Tuplerimi baglatsam pisman olur muyum?

O yeni doğurduğu, 3 çocugunun acısını unutturacaksa ne alaaaa. Sırf bundan dolayı vazgectiyse de tuhaf.

Sakin baglatma yengemin 3 cocugu oldu aralarinda 2 ser yas var 3 ude erkek bayada yaramazlar 3. De baglattilar simdi cok pisman keske yaptirmasaydim diyor bide actirmak ocon ankaraya filan gidip ozel muane gerekiyormus dusun onu bile arastirmis nasil pisman olduysa birde Aylik ve 3 aylik igneler var onlari deneyebilirsin ben 8 aydir kullaniyorum vok memnunum

Ve ben 8 ay once dogum yaptigimda benimle amaliyata giren kadin 4. Den sonra tuplerini baglatmis ona ragmen hamile kalmis 5. Yi doguruyodu

Tamamen bağlatırsan ileride inadına gibi çocuk yapma isteği gelir bence.
Senin iki çocuk arası çok az. Tek çocuk gibi olmuş.

Annemin kuzeni 36 yaşında 3. çocuğunu doğurdu. Aynı sizin gibi asla istemiyorum diyordu ama işte hayat. Bence bağlatmayın pişman olabilirsiniz

Bence baglatma.Bazi hastaliklarin tedavisi cocuklarda kardesten kardese nakille yapilabiliyor kok hucrede mesela.Allah tabikide hastalik vermesin kimseye ama dunya bu.Bence geri donusu olmayan bir yere girmeyin.Zibilyon tane korunma yontemi var en basitinden spiral taktirin

Neden kondom kullaniyormussunuz iste, bu sekilde devam edin yani neden sirf kocaniz 30 saniyelik bir zahmete katlanmasin diye bu genc yasta tupleri falan baglatma yi dusunuyorsunuz ?
Kondom sadece gebeligi degil cinsel yolla bulasan herseyden de sizi koruyor.

Kv ne karisiyorsa artik ???

bence zor bir karar.
ve eşin bunu kabul etmeyip sizin düşünüyor olmanız da beni ayrıca garip hissettirdi.
erkeklerde daha sıkıntısız oluyor bu süreç bildiğim kadarıyla (yanlış olma ihtimali yüksek)

çevremde 40 yaş üstü doğum tercih eden çok çift var, hatta çok daha güzel olduğunu söylüyorlar. özellikle maddi olgunluğa eriştikten ve 1-2 çocuk büyytükten sonra aileler biraz daha rahatlıyor ve sadece sevmek odaklı son çocuklarını dğnyaya getirebiliyorlar.

arkadaşlar kötü örnekler de vermişler zaten. işin o boyutunu da kimse inkar edemez.

zor bir karar, ama yapılabilir de.
işte pişman olursan ne olacak, geri dönüş yok değil mi? gerçi tüp bebek oluyor yazmış bir arkadaş.
ama yine de sağlık problemleri riskini de atlamamak gerek.

Biz cocuk isdiyoruz olmuyor ama sende tüplerini baglattirmak isdiyorsun dunya bi acayipya

Biz cocuk isdiyoruz olmaz sizde tüplerinizi baglattiriyorsunuz bu tüp neyse bizede verinde bizimde olsun tögbe yarabbim

Bunu çoğu kez yazdım bende spiralle hamile kaldım.rutin kontrollerimi ve yıllık smear testi yaptıran biriyim,yine de oldu.
3.bebeğimdi doğum esnasında bağlattım pişman değilim Rabbim kimseye pişman olacağı şey vermesin.

Dünyanın binbir türlü halinin biride rahmin alınmasıdır galiba.
Yada bakamayacağı kadar çocuk sahibi olması.
İlla çocuklara birşey olursa diye değil anneye birşey olursa o kadar çocuk ne olacak.
Etrafta çocuktan psikolojisi yıpranıp çocuğa zarar verenleri görünce kordon bağlatmak çok masum geliyor bana.
Dinî boyutu da var oda ayrı bir konu.

Sadece 'canım bebek sevmek istiyo e olanları da büyüttüm e bize uğraş lazım bebek sevelim' diye torun sevecek yaşta doğurmak da, amacı da bir garip...
Ama bence de bağlatmayın. Prezervatif artı aylık iğneler bence korur sizi. Hem o iğneler bırakıldıktan aylar sonra bile hamile kalmayı zorlaştırıyormuş.

Bu konuya da gelmiş "bizim çocuğumuz olmuyor, sen de tüp bağlatmak istiyorsun" tarzı sitemciler. Sanki senden alıp ona veriyor veren. Allah akıl fikir versin, söylenecek başka bişey yok.

Konu sahibi, pişman olacağınızı düşünüyorsanız yapmayın. Düşünmüyorsanız ve sağlığa da zararı yoksa yapın.

Yorumlari tek tek okudum. Tesekkur ederim zahmet edip fikir veren herkese.
Cogunluk yapma demis.
Bazi yorumlara toplu olarak cevap vermek istiyorum.
-Oncelikle ileride yine cocuk sahibi olmak isteyebilecegimin farkindayim. Acikcasi bu sebeple kendime bir yonden de engel koymak istiyorum. Cunku mantikli olan kararin 2 cocukta kalmak oldugunu anlik heves ve duygu degisimleriyle bir anda gebelik karari alma riskimin de var oldugunu dusunuyorum.
-cocuklarima bir sey olursa, onlarin yerine yenisini yapma fikrinden bahsedilmis. Her cocuk daha gebelikten itibaren farkli, onlarin acisini baska cocukta unutmak isteyecegimi sanmasam da yasamadan bilinmez diyorum, allah yasatmasin bu aciyi.
-nuvaring gibi ya da kola takilan aparatlar falan kucuk de olsa kalp krizi riski tasiyor.
Ben bunlari kullanirsam kendimi surekli dinlerim, hafif okbliyim ve surekli kurarim aklimda.
-tup bebek yonteminin hala ise yaradigini bilmek benim icin cok guzel bir arti oldu.
-hapi alarm kursam da zamaninda alamayacagima eminim. O yuzden imkansiz.
- kansere sebep oldugunu hic duymamistim, arastirmaliyim.
- spiral asla dusunmuyorum. Asiri guvensizim malesef.
- kok hucre vs gereksinimlerinde tup bebek ten hala faydalanabilirim sanirim.
- esim kondom kullanmaktan memnun, hatta hamileyken bile kullaniyordu bazen :)
-baglatarak hamile kalanlari duyunca da moralim iyice bozuldu simdi.
- herkes bir tanidigindan bahsetmis, kendinden bahsedenlerse genellikle olumlu sanirim.

Sonuc olarak once 3 aylik igneleri denemeyi dusunuyorum. Asiri yan etkisi olmadigi takdirde o sekilde devam edebilirim.

yeterince kalabalık bir ülkede yaşadığımızı düşünüyorum.
hayat şartları ve kişi başına düşen milli gelire bakınca da 2 çocuğun gayet yeterli olduğu kanısındayım.
bence bağlattır, ilerde açtırıp kalınıyorsa onu deneyebilirsin gerekirse.

Spiral ile korun birçok kadın bu şekilde korunuyor baglatmani tavsiye etmem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…