 3.olsun diyeceksiniz

sizin ya da eşinizin farklı talepleri olacak

yine büyük çocuğun sağlığı için kardeş doğumu da bilinen bir şey

acele etmeyin milyonlarca insan var korunup hamile kalmayan

kurarsın saati içersin hapı

3 aylık iğne aylık iğne olursun vs vs

bebeği beslemeyi unutmadığınıza göre hapı da unutmazsınız

Merhaba canim bende 30 yaşındayım..
Dort yasında kızım altı aylık oğlum var, oğlumda sezeryan oldum
Üçüncüyü düşünmüyoruz, çok dusundum bende baglatip baglatmamayi.. Cesaret edemedim bazen de pişman oluyorum ama şimdi kesinlikle tekrar açtırıp baglatamam..
Hayatın ne getireceği belli olmaz, bebeği hasta olup bi kardese ilikten dolayı ihtiyacı olan anneler oluyor, Allah korusun

Kesinlikle baglatma. bi yakınımız 3 çocugu vardı yeter artık istemiyorum diye baglattı trafik kazasında 3 çocugunuda kaybetti. şimdi başını duvarlara vuruyor. allah göstermesin bu hayatın iyiside var kötüsüde. gelen allahtan gelir kısmetiyle gelir.

Neden başka yöntemle korunmuyorsun öyle bir şey yaparsan çok pişman olursun

aaa bunu atlamışım

anneannem tüpleri 4. çocuktan sonra bağlatmış

7 yıl sonra sürprizzzz küçük oğlu doğmuş

tabii bu anlattığım 70yılından önce o zaman korunma yöntemi yok şimdi her şey gelişmişş

Sezaryen sırasında bağlatmadıysan bu işlem için tekrar acı çekmeye değmez. İğne + prezervatif korur herhalde

Ablamin iki oglu vardi.hep birde kizi olsun isterdi.ve ucuncu cocugu kiz oldu.kizi dogduktan sonra baglatti.ve kizini 1 bucuk yasinda losemiden kaybetti onun acisini bi nebzede olsa baska bi bebekle bastirmayi cok istedi ve baglattina cok pisman oldu.hersey insanlar icin.Allah kimseye yasatmasin.bence baglatmayin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…