Tüplerini baglatanlar yardımcı olur musunuz?

Benim ablam ikinciden sonra bağlattı soeun yaşamadı ancak biraz pişman, oldu. Şu açıdan, allah korusun ama bazen bazı hastalıklar için mevcut çocuk için yani yeniden çoxuk yapmam gerekse heri dönüşü yok demişti. Ancak iki çeşit bağlatma vat sanırım. Biri gerektiğinde açılabilen biri de asla açılamayan. Ablam asla tekrar açılamayacka şekilde bağlattı. Sağlıkla büyütün inşaallah

Spiral ile arkadaşım hamile kaldı 3. bebeğine aramızda 1 ay var hatta kondomu ben kullanamıyorum lateks alerjim var yani mecburen kullanıyorum ama sonrasında yanma tahriş beni mahvediyor.
Bn 10 yıl spiralle korundum çok memnundum tekrar taktırıcam bebeden fırsat bulursam bakır spiraldi bnm ki
Spiralde dr önemli ve sonrasında 1 hafta ağır iş yapmamak gerekiyor ki kaymasın bunu her dr söylemiyor maalesef ki

Yıllar önce beraber çalıştığım erkek arkadaşın baldızı kaza geçirmişti. 2 evladınıda kaybetti baldızı. 2. Çocuktan sonra tüplerini bağlatmış bayan. Çok uğraştılar ama tekrar çocukları olmadı.4 çocuğumvar. Ben baglatmadim. Hiçte pişman değilim. Çok araştırdım ama işin sağlık boyutundan başka başka boyutlarının olduğunu öğrendim.spiral +1 yöntemi uyguluyoruz. Ha dahada kalırsam artık napim. Sonuçta tüp baglattirip kalnda var. İyi düşünün dönüşü pek yok bu işin

Siz olsaniz ne yapardiniz bakış açısıyla soruyorsan, tamamen kendi fikrim olarak söylüyorum: bir sürü korunma yontemi var, bunlarin hepsi de yuksek oranda korunma saglayan yöntemler. Bu düşük ihtimal meydana gelir de olur da tekar hamile kalirsam, alacak nefesi varmis hayirlisi derim, dogururum. Zaten bunun gerceklesme olasiligi düşük. Ama vücuduma kalıcı bir islem yaptırmam. Insanin basina ne gelecek ve bir gun ne icin pismanlik duyacak belli olmaz

Tıpatıp ayni durumdayız ben de aynı şeyi düşünüyorum, çocuk kesinlikle istemiyorum ama tüp konusunda kararsızım

Şuan 35 yaşındasınız, birdaha çocuk istemediğinize eminseniz kararsız olmaya gerek yok. Bu doğdu büyüdü derken 38 oldunuz ondan sonra tekrar çocuk düşünürmüsünüz? Belli olmaz ama zannetmem.
30 yaşında olsanız yorumum farklı olurdu.

Çevremde yaptıran var ama yaşı baya fazla olan insanlar siz daha gençsiniz sizinle yaşıt olan görümcem de istiyor ama eşi izin vermedi Allah korusun çocuklardan birine bişey olur ilik vs için hani yeni çocuk dogurma vs durumları oluyor ya onun gibi bişey yaşanırsa diye düşünüp izin vermemiş. Ha bide baglattıgı halde hamile kalıp doguran tanıdıgım da var çocugu şuan 16 yaşında hatta bide yakın zamanda 50 yaş üstü bi tanıdık oldu ama o sezaryen şeklinde değil kapalı ameliyat gibi bişeyle oldu karnın 4 tarafından kücük kesikler vardı agrısı vs çok oluyor aynı dogum yapmış gibi diyordu siz zaten dogumda yaptıracaksınız çok sorun olmaz sanırım

Spiral ile arkadaşım hamile kaldı 3. bebeğine aramızda 1 ay var hatta kondomu ben kullanamıyorum lateks alerjim var yani mecburen kullanıyorum ama sonrasında yanma tahriş beni mahvediyor.
Latekssiz kondomlar var. Onlar da mi yapio bana yapmio benim de var alerjim. Mesela şu
Hem normal olanlardan daha dayanikli ve kayganligi da hic gecmio.

Bağlat gitsin ben 38 yaşında hic çocuk dogurmadigim halde baglattim. En son spiral taktirmistim dış gebelik olmustu ameliyat olmak zorunda kaldim çünkü. Tüpleri baglatmanin hicbi sıkıntısı yok.

Ben bağlattım.
İkiz+1 3 evladım var.
3 sene olacak yakında.
Zerre kadar pişman değilim.
Sezaryen esnasında oldu.
Eşimin de rızası vardı.
3. Çocuğumu doğurduktan sonra.
Allah onlara uzun ömür versin başka çocuk istemem.
Benim hamileliğim dağlara taşlara çok zor geçiyor, ben hamileliklerimde hayattan koptum, bulantı ve tansiyon yüzünden. Tehlikeli ve zor geçiyor dolayısıyla bu kararımdan asla pişman olacağımı sanmam. Allah en doğrusunu bilendir, bana bir daha yaşatmasın inşallah

Tekrar açtırılabiliyor veya tüp bebek ile çocuk sahibi olunabiliyor diye biliyorum.

İkiz+1 çocuğum var. 4sene önce son çocukla birlikte bağlattım hiç sorun yaşamadım. Pişman da olmadım. ALLAH muhafaza öyle kötü senaryo yaşayınca ha tüp ha normal gebelik o an gözüme görünmez. Ama bu şartlarda kesinlikle ne maddi nede manevi kaldıramam. Açılmayan yöntemle bağlattım.

30 yasinda baglattim,

aynen sizin gibi sezeryan olacagi zaten belli idi, o yuzden ben istemistim.

cok da memnunum,
dogum kontrolunu hic kafaya takmiyorum
hic bir saglik sorunu yasamadim.

esim de ilk duydugunda tepki gostermisti, o zamanlar ben 4-5 aylik hamileydim, surecte fikre alisti.
Sizin biraz az kalmis.
bence de erkegin burada imza hakki olmamasi lazim ama kural simdilik boyle maalesef.

bir de ben baglatmayi dusundugumde en farkli fikir bir arkadastan gelmisti.

tamam cocuk istemiyorsun ama bosanma vs durumu olup da baska birisi de girebilir hayatina diye.

ben her yonuyle dusundum acikcasi.

esimin babaligindan memnunum, asla ondan oturu cocuk istemezligim yok.

daha cok maddi/manevi yetememek gibi bir kaygim var.
yani atiyorum bir gun Mark Z. kadar zengin olursam mesela, 3. yu dusunurum, o zaman da zaten direk tup bebek dusunurum, tum genetik testlerini vs yaptiririm, neden risk alayim ki hem de riskli yaslardayken.

bir de sen yaptirma esin yaptirsin fikri de bana mantikli gelmemisti. Su sebeple: Tamam biz ortak olarak cocuk istemiyoruz. Ama 3. cocuk olursa esim aldiralim demez, bakariz der. Ben kesinlikle istemeyen tarafim, bu durumda bence bu islem bana duser.

Bide adet kanamasınin miktarini artiriyormus ki benim adetim çok fazla gelir bide spiral ile artarsa kansizliktan ölürüm sanırım.
Ben taktıralı 6 aya yakın oldu, hormonsuz taktırdım (hormonlularda böyle sorunlar olmuyormuş) ayda 10 gün ve ciddi yoğunlukta kanamam oluyor hala normale dönmedi. Normalim de 3 günü yoğun 6 gün falandı.

Ben bağlattığımı pek kimseye de söylemedim zaten ama sezaryen uzun sürünce bazı insanlara söylemek durumunda kalmıştım.
Birisi de bana dedi. Ya çocuklarına bişey olur da yeniden istersen
Allahım esirgesin de, ben 3 çocuğumu birden kaybedersem zaten biterim, yeniden evlat hevesine düşmem diye düşünüyorum.
Boşanma gibi sebepleri de düşünmedim açıkcası. Hamilelik benim için aşırı zor. Benden bu kadar dedim, eşim de benim tekrar o süreçleri yaşamamı istemez zaten adamın ömründen ömür gitti benim ne durumlara düştüğümü gördüğü için bana rıza göstermese şaşardım. Gönlümüzden geçen de 3 çocuktu zaten, manevi ve maddi olarak da bu kadarı yeter.
Bence iyi oldu.

Siz de iyi düşünün,inşallah doğru karar verirsiniz kendinizce

5 yıldır spiral takılı hiç kaymadı kaza da olmadı spiralin bakır olması iyi dıyolar ben öyle tercih etmiştim .

Merhaba bende 2. Sezeryanimdan sonra tüplerimi bağlattım.
1 yıl oluyor.
37 yaşındaydım.
Esim hic istememisti ben cok ısrar etmistim.
Aslında son anlarda acaba vardı kafamda ama anjden suyum geldi erken dogum oldu o an sordular baglatalim dedik..
Ama sonra ben cok pisman oldum.
Keske diyorum hep keske baglatmasaydim hatta cocuklara bir sey olursa biz ne yapicaz diye cok agladım.
Bence en kucuk bir acaba varsa yaptirilmamali diye dusunuyorum.
Deri altina yapilan korunma yontemi var 3 sene koruyor.
Ama tabii ki karar sizin rahat mi evet rahat hamile kalir miyim diye hic soru isareti yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…