Tuplerimi baglatsam pisman olur muyum?

Aylik igne tavsiye ederim
Esin de ayrica korunur
Tup baglatmak saglikli degil
Ve de tupleri bagliyken hamile kalan bir akrabam var

Ya hu kadın gitsin bıçak altına yatsın tüpleri bağlatsın (aslında genellikle sezaryen esnasında yapıyorlar bunu) bir de üstüne korunsun mu? Eeee ne anladım ben bu işten

doğal olanı bozmaktan yana değilim.
ben olsam çok büyük bir sıkıntı olmadığı sürece asla bu yola girmezdim.
cesaret edebileceğim bir şey değil.

Yaşınız daha çok genç.
Başka Doğum kontrol yöntemlerini deneyin

Yaptırma canım dünyanın bin türlü hali var.
Rabbim yazmamis olsun ama neler duyuyoruz neler.
Zaten yaşınız da çok genç doktorlar bile tavsiye etmez.
Çok detay vermeyeyim ama 1999 depremi ve sonrasında duyduğum o kadar çok hikaye var ki

Benden bitane dahaben baglaticam valla 3cocuk yas 30cok mantikli sende yap hayatin boyunca rahat et kotuyu cagirma

Açıkcası bu tarz şeylere karşıyım Siz tüplerinizi bağlatsanız dahi istemediğiniz halde hamile kalabilirsiniz ki duyuyoruz korunup,spiral vs ile bile hamile kalanları çocuk bizlere Allahın takdiri bence böyle şeylere girişmeyin herşey burada gizli "ol der ve olur" gönlünüzce olur insallah :)

Ya hu kadın gitsin bıçak altına yatsın tüpleri bağlatsın (aslında genellikle sezaryen esnasında yapıyorlar bunu) bir de üstüne korunsun mu? Eeee ne anladım ben bu işten

bu arada onunkini ameliyatsız bağlamışlar işte normal doğururken

sonra bir de kürtaj olmuş doğan bebekten sonra

daha sonra ne yapmışlar bilmiyorum

annem bu kadar anlattı

Araba alırken bile kılı kırk yararız değişen parçası var mı filan diye ama söz konusu kendi vücudumuz olunca ne kadar da vurdumduymazız. Insan kendi eliyle bu mükemmel bedenin işlevselliğine zarar verir mi hiç yapmayın lütfen yazık. Şimdi çok zorlanıyorsunuz muhtemelen iki küçük çocukla ondan gözünüzu karartmıssınız. Bakım eşinize o nasıl sahip çıkıyor kendi bedenine siz de bu kadar kolay gözden çıkartmayın, hiç dogurmayacak olsanız bile psikolojik olarak önemli bi konu bence.

O bilmem kaç yöntemle korundum ama hamile kaldım hikayelerine de inanmayın. Kondom gayet yeterli bi yöntem, yırtılma filan olursa ertesi gün hapı alırsınız. Milyon da bir ihtimal korunup da hamile kalmak. Insanlar sorumsuz davrandık diyemedikleri için sallıyorlar. O kadar korunma yöntemine rağmen de hamile kalıyorsanız dogurursunuz, o kadar engeli aşmayı başarmış muhteşem bir çocuğunuz olur.

Ben ikinci çocuğumu doğururken doktora tüplerimi de bağlayın dedim ama eşin rızası gerekiyormuş. Eşim de imzalamadı. İki çocuk yeterli diye düşünmüştüm.

En en en kötü ihtimalle bir daha bebek istediğimde tüp bebek yöntemi ile hamile kalabilirdim.

Eeee noldu diyeceksiniz?
Benim bedenim, benim kararım mı? Hayır. Beden benim ama karar eski eşimin. Sanki ben doğurmuyorum çocuğu. Sanki o imza atmayınca ben başka yollarla korunmayacağım. Sanki illa üçüncü çocuğu kabulleneceğim.

Şimdi boşandık. Ben yeniden evlensem bile başka çocuk istemiyorum. Doğum kontrolü diye strese girmek zorunda mıyım? Hamile kalma riskini yaşamadan doya doya sevişemeyecek miyim? Hani benim bedenimdi?

Buradan da hukuk sistemine biiiiiiiippppli düşüncelerimi iletiyorum.
Bu saçma sistemin bir an önce düzeltilmesini umut ediyorum.

Özet: Tüplerinizi bağlattıktan sonra tekrar bebek sahibi olmaya karar verirseniz tüp bebek yapabilirsiniz.

Belki 10 sene sonra bebek sevmek istedin o zaman nolacak? Zaten caiz değil dini boyutu umrundaysa.

27 yasinda 3 cocugu olan bi komsumuz vardi.kadin tuplerini baglatmak icin doktora gitti.doktor aynen soyle soylemis 3 cocugun var tamam burdan ciktiktan sonra kaza yapip 3 cocugunun da olmeyeceginin garantisi var mi.komsumuz vazgecip baska korunma yontemleri bulmustu kendine...

Hayatta hicbir seyin garantisi yok.bence kesinlikle yapmayin...

Benimde iki oğlum var. Baglatmak istedim dogumumda eşim izin vermedi. Şimdi o da çocuk istemiyor. Keşke baglaysaydım. İlişki esnasında en çok hamile kalır mıyım diye korkuyorum. Ki korundugum halde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…